יש איזה משהו שלא מסתדר לי

nick at noon

New member
דומים לאסייתים?

איך? באילו דברים? אין שום סיבה להאמין למרי. בהחלט ייתכן שהם כבר פגשו בני אדם עם יכולת גלישה אבל לא רצו שקווין יידע על כך. נראה לי שאחרים בשרשור כתבו עוד דברים שמתייחסים למה שמרי אמרה. צריך לזכור שלמעשה אנחנו לא יודעים שום דבר על העולם בית האמיתי שלהם.

גלבטרון

New member
../images/Emo58.gifאני אסביר

הקרומגס בפרק הזה דומים באופיים ומנהגיהם לבני אדם אסייתים. ראשית, הם "שושלת" הקרומגס ולא שלטון. לרוב בסין יש "שושלות". שנית, המנהיג שלהם (ושאר הקרומגס, לפי מרי) מסרב ללמוד את שפת בני האדם ועל מנת לדבר איתו יש צורך במתווך - כנ"ל במלעות העתיקות בסין. אסור היה לפנות ישירות לקיסר אלא דרך מתווך + הקיסר ושריו לא דיברו שפות זרות, עקב היותן "לא טובות מספיק" (אם לומר בלשון עדינה). + וזה נתון לויכוח, אבל העינים שלהם ומבנה הגוף מזכיר מבנה של אנשים שמוצאם מאסיה. לעומת זאת, בעונה 4 הקרומגס ניראים שונה לגמרי (כבר ציינתי כי השוני נגרם עקב אהבתו של המפיק לרעיון אך לא לביצוע המקורי שלהם ולכן נעשה השינוי). אבל! אנו בתור אוהדים לא יכולים לקבל זאת כתשובה אלא מנסים למצוא הסבר שיתאים לעולם הסידרה. ולכן... אם תראה את הקרומגס מעונה 4 תראה שהם דומים מאוד לנאצים (מדים, צורת כבישה וכו') - משמע הם דומים לאנשים ממוצא אירופאי. ניתן להניח כי כמו שכיום בעולם שלנו יש הרבה סוגים שונים של בני אדם אך כולם עדיין הומו-ספיאנס כך יש הרבה מאוד סוגים של קרומגס אך חלקם ניראים ומתלבשים אחרת בעקבות האיזור בו הם נולדו. ודבר זה מסביר את השוני בין הקרומגס שבעונה 2 לבין הקרומגס שבעונה 4. שלישית, ע"פ העונה השלישית והרביעית אנו לומדים כי אכן מרי שיקרה (כמובן שהדבר נבע בעיקר מכך שטרייסי טרומה, יוצר הסידרה והוגה הרעיון של הקרומגס, לא היה מעורב ממש בפרקי העונה השלישית וברביעית בכלל). הקרומגס כבר פגשו בן אדם שיודע לגלוש (למעשה הוא זה שלימד אותם) זה היה קויין-הנשוי שהופיע בפיילוט. וכנראה כאשר הם בדקו את קויין הם גילו שהוא בעצם מעולם הבית שלהם, עולם אליו הם לא יכולים לחזור ולכן הם היו כל כך נחושים לברר מהגולשים שלנו, כיצד להגיע לביתם וזאת גם הסיבה שהם שמו משדר על קויין.

Valdes

New member
../images/Emo58.gifכמה שאלות

שאלות שישמעו אולי מפגרות, אז אני מתנצל מראש, אבל אני רק רוצה להיות בטוח שאני מבין. לא הבנתי את הסיבה שהקרומגס עוברים מעולם לעולם ומשתלטים עליו. חוץ מזה שאמרו גם שהם מפחדים מבני האדם אז איך זה יכול להיות? למה הם רוצים להגיע לעולם המקורי של הרביעייה? האם זה בגלל שהם חושבים שטכנולוגיית הגלישה ייחודית להם והם מפחדים שזה יגיע לעולמות אחרים?

CoolBoy16

New member
../images/Emo45.gif

גם אני לא הבנתי למה העולם של הגולשים כל כך חשוב להם

גלבטרון

New member
משוב 2 ../images/Emo18.gif../images/Emo18.gif../images/Emo18.gif

הסיבה שהקרומגס כובשים עולם, עולם היא מכיוון שכאשר הם גילו את הגלישה, הם גילו שהרבה מאוד מהיקומים המקבילים מאוכלסים בהומו-ספיאנס (האדם הנבון) ולא בקרו-מאגנן ("קרומגס"). מרי לא אמרה שהם מפחדים מבני אדם אלא מקויין ושאר הגולשים מכיוון שהם בני האדם הראשונים שהם פגשו שגם כן יודעים לגלוש. לפי הפרק הזה, הקרומגס רוצים להגיע לעולם הבית של הגולשים שלנו כדי לכבוש אותו ולוודא כי טכנולוגיית הגלישה שלהם תושמד ושעולם הבית של הגולשים לא יהווה מולם איום.
*** זהירות!!! ספויילרים רציניים לעונות 3 ו-4 הקריאה על אחריותכם!!! ***
בעונה הרביעית אנו נפגוש שוב את הקרומגס (שהם יהפכו למוקד של העונה), אך בגירסה מעט שונה (יותר אירופאית). לפי העונה הרביעית, המשדר נמצא על קויין והקרומגס שמו את המשדר עליו מכיוון שקויין למעשה לא נולד במקור על "כדה"א-פריים" (כביכול כדה"א שלנו, זה מהפיילוט) אלא הוא בעצם נולד על עולם "קרומגס-פריים" (עולם הבית של הקרומגס) וכי הוא כתינוק הושם ב"ארץ-פריים" ע"י הוריו האמיתיים אצל הוריו הכפילים. בעונה השלישית אנו פוגשים בקוויין-הנשוי, זה מהפיילוט שפתר את הנוסחה שהייתה על הלוח. לפי דבריו בפרק הזה, הוא היה זה שגילה לקרומגס את הנוסחה שמאפשרת ליגלוש וכי אז הם הרסו את עולמו (דבר שסותר את האימרה של מרי שטוענת כי הקרומגס מעולם לא נתקלו בבן אדם שיודע לגלוש וזאת הסיבה שהם שמו משדר על קויין). כמובן שהתוכניות של טרייסי טרומה, יוצר הסידרה, ירדו לטימיון כאשר הוא עזב את הסידרה דיי בהתחלה של העונה השלישית (וכי הוא לא היה קשור כלל לפיטוריו של ג'ון ריס דייויס ולפרק "הגלישה האחרת לאפלה" בו מופיע קויין-הנשוי מהפיילוט). טרייסי אגב כן כתב שני פרקים בעונה השלישית, הראשון היה "בגידה" (מה שהיה אמור להיות הפרק הראשון של עונה 3 אך פוקס שידרו שני) בו הוא הסביר בצורה נהדרת מדוע הגולשים החלו לגלוש ללוס אנג'לס ולא לסאן-פרנסיסקו (וזאת עקב דרישה של אולפני פוקס להעביר את צילומי הסידרה ל-ל.א. כדי שהם יוכלו לפקח על טרייסי). הפרק השני היה "השומר" בו ארטורו מגלה לקויין כי הוא חולה במחלה (כנראה) סופנית. למרות שהדבר מעולם לא הוכח הרבה אוהדים טוענים כי טרייסי תיכנן כי אותה "מחלה" היא למעשה תוצאה של המשדר של הקרומגס. אבל מכיוון שטרייסי עזב את הסידרה והממשיך שלו לא רצה להמשיך כל דבר שלו בסידרה וכי ג'ון ריס דייויס פוטר המשדר התגלה סוף על קויין בעונה 4.

CoolBoy16

New member
אתה לא יודע את זה../images/Emo58.gif

לדעתי יותר הגיוני שהמשדר היה על וויד או על רמברנט וזה הסיבה שהם פלשו לעולם שלהם קצת אחרי שהם הגיעו אליו

גלבטרון

New member
../images/Emo58.gifתראה...

בפרק השלישי של עונה 4 "Common Ground" אנו מגלים כי המשדר היה על קויין. זו לא תיאוריה שלי, כך קובעת הסידרה. אני רק ציינתי כי הרבה אוהדים האמינו כי התוכנית המקורית הייתה שהמשדר היה על ארטורו אך מכיוון שטרייסי עזב וג'ון פוטר הדבר לא יושם.

lordof the

New member
וואיי אתה חייב להסביר לי../images/Emo58.gif

אני כבר לא יודע מה אני יודע על הסדרה ומה לא.. תזכיר לי קודם כל איך אומרים לנו שעל קווין היה את המשדר ? ומה שאני לא הבנתי - מה הכוונה שבעונות הבאות מגלים שהקווין שגלש איתם הוא לא הקווין מהפיילוט ?

rocket

New member
../images/Emo58.gif

זה כן קווין מהפיילוט אבל כדור הארץ המקורי של קווין הוא לא כדור הארץ מהפיילוט.

גלבטרון

New member
לא, התבלבלת ../images/Emo13.gif ../images/Emo58.gif

ראשית, בפרק השלישי של עונה 4, קויין מגי ורמי נלכדים ע"י הקרומגס. מפקד הקרומגס מקבל הוראה מהממונה עליו כי אליו לשחרר מידית את קויין וחבריו כי הם עוקבים אחרי קויין על מנת שהוא יביא אותם אל עולם הבית שלו "קרומגס-פריים". שנית, בפרק הראשון של עונה 4 אנו מגלים כי קויין שלנו הוא לא באמת מעולם הבית "שלנו" (של ארטורו, וייד ורמי - זה שמימנו הם גלשו, זה שמימנו התחילה הסידרה) - אלא - הוא למעשה מעולם "קרומגס-פריים" אך הוריו החביאו אותו בעולם שלנו (ואת אחיו בעולם אחר) כדי שהם יהיו מוגנים מפני הקרומגס.

lordof the

New member
הסתבכתי לגמרי ../images/Emo58.gif

אם ההורים החביאו את קווין בעולם של וויד, רמי וארטורו - מה עם הקווין "האמיתי" של אותו עולם ? זה לא אומר שצריכים להיות בעולם של הפיילוט 2 קווין ? ובעונה הזאת כבר עשו את ההחלפה המטופשת של השחקן של קווין, או שזה קורה בעונה החמישית ?

rocket

New member
נקודה טובה.

אני מניחה שזה *עוד* חור בעלילה שהיוצרים לא חשבו עליו כאשר הכניסו את כל התסבוכת של קרומגס

גלבטרון

New member
זה לא חור ../images/Emo58.gif

קויין פשוט אף פעם לא נולד בעולם הבית "שלנו" (של רמי, ארטורו ווייד) - האימא של קויין, בפרק הראשון בעונה 4, אומרת כי הם (הכפילים של הוריו ב"ארץ-פריים" לא יכלו להביא ילדים וכי כאשר ההורים האמיתיים של קויין חזרו לקחת אותו הם (הכפילים) אמרו להם כי הוא מת ממחלה. לפחות זה מה שאני זוכר מהפרק (עוד מעט נראה אותו שוב). + ההחלפה של ג'רי אוקונל בעונה 5. סיפור הרקע החדש שלו מופיע בעונה 4. בקצרה מאוד, המפיקים לא בכוונה החליפו את ג'רי, הם רצו שהוא יהיה בעונה 5 אך ג'רי רצה לקבל יותר אחריות ולהיות מפיק ראשי. המנהלים חשבו שעדיין אין לו מספיק ניסיון וכי הוא כבר קיבל הרבה סמכויות (כתיבה, בימוי, הפקה) + הוא גרם שאחיו גם יקבל תפקיד בסידרה (למרות שהיו שחקנים אחרים בתור). בין שני הצדדים הדיון הלך סחור וסחור עד שהוחלט כי הם לא מסוגלים לגשר את הפערים. ולכן ג'רי ואחיו עזבו. רשמתי כבר את הסיפור המלא כאן איפשהו קודם, אם תהיה מעוניין אני אכתוב אותו שוב. אז הציע ג'רי שהוא יככב ב-3 פרקים כדי לעזור "לסגור" את הדמות שלו א

rocket

New member
צודק. ../images/Emo58.gif

שכחתי את הקטע שהיא אמרה שהם לא היו יכולים להביא ילדים....

nick at noon

New member
צורה נהדרת להסביר את המעבר?

אני חשבתי שזה דווקא היה עלוב. לא משנה אבל. הפרק ישודר עוד כמה ימים ונוכל לדבר על זה אז.

rocket

New member
האמת שזה פרק נהדר,

בין האהובים עליי ביותר ! (יש לי למה לצפות מחר בבוקר !!! )

למעלה