דברים מעניינים (ששווים הקפצה)

Justin Angel

New member
ההבדל הוא בשמירת מסמכים

במציאות היא שמערכת ההפעלה שלנו מבוססת 256 תווים שהם אנגלית + תווים מיוחדים + תווים מקומיים. פונט true type מחליף את התצורה של התווים המקומיים. ככה שאם תשמור מסמך בלמשל, כתב רונות, עם כתב רונות ותפתח אותו במחשב בלי הפונט הזה תקבל את השפה המקומית ולא כתב רונות. לעומת זאת שמירה ביוניקוד מבטיחה כי למסמכים שלך תהיה שרידות מרובה.

hdawn

New member
גופנים וקידוד

אלו שני עניינים שיש ביניהם חפיפה חלקית אבל לא מוחלטת. הגופנים הישנים היה להם מקום ל-256 תווים בלבד, כך שהרחבת אוצר התווים מעבר ל-256 תווים היה מתבצע באמצעות גופנים רבים (למשל בחלונות 98 היו כמה גופני Times: למערב אירופה, למזרח אירופה, לקירילית, לעברית וכו'). אבל חלונות XP מבוססת כולה על יוניקוד בכל רבדיה, והיא משתמשת בפורמט גופנים חדש בשם OpenType, שבו יש מקום ל-65536 תווים. בפורמט כזה אפשר להשתמש בגופן אחד לכל הכתבים האלפביתיים, גופן שני לכל התווים הסיניים וכן הלאה. היתרון בשמירת אותיות רוניות בתור יוניקוד הוא שהמידע יישמר גם אם אין לך את הגופן - הוא רק לא יהיה קריא במקרה כזה. יש דרך להטמיע את הגופן עצמו בתוך המסמך. היא נקראת PDF. אם אני כותב משהו ברונית ורוצה שכל האנשים יוכלו לקרוא אותו, אני צריך להעביר את זה כמסמך PDF. כקישור נלווה יש מסמך אחד באתר שלי (שיר) שבו כתבתי את השם המאגי שלי ברונות. ב-PDF רואים את זה: גופן Caslon מוטמע בתוך המסמך. הברירה האחרת היא להשתמש בתמונות. בכך יש בעיות רבות. אבל בקישור הנלווה השני, לכל תמונה של אות רונית הצמדתי טקסט אלטרנטיבי (Alt Attribute) עם האות הרונית ביוניקוד, ובדפדפן Firefox ניתן לבחור את התמונות, להעתיק, להדביק לתוך עורך טקסט ואז יוצאות האותיות הרוניות, ביוניקוד.

Justin Angel

New member
אל תתחיל איתי עם PDF

אני מכיר את הבתנוכו של PDF ותן לי להגיד לך שזה אחד הדברים הכי מגעילים ביקום. הרעיון יפה, מסמך וויזואלי אחוד. אבל המימוש? בלתי אפשרי. מה שקורה בפועל הוא מונופל של מאות דולרים של חברות שהיו צריכות להשקיע מיליוני דולרים רק כדי לפענח את הפרוטוקול. זוועת עולם. אני בכלל נגד כל הקונספט של לשים על אנשים שהם לא במיין-סטרים, שימותו הזונות שבעד אינדוויאליזם וחופש בחירה. פלטפורמה אחת, דפדפן אחד, פורמט מסמכים אחד, מונופול אחד, מנהיג אחד. כל האידאולוגיה שלי בטכנולוגיה הולכת ככה: תוכיח לי שאתה צריך משהו באופן ספציפי ואל תבזבז את הזמן שלי בסתם להיות נון-קונפרמיסט. למה לעזאזל צריכים להשקיע מאות מיליוני דולרים בפורמט אחוד שאפשר לכתוב בפורמט נפוץ למערכת ההפעלה הנפוצה? עיוורים לא רואים? סבבה, הם צריכים התחשבות מיוחדת (למשל דפדפן Lynx והקלות במערכת ההפעלה) שרתים משתמשים בהרבה זכרון? סבבה, הם צריכים מערכת הפעלה מיוחדת לשרתים. כמה סנובים רוצים דפדפן מיוחד משלהם כי הנפוץ לא עומד בתקן? לירות בהם. כמה אשכנזים מעצבנים חייבים מערכת הפעלה מיוחדת כדי להרגיש אלטיסטים ויותר מיוחדים? לירות בהם. איזה חנון משועמם עם יותר מדי זמן פנוי המציא פורמט אחוד שיגרום לבזבוז מיותר של כסף כדי להגיע לתאימות לשאר החנונים? לירות בו. את כל הכסף שאני מרוויח מעבודה במחשבים אני יום אחד אשלם לפסיכיטר

gwizard

New member
עכשיו באמת התחלת

לא קשור לפורום, אבל אני חייב. ג'סטין יקירי....אם עוד פעם יהיה לך משהו רע להגיד על מוזילה ולינוקס - אני אפשוט את עורך ואוכל אותו בלי מלח (בליל ירח מלא כמובן)
עכשיו ברצינות, במחשבים, בדיוק כמו בדתות או כל דבר אחר - אחד בלבד זה לא טוב. אתה כפאגאני צריך לדעת את זה, תתבייש !
אם יש לך רק מערכת הפעלה אחד (דת אחת) אשר שייכת לחברה אחת (אל אחד), אז אתה לחלוטין תלוי בחברה זו וגחמותיה. פשוט אין לך ברירה אחרת. אם יחליטו לשנות חוקים יום אחד (להעלות מחירים, להכניס פיצ'רים שאתה מאוד לא אוהב) - לא תהיה לך ברירה אחרת אלא להשתמש בזה. כי אין משהו אחר. ועכשיו תחשוב על זה קצת.....

Justin Angel

New member
אז?

גם ככה אף אחד שמבין במחשבים לא משלם על מערכת ההפעלה הביתית בבית שלו. ואם הם דופקים מחירים לחברות, סבבה. מה אתה חושב שפתאום כל מי שלא מיקרוסופט קדוש שרק מנסה להציל תינוקות שחורים קטנים באפריקה? סאן והחברים שלה לא גרועים פחות ממיקרוסופט, ושום תאגיד אחר לא יהיה יותר טוב. לפחות מיקרוסופט יודעים מה הם עושים, יש להם תפוצה רחבה מספיק כדי להיחשב סטנדרט, והעבודה איתם קלה ומניבה תוצאות למכביר. זאת לעומת "תתאים את האפליקציה הזאת גם לנטסקייפ" (שנטסקייפ לא תומך בכלום) או "למה אי-אפשר לפרוס את זה על שרת לינוקס?" (כי זאת מערכת הפעלה אינפטילית שלתרגם פריימוורק של 20 מגה לוקח כבר שלוש שנים ועדיין אין תוצאות ראויות) או "ואגב, תעשה בבקשה שמסד הנתונים יוכל לרוץ על יוניקס" (לחברה שמרבית השרתים שלה מבוססי יוניקס). הלאה עם מערכות הפעלה שאין צורך ספציפי ונקודתי בהן (ועד כה חלונות עונה יפה לכל צורך), הלאה עם היפים אשכנזים שצריכים פלטפורמות מיוחדות להרגיש מיוחדים, הלאה עם חנונים ערבים שהדבר היחידי שיש להם לעשות בחיים זה ללמוד 12,000 פקודות ללינוקס. וויה לה רוולוטיין! פלטפורמה אחת, סביבת תכנות אחת, דפדפן אחד, כלי אופיס אחד, חברה אחת, מנהיג אחד. וכל מי שחולק על דעתי, ביום המהפכה - לגיליוטינה. הי הי הי.

Justin Angel

New member
וברצינות

"תוכיח לי שיש לך צורך ספציפי ונקודתי" בלינוקס או מוזילה, על פני מוצרים מבוססי מיקרוסופט.

gwizard

New member
אויה ברוח

אתה באמת חושב ככה או שזה המצב רוח מדבר ? טוב, אז הנה לך צורך.....נתחיל מהפשוט. 1. אתה צריך לפרוס שרת DB אשר חייב לטפל ב-10000000 טרנסקציות לדקה. חלונות (גירסה DATA CENTER) תומכות במקסימום 4GB זיכרון. לאחר חישוב מסויים, אתה רואה שאתה צריך לפחות 8GB זיכרון כדי שהשרת לא יכרוס. יש לך תקציב מוגבל, וזאת הסיבה שאתה לא יכול לבנות כמה שרתים עם REDUNDANCY. איזה פיתרון נשאר לך ? SOLARIS 8 על BLADE-100 עם 8GB זיכרון ו-2 מעבדים. 64Bit ! ההודעה הזאת נכתבת כרגע ישירות על שרת כזה, אגב
אני כבר לא מדבר על נושא היציבות.....חלונות עם IIS צריך לאתחל פעם ביומיים בשרת בינוני (זליגות), לינוקס לא מאותחל אף פעם !!! אלא אם כן אתה אידיוט שלא יודע להשתמש בו, כמובן. חמוד, לי יש טיפה (5 שנים) יותר ניסיון משלך בניהול רשתות של גם חלונות וגם UNIX/LINUX. כמו כן יש לי MCSE, מה שאתה רק לומד. בכיתה זה דבר אחד - בשטח זה שונה לחלוטין.

gwizard

New member
תוספת

תגיד, ובזק אתה אוהב ? ומה עם חברת החשמל ? ואם מחר הם יעלו את תעריפי החשמל פי שניים, מה תגיד ? לאכול אתה אוהב ? ואם מחר כל רשתות הסופרים יתאחדו לרשת אחת (רשמית) ויעלו מחירים פי 3 ? האם תפסיק לאכול ? או שתשלם כמו גדול ? מתחיל להבין את העניין, מר "אני מתכנת" ?

Justin Angel

New member
אוהב את כולם.

אוהב את בזק, אוהב את חברת החשמל (הזונות), אוהב מאוד לאכול. אני מסכים שתחרות וביקורת זה אלמנט חשוב בהשתפרות מבחינת איכות, כמות ומחיר. אבל צריך לזכור שהמטרה הסופית היא איכות משופרת, כמות גבוהה ומחיר נמוך. אם אתה עושה דברים לשם עקרון החסכנות בצורה מופרזת, אתה לא משיג כלום. וכן, זה מצב הרוח שמדבר. וגם אלו באמת הדעות שלי. נמאס לי מאשכנזים מניאקים שמטיפים לי לעבור לפלטפורמה שלהם. אני אוהב את מיקרוסופט. הם סבבה איתי, ואני סבבה איתם.

gwizard

New member
שקרניק בקניידלך

אף אחד לא מכריח אותך לעבור לפלטפורמות אחרות. אתה אוהב את מייקרוסופט ? סבבה, גם אני. הם מייצרים לי עבודה ופרנסה. אני רק אומר שלא צריך להינעל על דבר אחד בלבד כאשר אפשר לבחור. זה המהות של פאגאניזם בשבילי (למען תאימות גלובלית לפורום 337)

Justin Angel

New member
התייחסתי לדוגמאות שלך

כבר כתבתי ששרתים דורשים מערכת הפעלה מיוחדת (בדומה לאנשים עם נכויות). אני ראיתי שרת IBM X475 שרץ עם 32gb ראם על Windows 2003 server, אז איך קשור כמות הזכרון על השרת למערכת ההפעלה אני לא מבין. מה גם שהרבה לפני שתגיע למקסימום ראם של מערכת ההפעלה אתה תגיע למקסימום טרנזקציות שהשירות של המסד יכול לרוץ. נכון, שהאפליקציה שלך דפוקה בווינדוס יש זליגות זכרון, ובלינוקס פשוט שום דבר לא פועל. הרבה יותר טוב. מה לעשות, שהאפליקציה שלך דפוקה אל תצפה שהמערכת ההפעלה תגיד "אההה... סבבי..." במקום לפרוץ בלהבות. חמודי, אין לך דקה יותר ניסיון מלי, יש לי חמש שנות ניסיון מוכח בתכנות. שלוש באזרחות ושתיים בצבא. אתה בא מהצד של ה-IT ואני בא מהצד של התמונה הכוללת. נכון, יש יתרונות במוצרים אחרים בכל התחומים. אבל לדעתי, יש הרבה יותר יתרון לתאימות ולסטנדרטים גלובליים מאשר להתמקדות שבעיקר נובעת מפרוייקטי Legacy. ומה לעשות שהשוק מתחיל לראות מה שאני חשבתי בשקט בראש במשך שנים, שתאימות גלובלית חוסכת מיליוני דולרים. ויופי שיש לך MCSE, אתה יודע לקנפג שרת. איזה כיף, לקנפג שרתים וראוטרים. איזה חלום.
(באהבה, הכל מאהבה)

TheBlueOne

New member
יש לי הרגשה שכבר גלשתם

ל
... בבקשה להמשיך את הדיון במסרים או בשרשור
(אתם מוזמנים לפתוח אחד חדש...)

gwizard

New member
הבהרה

ניסיון = ניסיון אקטואלי במקום עבודה (לא בית) וקבלת משכורת (=כסף). אתה, חביבי, לא עבדת מעולם. תאימות גלובלית זה דבר נהדר ואני בהחלט תומך בו (ראה מוזילה ולא אינטרנט אקספלורר), אבל זה גם פותח פירצה לכל מיני פולנים קטנים ועלובים לעשות מה שבראש שלהם לכל שאר העולם. אני כבר מחכה לאותו הרגע שתסיים את הצבא, תסיים את הלימודים לתואר מייקרוסופט אותו אתה מנסה לעשות ותלך לעבוד. זאת אומרת, אם תוכל למצוא עבודה ללא ניסיון ממשי וכישורים מגוונים (זיוני שכל לא נכללים בכישורי הייטק) כלשהם. אז נראה אותך מזמר. אגב, המשפט: "ובלינוקס פשוט שום דבר לא פועל" הוא משפט של אדם אשר בחייו אף פעם לא נגע בלינוקס. אגב 2: אין דבר כזה IBM X475....אבל ניסיון יפה
אגב 3: אני יודע להתקין ולקנפג שרתים וראטרים, לתכנת ב-8 שפות, לבנות אתרים ולזיין ת שכל לפולנים. אגב 4: לי יש סיכה של MCP ולך לא

hdawn

New member
נו, אתה מדבר על צורך ספציפי

ופורמט PDF אכן ממלא צורך ספציפי: יישום דף נייר באופן דיגיטלי. כרגע אין שום פורמט אחר שעושה דבר כזה. אם אתה רוצה להוציא ספר דיגיטלי, מוכן להדפסה במדפסת אופסט, הברירה היחידה שלך היא PDF. אם אתה רוצה שהמסמך שלך ייראה אותו דבר אצל כל האנשים (לא משנה איזה מצע - כל עוד יש להם מסך גראפי), הברירה היחידה שלך היא PDF. אם אתה רוצה שכל המשתמשים יראו את הגופנים שאתה השתמשת בהם - וזאת בעצם הסיבה שאני בכלל מביא את כל העניין הזה - אתה צריך לשבץ את הגופנים בתוך המסמך, ושוב, הברירה היחידה שלך היא PDF. פורמט PDF הוא אכבר מילוי של צורך ספציפי שאתה מהלל אותו.

למעלה