ככה זה עם מכרזים
זה אופיני למכרז. אם הייתי צריך לקנות מטוס לחייל האויר לאימון, לא הייתי חושב אפילו רגע. EXTRA 300L שאפשר להשיג בכ 250,000$, אמין מאד, ארובאטי אמיתי, TANDEM, וכל מי שטס בו (לא אני) אומר שזה ממש קרוב למטוס קרב. אפשרות אחרת היא SUKHOI 29 עם שני כסאות מפלט (ארובאטי ברמה עולמית, אפשר לקבל מנוע 400 כ"ס, 300,000$) בזה כן טסתי והוא מדהים. מדובר במטוס מפלסטיק עם מנוע בוכנה (ולא מטוס קרב רגיל של סוחואי) SUKHOI עכשיו עומדים בפני יצור של SU 49 (אני לא בטוח במספר) שיהיה SU29 עם גלגלים מתקפלים, לבית הספר לטיסה של חייל האויר הרוסי. אז הגלגלים לא מתקפלים - וכי למה שיתקפלו? אבל במכרז ח"א זאת היתה למיטב ידיעתי דרישת חובה, אז הלכו למצוא כל מיני חיות מוזרות. דרך אגב, את העובדה שהאקסטרא הכי דומה למטוס קרב אמר בין היתר מנחם מאן, שהיה טייס הניסוי של תעשייה אוירית ועם הפלות בחייל האויר ... והוא גם זה שנספה בתאונת האקסטרא בארץ. כל הסיכויים שלא היה ממש משהו מלוכלך בהחלטת ח"א, מעבר לשיקולים הרגילים של קירבה לצלחת. פשוט היה דיון מטופש שהביא להגדרת דרישות למכרז חסרות הגיון (וכל גוף ממשלתי עושה זאת כל הזמן) וזאת התוצאה. זאת לא דעה פרטית שלי. אני לא מכיר אדם אחד בהרצליה שאני מעריך את דעתו שחושב שח"א קיבל את המטוס הכי מתאים/טוב שאפשר. עכשיו בטח יבוא פוסט/אמייל שיגיד שאני לא מבין כלום ואם ח"א אישר אז מי אני שמעז לכתוב משהו וכו´. אני מביע דעה. אם יש לכם רצון לויכוח ענייני - אשמח. אם אתם רוצים לספר לי עד כמה ח"א מורכב מגאונים ואני טיפש, תחסכו את זה ממני.