מילון המונחים של הפורום

ברימבאו

כלי נגינה עם מקורות אפריקאיים, מורכב ממוט עץ שמתוח עליו מיתר ודלועית מיובשת שמשמשת כתיבת תהודה. זהו כלי הנגינה הראשי בקפוארה, מקצבי ברימבאו שונים מכתיבים אופי משחק שונה.

הראל CDO

New member
הרחבה:

שמו המלא: מנואל דויס רייז מאשדו בימבה פירושו איבר מסוים אצל הזכר
מקור השם בהתערבות בין אמו למיילדת (האמא אמרה בת והמיילדת אמרה בן, יצא בן והמיילדת צעקה "בימבה בימבה" , והילד נדפק עם השם לכל החיים...) בנו של לואיז קנדידו משאדו שהיה לוחם בטוקי מוכר למד מאביו קצת בטוקי ואז פיתח אומנות לחימה משלו (ששילבה בטוקי וקפוארה) - וקרא לה "לוטה הג'יונל באינה" (הלחימה האזורית של מדינת באיה) לאחר שהציג את שיטת הקרב שלו למושל מדינת באיה (ג'ורקי מגלייס או משהו כזה) (קשרו לתלמיד שלו את הידיים והוא הפיל 3 שוטרים בעזרת הראש, או איזה משהו הזוי כזה
) - הוא קיבל אישור ללמד את השיטה שלו באקדמיה, ומכאן החלה הקפוארה להתמסד ולהשתכן באקדמיות (גם בזכותו וגם בזכות פסטצ'ינה) הוא נחשב למפתח הסיקואנסיות והראשון שהשתמש בהן ללימוד ופיתוח של הקפוארה. הוציא 3 דיסקים שאני יודע עליהם: הראשון והכי מוכר - קורסו דה קפוארה רג'יונל השני - בירמבאו, או ווז דו אנטרנו השלישי - מעיין הקלטה עם מסטרה קבסינה הושפע מאומנויות לחימה מהמזרח ומכאן גם שיטת הדרגות שלו (הצעיפים הצבעוניים) וכל מיני בעיטות ישירות יותר (שהגיעו גם מהבטוקי וגם מהמזרח) היה עורך המון הדגמות של הקפוארה ומזמין אמני לחימה לקרבות איתו, ואז מנצח אותם בעזרת הקפוארה (ובעזרת העובדה שהוא היה משהו כמו 1.90 לגובה ולרוחב) קצת מבולגן, אבל אני מאמין שתסתדרו...

potro

New member
Bengela

משחק ערמומי המשכי שילוב מושלם בין אנגולה לסאו בנטו גרנד'י עבודת ריצפה "פרדות"(עצירות)והמון תקשורת בין השחקנים מה אפשר לומר אני אוהד שרוף

PureTemptation

New member
Bencao

נו, זה היה צפוי לא? :p הבעיטה הכי מאגניבה שיש, מסטרה בימבה היה "מברך" איתה או משהו כזה, אני לא ממש הבנתי כשהסבירו לי. נעם, בבקשה. אבל זה ברור בעצם שהשם של הבעיטה קרוי על שמי..:p Bencao forever...:)

הפירוש למעשה של בונסאו בפורטוגזית

היא ברכה.
(מושפעת מספר שנעם הביא לי לקרוא)

הראל CDO

New member
אני מכיר את הקטע של הברכה קצת אחרת

העבדים היו על הברכיים עם הידיים כאילו בתפילה האדון היה בא ו"מברך" אותם אחד העבדים פותח את הידיים ומוציא "ברכה" משלו

הראל CDO

New member
בטוקי

לחימת רחוב אפרו-ברזילאית הבטוקי התפתח בבאיה לצד הקפוארה (חלק טוענים שהוא בעצם קפוארה אגרסיבית בלי כל הטקסיות, כמו הקפוארה של הרחוב בריו) אומרים התנועות בבטוקי מגיעות מאפריקה (אפילו שיש בו הרבה בעיטות ישירות) על פי מיטב ידיעתי הבטוקי די גווע ומת, אני לא שמעתי או ראיתי מישהו עוסק בזה, לכן גם אין לי מושג איך הוא נראה (חוץ מהסיפורים על נגיחות ובעיטות ישירות שמצאו את דרכן לקפוארה דרך הבטוקי)

ailag

New member
קורדאו

שרוך / חגורה, אשר צבעו מציין את דרגת הנסיון של הקפואריסט. סדרי הצבעים שונים בין קבוצות שונות.

Kalimac

New member
תיקונצ'יק

cordão היא נגזרת של המילה הבסיסית יותר, corda שהיא היא פרושה 'חבל, שרוך'; המילה cordão עצמה קיבלה משמעות של מספר חבלים השזורים זה בזה, כמו שניתן לראות בחגורות של CDO בהבדל ל-ABADÁ, למשל.

הראל CDO

New member
מטבע. הכוונה למטבעות הישנים הגדולים

של ברזיל (אלו שמנגנים איתם בבירמבאו)

למעלה