ה"פ 5, פרק 21...

Kryptonite

New member
מה?../images/Emo168.gif

התעלם מהפיסקה האחרונה בהודעה הקודמת שלי, השורה התחתונה היא שהארי רוצה משפחה, ומשומה לא הוספתי אותה. ניסוח גרוע כבר אמרתי?

Invisibility

New member
../images/Emo73.gif

בטח שהוא ראה את המוות של ההורים שלו... מלא פעמים הוא ראה את זה בחלומות.

Kryptonite

New member
מה? מתי?../images/Emo168.gif

זה אולי דברים שהדמיון שלו הפעיל, אבל לא שהוא זוכר אותם בבירור.

Invisibility

New member
../images/Emo73.gif

מזתומרת הדמיון? הוא לא רצה לראות את זה... גם בחלומות, וגם הסוהרסנים גרמנו לו לראות את זה. תמיד כשהוא התקרב לסורסהנים הוא ראה את אמיא שלו ושמע אותו אומרת משהו כמו "לא את הארי!" אם אני לא טועה.

mishmesh

New member
הוא שמע אותה, לא ראה אותה. ../images/Emo58.gif

מה שהוא שמע כשהסוהרסנים מתקרבים אליו נמצא בתת-מודע שלו. לפי מה שרולינג אמרה, כדי שתוכל לראות מבטראלים (כן, תתרגלו לקרוא להם ככה בעברית) אתה צריך לראות מוות ושהוא יחלחל אליך ותהיה מודע אליו לגמרי. הוא לא ראה את המבטראלים בספרים הקודמים כי המוות שלו נמצא עמוק עמוק מאוד בתוך הזכרון שלו. תינוקות בני שנה לא מסוגלים לזכור דברים כאלו בצורה שתוכל להזכר בהם כשתהיה מבוגר. בסוף הספר הרביעי הוא לא ראה את המבטראלים כי המוות של סדריק לא חלחל אליו לגמרי, הוא עוד לא קלט אותו.

Woogyman

New member
מבטראלים? ../images/Emo110.gif

אלוהים ישמור. זה התרגום שגילי נתנה להם בספר של החיות פלא, או תרגום שלכם?

Invisibility

New member
../images/Emo73.gif

זה תירגום נוראי... הם המציאו את זה, לא גילי. זה סתם תירגום מטומטם, באנגלית זה Thestrals, אז מישו בפורום ה"פ החליט ש-Thes זה עיוות של Death, אין לי מושג למה, וש-trals זה סתם... אז זה כאילו מבט במקום מוות וראלים, תירגום מטופש ביותר.

Invisibility

New member
../images/Emo73.gif

לא ביקשתי בכלל שתתירגמו... לדעתי כל הרעיון הזה של התירגום מטופש.

Invisibility

New member
../images/Emo73.gif

רק שאלה בקשר לתירגום הספציפי הזה. מי החליט ש-Thes זה עיוות של death?! ואז אם לא יודעים מה זה thrals אז נשאיר את זה ככה...

SaberTooth

New member
וואו... *__*

פרקים 21-22 מעולים
רולינג היא גאון... *בונה מזבח קטן לרולינג ליד זה של טראנס*

למעלה