רעיון שעלה, ונעלם.....

נועם@בת

New member
אינס יפתי

נו, צריך את ביבי כדי לראות את כולנו שוב יחד
. שנים אני נלחמת את המלחמה הפרטית שלי בגזרות של היושב במרומים. פעם הוא שולח לי תגובה שחלתית ירודה, ופעם הוא שולח לי עובר לא תקין והפעם הוא שלח את ביבי. אבל בכל פעם הוא שולח לי פתרון עוקף. אז כמו שעטרה ציטטה- אל יתייאש מן הרחמים. שום גיל אינו סוף הקרירה, מי כמוך יודעת זאת. לכל היותר עושים שינוי כיוון או הסבה מקצועית. נועם ~שמשתבחת עם הזמן~

אני דווקא חושבת

שאם חייבים לוותר על משהו אז רק על ילד שני. (למרות שאני נפגעת מכך, יש לי ילד אחד, יש עוד שנים רבות עד שאגיע לגיל 44, ואני לא נזקקת לחמישה טיפולים כדי להגיע להריון). לכל אחד יש זכות להיות הורה, ועדיף להקטין את האושר, מאשר לחיות בסבל.

עינת 75

New member
נוש , אני מורידה את הכובע ../images/Emo24.gif

לי אין ילדים וברור שמהמקום שלי נראה לי הכי נורא להשאר בלי ילד לעומת מלחמה על מימון טיפו לילד נוסף, אבל לא העזתי להתקרב לכתיבה של משהו כזה כדי לא לעורר מהומה. אז כל הכבוד ליכולת להתבונן על המצב בצורה מפוכחת כל כך. ובהקשר של מטופלות בנות 44, יש מעט מאד כאלה והפגיעה בהן באמת מיותרת ולא תתן כלום.

אפרת12

New member
אני מסכימה לגבי הגיל

יש מעט מאוד מטופלות מעבר לגיל 44, וקיצוץ שם לא ייתן כלום. לכן (וכמובן - לא רק משום כך) אין טעם להפריד את המאבק.

E נס

New member
זו לא שאלה של הקטנת האושר

הפרטי שלי. גם לי יש ילדה שלא נזקקתי לIVF כדי להביאה. עכשיו אני נזקקת לתרומת ביצית בגלל הגיל שלי [שכבר עבר את ה-44] ומטבע הדברים - אין תרומת ביצית בלי IVF. אני אישית מאושרת עם הילדה האחת שיש לי, והייתי מסתפקת בילדה אחת. בשבילה, מן ההיבט החברתי ומעוד היבטים - לא טוב להשאר בת יחידה. אני נלחמת על הזכות שלה כאזרחית צעירה לגדול במשפחה עם עוד אח/ות.

כן ולא,

גם אני משתוקקת לעוד ילד, גם אני לא רוצה שהילד שלי יהיה בן יחיד, אבל- אם זה יהיה מה שיעמוד בדרכם של אנשים אחרים להיות הורים, אפילו לילד אחד, אני מוותרת- בלב כואב, ובצער כבד, אבל מוותרת, את הילדים הבאים שלי אשיג באמצעים אחרים, אבל - זוהי דעתי, וזכותך לא להסכים איתי, ולי קל יותר לדבר בגלל, שלא צפוי לי טיפול ארוך-ואין דינם של 20 או 30 אלף, לדינם של 100 אלף ויותר. והכי חשוב- אני משוכנעת שאסור לפגוע בבריאות בכלל, וצריך לקצץ ממקומות אחרים (ויש מאיפה) אבל- אם לא תהיה ברירה ומשהו יצטרך לוותר, לי נראה שהויתור שלנו יהיה פחות כואב.

e k h

New member
נוש, אסור להפריד במאבק בין ילד

ראשון לשני. לא כולם יכולים למכור רכב כדי לממן, ושני ילדים זו לא בקשה מוגזמת. אני לא מוותרת על זכותי להביא ילד שני. את מדברת רק בשם עצמך, ולא בשם אף אחד שיש לו ילד אחד ורוצה עוד אחד. הוויתור שלנו לא יהיה פחות כואב. וכמו שאמרת - לא צפוי לך טיפול ארוך, כי גם אם תממני מכיסך זה לא יעלה לך כל כך הרבה כסף.

E נס

New member
תשובה לנוש. הגיל שלי שם אותי בעמדה

נחותה לשלך, דבר שהודית בו בעצמך. הכי קל לוותר על נושא הגיל. אבל אני לא מוכנה להיות מופלית לרעה על רקע הגיל שלי. הרי אני לא מבקשת ללדת בגיל 60 ! כוחנו עדיין במותנינו, אנחנו הורים לילדה צעירה, שאני לא מבינה למה זכותה כאזרחית במדינה הזאת פחותה מזכותו של ילד להורים צעירים. אני חושבת שמאוד מאוד נזהרו פה מלדבר על ויתורים - ולא הועלתה השאלה "מי מוכן לוותר על מה" - וטוב שכך. בואי לא נפתח פתח לדיבורים כאלו שממילא לא יביאו אותנו לשום מקום. אני מבינה שאת מדברת בשם עצמך בלבד, וטוב שהדגשת זאת מראש. את כנראה יודעת שתוכלי להכנס להריון גם בלי הזדקקות לטיפולי IVF ולכן את מוותרת כל כך בקלות על זכותן של נשים אחרות. רק לסבר את אוזנך, טיפול בתרומת ביצית כרגע יעלה לי כ-17000 שקל לטיפול אחד. או אם אין לי רעיונות יותר טובים מה לעשות עם כספי - 5000 דולר לטיפול אחד בקפריסין, שאינו ממומן ע"י המדינה כלל. אם חלילה יעבור החוק, לא אוכל גם לקבל את הפריבילגיה של טיפול ב-17000 ש"ח, ואוכל לעשות רק טיפול פרטי בחו"ל. [אולי אף ייתכן שיאסרו עלי לעבור טיפול בחו"ל] כפי שכתבתי בעבר, מטופלות הזקוקות לביצית אינן לאו דווקא מבוגרות, ונראה לי שרובן נשים שנולדו עם עיוות זה או אחר, או שביציותיהן נהרסו עקב הקרנות. כשמנדבים מישהו לוותר - צריך לברר היטב מהיכן נובע "טוב הלב" הזה. אין לך זכות לפגוע בזכות שלי לילד שני. אני אוסרת עלייך להיות התליינית שמוכנה כל כך בקלות להעלות אותי כטרף קל על מזבח הקיצוצים.

מצטערת אם פגעתי,

א. הדגשתי שאני מדברת בשם עצמי ב. אני אזדקק לIVF אבל כנראה שלא לסיבובים רבים, לא נידבתי אף אחד לוותר, רק אמרתי שאם יכולו כל הקיצים, והברירה תהיה בין זה שנשים מבוגרות יותר או כאלה שלא ילך להן בחמישה סיבובים הראשונים, להיות אמהות לילד אחד, לבין הזכות שלי- שהיא מאוד לגיטימית ומחוייבת המציאות- לילד שני. ושוב כמובן שאני חושבת שבמדינה מתוקנת אף אחד לא צריך להפגע. וסתם לידע כללי: אני בהחלט תומכת בהצעת החוק שכל אחת תוכל לתרום ביציות, אין בעניי מעשה אנושי יותר מאחר שאחות או חברה של משהי שיש לה בעיה עם הביציות, תוכל לתרום לה.

מיכל @

New member
המטרה מקדשת את האמצעים?

אני לא בטוחה בכלל. אני רק יודעת שאם בצורה כלשהי נצא מזוהים עם אגודת אפרת, אנחנו מפסידים את כל דעת הקהל שאנחנו כל כך נלחמים עליה בימים האחרונים. אני לא הייתי תומכת בנו!!

באאבו

New member
הכוונה לא להזדהות איתם,

הכוונה לבקש מהם להפעיל את קשריהם ולעזור.

לבקש מהם להפעיל את קשריהם

זה לא רחוק מלהזדהות איתם בעיני מי שלא יודע שבעצם אנחנו נעזרים בהם רק למטרה הספיציפית הזו. מרבית הציבור כשהוא שומע את שמם - מתחלחל. אני עם מיכל. המטרה לא מקדשת את כל האמצעים.

חן123

New member
כנ"ל, המטרה לא מקדשת את כל

האמצעים, מה גם שלדעתי האמצעי הזה פוגע במטרה. חן

kasa

New member
ואם לא נבקש - הם לא יפעלו ??../images/Emo2.gif

סביר להניח שעמותה הדוגלת בעידוד ילודה ומניעת הפלות - תפעל למניעת הגבלת טיפולי פוריות, בין אם נבקש שתעשה זאת ובין אם לאו. (ייתכן שיבקשו או ביקשו כבר פרטים אחרים). הם בודאי לא יישבו בשקט, אם מטרתם לעודד ילודה... הרבה גופים יכולים לקדם אינטרס זה שלנו, בין אם אני מזדהה איתם ובין אם לא. כל עוד האינטרס הזה מקוּדם - אני מזדהה איתם רק בדבר אחד. בצורך לבטל גזירה נוראית זו. ומי שיפעל לטובת זה - מבורך בעיניי, גם אם אין לי, ולא תהיה לי כל הזדהות אידיאולוגית עימו.

יש הבדל בין אם הם יפעלו על דעת

עצמם לבין אם הם יפעלו תוך איזכור שמנו. אף אחד לא ישים לב לסמנטיקה האם אנחנו תומכים בפעילות שלהם באופן כללי או רק למען המטרה הספציפית שלנו. אף אחד מאיתנו לא קורא את האותיות הקטנות של שום דבר, אל לנו לצפות מאחרים כן לעשות זאת.

neta2

New member
חברה - לא נרד ל"זנות"

ראיתם מה עמותת אפרת ה"נכבדה" הציגה היום בערוץ 2???????? שיתביישו להם. לא הייתי רוצה להיות בחיים באותו הצד שלהם. מצטערת, בעיקר לא אחרי מה שהראו היום בטלוויזיה. מזעזע!

למעלה