לדולה תמיד צריך להיות גיבוי לא רק ל
לידות הסמוכות זו לזו. הדולות שאני מכירה עובדות עם גיבוי, ואני מכירה המון דולות...
לגבי קירבה - מרחק סביר לכל הכיוונים הוא עד שעה, אולם - רציתי להעיר את תשומת לבך לכך שמנסיוני, השלב הלטנטי (המוקדם) שבו שוהים בדר"כ בבית, הוא שלב מאד "זוגי" כזה, רומנטי, רוב הזוגות לא רוצים בשלב הזה לקרוא לדולה ולהכניס נוכחות שבאה מחוץ לזוגיות לתוך החוייה שלהם. זה גם שלב בו בדר"כ את לא נידה והאיש יכול להיות אקטיבי איתך במגע ובכלל. הצירים עוד לא כ"כ כואבים, התדירות שלהם עוד לא מאד קרובה ובכלל - זמן לאהבה, לעשות הרבה אוקסיטוצין...
ולכן, מנסיוני חשוב יותר מה המרחק של הדולה מהבית חולים. לגבי חוקי הדולות...
לרוב הדולות שאני מכירה, וכך גמני נוהגת, יש גיבוי כאמור, ולפעמים אפילו גיבוי כפול, למרות שללידות יש טבע שכזה ל"הסתדר"...
נהוג לשלם לדולה מקדמה מתוך סכום הליווי הכולל ואז המקדמה נשארת אצלה והגיבוי מקבלת את ההפרש לאחר הליווי של הלידה בפועל. כך גם אם הדולה לא הספיקה להגיע ללידה - מסיבות מוצדקות כמובן - המקדמה משמשת לכסות את כל מה שעד הלידה - פגישות, כוננות 24/7, זמינות טלפונית למענה על כל השאלות ועוד ועוד, והתשלום הסופי על הלידה לא יבוצע ברוב המקרים שאני מכירה, אם הדולה לא היתה בלידה בפועל. עם זאת, אני מכירה הרבה דולות שכן גובות את התשלום המלא אם היולדת קראה להן ללידה והן יצאו מהבית - כלומר - עשו את כל הסידורים (סיימו את ענייניהן, אירגנו בייביסיטר וכו' וכו'...) ויצאו לדרך - ובינתיים היולדת ילדה. לי אישית זה לא קרה עד היום אז אולי בגלל זה אני לא נתתי לגמרי את דעתי על כך, אני מניחה שדולה שהחליטה כך - זה קרה לה. והכי חשוב, לשאלתך לגבי תפיסת עולם... תראי, לדעתי, תפיסת עולם זה חשוב ; כלומר - כמו שגישה מיילדותית היא חשובה, ולא פחות. כמו שאם הגישה שלך להתערבויות, נגיד, היא X, אז הדולה אמורה להיות עם גישה דומה. ואני לא מדברת על "אפידורל או לא" אלא על גישה מיילדותית כללית שצריכה להתאים לדעתי. וכנ"ל בנושא האמונה (לא דווקא דת, לדעתי). אני אישית לא אשה דתיה אלא מאמינה. מאד מאמינה. ואני מרגישה שמי שמטפל בי, בכל תחום, גם ההומאופת של הילד לצורך העניין, צריך להיות אדם מאמין, אחרת אני מרגישה שאין לנו בסיס משותף מספיק לתקשורת. על אחת כמה וכמה בלידה.