נקווה שיצא מזה דיון רציני...

סיונול

New member
../images/Emo6.gifנקווה שיצא מזה דיון רציני...

מי לדעתכם יותר חזק בשוק הישראלי כיום מוקי או סאבלימינל? בהתחשב בעובדה שעברה שנה בערך מאז שמוקי הוציא את הדיסק שלו ושסאב מוציא כל שנייה שיר ...

MחושגZ

New member
סאבלימינל, ובגדול

הבנאדם עשה פריצה מדהימה למרות שלדעתי ביחס לדיסק הקודם- הוא ירד ברמה שלו באופן דראסטי אבל היום בכל מקום אתה שומע את "הפרד ומשול" או "הפינאלי" נכון שגם "מדברים על שלום" ו"ילדה סוכר" היו להיטים ארציים, אבל עדיין... כיום סאבלימינל יותר חזק, מוקי היה יותר חזק כשהדיסק שלו יצא לפני שנה +...

pentagon89

New member
אם מוקי רוצה לחזור להוביל

על סאבלימינל, הוא צריך לעשות שירים חדשים!!!!

בהביבו

New member
אממממ..הוא עושה כאלה עכשיו, והוא אף

שר אותם בהופעות שלו.. עוד מעט דיסק, ומה שיפה, שהדיסק לוקח לו זמן, אבל יש הקשעה והוא יהיה יפה, בהקשר של סאב, אכן כל דקה מוציא שיר מסריח!

עוד משהו..../images/Emo60.gif

סאבלימינל הוציא 20 שירים בדיסק שלו וכולם ללא דופי מצויינים. סאבלימינל ממשיך להוציא שירים וגם הם יפים, אבל לפחות הוא לא מתעצל כמו מוקי...

MחושגZ

New member
לדעתך הם מצוינים

אבל לדעתי הם מסריחים גם לדעתי זה מאכזב שבתור לקוח ומעריץ, שקונה דיסק ב- 70-80 שקל, ומקבל אלבום של 12 שירים עם חצי שעה פנוייה (שאפשר היה להכניס שם עוד 5-6 שירים לפחות) יבוא אלה שיגידו ש"כל אלבום הוא תהליך מוסיקלי בפני עצמו ולא כדאי סתם להכביד ולהוסיף דברים שלא קשורים", אבל בכל זאת- אני מרגיש שאני יוצא פראייר כשאני משלם מחיר מלא על חצי דיסק לכן אני חושב שצריך להוריד את מחירי הדיסקים הלא מלאים

שאני יבין אתה יכול להריח...../images/Emo60.gif

שירים? לא נראה לי, אז אולי אתה תגיד מאיפה הגיעה איילך המחשבה שהם מסריחים?

slim_girl

New member
20 שרים ששלוש מתוכם לא אגו...

אל תתפסו אותי במילה מלא זמן לא שמעתי את הדיסק וטוב שכך... ברור שסאבלימינל יותר תופס. אבל... אני לא חושבת שמגיע לו. אני חושבת שפשוט לנוער יותר קל להתחבר אליו, וגם - הוא הוציא כבר 2 דיסקים והוא באמת כל הזמן מוציא עוד ועוד שירים.. אני אהבתי אותו בדיסק הראשון, מודה, אבל הדיסק השני פשוט מזעזע = שזה הדיסק שתפס את הנוער וחבל. כל השירים אגו חוץ מבערך שלוש... אני מעדיפה לשלם על חצי דיסק אבל איכותי ומדהים ביותר מחיר מלא, מאשר לשלם על דיסק מלא אבל לא אכותי ולא יפה (לטעמי...) מחיר שלם. אולי הנוער בחר בסאבלימינל, אבל אני בחרתי במוקי - וגאה על כך. Slim.

The Macker Girl

New member
מסכימה...

מי קבע שדיסק ארוך זה דיסק טוב? אני לא חושבת שיש כל קשר בין מספר השירים שבדיסק לאיכות הדיסק. לא חסרים דיסקים ארוכים שלא הצליחו, ודיסקים שיש בהם 11 שירים והפכו עולמות. חוץ מזה, ההשקעה של האמן היא אותה השקעה, לא משנה כמה שירים יש בדיסק... וההשקעה הזאת מצדיקה מחיר מלא (ודיסק ישראלי היום לא עולה 80 שקל).

MחושגZ

New member
מותק...

אני קניתי את הדיסק של מוקי בדיוק באותו מוצ"ש שהוא הגיע לטאואר רקורדס והוא עלה לי- תופתעי או לא- 80 שקלים לזו שהגיבה להודעה שלי לפני כן: גם אני אהבתי יותר את סאבלימינל בדיסק הראשון (וגם לדעתי הדיסק השני שלו שווה לתחת) סאבלימינל מילא את הדיסק השני (והתוצר לדעתי מסריח) ומוקי השתמש רק בערך ב- 60% מהזמן העומד לרשותו בתקליט (והתוצר של הדיסק שלו עולה על הדיסק השני של סאבלימינל) אבל בכל אופן- אני לא חושב שאני צריך לשלם 80 שקלים על 12 שירים! אין לכך כל הצדקה! על דיסקים כאלו צריכים לגבות מחיר של 30-50 ש"ח, ולא יותר! דרך אגב, הדיסק של סאבלימינל, שהייתה בו השקעה רצינית (אין קשר לכך שאת התוצאה לא אהבתי) כשיצא לחנויות- בדיוק באותו יום שקניתי אותו- עלה 60 ש"ח... וסאבלימינל מילא כל דקה על הדיסק אין קשר לרמתו של האומן אם הוא משקיע מעט וממלא רק חצי דיסק- שיגבה גם חצי מחיר!

The Macker Girl

New member
אז ככה...

אני ראיתי את מוק מחמם את אביב גפן באיזושהי הופעה, יומיים לפני שהדיסק יצא... ובדיוק באותו יום שהוא אמר הלכתי לקנות את הדיסק... והוא עלה 60. לא יודעת למה אתה שילמת יותר. או לסירוגין... למה אני שילמתי פחות. ובלי שום קשר לעניין... טאוור סתם גנבים.

hypnotic poison

New member
משהו אחד לגבי האגו...

אם אני לא טועה בתחילת דרכו של מוקי הוא גם שר שירי אגו לא פחות גרועים משל סאבלימינל ... ואפילו בדיסק הנוכחי יש לו קטעים של אגו! לא שלפי דעתי שירי אגו זה דבר רע זה הראפ בהתגלמותו גם בלועזית - אין מה לעשות ראפ=אגו אגו=ראפ וזה סבבה זה כיף זה אחלה זה שירים שגורמים לי לחייך וטוב על הנשמה! חוץ מזה שהדיסק של סאב לא כזה ארוך יש בו המון קטעי מעבר ואם מורידים את קטעי המעבר הוא בערך כמו הדיסק של מוקי

slim_girl

New member
אני אישית לא אוהבת אגו...

גם את "מי אמר אני ולא קיבל" - לא ממש אהבתי... ואת שבק ס' - לא ממש אהבתי (סורי, אבל הלירקסים לא דיברו אליי ממש...). בקשר למחיר, גם אני לא נראה לי קניתי את מוקי ב80 אלא 60.. אז.... Slim.

StooSh²°°³

New member
../images/Emo45.gif

צודק בהחלט..מוקי די חלש בזמן האחרון,לאומת זאת סאבלימינל לא מפסיק לרגע. אבל לא נורא אני רק מקווה שמוקי יוציא כבר איזה שיר חדש

The Macker Girl

New member
אז ככה...

אני, אישית, חושבת שכל הוויכוח הזה הזה מיותר לחלוטין (לא משהו אישי נגד מי שהעלה אותו. זה פשוט דיון שעולה בכל פורום אפשרי). מוקי וסאבלימינל עושים שני סוגים שונים של מוזיקה. מה גם שכל אחד מהם שר על משהו אחר, אז הפנייה היא בכלל לקהלי יעד שונים. ככה או ככה... שניהם עושים מוזיקה מעולה, ואני לא רואה בכלל מקום להשוות. אני יכולה להגיד לכם שאני לא מסכימה עם מילה שסאבלימינל והצל מוציאים מהפה, אבל אני יכולה לשמוע אותם שעות. למה? כי הם מצויינים. וזה לא משנה מה הם אומרים, כל עוד כיף לי לשמוע את המוזיקה שהם עושים. אתם אומרים שסאבלימינל מוציא שיר כל שני וחמישי... להזכיר לכם שזה בדיוק מה שאמרו על מוקי? "מדברים על שלום", "לא רואה ממטר", "באתי ממך", "איפה הבנות", "ילדה סוכר"... זה כמעט חצי מהאלבום של מוקי, וכל השירים האלה שוחררו לרדיו ונהיו סינגלים מצליחים! אז מוקי לא משחרר שירים חדשים עכשיו... זה רק בגלל שהוא עסוק בהופעות ובעבודה על הדיסק החדש. סאבלימינל והצל, לעומת זאת, מופיעים פחות ולא יושבים ברצינות על דיסק חדש, בגלל שרק עכשיו יצא אחד. ובכל זאת, אם אתם שואלים למי הנוער בארץ מקשיב יותר, אז אין ספק שלסאב. אנשים יותר מתחברים לטקסטים שלו, מה לעשות. מה שכן, לדעתי, אין שום טעם בלהשוות בין מוקי לסאבלימינל... זה שני דברים שונים לגמרי.

hypnotic poison

New member
דיון שיכול להימשך עד מחר...

אבל אני באמת חושבת כמו צליל שאין מה להשוות וחוץ מזה המלחמתיות שאנחנו הקהל מטפח בין סאב והצל ומוקי היא טיפשית וצריכה להפסיק מיד!!! למרות זאת מבחינת הקהל סאבלימינל יותר מושמע ולפי דעתי זה רק בגלל שמוקי קצת שינה את הסגנון והרים את גיל קהל המאזינים... הוא התפתח במוזיקה ומה שהקהל רוצה זה דווקא מה שהוא היה בתקופת שב"ק! חוץ מזה אני דווקא ההפך מצליל אני שומעת את מוקי ונהנית מהשירים שלו למרות שהדעות שלו שונות לגמרי משלי ואפילו נוגדות ביותר. המון בהצלחה לשניהם

Itai S

New member
חזק מאיזה בחינה?

מוקי חזק יותר מבחינת מכירות, סאב והצל תפסו קהל יותר רחב. סאב והצל מוציאים "כל שנייה" שיר
איך הגעת לזה?כמו שThe Macker Girl אמרה מוקי הוציא 4 סינגלים שזה המספר המדוייק של סינגלים שסאב והצל הוציאו. בכל מקרה שניהם פונים פחות או יותר לקהלים שונים, אין שום תחרות אין שום מאבק/שינאה בינהם, מה שכן יש זה ניפוח של התקשורת ועלייה של אנשים על גל פוליטי נגד אחד מהאומנים בין אם הוא ימני או שמאלני. אגב סקופון קטן- תוכנן שיתוף פעולה שבסוף היתבטל. ולגבי אגו...אגו הוא שיר שמפאר את האומן ששר אותו, אגו מהווה נתח נכבד משירים של אומני היפ הופ בחו"ל מהטובים ביותר,זה מבורך כשזה נעשה בצורה מתוחכמת ומיוחדת, זה מאוס כשזה לא. 'הציר' הוא שיר אגו מובהק, כל השאר נוגעים בנושאים שונים לגמרי או משבלים אלמנטים מסויימים של אגו, אני אישית לא מרגיש שה"אגו" ב'אור והצל' נעשה בצורה מוגזמת מידי, זה יושב טוב, זה מתחבר עם הכל והכי חשוב אני נהנה לשמוע את כמעט כל השירים. (כמעט כי- היחיד שלא הוא 'שומו שמיים'
)

S w e e t Baby1

New member
.??????

שומו שמייםםםם? דווקא אני חושבת שזה שיר פצצה אבל על טעםםםם ועל ריח אין מה להתווכח ועוד משו הקול של סאב בשיר הזה נשמע מזה צעיר מהקול שלו היום

למעלה