יריד חנוכה בקניון מרום ר"ג

HayaBee

New member
../images/Emo55.gif סייג לחוכמה–שתיקה (מסכת אבות ג',י"ז)

הסייג המשמעותי ביותר של האדם החכם הוא יכולתו לשתוק, לעצור מעט ולהתבונן, לעצור מעט ולחשוש שמא טעה. החיים שלנו הפכו לאינטנסיביים, מהירים, ואם לומר גם תובעניים אנו מדברים בכל מקום כל הזמן. בנסיעה ברכבת/ באוטובוס. בקניון, בבית, בשירותים, בקפה, בנהיגה, בעבודה. לפעמים יש תחושה שתופעה של שתיקה לא קיימת עוד. לא בחברה ולא בינינו לבין עצמנו. "שתיקה הפכה לתופעה בסכנת הכחדה ועימה גם ההזדמנות להתחבר לעצמנו, להקשיב או סתם להיות". (א. גל) בעבר לפני תקופת הסולולארי דברנו עם עצמנו, חשבנו, הרהרנו, התייעצנו, בחנו. היום מרבית הפעולות אפילו הקטנות ביותר מלוות בשיחה. . נשאל לרגע את עצמנו מתי לאחרונה נהלנו עם עצמנו שיחה איכותית? מתי הלכנו בגפנו לבהות בגלי הים, לשבת על ספסל בגן ציבורי עשר דקות תמימות להתבונן בעוברים ושבים? התמקדנו מבלי לעשות כלום? מעטים עשו זאת, ורובנו מחייכים לעצמנו בשקט או במבוכה ונוכחים לדעת שזמן רב עבר מאז ישבנו בשתיקה ונהנינו. כשאנו מדברים הרבה ושותקים מעט,נחלשות מיומנויות ההקשבה העמוקה שלנו, עד שאנו נעשים מחוסרי סבלנות ואין לנו סבלנות לתת לזולתנו לסיים משפט מבלי לקטוע אותו. שתיקה היא גורם חשוב בצמיחה ובהתפתחות אישית, כי בתוך מרחב השתיקה שלנו עולה שיחה פנימית משמעותית של אדם עם עצמו. עולות שאלות חשובות, מסקנות חשבות בתהליך ההתפתחות האנושי ולעיתים עולה גם הקיום שמתוכו ניתן להצמיח הרבה דברים נפלאים. (בבליאוגרפיה. מאה שיעורים על החיים / אלון גל) לשיחה שקטה בינך לבינך....מי מהם את/ה !!?? באיזה אופן או מידה אתם מקבלים או לא את הגישה: שאנו דברנים ללא יכולת שתיקה או הקשבה. (הקשבה לעצמנו והקשבה לזולתנו) האם את/ה חושש/ת ממצב של שתיקה בחברה/בזוג? כאשר אתה/ה לבד בבית עסוק במטלה מסוימת האם תזדקק/י ל"קולות רקע" של טלביזיה, רדיו, או מוזיקה? למה? מהי משמעות השתיקה בעינך? והיום גם שאלת חשיבה מהבט אחר. למה או לחילופין עד כמה הציווי / ההוראה - שתוק! מקומה שלילי? פוגע? מתריס? קרדיט: הנ"ל נכתב ע"י תפו ופוזה

HayaBee

New member
../images/Emo55.gif../images/Emo197.gif: טלפון לגן עדן

טלפון לגן עדן תייר עולמי מטייל באיטליה. הוא מגיע לכנסיה מפוארת ורואה בשער טלפון מזהב עומד על עמוד שיש יוקרתי. הוא מתפעל מהמראה, ושואל את הכומר שבדיוק עובר ליד לגבי הטלפון. משיב לו הכומר "זה טלפון שמקשר אותך ישר לגן עדן בתמורה לאלף יורו". התייר נדהם שיש קו ישירות לשמים,אך מוותר על התענוג היקר. הוא ממשיך בטיוליו לכל מיני כנסיות וקתדראלות ששמע עליהן, ומבחין בכולן בטלפון כזה. כל פעם הוא שואל את הכמרים, והם עונים את אותה תשובה: "זה טלפון שמקשר אותך ישר לגן עדן והוא עולה אלף יורו להתקשר". התייר לא מוכן להשקיע את האלף יורו ולכן מוותר על פעם מחדש. אחרי איטליה הוא מגיע לישראל. באחד מבתי הכנסת הוא מבחין באותו טלפון ושואל את הרב: "סלח לי, מה הסיפור של הטלפון כאן?" הרב מסביר: "זה מקשר אותך ישירות לגן עדן. זה עולה חצי שקל". התייר המום, ומבשר לרב: "אתה יודע, הייתי באיטליה, ולכל אורכה היה כזה קו, אלא שזה עלה שם אלף יורו! איך זה שכאן זה רק חצי שקל?" הרב מחייך ועונה: "אתה בישראל כעת, כאן זו שיחה מקומית"

HayaBee

New member
../images/Emo55.gifיריד חנוכה בקניון מרום ר"ג

דוכני אומנים מוזמנים לקניון מרום בכל אחד מהימים הבאים בחנוכה. מ-1.12.10 עד - 10.12.10 נא ליצור עימי קשר במייל. חג שמח, חיה

HayaBee

New member
../images/Emo55.gif............/images/Emo232.gif...........

התגלה חוק חדש בהנדסת משולשים. " במשולש ישר-זווית יתכן מצב בו הניצב משכיב את היתר..."

HayaBee

New member
../images/Emo55.gif../images/Emo23.gif../images/Emo25.gifמאה נשיקות!..

מאה נשיקות!.. בעל, שעובד בחו"ל, כתב מִכתב לאישתו: "אהובתי! אני לא יכול לשלוח לך החודש את משכורתי, לכן, אני שולח לך 100 נשיקות. אַת אוצרי"... בעלך, חיים אישתוֹ ענתה לו: "אהובי שלי! הרבה תודות על 100 הנשיקות. להלן רשימת הוצאות: 1. החלבן הסכים לספק חלב, תמורת 2 נשיקות... 2. החשמלאי הסכים להחליף פיוּז, רק אחרי 7 נשיקות... 3. בעל הבית, בא כל יום, בשביל 2 או 3 נשיקות במקום שכר דירה... 4. בעל המכולת, לא הסכים לנשיקות בלבד, אז נתתי לוֹ, ועוד כמה דברים... 5. הוצאות אחרות – 4 נשיקות... אַל תדאג לי, יש לי עוד 35 נשיקות, ואני מקווה, שזה יספיק לי עד סוף החודש. האם עלָי לתכנֵן אותו דבר, גם לחודש הבא? בבקשה תענה לי מהר!.. אוהבת אותך", אישתך, שרה

HayaBee

New member
../images/Emo55.gif../images/Emo197.gifזוג דוסים מתחתן בשידוך......

זוג דוסים מתחתן בשידוך...... יום לפני הקידושין, נפגש הזוג לשיחת היכרות ראשונה.... אומר האברך לאשת חיקו לעתיד..... "תראי ...אין לי שום דרישות ממך, אבל את צריכה ללמוד להכיר אותי..., כשאני מגיעה אחרי יום לימודים מפרך בישיבה, אם הכיפה שעל ראשי תהיה בצד השמאלי, תדעי שאני רעב ואני רוצה מיד לאכול. אם היא תהיה על הצד הימני, תדעי שאני רוצה ללכת אתך ישר למיטה"!!! אומרת האישה, "בסדר גמור בעלי היקר, גם לי אין כל דרישות ממך, אבל גם אתה צריך להכיר אותי. כשאתה חוזר הביתה מיום לימוד ארוך ומיגע בישיבה....ואתה רואה אותי עומדת בדלת הבית עם היד על המותן, זה אומר שלא מעניין אותי באיזה צד של הראש שלך נמצאת הכיפה"!!!!!

HayaBee

New member
../images/Emo55.gifמעבר גבול../images/Emo53.gif../images/Emo53.gif

מעבר גבול הבה נראה אם הבנתי את זה נכון! 1.אם אתה עובר את גבול צפון קוריאה באופן בלתי חוקי אתה מקבל 12 שנות מאסר עם עבודת פרך. 2. אם אתה עובר את גבול אירן באופן בלתי חוקי אתה נכלא לזמן בלתי-מוגבל. 3.אם אתה עובר את גבול אפגניסטן באופן בלתי חוקי אתה נורה ונהרג. 4.אם אתה עובר את גבול סעודיה באופן בלתי חוקי אתה נכלא בבית סוהר. 5.אם אתה עובר את גבול סין באופן בלתי חוקי אתה נעלם לנצח. 6. אם אתה עובר את גבול ונצואלה באופן בלתי חוקי אתה נחשב מרגל, וגורלך נחתם. 7. אם אתה עובר את גבול קובה באופן בלתי חוקי אתה נזרק לכלא ושם תירקב. 8. אם אתה עובר את גבול אנגליה באופן בלתי חוקי אתה נכלא ומגורש. 9. אם אתה עובר את גבול רוסיה באופן בלתי חוקי אתה נשלח לסיביר כמרגל. 10. אם אתה עובר את גבול ישראל באופן בלתי חוקי אתה מקבל : עבודה, זכויות רווחה, מקום לחיות בו, חינוך חינם, ביטוח בריאות חינם, תמיכה מהלוביסטים של קבוצות של צדק חברתי, אהדה מהתקשורת, תעודת הגנת מהגרים מטעם האו"ם, זכות המחאה על כך שאינך מקבל יחס נאות, ואם יש לך ילד אתה מקבל אזרחות. לבסוף, ישראל מקבלת גינויים בעולם על יחס לא נאות לפליטים, בתמיכת המדינות המוזכרות בסעיפים 1-9

למעלה