כלבים תוקפניים

orela

New member
../images/Emo59.gifכלבים תוקפניים

רציתי להודות לבעלי הכלב מרחוב נחל מודיעין ת ו ד ה שאתמול הכלב שלכם תקף את בני הקטן, אותי ואת ה"גוק" הקשור שלנו ברצועה (יש לנו פינצ´רית קטנה שאנחנו מקפידים לצאת איתה קשורה למרות שאינה מזיקה). ת ו ד ה שלאחר התקיפה הראשונה, טרחתם לידע אותי שהוא כלב חברותי ואינו תוקפן אך לא עשיתם דבר. ת ו ד ה שחוינו חוויית חרדה, במיוחד בני שהתחיל לבכות מבועת מאירוע התקיפה. תודה שלא טרחתם לתפוס את כלבכם ולאחר שניה בדיוק הוא תקף אותנו שנית. אני לא יודעת מי אתם - אבל אני מודיעה לכם ולכל מי שקורא את ההודעה הזו - שנמאס כן נמאס ובפעם הבאה זה לא יעבור לסדר היום! אני מבטיחה! ההודעה הזו באה אחרי שורה של תקיפות מכל מיני כלבים שמסתובבים ברחוב שלנו ללא השגחה ומיותר לציין שאינם קשורים.(הכלבה שלי כבר ננשכה בעבר ע"י אחד הכלבים ברחוב הזה ונאלצה לעבור ניתוח ותפרים בבטן). למה אני צריכה להסתובב עם כלב חסר ישע קשור, שאינו יכול להגן על עצמו או לברוח בעת התקיפה, בעוד כלבי ענק מאיימים מסתובבים להם חופשי? מתי, בעלי כלבים נחמדים, מתי יתחיל להיות לכם איכפת, כשתראו על גבי העיתונות תמונות זוועה של פרצוף של ילד שרוטשו ויכתבו ש"ילד מהתנחלות כפר האורנים" הותקף ע"י כלב? בואו נעשה לזה סוף לפני ש...

אלה 3

New member
תעשי מעשה!!! ../images/Emo124.gif

לבי לבי אליך בתור אמא שבנה ננשך בפנים ונזקק לכמעט 20 זריקות ול14 תפרים בפנים. את צריכה להבין שהבטחתך שבפעם הבאה זה לא יעבור לסדר היום לא מספיק טובה!!! הפעם הבאה זה היום!! את יכולה לגשת למזכירות ולקחת טופס תלונה ולהגישו למועצה (דרך המזכירות). הויכוחים הנצחיים ברחוב ובגינה הציבורית כבר נמאסו ואני כבר כמעט מרימה ידיים אבל חייבים להמשיך ולהתעקש כדי שהגינה הציבורית לא תופקע לטובת בעלי החיים ואלו הילדים אשר חלקם הגדול קטן מחיות אלו, פיזית, יוכלו לשחק בשלווה בגינה. (גם השלווה של ההורים חשובה!!) כל ההסברים, הבקשות, הדוגמאות והתחינות מוצו. ולכן על כל אחד שזה אכן מפריע לו לעשות מעשה. אפשר להגיש תלונה על כלב משוטט, אפשר להגיש תלונה על תקיפת כלב ובמקביל אפשר לחיות יחד באהבה גדולה אנחנו וחיות הבית (ואני באמת אוהבת כלבים) אבל תוך כדי שמירה על כבוד, התחשבות ואכפתיות כלפי האחר. יום טוב!

orela

New member
תודה

לא ידעתי שאפשר להתלונן דרך המזכירות. לימדת אותי משהו חשוב. שוב תודה אני מקוה שבנך בקו הבריאות. למרות שהפחד לבטח לא חלף.

ninagil

New member
איפה הלוכד?

לפי כמות התלונות על כלבים בנחל מודיעין לדעתי צריכים מבצע נקודתי ולהודיע בזמן אמת. שולכים לוכד למשימה מוגדרת. גם ביפה נוף הצלחנו בסוף להחזיר את הכלבים לבתיהם.

bert2

New member
הודעה לכל בעלי הכלבים המשוטטים

מספר פעמים הותקפתי על ידי כלבים וממש בנס זה נגמר בשלום, אני מאוד אוהב בעלי חיים ומבין שאין זה אשמתם שבעליהם פורעי חוק וסדר הפוגעים בציבור, בילדים קטנים ובסופו של דבר בכלביהם שלהם. למרות זאת החלטתי כי בפעם הבאה שאותקף על ידי כלביכם אאלץ להגן על עצמי ולפגוע בכלב התוקף. אני בטוח שאיום זה לא מזיז לכם כי למרות הדיונים הרבים, הלוכד שהובא לישוב והקנסות שהוטלו עליכם עדיין כלביכם משוטטים, ובכל זאת כלב שיפגע כתוצאה מהגנה עצמית לפחות לא יוכל לתקוף שוב תקופה ארוכה עד להחלמתו. חבל שבכפר האורנים "הנאור" מגיעים הדברים לידי כך.

עוד אפשרות:

אנשים יקרים שלום. אני אמנם לא תושב בישובכם, אך השרשור הועבר לפורום כלבים בו אני כותב והסקרנות משכה אותי. יש לכם עוד אפשרות חוקית לטפל בבעיה. [וחס וחלילה לא להרעיל או לפגוע באופן בלתי חוקי - אל תשכחו שהרעל יכול להגיע לילד קטן או לאותו חתול שלא נטרף על ידי כלבו של השכן, אז תוציאו בבקשה הרעלות ועוד פעולות פירטיות מרשימת הפעולות האפשריות]. ניתן להתלונן בתחנת השיטור הקהילתי על אי קשירת כלב. אם התלונה תהיה מגובה בתמונות, ובעדויות מפורטות, על המשטרה יהיה לחקור את בעל הכלב ולפתוח נגדו לפחות תיק חקירה [ בימים של כותרות על כלבים "רוצחים" אין להם אפשרות לסגור את התיק "מחוסר עניין לציבור"]. בתקווה שזה יגרום מספיק אי נעימות לבעל הכלב כדי שילמד, יפנים ויקשור או עדיף - יגדר. צחי

watcher3

New member
מושי או מישהו מהוועד. הגיע הזמן ל..

מושי שלום. כל הרבה דובר על הכלבים ברחוב נחל מודיעין , וכנראה בפרט על כלב בסוף נחל מודיעין בהתחברות עם אהוד שתוקף כל מה שזז. עד מתי תימשך המסורת של חוויות ניצולי הכלב/ים מנחל מודיעין? איך כלב/ים זה/אלו יושבים להם בנחת בלא מפריע ברחוב כל כך הרבה זמן ולא נתפסים. לצמיתות. הרי לבעלים לא מזיז. גם קנס לא יעזור פה. צריך לחכות שילד או מישהו יינשך לגזרים?

שאלה טובה!

לא, לא צריך לחכות ואנחנו גם לא מחכים. ביצענו מבצעי לכידה בכל שעה של היממה, בכל רחובות הישוב (ש... שפורום כלבים לא ישמעו...). גם לכדנו לא מעט כלבים, ובהם גם לכידות חוזרות של אותם כלבים אשר לבעליהם יש כנראה עודף כסף, ובמקום לפעול על פי החוק הם מצפצפים עליו. אנחנו גם ממשיכים במבצעים הללו (לא היית מצפה שנפרסם מועדים מראש, נכון?). בנוסף גם אספנו תלונות בכתב והעברנו למחלקת תברואה. תלונה כזו מחייבת את המועצה לשלוח התראה לבעל הכלב, ואם התלונות חוזרות אזי בסמכות המועצה לאסוף את הכלב מביתו (!) למכלאה. לכן המליצה בעל הידע לעיל להתלונן בכתב. בעצה אחת עם לארי (רעיון שלו!!!)גם נכניס מסמך תלונה (וורד) לאתר כך שכתיבת תלונה תהיה יותר פשוטה. ברור לכל כי איננו יכולים לפעול אלא על פי החוק וכך אנחנו אכן עושים (למרות שבפורום חתולים חושבים אחרת...).

watcher3

New member
תודה רבה

תודה רבה . אני בטוח שאתם עושים כמיטב יכולתכם ואפילו יותר. גם לי קשה לבקש שילכדו כלב כאוהב חיות וכלבים בפרט. אך נראה שלעתים אין ברירה כי הבעלים פשוט מצפצפים. במיוחד אלו של הכלב החום בסוף נחל מודיעין שמככב לא מעט פה. מקווה שיקחו יוזמה ויפתרו את העניין בכך שידאגו שהכלב ישוטט רק בחצר הפרטית שלהם.

ronpel

New member
פעם שלישית אין גלידה

על פי החוק- כלב שנלכד יותר מפעמיים לא מוחזר לבעליו.

לארי

New member
../images/Emo18.gifכך נראה ילד מהישוב, לאחר

תקיפת כלב שהתבצעה אצלנו בישוב לפני כשנתיים.

האחריות המשפטית של בעל הכלב

השימוש בשירותי האכיפה שהמועצה נותנת (או ליתר דיוק לא נותנת) בכל הקשור לשוטטות ולתקיפות כלבים אינה הסעד היחיד העומד למי שהותקף על-ידי כלב בישוב. תמיד קיימת האפשרות לתבוע את בעל הכלב בתביעה אזרחית רגילה ולקבל פיצוי כספי על הנזקים שנגרמו למי שהותקף, וזה כולל הוצאות רפואיות בהווה ובעתיד, כאב וסבל, עוגמת נפש, פיצוי על צלקות קבועות, פיצוי על הפסד ימי עבודה, פיצוי על הפסד השתכרות בעתיד וכו'. לידיעה - פקודת הנזיקין קובעת כי במקרה של תקיפת כלב אחריותו של בעל הכלב לנזקי גוף שנגרמו לקרבן היא מוחלטת, ללא קשר להתרשלות של בעל הכלב, (רק בכפוף לכך שהקורבן לא התגרה בכלב, לא תקף את הבעלים או קרוב משפחתו, או פלש למקרקעיו של בעל הכלב). כלומר - במקרים שתוארו בפורום לאחרונה, השאלה האם בעל הכלב חייב לפצות את הקרבן כלל לא תעלה לדיון, השאלה תהיה על סכום הפיצוי בלבד. באופן כללי, הסכומים אותם ניתן לקבל כפיצוי על נזקי גוף עולים בהרבה על סכומי הקנסות העירוניים, התוצאה כאן כואבת גם לבעל הכלב, ויכולה להיות יעילה יותר מאשר התקוה לקבל פתרון מהמועצה. ויצויין, שעורכי דין שמטפלים בתביעות נזיקין עושים זאת בדרך כלל על בסיס של אחוזים מהתוצאה.

ninagil

New member
השקט שלך - מה הוא?

תוכל לפרט למה אתה מתכוון בשקט שלך? לתת לכלבים להסתובב חופשי ולחבל בילדים?

ninagil

New member
אז למה קישקוש

אז למה מפריע לך דיון על בעיה קשה ורצינית? לא ראיתה את הילד? בכלל לא מבינה למה אתה כותב בפורום אם כול הדיונים מפרעים ל"שקט" שאתה רוצה לשמור עליו. תן לחיות בבטיחות!

סגנון ההשתלחות לא מוצא חן בעיניי

ישנם מתלוננים סידרתיים כמוך שיש להם זכות להתלונן אין לי טענות אבל זה יוצר אוירה לא טובה שפוגעת בשלווה ובשקט.על זה התכוונתי.

ninagil

New member
זכות הציבור לבטיחות

נכון, "תלונות הציבור" כמו הודעות בפורום על סכנה של כלבים נושכים ברחוב נחל מודיעין כנראה גורמים לך לאי שקט .אתה בטח בעל כלב. אולי תגלה לנו עוד פרטים מזהים?? ביישוב כמו שלנו התושבים דואגים אחד לשני, לא כמו בעיר. בשביל זה באנו לכאן, לקהילה.

אפשר לעבור לנושאי התלוננות חדשים

אבירי תלונות הציבור נושא הכלבים מוצא!!! רקסי ארצה! תפסיק לנבוח! תירגע ותכשכש בזנב! אני עונה בשבילך

טל ע

New member
כלבים ושקט

אני גם בעד שהנושא לא ירד מסדר היום,בכל פורום אפשרי,בכל אתר.ובאמצעות כל מדיה. יש לנו כאן עסק עם סוג של בריונות ולצעוק חמס ו"השופט שגא" ניראה ונשמע פתטי... הפתרון להחזיק שוקר חשמלי או גז מדמיע בכיס בכל פעם כשאני יוצא לצעוד עם אישתי ניראה לי מוגזם וגם להחזיק ביד נבוט לא משפר לי את הכיף... יש לי רעיון שאני יודע שכבר קיים על סמך שיחה עם הלוכד. מהפלאפון הרי אנחנו לא נפרדים וישנם כאלה עם מצלמה,ניתן לצלם את הכלבים החופשיים ולאחר מכן לנקוט בצעדים הבאים. 1.להתלונן במזכירות עם ההוכחה המצולמת והרי לכל כלב יש "כתובת"...והכל דרך האתר ואזי לכעוס/לקנוס/לתפוס/לרמוס ועוד ועוד חרוזים 2.לשלוח לפורום זה את התמונה של ה"חיה" המשוחררת עם התראה ובתקווה שלרי לא יצנזר זאת.לא צריך להיות לבריונים מכל סוג שהוא חיסיון.בתור קיבוצניק לשעבר אין כמו "לחץ חברתי".

למעלה