ל'כס הכסף':

../images/Emo58.gif ל'כס הכסף':

בסוף הספר, לפני שהמכשפה הפכה לנחש, היא אמרה לריליאן, לעכרור-השלולית ולילדים, שכל נרניה והעולם שהם חיו בו לפני-כן הם רק חלומות ופנטזיות, ושאסלן לא קיים, ושהעולם היחיד שיש זה העולם האפל שלה. והם עצמם אכן זכרו את זה כחלום קלוש, כך שמה שהיא אמרה נראה הגיוני מאוד. אבל עכרור-השלולית ענה לה, שגם אם רוב הסיכויים שהיא צודקת, הוא מעדיף להאמין שיש אסלן ויש נרניה ולחפש אחריהם כל ימיו, גם אם הם לא קיימים, כי זה יהיה נורא להאמין שהעולם הקודר שלה הוא היחיד שנמצא. למי שמכיר קצת את השקפת עולמו הדתית של לואיס, ברור למה זה מקביל בעולם האמיתי. האם אתם חושבים שעדיף לאדם להיות דתי ולשגות באשליות על אל משגיח מלמעלה וחיים-לאחר-המוות, רק כדי שירגיש יותר טוב בחייו, גם אם ברור שכל אלה לא קיימים?
 
הווו, דיון עמוק ../images/Emo3.gif

לדעתי עדיף להיות חילוני
. גם כי לדעתי הדת זו אשליה, אבל עזבו את זה- לדתיים יש המון מגבלות, והבטחון שהם מרגישים כתוצאה (האמונה שיש גן-עדן למעלה וכו') פשוט לא שווה את זה.
 

Oradea

New member
זאת הייתה קביעה חד משמעית

בצורה מאד פוגעת. את בטוחה שאת מפרידה בין הנצרות ליהדות? כי אם לא, כדאי לך לחשוב שוב. יש הבדלים עצומים בין היהדות לנצרות, אל תכלילי בבקשה, זה משהו שלא עושים בכזו קלות דעת.
 

Fairywitch

New member
יש הבדלים, אבל הבסיס דומה:

אמונה בסיסית שיש מישהו ש"משגיח" עלינו, וכל העניין של שכר ועונש.
 

Oradea

New member
שוב...

בואו לא ניכנס להשוואה בין נצרות ליהדות. אנחנו לא נצא מזה. עכשיו את מכלילה. זה נכון שיש בסיס דומה (אחרי הכל, הנצרות נולדה מהיהדות)... אבל גם בבסיס יש הבדלים. הדת הנוצרית היא משהו שונה לחלוטין.
 

Fairywitch

New member
התכוונתי רק לבסיס. ברור שהשאר שונה.

ואני האחרונה שיכולה להגיד מה לדעתי יותר טוב.
 

ToryMaster

New member
אוקי

אבל יש יותר מדת אחת בעולם, ולכולנו יש מגבלות. חיילים לא יכולים לצאת מהארץ, לא יכולים במשך השבוע אפילו להתלבש כמו שבא להם, לגדל זקן, כל השטויות האלו. אז שלא נהיה חיילים? בכל דבר בחיים משהו נלקח ומשהו ניתן בתמורה, והתמורה במובן של שלוות נפש וביטחון ביקום שווה הכל לדעתי. שוב, את חושבת על יהדות ועל נצרות קתולית, בשאר הזרמים והדתות יש הרבה פחות מגבלות. ולפעמים צריך לזכור שזו לא מגבלה, זו בחירה. לדוגמה בבודהיזם, האיסור לאכול בשר.
 

Fairywitch

New member
הדת הבולטת בין זרמי דתות הכישוף-

אבל זה ממש על רגל אחת. תבקרי בפורום השלישי של יעלי- פורום מאגיה וכישוף
 

ToryMaster

New member
תצטרכי להסביר לי את זה פעם

מתושלח - וויקה היא דת נאו פאגאנית. גם זה אל אומר לך כלום? פני לפורום פאגאניזם בישראל - 337 וקראי מאמרים.
 

Fairywitch

New member
../images/Emo3.gifאני החלטתי שאני וויקאנית חילונית

אני יודעת על הפגאנית וכל זה, אבל ככה החלטתי
ואגב- מתושלח?
I love you
 

ToryMaster

New member
נפלת על השכל

מתושלח, כמו מתשולח השבלול ששאלה מה זה, זה לא היה מפונה אלייך :-O
 

Fairywitch

New member
חשבתי כי אני קשישה וכל זה../images/Emo6.gif

על ראש המתושלח בוער הכובע
לא נעלבתי, זה היה כ"כ מצחיק
 

ספירלי1

New member
אממ

ב"ה אני לא שוגה בשום דבר זה דבר ראשון. מי אמר לכם שהקב"ה לא קיים?! טוב אין לי כח להתעצבן,
 

ToryMaster

New member
לשגות באשליות?

מי אמר שאלו אשליות? יש את האפשרות שזו אשליה, כן, אבל מצד שני יש את האפשרות שזוהי אמת לאמיתה. כאן טמון סוד הקסם של הדת, מרחב האפשרויות של אולי כן ואולי לא, ואם אפשר אז למה לא? אמונה יוצרת מציאות, אז למה לעזאזל לא?
 

Fairywitch

New member
המממ... שאלה פילוסופית מעניינת...

לדעתי, אין ספק שזה יותר קל להישען על "כוח עליון", למצוא הסברים לכל תחלואי העולם, וכן הלאה. זה מרגיע להפנות את העיניים למעלה בתפילה או שאלה, כי אז גם במקרים של חוסר אונים אתה מרגיש שאתה עושה משהו, ושיש עוד תקווה. או הקטע של אחרי המוות- להאמין שיש גן-עדן זה מאוד מרגיע, יותר מלחשוב על ריק אינסופי או שנת-נצח... ניקח את הקטע של תכנית 12 הצעדים למכורים- יש שם את הקטע של אמונה בכוח עליון, וגם חילונים נעזרים בזה, ומבחינתם הופכים את הניאון בתקרה לכוח הזה, העיקר שיהיה להם על מה להישען בתהליך ההחלמה שלהם. אז כן, יותר קל להאמין שיש משהו ששומר עלינו, אין מה לעשות. השאלה היא אם לבחור בדרך הקלה, או במה שאמיתי בעיניך. אישית אני מעדיפה להישאר אתיאיסטית, פשוט כי אי-האמונה היא אמונה בפני עצמה, ואני לא יכולה להישען על משהו שאני לא מאמינה שקיים.
 
למעלה