מועדון הספר הטוב

hagaram

New member
בנות יקרות - הגיע יום הדין = דיון

לצערי, אני מחר לא אוכל להיות כאן עד מאוחר. אז בינתיים אני רק נותנת תזכורת - דיון על הספר 4 בתים וגעגוע. אשמח לקרוא בערב את תובנותיכן, מקווה שיהיה לי מה לתרום!!

Arfilit

New member
איזה יופי, בדיוק סיימתי אותו בסופש!

יש לי מגוון תובנות, אבל אני אשמור אותן לאח"כ. אני אתחיל בשאלת סקר קטנה - מי שמה לב שחלק מן הבתים (אלה שלא כתובים על ידי הגיבורים, אלא על ידי מספר חיצוני), נכתבו בחרוזים? מי ששמה לב - האם זה היה מיד - או רק לאחר מספר פרקים כאלה? ומה חשבתן על זה?

גם אני שמתי לב לזה

שמתי לב לזה די מיד (אחרי כמ שורות), כי ה"משקל" (או איך שקוראים לזה) של הסיפור היה אחר לגמרי. אגב, חריזה ממש טובה.

yaelia

New member
ברור,

אני לא סבלתי את זה. למען האמת לא כל כך הבנתי לשם-מה צריך לחרוז, אין לזה שום ערך סיפורי/ספרותי, כמו מקהלה יוונית של איש אחד (של המספר), שבאה למלא לנו חללים נפשיים אצל הגיבורים. נראה לי מאוד מאוד מעושה.

lulyK

New member
גם אותי זה עיצבן.

לא זוכרת מתי שמתי לב לזה.

hagaram

New member
אני לא הבנתי את הקטע של השירים

של "הלהקה" שאני לא זוכרת את שמה...

daldan

New member
הם לרוב היו קשורים למשהו שדובר עליו

בפרק הקודם. לפעמים עמיר סיפר על השיר החדש שהחבר שלו כתב ואח"כ הופיעו מילות השיר. אבל גם לטעמי זה היה קצת מיותר

אני דווקא אהבתי

השירים של ליקריץ דווקא חיברו אותי אל הסצינה ואל הספר, גם אם לא ממש אהבתי את המלים. בניגוד לפרקים המחורזים, זה לא היה מאולץ, אלא מאוד מרענן בעיניי.

lcילנה

New member
גם שמתי לב די מיד

חייבת להודות שהחריזה מאוד מוצלחת אבל גם אותי זה עיצבן. זה לא נראה לי מתאים וסתם גרם לי לקרוא במשקל של החריזה גם כשלא היתה. בקיצור, כשהוא הפסיק לחרוז אני לא הפסקתי אינטואיטית את הקריאה במשקל של החריזה עוד זמן מה.

הגרי3

New member
שמתי לב לזה ממש מיד ולא אהבתי

את זה (למרות שהערכתי את המאמץ לכתוב קטעים שלמים בחרוזים).

lulyK

New member
לא יודתע לכתוב יפה כמוכן.

אני כבר כמה שנים נרתעת מספרות מקור שנכתבה ע"י גברים (חוץ מאתגר קרת, דויד גרוסמן ומאיר שלו). אני לא יודעת להגיד בדיוק למה ,אבל הספר הזה נפל אצלי בדיוק לאותה משבצת: אף דמות שמדברת אלי, נשים סטראוטיפיות, גברים לא מעניינים, סיטואציות שאבק מדבר מכסה אותן.... בקיצור - ספר שלא הייתי רואה את העמוד האחרון שלו אם לא אתן.

מעיןבר

New member
../images/Emo63.gifמועדון הספר הטוב../images/Emo63.gif

"ארבעה בתים וגעגוע"/אשכול נבו

rona25

New member
נצל"ש - דיסק טוב../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif*|

אין לי זמן לקרוא ספרים לצערי אבל רציתי להמליץ על הדיסק החדש של אמן ישראלי מצליח בחו"ל - אבישי כהן, AT HOME נגן קונטרבס מצויין שמצליח מאוד בארה"ב

למעלה