דרור רז מתארח בפורום

p u s h u p

New member
../images/Emo63.gifדרור רז מתארח בפורום

השבוע, ביום ד' 13.12.06 ב15:00 יתארח דרור רז בעל רשת הפילאטיס "דרור רז המרכז הישראלי לפיאלטיס", זוהי הזדמנות עבור גולשי וחברי הפורום לשאול וללמוד מאחד מותיקי ומומחי הפיאלטיס בארץ

CillDara

New member
לצערי אהיה עסוקה מחר כל היום

ולא אוכל להשתתף
אם אפשר יהיה בבקשה להעלות את נקודת עבודה עם lateral rotation של מפרק הירך (turn-out) ומה דעתו של דרור לגבי הנחיצות/חשיבות/תרומה של עבודה כזו לתלמידים שאינם רקדנים אשמח לשמוע את דעתו המלומדת
מודה מראש למי שירים עבורי את הכפפה ומאחלת אירוח מהנה ופורה

טלי93

New member
turn out

הי, השאלה למה turn out? ולמי? מומלץ לאמן בתבניות תנועה אנטומיות, שם turn out אינו קיים. כמו גם בשיטת פילאטיס. בשיטה, אנו מאמנים ב-v position - כלומר עקבים צמודים, כריות מופרדות. לרקדנים כעקרון לא מומלץ לאמן ב-turn out אלא ההיפך, להתרכז בקו המרכז. עניתי לך? אורלי

p u s h u p

New member
דרור:

היי, turn out-תנועה סיבובית כלפי חוץ של מפרק הירך, turn in- תנועה הפוכה. חשוב שהעבודה תהיה מאוזנת, דהינו, mid.position .חייב להיות איזון של כוח בן turn-out ל turn-in , מנסיוני ברפואת מחול העבודה האין סופית בturn-out גרומת לבעיות רבות-כגון: בעיות ברכיים, קיצור ומתח בגיד הצידי הרחב העובר בחלק החיצוני של הירך, משפיע על האגן ועוד. חיזוק שרירים מוגבר בשרירים המסובבים את הירך החוצה גורם לקיצור שלהם ובדרך ללחץ על העצב הסיאטי ( siatic nerve) במקום ולהקרנות לרגל, לכן יש חשיבות גדולה לעבודה מאוזנת בmid position ולרקדנים אף הייתי מחזק לשם האיזון גם ל turn in . מקווה שירדתי לסוף דעתך, משום שלא הייתי בטוח שהתכונת לרקדנים או לאנשי פילאטיס שאינם רקדנים-בכל מקרה ההתיחסות הינה דומה. לתזכורת : מה שישיפיע על זוית הסיבוב החיצויני ו/או הפנימי תהיה הזוית של צואר עצם הירך.

CillDara

New member
תודה רבה הן לדרור והן לאורלי ../images/Emo140.gif

מודה על התשובות המפורטות ומתנצלת על האיחור בתגובה

גינקה

New member
לדרור רז שאלות מהותיות של מתחילה.

שתי שאלות לי: 1. בהסבר מהי שיטת הפילטיס מופעים בין היתר המשפטים הבאים: "לחזק את ההרמוניה בין הגוף לנפש". "הבנה ושליטה על הגוף דרך המחשבה והרוח". התוכל בבקשה לתת דוגמאות להבנת רעיונות אלו? 2. מדוע המדריכים אומרים כל הזמן "לנשום"! הרי ברור שנושמים. בתודה

p u s h u p

New member
דרור:

חיזוק ההרמוניה בין הגוף והנפש - משמעותו שעבודת פילאטיס(וגם יוגה) היא פעילות פיסית עם התבוננות פנימה. העבודה בפילאטיס הינה עבודה מורכבת הפעולת על מפרקים רבים ועל שרירים רבים, ואינה שיטה המבודדת ומקצרת. כדי לבצע את התנועה הנדרשת בפילאטיס בצורה הנכונה המתבקשת דרושה מידה רבה של ריכוז, נוכחות והקשבה פנימית כדי לבצע את התנועה המשולבת.כל זה מכריח אותנו להיות מרוכזים בביצוע התנועה, הראש מתרוקן מכל התעסקותת אחרת השיכת ליום יום ובצעם אנחנו בסוג של מדטיציה אקטיבית שגורמת למחשבות היום יום להיעלם. בסיום שיעור פילאטיס אנו יוצאים "נקיים יותר". זה הקשר בין הגוף הפיסי לבין מה שקורה לנו בנשמה בmaind בפילאטיס. ברצוני להוסיף שמרכיב הנשימה בפילאטיס הינו משמעותי ועקרוני מאין כמוהו כפי שאנו יודעים הנשימה חימצון הדם, האיוורור המקסימלי של כל חלקי הראות שלנו תרומים לרוגע למיקוד ולריכוז ואם נבחר את זה לשלאלה השניה - סדר הנשימות עקרוני לביצוע הפעילות הנכונה והמתוזמנת של השרירים.למשל בתרגיל שנקרא chest lift - שמתבצע בשכיבה על הגב תוך הרמת החזה והגב לישיבה. התרגיל מתבצע בסדר הבא-כיווץ שרירי קרקעית האגן, נשיפה והתחלת התרוממות משכיבה לישיבה, אותה נשיפה אמורה להפעיל שרשרת מתוזמנת של שרירים שיפעלו כדי שנוכל להתרומם נכון משכיבה לישיבה: ראשון יכנס לפעולה שריר שנקרא transversus abdominis . ב 0.14 מילי שניות אחריו יכנס לפעולה שריר ה multifidus שהוא שריר של זוקפי הגב, הכיווץ המתזומן הזה יאפשר הארכה והפרדה בין החוליות כדי לאפשר כפיפה שלהן לאחריהן יכנסו שרירים נוספים לפעילות. הנשיפה היא זאת שמתחילה את השרשרת הביומכנית הזו של התכווצויות השרירים לאורך התנועה. |זו דוגמא אחת בעזרתה אני מנסה להסביר את חשיבות הנשימה הנכונה בפיאלטיס כיוון שהיא תומכת בהפעלה נכונה של שרירם

סופרנטע

New member
שאלה לדרור רז

אני לא עסקתי בפעילות גופנית כבר המון זמן, האם אין בעיה להתחיל שיעורי פילאטיס בלי כושר גופני, גמישות וכד'?

p u s h u p

New member
דרור:

בעקרון אין בעיה להתחיל פיאלטיס, בתנאי שהשיעורים יתקימו אם מעט משתתפים כך שתוכלי לקבל את תשומת הלב המתבקשת ושאפשר יהיה להתאים לך את רמת הקושי הנדרשת, פילאטיס אמור להיות אישי ומותאם ליכולתו ולצרכיו של המתאמן. רקדן יקבל דגשים אחרים מרופא שיניים או מכל אדם אחר מהישוב.אם המדריך הוא מקצועי מספקי ויודע את מלכתו הוא יקנה לך את הכושר, החוזק , הגמישות בצורה הדרגתית ומותאמת. המדריך צריך להביא מקצוענות , רגישות וידע , את צריכה להביא מוטיבציה, סבלנות וכסף.

liora liora

New member
שלום דרור, אני מתאמנת בסניף שלכם

בנווה צדק כבר קרוב לשנה, בהנאה רבה. המדריכים מצוינים. יש עניין אחד שמטריד אותי: בשנים האחרונות אני סובלת מבעיות בברכיים: תנוחת כיפוף, וגם מניפולציות מסוימות של הברך (למשל תנוחת גשר תוך הרמת האגן ומשיכת הברכיים קדימה), מעוררים אצלי כאב. אני נזהרת בשיעורים, ובכל זאת בעבודת-רגליים על המיטות מופעל לחץ רב על הברכיים, והתוצאה היא כאבים (לא בזמן העבודה, אלא בימים שלאחר מכן, בבית). כדי למנוע נזק אני עובדת לאחרונה עם קפיצים מאוד חלשים, שכוח ההתנגדות שלהם מינימלי ולכן אין איתם כמעט "עבודה". כך יוצא שבחלק מן השיעור אני לא ממש מפיקה את המקסימום. שאלתי היא מה אתה מציע לעשות במקרה כזה.

p u s h u p

New member
../images/Emo6.gifדרור:

כיף לך שאת מתאמנת שם! לכל לקוח ברשת "דרור רז פילאטיס" יש את הזכות להגיע אלי לאיבחון בחינם בכל עניין. לתאם בדיקה איתי דרך הקבלה בסטודיו. בבדיקה שאבצע אנסה לאבחן את סיבת כאבי הברכיים (שרירית, מבנית-רגלי איקס,רגלי או-,קיצור או חולשה של שרירים מוסימים בברך וכ"ו...)ואנסה לכוון את האימון שלך כדי שיוכל להיות אפקטיבי יותר לבעית הברכיים ממנה את סובלת. בזהירות ברצוני להוסיף ש לא תמיד ניתן לבצע תיקון בעבדות הרגליים דרך הפיאלטיס בלבד.

liora liora

New member
לא ידעתי, תודה!

(מתנצלת שלא הגבתי מיד, לא הייתי מול מחשב בשעות האחרונות.) בהחלט, אגיע לאבחון.

LOkKO1

New member
דרור שלום

הייתי רוצה לדעת באיזה שלב בחיים התחלת עם הפילאטיס, ומאיזה רקע באת לפני הפילאטיס?

p u s h u p

New member
דרור:

אני פיזוטרפיסט בוגר אונ' בן גוריון משנת 81' מתמחה מזה 25 שנה ברפואת מחול ורקדנים. מזה 20 שנה שייך לעמותה בינ"ל של פיזוטרפסיטים , אורטופדים ואנשי מחול הנפגשת מידי שנה במשך 3 ימים במקומות שונים בעולם (פעמיים אירחנו את המפגש בארץ) שם נפגשתי לראשונה עם השיטה כשיטה תומכת ומשלימה את הנושא השיקומי לרקדנים ובכלל. כשפתחו את מרכז סוזן דלל בנוה צדק (מרכז למחול) התחלתי לעסוק בפילאטיס באספקט השיקומי כהשלמה לטיפולים שלי ומאז אני שם בפיאלטיס שבמהלך השנים הפך ככלי למניעת פציעות ותיחזוק נכון של הגוף.מבחינתי הפיאלטיס הינה המתודה האולטימטיבית לאחזקה נכונה ומאוזנת של הגוף כדי למנוע פציעות והיא גם תרומת לשיפור איכות החיים. המודל הפילאטיסי המקצועי עליו אנו מתבססים הינו : polestar pilates .ראו בלינק המצורף:http://polestarpilates.com/

LOkKO1

New member
האם השיטה יכולה לזרז החלמה מפציעות

בפעילויות כמו כדורגל, כדורסל?

p u s h u p

New member
דרור:

ללא כל ספק דרך הבנת הפילאטיס ודרך הבנת הביומכניקה והשרירים הקשורים לאותה פציע אפשר לזרז ולשפר את השיקום ולהוסף מרכיבים חסרים בתפקוד הביומכני. לדוגמא-בעיות פטלו פמורליות(כאב בין הפיקה לעצם הירך) יכולות לנבוע מסיבות הבאות: חולשה של הראש הפנימי של השרירי הארבעה ראשי של הירך. קיצור, משיכת יתר של illio-tibia bendl ,כיווץ , קיצור של שרירי השוק , חולשה בשרירים המסובבים של מפרק הירך, בעיות בקרסול. הפילאטיס שהינה מתודה הוליסטית- העובדת על כל הגוף, תוכל לתת פתרונות עמוקים יותר ורחבים יותר לפציעה. יתרון נוסף: כפיזוטרפיסת יודע לי שבד"כ החיזוקים נעשים בצורה מבודדת ומקוצרת ( מסל טסטינג)ולכן חשוב להכניס את החשיבה של הפיאלטיס לארגז הכלים הטיפולי שלנו כי יש לו הרבה מאוד מה להציע בעניין.

p u s h u p

New member
זירוז החלמה

הי ללוקו 1, שיטת הפילאטיס בהחלט עשויה לזרז החלמה מפציעה. כמובן שהנושא תלוי במידת הפציעה, ברמת הכרוניות שלה ובניסיון המדריך שעובד איתך. אני ממליצה לעבור איבחון טרם התחלת האימון ולוודא את יכולת המדריך. שיהיה בהצלחה ולבריאות- אורלי אורן

bambi8

New member
פריצת דיסק

האם הפילאטיס יכול להתאים למי שיש לו פריצת דיסק בכמה חוליות?

למעלה