מה זה :

פרויז1

New member
כל הכבוד ל : ../images/Emo45.gifאסף ../images/Emo45.gifדוטקצ'י../images/Emo9.gif

יפה מאוד! סןף כל סוף הצלחתם לפתור את התעלומה/להיזכר בפתרון של זה. ג'ינג'י, בעל נמשים. זה בשירזית. נכון???
ניייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייה
!!!!!!!!!!!!!
עכשיו את מקשרת לרמזים שנתתי
ובעיקר
לדגי הזהב

פרויז ידידי

הבנתי רק מהרמזים. מה פירוש המילים? כק = דג מכקו = זהב ? או להיפך? בפרסית התואר בא לאחר העצם. נכון?

דוטקצי

New member
כינויים לאנשים

נזכרתי בבטוי שהיה מאופסן אצלי בארכיון שהעלה אבק,,, אתם מכירים את התופעה שהפרסים נותנים כינויים לאנשים, אז היה אצלינו פרסי בשכונה ג'נג'י שכינו אותו , שלא בפניו:כק מכקו, ,,,ולקח לי זמן להיזכר,ולעשות את ההקשר, האם התופעה של לתת כינויים לאנשים הייתה גם אצלבם? ספרו- אני אתחיל:"צ'מדוני"-זה היה כינויו של אדם בשכונה שלנו,(לא פרסי) שהמשפחה הדביקה לו את הכינויי מכיוון שהיה אוסף כסף במזוודה, ספרו גם אתם ,

פרויז1

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif אין כל קשר בין

כק/מכקו לבין דג/זהב
ובכל זאת : איך הגענו לדג זהב? דג זהב שימש לי אמצעי לרמוז בו לצבע של הנמשים. אבל, נייה קישרה את כל הדג למילים כק מכקו
ולא רק את הצבע של הדג. וחוצמזה: השמעת שירים פרסיים לסבך הפרסי? אם כן, מה היו התגובות?

אה. אוקיי.

אז מה התרגום של שתי המילים אם כן? לסבי הפרסי עליו השלום כנראה שלא אשמיע שירים... לסבתי, תיבדל לחיים ארוכים שתהיה בריאה עוד לא יצא לי להשמיע. נראה מה יהיה... תודה
אסף

niya

New member
אני מקווה

שאתה משמיע לה משינה
זה גם מוסיקה פרסית...

פרויז1

New member
הפירוש : מנומש. ג'ינג'י.

מעבר לזה : צריך לשאול את gamari , והוא כנראה חזר לחו"ל להמשיך לאכול אורז של שנזרע בשדות זרים
מתגרה בו שיבוא לפורום.

gamari

New member
איזה חו"ל... אתה מתכוון לעזה ?

בימים אלו אנו בצו 8 משובש... מכיוון שאני עסוק עד מעל הראש, , אני מחלק את הימים בין הצבא לבין החיים.. אני ביחידת חילוץ במילואים , למרות שאני שייך לגדוד בגזרת הצפון, אנחנו מתגברים את כוחותנו באזור הדרום. (לכיש, אשכול, כרם שלום, יואב) למזלי אין לי צורך לבלות שם 24 שעות אז... בחצאי הימים שנשארים לי, אני נאלץ לעבוד.. אחרי שתסתיים המלחמה הזאת. אהיה פה יותר פעם ביומיים שלוש, נכנס לקרא

פרויז1

New member
../images/Emo11.gifאני גאון, נכון חברה' ../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

אמרתי לכם שאני מתגרה בו והוא בוא? הנה לכם ! ניייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייררררררררררררררר
אוהבים אותך! שמור על עצמך ועל הצעירים שם.

פרויז1

New member
לא התעמקתי בתחביר הפרסי,

אבל, ממה שקראתי ברפרוף, עת לינקקתי את המקור לפורום - נראה שכן. מוזר! את התחביר בעברית כולל דקדוק מהתיכון אני עדיין זוכר.

למעלה