דרור רז מתארח בפורום

p u s h u p

New member
דרור:

אם משהו יוכל לעזור זה פילאטיס המבוצע נכון והעקרון המנחה אותנו בפיאלטיס בעניין של פריצות דיסק הוא לנסות ולשנות את מיקום החוליות ע"י מציאת מנח נטרלי של החוליות ע"י כך להוריד את העומס של החוליה על הדיסק הפרוץ. החשוב ביותר חיזוק שרירי הליבה -אותם שרירים המסייעים ליצב את החוליות-בד"כ המולטיפידוס העמוקים, אלא העוברים בין חוליה לחוליה והשרירים הקטנים העוזרים בפתיחת המפרק בביצוע תנועה סיבובית של הגב וכמובן הרחב הבטני ושרירי קרקעית האגן. תהליך החיזוק הזה הינו תהליך של מס' חודשים כשיש סיכוי שבשבועיים הראשונים תהיה החמרה מסוימת בסימפוטמים לא כי יש החמרה בפתולוגיה אלא מכיוון שהשרירים העמוקים שאינם פואלים ואינם חזקים ודוכאו עיצבית ע"י הכאב יתחילו לפעול ותחילת החזיוק שלהם יהיה מלווה בהגברה מסוימת של כאב. לא לעצור! להמשיך את הפעילות כי ברצוננו לעצור את אותו מעגל קסמים שבו כל פעילות חריגה יומיומית גורמת להתפסות השרירים ולהגברה בסימפטומים. אנו רוצים לעצור את המעגל הזה ולחזק באופן מבוקר וקבע את השרירים כדי שיאפשרו תפקוד פונקציונאלי כל אחד בהתאם לצרכיו. ברצוני לציין למען הזהירות שיש מצבים שרק ניתוח יכול לעזור אך ב99% מהמקרים בעיות הגב נפתרות בטיפול מתאים ובהפעלה נכונה ובשינוי הרגלי חיים כשהפילאטיס הינה השיטה המוכחת והמועדפת אם התשובות הנחרצות ביותר בטיפול בבעיות גב. מנסיון אישי רב שנים הפיאלטיס עושה פלאות לאנשים הסובלים מבעיות גב.

ורד4006

New member
טיפול בגיד אכילס

האם פילאטיס יכול לעזור בטיפול בדלקת של גיד אכילס, ואם כן - איך?

p u s h u p

New member
דרור:

שאלה בעיתית כיון שחסרה לי אנפורמציה. היכן הכאב, קרוב לחיבור הגיד לעצם או קרוב לחיבורו עם השריר , האם הגיד מקוצר? ועוד שאלות .... כמומחה לפגיעות של רקדנים יש לי נסיון רב בנושא ואשמח לנסות ולעזור באיבחון מדויק יותר ולהציע אפשרויות ריפוי.

p u s h u p

New member
דרור:תודה לכולם

תודה לכל המתעניינים, אשמח לחלוק מנסיוני בנושא פילאטיס ושיקום . חשוב לי ששיטת הפילאטיס תשמר בצורתה המקורית כפי שג'וזף וקלרה פילאטיס הנחילו אותה. אני חושב ששיטה זאת הינה אולטימטיבת, מעמיקה ועמוקה לחיים בריאים יותר, איכותיים יותר, המקנה מודעות גוף עמוקה, עיצוב וחיטוב מדהימים (לחשוב רקדן /ית)מצויין להתנחתא בגו'נגל המטורף של החיים, לעצור את המחשבות ולנשום עד עמקי הנשמה . מתנה גדולה

sunee

New member
זכרון של תרגילים וזרימה בשיעור

היי דרור! שאלה לי אליך, איך אני בתור מורה מתחילה זוכרת א תמערך התרגילים שהכנתי לשיעור בן שעה תמימה. התלמידות דורשות תשומת לב כמעט אישית ועליי ללכת מאדם לאדם , להסביר, להשתמש בכמה פחות מילים על מנת לא לעייף את מי שמבין, ועדיין לא לשכוח מה רציתי לומר אחרי התרגיל הזה, יבוא עוד תרגיל, איך אני יוצרת רצף של זרימה של שיעור ולא מחביאה לי איזה דף קטן עם צורות של אנשים חמודים בפוזות של פיאטיס, חוצמזה בשביל כל הטרחה הרבה ואני מאוד משתדלת להעביר את כל מה שלמדתי ואני מאוד משקיענית אני עושה עבור 39 ש"ח בלבד........אז איזה עצות יש לך בשבילי, כי אני אשמח להיות מורה שהיא יותר זורמת !!! תודה על כל תגובה, סני.

p u s h u p

New member
אנו נעביר את השאלה לדרור

מאחר שהאירוח הסתיים זה עתה. מקווה להחזור עם תשובה בהקדם

p u s h u p

New member
למשקיענית

אכן להיות מדריך פילאטיס, הינה עבודה קשה הדורשת המון תשומת לב ויכולת עבודה עם בני אדם, סבלנות, הקשבה, סובלנות ומה לא...אבל זה מספק בטירוף לראות מתאמנים שלך שמצליחים איפה שהתקשו לפני ההדרכה שלך. אני מאמינ שעם הוותק והניסיון השכר יעלה בהתאם, לא להתייאש, אורלי אורן

sunee

New member
משקיענית?? אוקייי תודה!!

אורלי אורן, תודה רבה על התגובה. כן אני חושבת שברמה של להגיד את הקיו הנכון, להתעקש ליישר לכל הנוסעים את הרגליים מturn out לרגליים מקבילות גם אם בינתיים המטוס והתרגיל מתרסקים להם למטה הם משהו שזיהית אצלי, חשוב לי באמת, אבל חשוב לי גם להרוויח טוב ואני מצאתי עצמי היום בדילמה שממש ראיתי איך המחשבות על הכסף {אני מרוויחה בסך הכל 40 ש"ח לשיעור בן 60 דקות} מועכות לי את כל ההתלהבות שאני מוצאת בהוראה של פילאטיס. אני מקווה שבאמת אוכל להרשות לעצמי יותר תהודה, גם בכסף וגם בהנאה בשיעור וגם.......לזכור מהו התרגיל הבא מבלי להיראות חסרת בטחון.. תודה רבה ולילה טוב, סן~סן

p u s h u p

New member
סן סן

אני מבינה לליבך, אמיתי. זאת תלונה שכיחה ביותר. בכול מקרה בעניין לזכור תרגילים תצמדי לסדר המקורי, וככה לא תצטרכי להמציא/לזכור מחדש, הכול כבר שם. להת' ויום טוב אורלי

CillDara

New member
אורלי - לגבי הסדר המקורי

לי יש בעיה עם הסדר המקורי של רצף התרגילים ולא מלמדת בשיעורים את הרצף הנ"ל (אם כי עדיין זוכרת אותו
) - אחת הבעיות שלי עם הרצף המקורי הוא שכל התרגילים מההתחלה עם 100 ועד שמגיעים ל-spine strech נעשים ב-flexion גבי - (OK, פרט ל- leg circle) ולא "נכון" לי להתחיל ככה שיעור כשרוב התלמידים בילו את רוב שעות היום כפופים מול שולחן העבודה או מול מחשב. כבר מהחימום בשיעור אני מנסה "לפתוח" את הגוף (חזה וthoracic spine) ועבודה על אגן (50/50 וכד') ורק אחר כך מכניסה ל-flexion (כששרירי הבטן והגב חמים יותר)... בנוסף, אם מסתכלים על הרצף המקורי של עבודה עם רפורמר מתקדמים - מנחי הגוף הם all over up and down מה שכרצף כשיעור בעייתי להחריד. מאחר ואת ממליצה על הסדר המקורי אשמח לשמוע מדוע את חושבת שהרצף המקורי הוא הטוב ביותר

p u s h u p

New member
סדר מקורי- מאורלי

הי באירלנד, אז ככה, הרעיון של הסדר המקורי, כרוך בבנייה הדרגתית של קושי. נכון שמתחיל מflexion אבל בflexion אנו עובדים א. תוך מנח נכון ב. עבודת בטן חזקה מאוד ברובה כשהגוף ב-c shape ג. פתיחת חוליות הגב התחתון בעיקר ועד. בנוסף, אנו פותחים את ה-lumbar spine לפני תחילת העבודה על ה-ex, שעם ex מומלץ לעבוד רק לאחר שחיזקנו ומיקמנו נכונה את הבטן. נסי להסתכל על הסדר ולהבין מגוע הסדר הוא כזה, ההגיון צרוף!! בנוסף rot side bend ושאר התנועות אשר אינן fl מגיעות כתנועה מפותחת יותר לגוף- מה שעונה על הרעיון מהמרכז החוצה- אין לי מה לתת ex, rot side לפני שתמכתי ובניתי את המרכז. אני ממליצה לך תחילה להתאמן כך בעצמך, להבין מה זה נותן לך, ואז לתת למתאמנים שלך. אם לא ברור, תחזרי אליי. חג חנוכה שמח, אורלי

CillDara

New member
יאללה תכחילו ניקים ../images/Emo6.gif

נורא מבלבל
ולעיניינינו - התאמנתי לא מעט ברצף המקורי, ובדיוק בגלל זה שיניתי חלקים ממנו עבור שיעורים שונים לרמות שונות וכם בשעות יום שונות- זה לא שאני לא מבינה את ההגיון ברצף, זה שאני לא ממש מסכימה שזה הרצף הנכון לתלמידים שלי שבאים לשיעור בשבע בערב אחרי יום עבודה כפוף - אין לי שום בעיה עם C-Curve שהוא חלק מחימום, אבל מיד אחרי חימום ישר להתחיל כ"כ חזק עם בטן פשוט לא נותן לי את הבניה שאני וה-placement שאני רוצה להעניק או את התחושה שאיתה אני רוצה שתלמיד יצא מהשיעור. שיעור מהמרכז החוצה לא תמיד עובד טוב אם כתפים למשל לא במנח הנכון, וחרם על ה-Psoas ככה ישר בתחילת שיעור.... שלא לדבר על גיוון
מה לעשות שאם אני אעביר קורס שלם (8 שבועות) בו כל שיעור בנוי אח ורק מהרצף המקורי - בסיום הקורס לא ישארו לי תלמידים. כמו שלרצף המקורי יש הגיון, אני עדיין לא משוכנעת שזה הרצף האולטימטיבי לכל שיעור, בכל מצב או רמה ולכל שעה ביום. אחרי 10 שנים של פילאטיס אפשר, ובעיני רצוי להתאים שיעור ולבנות הגיון אחר שאינו סותר את עקרונות השיטה ואולי אף מכבד יותר את העיקרון שפילאטיס אינו one size for all.

הי סני

גם אני מתחילה..... אני עובדת עם מערך שעור שאני מכינה מראש, ומסתכלת בו מידי פעם. משתדלת לזכור איזה שלושה ארבעה תרגילים בכל פעם ומציצה בו לאחר מכן. זו לא בושה בעיני. הכנת שעור, טרחת, השקעת. זה בסדר גמור. אני מניחה שעם הזמן, זה יבוא... (גם שכר מתגמל יותר יבוא בהמשך). דבר שעוזר לי: אני מלמדת שלושה שעורים ברצף. בשעורים השני והשלישי- קל לי הרבה יותר לזרום עם מערך השעור. השעור הראשון תמיד דורש ממני להיות קרובה יותר לדף שלי.

sunee

New member
לענתיתי וחוזליטה

תודה תודה על האינפורמציה. אני משתדלת להצפין דף כמו שאת עושה אבל לרוב אינ לא מצליחה להגיע אליו מה שיוצא מזה שנוצר לו הפלא ופלא שיעור חדש עם המון הפתעות!! אם גדעון שלימד אותי {אצל דליה מנטבר} היה צופה מן הצד היה לו בוודאי שאלות מכוונות בסגנון של למה בחרת לעשות את הרצף תרגילים הזה ומה רצית להשיג בזה? אני חושב תשהייתי עומדת נבוכה ולא יודעת למה בעצם?! אבל אני חושבת שהשיעורים {למרות רמת ביצוע ירודה לטעמי} הן שיעורים שבנויים ברמה בינונית עד קשה מאוד, תוך שימת דגש על כל פרט חשוב, הקיואינג כפי שנוהגים לכנות את הדגשים החשובים ביותר של להוריד שמה להכניס פה וכו'...תודה רבה והמון הצלחה בהמשך הדרך!! לילה טוב, סן~סן

55רותה

New member
שלום רב

יש לי כמה שאלות: 1. האם יש מכון באזור ירושלים?והאם אפשר לקבל טלפון ? 2. האם האימון בשיטת פילאטיס הינו בעזרת מכשירים או לא? 3. האם השיטה טובה למי שסובל מפריצת דיסק ? תודה מראש

p u s h u p

New member
לרותה מי-ם

לדרור רז סניף בי-ם, העובד עם מגוון המכשירים. הטל' הינו 6481034 - 02 מומלץ להגיע לאבחון אצל דרור טרם הכניסה לשיעור ניסיון. השיטה מועילה בדרכ בבעיות גב, אבל צריך להגיע, להיבדק ולאבחן. נתראה בסטודיו- אורלי מדרור רז

למעלה