מילון המונחים של הפורום

../images/Emo63.gifמילון המונחים של הפורום../images/Emo132.gif

זקוק לרענון מהיסוד. ולכן החלטתי שנשב ונבנה פה מילון חדש. אני אשרשר לכאן את כל האותיות, כל אחד מוזמן להגיב עם מונח. לא חייבים גם עם הסבר, אפשר מונחים שאתם רוצים שיסבירו אותם ומישהו אחר כבר יכתוב את הפירוש. כל מה שקשור לקפוארה הולך - מקצבים, תנועות, סוגי משחק, קבוצות, מקומות, בגדים, מה שבא לכם. רק לשמור על תרבות דיון, ואם יש חוסר הסכמה אפשר לפתוח דיון תרבותי ובוגר בעניין (גם ככה אני אחליט בסוף מי צודק וזהו
).

אטאבקי

תוף גדול עם צליל בס עמוק. מורכב מחתיכות עץ מסודרות בעיגול, כשעליהן מתוח עור של חיה שנמתח בחבלים.

ailag

New member
אאו../images/Emo122.gif

גלגלון. (בשבילי: גלגלון עם הרגליים נמוכות
)

הראל CDO

New member
הרחבה:

מילה אפריקאית עתיקה שפירושה - אנרגיית החיים (אני לא שם את הפירוש במרכאות כי אני לא יודע אם זה פירוש מדויק, אבל זאת הכוונה) בהקשר של הקפוארה הכוונה לאנרגיה האווירה וההשראה שהמוסיקה של הקפוארה יוצרת בהודה, האנרגיה שהשחקנים והצופים (שגם משתתפים) מרגישים בזמן ההודה

הראל CDO

New member
לא יודע מה זה אקשה

אבל זה ממש לא כמו צ'י כל הקטע באמונות האפרו-ברזילאיות זה שאם אתה לא מרגיש את זה (רואה או שומע בעיקר) - זה לא קיים לכן כל הטקסים האפריקאים (וגם האפרו-ברזילאים כמו קנדומבלה וכו') משתמשים בריקודים ותופים ומוזיקה ובלאגנים - הם חייבים להרגיש את זה! צ'י זאת אנרגיה פנימית, אשה זאת האנרגיה שנוצרת ממשהו חיצוני שיוצרים (זה לא ההסבר הכי ממצה והכי מדויק, אבל הכוונה הובנה, לא?)

ToryMaster

New member
קצת רקע מיסטי לי

למיטב הבנתי, הצ'אנטים וכו', מיועדים כדי לעורר ולחבר עם האשה, לא כדי לייצר אותה.

הראל CDO

New member
מה שאמרת נכון, אבל

אי אפשר לתחוש אשה בלי מוסיקה וכו' וכו' דוגמה כדי שתביני את העניין - זה כמו לומר שאתה בחיים לא תרגיש שיכור אם לא תשתה אלכוהול עכשיו זה מובן יותר?

tommiyBoy

New member
ABADA

הקבוצה הכי גדולה בעולם שאותה מנהיג בהצלחה רבה מסטרה קמיזה התלמיד של בימבה..(ראה B)

ailag

New member
../images/Emo6.gif

(אחרי שהסבירו לי |מסמיק של מסנג'ר|)

למעלה