ל'הקרב האחרון'.

ToryMaster

New member
זה לאו דווקא

אבל הרבה פעמים זה מתחבר ביחד. רוחניות מתחברת עם אמונה דתית, לכן חומרניות מתחברת עם חסור אמונה דתית. זה לאו דווקא נכון, אני מכירה מספיק אתיאיסטים רוחניים ומספיק דתיים חומרניים, אבל זו אוסיסאציה.

Fairywitch

New member
המממ...../images/Emo58.gif

או שהיא תחזור להיות נוצריה, ותברך איזושהי ברכת-הגומל" בגרסא הנוצרית על זה שהיא שרדה, או שהיא תהפוך לאתיאיסטית. למעשה, זה בדיוק מה שקרה להרבה ניצולי שואה- חלק הפכו לאתיאיסטים מוחלטים, וחלק חזרו בתשובה כי הם ניצלו, וכך גם ניצל העם היהודי, בעצם. אישית הפכתי לאתיאיסטית בגלל אסון פרטי שלי, אבל אני מניחה שהיסודות היו שם קודם.

Fairywitch

New member
../images/Emo58.gifאם לפי המטאפורה סוזן אכן

הפכה לאתיאיסטית, ולכן כבר לא "ידידה לנרניה"- שווה להיות אתיאיסט! מה יצא לכל השאר? שהם נהרגו בגיל צעיר בתאונת רכבות??? נקטפו בדמי ימיהם?

ToryMaster

New member
כן

ומה כל כך נורא בזה, בעצם? הם לא מסתכלים אחורה ומתחרטים, הם לא סובלים, הם פשוט קיימים במצב שונה. קדושת החיים זה דבר אחד, דמוניזציה למוות זה אחר.

Fairywitch

New member
בעיניי"נקטפו בדמי ימיהם" זאת טרגדיה

בספרים הם קיימים במצב שונה. במציאות- הם פשוט נהרגו וסוזן המשיכה לחיות. וזה עדיף.

Fairywitch

New member
חחח... אני לא יכולה שלא לחשוב-

יום אחד נמות, ובאמת נגיע לנרניה, ואז את ואני ניפגש, ותגידי לי: "את רואה? אמרתי לך שזה לא כ"כ נורא. תראי- הנה אסלן! סתם חתול מגודל וחמוד. תראי, הוא מגרגר כשמגרדים לו מאחורי האוזן..."

למעלה