לכל החולמים להתעשר מרפואה

natalysh

New member
לא נראה לך במקום? תספוג

לא עופר ולא אף אחד צריכים להתנצל בפניך על הצרות שלהם. לך הצרות שלך (ואני מנחש שהן מסתכמות בפסיכומטרי/בגרויות?) ולכל אחד הצרות שלו, וכמו שלך שמורה הזכות לבוא ולהביע מרמור על בעיותיך בקבלה לכל אחד פה שמורה הזכות לעשות כן. אם לא הבנת עדיין, זהו פורום של כל סטודנט לרפואה באשר הוא. אתה לא תקבע על מה במקום להתלונן (ובכלל לא הייתה תלונה בהודעה המקורית) ועל מה לא.

natalysh

New member
וואו תאט קצת,

לא הייתה כאן כל כוונה להתחכם או לשכנע אנשים, וסתם הוצאת עצבים על האדם הלא נכון.

The Reaper

New member
אז מה חדש תחת השמש?

שכר הבסיס לסטאז'ר הוא באמת עלוב. למרות שאם תבחר למכור את נשמתך לשטן ולקחת מקסימום תורניות, אתה יכול לגרד עוד 2000 ש"ח. אז מה עושים? מקללים במהלך השנה ובסופה נוסעים לאמריקה...

Dandy Walker

New member
גם באמריקה לא כזה להיט...

ממה שאני שמעתי, מתמחים בארה"ב עובדים יותר קשה מהמתמחים בארץ, והמשכורת שלהם לא כזה להיט במושגים אמריקאיים... אז מה עושים? סובלים כמה שנים בהתמחות, ואז פותחים קליניקה פרטית....

anabioein

New member
התמחות קצרה יותר. בנויה אחרת.

שכר שנתי זהה, אבל אצלם זה בדולרים (ז"א שפי 5). "עוזר רופא" מרוויח שם בדולרים מה שרופא מומחה מרוויח כאן בשקלים. שכר ממוצע שנתי של כירורג מומחה 350,000 ירוקים. איך אפשר להשוות?

Dandy Walker

New member
שכר בארה"ב

דיברתי על מתמחים...לא מומחים. מומחים באמת מרוויחים שם הרבה יותר כנראה, אבל לא כל אחד מרוויח 350,000 לשנה... נראה לי קצת מוגזם. חוץ מזה שבתור מתמחה אתה מרוויח בדולרים, אבל גם ההוצאות שלך הן בדולרים... אז אני לא יודע כמה נשאר לך משכר שנתי של 50,000 דולר. בקיצור - מי שרוצה להיות עשיר שלא ילך להיות רופא, ומי שהולך ללמוד רפואה כנראה לא יהיה עשיר מזה... אבל הוא גם לא יהיה מסכן, ויהיו לו חיים טובים (בעיקר לאחר ההתמחות).

lernery

New member
אין לי את הקישור לטבלה של הרופאים

אבל השכר הכי נמוך של מומחים מעל 3 שנים בארה"ב הוא משהו באיזור ה200K לשנה - אחרי שמורידים הוצאות כמו ביטוח (50K לשנה) כמה שזה נשמע לך מופרך, בארה"ב ללמוד רפואה זאת דרך לא רעה בכלל להתעשר או לפחות לנתב את עצמך לעשירון העליון שם בארץ לעומת זאת - לא

nightriders

New member
מקסימום תורנויות????

סטאז'ר נותן 44 תורנויות בשנה ככל הידוע לי. לא יותר ולא פחות. זה לא נתון לשיקול דעתו

anabioein

New member
אתה צודק חלקית. אפשר לעשות תורנויות

חוץ (אני אישית עושה כאלו על תקן רופא) אבל הבעיה (אחת מהן לפחות) היא שאצלי בבית החולים, למשל, לא מקבלים יום חופש אח"כ (לעבוד מ 8:00 עד 16:00-17:00 ביום אח"כ זה לא תענוג גדול). יש בתי חולים שיאפשרו לך לעשות 6+ תורנויות סטאז'ר בחודש.

morancho1

New member
אל תדאג

כמעט אף אחד פה לא חושב במילא להתעשר מרפואה, ועופר יודע את זה, משמע, הוא לא מנסה לשכנע אף אחד לא לבחור רפואה זאת טענה מגוחכת.. הוא מציג את מצב הדברים איך שהם, ומה לעשות, הם לא טובים.

lernery

New member
יצרת כאן כמה הטעיות מכוונות

א. לא ציינת שאתה סטאז'ר. רק אחרי שקראתי את התגובות נזכרתי שהתואר ד"ר מוענק עוד לפני קבלת רישיון. ב. יש תוספות כמו שכולנו יודעים, שאמנם לא נכנסות לפנסיה - אבל הי, גם זה כסף! אגב אם אתה רוצה לעשות חישוב של כמה זה ביחס לפנסיה - אתה צריך לעשות חישוב של אחוז הכסף אותו יש לחסוך כדי לקבל בפנסיה את אותו הסכום. למשל אם על 1000 שקל אתה מקבל 700 שקל בפנסיה, ובמקרה הזה אתה מקבל 1000 שקל אבל ללא תחשיב לפנסיה, ואם תרצה לקבל 70 אחוז מהשכר שיישאר לך ביד תצטרך להפריש נניח 200 שקל לפנסיה - כלומר תחסוך 200 שקל, ועל 800 שקל תקבל 70 אחוז שהם 560 שקל, אזי למעשה תוספת של 1000 שקל (ללא פנסיה) שווה ל800 שקל (עם פנסיה). כמובן שיצרתי חישוב פשטני מאוד, אבל מה המסקנה? שאם יש לך תוספת שכר של 2000 שקל זה לא שום דבר, אלא נניח שווה ערך ל-1500 ש"ח במשכורת הבסיס. ג. אכן שכר המינימום לסטאז'רים נמוך משכר המינימום הרשמי, ולדעתי יתקנו את המצב הזה עד שנתחיל סטאז'

anabioein

New member
כמה מאלו שמוגדרים כ"שכר מינימום"

מקבלים פחות מהמינימום לחודש? המשכורת שלי היא מתחת לשכר מינימום כפי שמוגדר בחוק. גם אם אגיע ל 6,000 ברוטו זה לא מכסה על העובדה הזו. אפילו שאני לא כלכלן.

lernery

New member
אמרתי שנכון שזה מתחת לשכר מינימום

וזה לא חוקי, לדעתי יתקנו את זה כמו שאמרתי, זה הפרש של שקל לשעה, מה שאומר בערך הפרש של 400 שקל במשכורת הסופית.

למעלה