פאקים שמציקים לי בעונה האחרונה

DontEvenBlink

New member
../images/Emo58.gif פאקים שמציקים לי בעונה האחרונה

יש שניים: 1.) דבר ראשון, לא שכחתי משפט שריבר אמרה בעונה החמישית, בפרק עם המלאכים. כשהדוקטור וריבר מעדכנים זה את זה, וריבר מסתכלת על הפרצוף שלו ואומרת "יש לי תמונות של כל הפרצופים שלך, אבל הם תמיד באים בסדר הלא נכון." ו... איזה פרצוף של הדוקטור היא ראתה חוץ מדיויד ומאט?! היא חייבת לראות הרבה יותר פרצופים של הדוקטור בשביל לקבוע ש"הם באים בסדר הלא נכון." 2.) בפרק האחרון של העונה השישית, הדוקטור וריבר לא נגעו זה בזה כי אז המציאות הייתה חוזרת ליום הזה שהדוקטור מת וכו' וכו'. ואז בסוף הם התנשקו וחזרו ליום הזה והדוקטור לאמת כי הוא היה בתוך הרובוט. והעניין הוא- כשהם התנשקו, הם בכלל לא נגעו זה בזה, כי הדוקטור היה בתוך הרובוט. ועכשיו אני רוצה לעבור לנושא אחר, הקשר בין איימי לדוקטור. אני חייבת להגיד, מכל הקשרים בסדרה, הקשר שלהם נראה הכי... מציאותי. זאת אומרת, הצורה שהם מדברים, איך שהם מצחקקים מבדיחות פרטיות. השיחות שלהם לא דרמטיות ונראות כמו שיחות רגילות של שני חברים. כמובן שכן יש את השיחות הדרמטיות, בדרך כלל שהנושא שלהן הוא "איימי את כל כך מיוחדת ואת חיכית לי ובלה בלה ואני לא רוצה לעשות לך רע וכו'..." אבל נגיד... ביום הזה שהם נפרדו, וישבו על המכונית ודיברו בינם לבין עצמם, זה פשוט הייתה שיחה כל כך נורמאלית. ולא יצא לי לראות שיחות כאלו בסדרה. מה אתם אומרים?

Pינקי

New member
|ספילור|1)יכול להיות שהיא ראתה

דוקטורים אחרים במסעות שלא ראינו. 2)כן זה קצת מוזר אבל אולי זה היה מספיק כי הוא היה בתוך הרובוט. מה שכן מוזר לי זה אחרי שראיתי את הפרקים של הספרייה שוב ושם ריבר אומרת שהיא הייתה עם הד"ר בקצה היקום שזה הפרק עם המסטר, מרת'ה וג'ק.

meilla

New member
../images/Emo58.gifהקרע במציאות

היה בינה לבין הרובוט(אני מעדיפה לקרוא לזה טסלקטה), אם היא היית נוגעת בדוקטור עצמו סביר להניח שלא היה קורה כלום.

Pינקי

New member
../images/Emo58.gifעוד כמה דברים:

איך ריבר הילדה הייתה בחליפת החלל??? ונראה שהד"ר יודע שזו ריבר לפי התגובה שלו כשאיימי רצתה להרוג אותה. איך ריבר הגיע לאנגליה מארה"ב היא הרי הייתה ילדה קטנה?

meilla

New member
../images/Emo58.gifהתגובה של הדוקטור

איימי יורה בילדה...ילדה קטנה שבוכה,הילדה שהם היו אמורים להציל,לא ניראה לי שהוא ידע שזאת ריבר זאת פשוט היית התגובה המיידית שלו.

ailag

New member
קו החיים של ריבר

(לפחות תחילתו): נולדה בדימנס ראן, נלקחה כמעט מיד ע"י קובאריאן כדי שיחנכו אותה להיות פסיכופטית. כשאנחנו רואים אותה בפרק 1 או 2 זה אחרי שהיא שוחררה או ברחה. מכך שאח"כ היא יצאה מחליפת החלל באלימות אפשר להניח ששמו אותה שם בשביל אימון והיא ברחה איכשהו. לאחר מכן היא מסתובבת ברחובות נ"י (?) גוססת, ועושה regeneration למלס-תינוקת. לא יודעת איך הגיעה לאנגליה. אולי אומצה, אולי קובאריאן דאגה לזה. אלא אם היו שלבים נוספים באמצע שלא אמרו לנו עליהם. הד"ר שוחר שלום באופן כללי ובד"כ מתנגד להרג. לכן למשל כשאיימי רוצחת את קובאריאן היא אומרת לה שהדוקטור לא פה, כי אם הוא היה שם הוא היה עוצר אותה.

rakefet666

New member
אאל"ט

היא אומרת בקצה היקום ולא בסוף היקום, שני דברים שונים. סוף היקום זה מתי שהיקום נגמר מבחינת זמן=הפרק עם המאסטר וג'ק, קצה היקום מתכוון לקצה פיזי\גיאוגרפי (אפשר לדבר על גיאוגרפיה בחלל??) כמו הביטוי "סוף העולם שמאלה" שבו מתכוונים לסוןף הגיאוגרפי ולא The end of the world

DontEvenBlink

New member
../images/Emo58.gif אה ורציתי לשתף בתיאוריה שיש לי!

לא ברור מה הקטע עם ריבר- היא הבת של הטארדיס? של איימי ורורי? של שלושתם? אני חושבת שריבר היא לא באמת הבת של איימי ורורי, איימי היא סוג של אם פונדקאית. לדעתי גם ריבר היא לא ממש טיים לורד, היא שילוב של הטארדיס ושל בת-אדם. אני חושבת שאיימי ורורי נתנו לה את הגנים האנושיים, ככה שריבר היא כמו טארדיס בתוך גוף אנושי.

ailag

New member
תגובה

ילדת הטארדיס, לא הבת של הטארדיס. הושפעה ע"י הטארדיס כמו שקרינה יכולה ליצור מוטציה (מערבולת הזמן מקבילה לקרינה פה. מוטציה זה שינוי בדנ"א, מה שבאמת היה) ומתישהו אני אעלה את הסוף האלטרנטיבי שלי לעונה 6, שמסביר את זה יותר טוב - כשאסגור כמה פינות לגביו. וממה שקראתי "אדון זמן" בכלל אמור להיות השתייכות (כמו "יהודי") ולא מאפיין גזע (כמו "בן אנוש" או "גליפראי"). או שקראתי לא נכון או שמופאט מסבן.

ailag

New member
נ.ב. (וכל מה שאני כותבת פה זה ספוילר)

אם הטארדיס היתה אדון-זמן היא היתה מתנסחת אחרת בפרק 4, למשל כשהיא אומרת שהיא גנבה אדון-זמן. אם את תחטפי מישהו לא תגידי שחטפת בן-אנוש הרי. לא יודעת אם יש לטארדיס בכלל דנ"א. ובכל מקרה, לא יולדים אותן אלא מגדלים אותן אאל"ט (מתישהו שואלים את הדוקטור אם הוא יכול לבנות עוד אחת והוא אומר: לא בונים אותן, מגדלים אותן. בטח בעונה 2 איפשהו)

lightanddark

New member
../images/Emo58.gif

1. הסיפור של ריבר לא הסתיים!!!!!! צאו מהסרט שזהו, נגמר כל הקטע עם ריבר, להיפך, זה רק מתחיל! אנחנו לא יודעים שמאט הוא הגירסה האחרונה של הדוקטור שהיא ראתה ואין שום סיבה שלא יהיו לה את הפרצופים הקודמים שלו, ככה גם היא כנראה זיהתה את דיוויד כדוקטור. באמת לא מובן לי הקטע שכולם חושבים שריבר סיימה את תפקידה, הרי הוא אמר שהוא הולך לבקר אותה כל לילה בכלא מה שאומר ש א. יש שתי גירסאות של הדוקטור שהיא פוגשת בשני קוי זמן שונים. ו ב. יש עוד הרבה הרפתקאות של שניהם שעוד לא ראינו. 2. היא הרגה את הרובוט, זה לא היה עוזר אם היא הייתה נוגעת בדוקטור עצמו כי הוא לא זה שמת ולכן הוא לא זה שיצר את הקרע בקו זמן.

DontEvenBlink

New member
../images/Emo58.gif

אני יודעת שהסיפור לא הסתיים. אבל קשה לי לקלוט את זה שהיא פוגשת עוד גרסאות של הדוקטור. קודם כל- אין מצב שהיא פוגשת את אחת הגרסאות הקודמות של הדוקטור, כי הדוקטור היה דיויד בפעם הראשונה שהוא פגש את ריבר. זה אומר שריבר עוד צריכה להיות בכמה התחדשויות חדשות של הדוקטור אחרי מאט. לפי דעתי יותר משלוש התחדשויות חדשות כדי שהיא תוכל לקבוע שהוא מופיע בסדר הלא נכון. ולגבי 2- באמת לא הצלחתי להבין, אז תודה על ההסבר.

lightanddark

New member
נכון, אבל אנחנו גם לא יודעים כלום על../images/Emo58.gif

התקופה של ריבר עם הדוקטור, הרי היא ניסתה להרוג את הגירסה בת ה1100 שלו, זאת אומרת שיש מצב מאוד גדול שאחרי 200 שנה כמאט הדוקטור ישתנה בשלב כלשהו לפרצוף הבא שלו. אני חושבת שהדוקטור שריבר פוגשת הפוך זה הדוקטור בגירסה הצעירה שלו, זה שאנחנו רואים. והדוקטור שבא לבקר אותה בלילות זה הדוקטור המבוגר זה שהיא הרגה כביכול. לכן זה לא ממש מופרך שהדוקטור שהיא מבלה איתו בלילות ישתנה מתישהו. הרי מאט לא יהיה הדוקטור לנצח... לצערנו.

DontEvenBlink

New member
אה ויש עוד משהו! ../images/Emo58.gif לעונה 5 בלבד!

אז בעונה השנייה, יש את הפרקים the impissible planet ואת הפרק שאחריו-the satan pit. הדוקטור ורוז רואים בחללית כתובות שהטארדיס לא מסוגלת לתרגם, והדוקטור אומר שזה הכיתוב הכי עתיק בייקום. אתמול ראיתי כמה פרקים מהעונה החמישית, ויש את הפרק הלפניי אחרון, עם הפנדוריקה. הדוקטור אומר לאיימי שהם הולכים לראות את הקיר עם הכיתוב הכי עתיק בייקום, שזה כל כך עתיק שאף אחד לא תרגם את זה... עד עכשיו- כי הטארדיס יכולה לתרגם כל שפה. אז פתאום היא יכולה לתרגם את הכיתוב הכי עתיק בייקום? ומה יותר עתיק- מה שהיה כתוב על הקיר, או בחללית בעונה השנייה? יכול להיות שזו אותה שפה בכלל.

lightanddark

New member
לא נראה לי שמופט צריך להיצמד לגירסאות הקודמות

כל כך. אחרי הכל כאשר מחליפים שואוראנר הסדרה כולה משתנה, כן צריך להיצמד לעלילה המרכזית אבל יותר מזה זה נראה לי מוגזם מידי.

shaharEB

New member
לדעתי הוא כן צריך להיצמד לגרסאות הקודמות,

אפילו אם השחקנים והכותבים משתנים, להיצמד לעלילה המרכזית זה כללי מדי - איפה ההמשכיות ? אני מהאנשים שאוהבים כל אזכור הכי קטן שיש לעונות הקודמות, אז איך אפשר להמשיך לראות בריתוק כזה אם בקושי יש קשר בין 2 העונות ?

lightanddark

New member
יש מספיק אמינות ומספיק המשכיות

בשתי העונות שלו יותר משהיה בכל הסדרה ובכל סדרה אחרת בטלוויזיה. אי אפשר לצפות ממנו לזכור 50 שנה של סדרה בעל פה כל פרט ופרט, בואו נהיה ריאליסטים, אין צורך להגזים פה. מבחינתי מהעונה החמישית זו סדרה אחרת לחלוטין, ואפשר לראות את זה גם בכתיבה וגם במשחק. יש המשכיות אבל ממש אין צורך להיות קטנוניים על כל פרט קטן.

למעלה