הגדלת חלון בחדר אמבטיה

../images/Emo53.gif../images/Emo39.gifהגדלת חלון בחדר אמבטיה

שלום, רציתי לשאול אם ניתן להגדיל חלון בחדר אמבטיה, ללא קבלת רשות מגורם מוסמך השייך לעיצוב הבית. כמו כן, אם יש צורך לקבלת "אישור", איך ניתן "לעקוף" זאת, כגון לסדר חלון שנפתח לגדול יותר, אך מבחוץ הוא ייראה כמו במצב הקודם?

גולי מ

New member
כל שינויי בחזית הבניין

למשל שינויי גודל חלון, מצריך אישור של העירייה.

../images/Emo45.gifאוקיי, ואם החלון נשאר אותו גודל

רק משתנה מבחינת סוג סגירה/ פתיחה אפשרי? שאלה נוספת, במידה וזה לא אפשרי, איך ניתן "לאכוף" את זה, לסדר למשל שבחוץ זה ייראה כמו קודם אך בתוך הבית זה יהיה שונה. העניין הוא שאני חושבת להפוך חלון באמבטיה שנפתח בצורת אשנב, לחלון שיוכל להיפתח לגמרי על מנת שניתן יהיה לשים בו חבלים ולתלות כביסה.. אשמח לקרוא על כל רעיון של פיתרון יצירתי..

doram44

New member
עצוב אבל..

באופן עקרוני את לא יכולה אפילו לתלות מתקן לכביסה בחזית ... אם אין לכולם מתקן לתליית כביסה בחזית... כול צעד שפוגע ומשנה את אחידות המבנה אסור על פי חוק... כיום אם בונים מערכת לתליית כביסה יש חובה לבנות מסתור כביסה בנוי.. כבר בשלב תכנון המבנה.. בסופו של דבר .. נראה כאילו מכונת יבוש היא משהו זול יותר לקניה גם אם ההפעלה בזבזנית ויקרה בחשמל.. והשמש שלנו היא חינם.

ראשית כל, לא מדובר בחזית

אלא חלון צדדי. שנית, שמעתי שיש מתקני תליה "נשלפים", שאפשר להרים ולהוריד אותם. מה לגבי זה..

נינה5

New member
אומנם רצוי באישור הרשויות

אך אף אחד לא פונה אליהם אצלנו בסביבה בזמן שיפוץ הדיירים הגדילו חלונות מבלי לשאול אף אחד עושים את זה הרבה

../images/Emo12.gifתודה. איך הם עשו את זה

מבלי לשנות חיצונית את טקסטורת הבניין? לפני כמה זמן הם שינו (ולא אמרו להם דבר)?..

נינה5

New member
האם השינוי שלך בחזית הבית

איזה גודל של חלון את רוצה לפתוח. אני פתחתי חלון מטבח גדול וגם חלון באמבטיה וכך עשו גם חלק מהשכנים בבניין. אך מדובר לא בחזית הבית אלא בעורף או בצד.

נינה5

New member
בן כמה שנים הבניין שאת גרה בו

ובאיזה עיר. יש ערים שמקפידים במיוחד ויש פחות

האמת היא שזה בניין

שאני לא גרה בו עדיין, רק שוקלת לקנות בו דירה, ואחד השיקולים שייך לאם אפשר להגדיל את החלון באמבטיה שיהיה ניתן לסדר בו מתקן תליה מתקפל לכביסה.

נינה5

New member
שימי לב לבניין אם מישהוא מהדיירים

שיפץ והגדיל חלון במקביל תעשי סיור בסביבה ותבדקי בנינים אחרים אם עשו שינוי כל שהוא

../images/Emo45.gif בדקתי היום

וראיתי שמבחוץ החלון של חדר האמבטיה והשירותים נמצא ממש ממש בעורף, די נכבה בצד. הדירה היא קומה 6 על עמודים, כך שגם צריך ממש להרים הראש והעיניים לגובה כדי לראות את החלונות. השכנים השאירו את החלונות כך. אינני יודעת אם הם מתכננים לשנות. מה אתם ממליצים. כדאי להגדיל את החלון? הדירה היא כאמור במרכז הוד השרון, אך החלונות האלה כאמור נמצאים בעורף בפינה.

האמת לא לקחתי מידות

אבל אני חושבת שזה משהו כמו 60X 40-גובה, כלומר חלון מאורך. הייתי רוצה להגדיל אותו לגודל כפול בערך, או לאורך או לרוחב, באופן שייכנס יותר אור לאמבטיה. אגב, זו דירה שעוד לא קניתי ואני רק שוקלת לקנות. זה אחד השיקולים.

נינה5

New member
אני לא רוצה לקחת אחריות לדברי

אך כפי שאני יודעת ורואה בעלי בתים משנים חלונות ומרפסות מבלי לקבל\ אישור מהעיריה. אם את רוצה להגדיל הגדילי במידה ולא להגזים. לפני כמה ימים הצעתי לך לעשות סיור בבניינים נוספים בסביבה בכדי לראות אם עשו שינויים/הגדילו חלונות וכיצד.

למעלה