פינת מאמרים

צורת העולם

צורת העולם http://www.hidabroot.org/Site/ARDetile.asp?id=7208&Catogory=5&SubID=6774 כידוע, העמים הקדמונים היו סבורים שהעולם הוא משטח רחב הניצב על זנבות שלשה לוייתני ענק. והיו שהאמינו שהארץ מוחזקת על ידי ארבעה פילים אדירי מימדים העומדים על גבי צב ענק השט באוקינוס אין סופי. May 7 200 הרב זמיר כהן כידוע, העמים הקדמונים היו סבורים שהעולם הוא משטח רחב הניצב על זנבות שלשה לוייתני ענק. והיו שהאמינו שהארץ מוחזקת על ידי ארבעה פילים אדירי מימדים העומדים על גבי צב ענק השט באוקינוס אין סופי. כך או כך לכולם היה ברור שרעידות האדמה נגרמות כתוצאה מתזוזה כל שהיא של מחזיקי העולם... תיאוריית המשערים שהעולם כדורי היתה נחשבת בלתי סבירה ובלתי הגיונית לחלוטין. רק בתקופה מאוחרת יותר החלו לטעון חלק מחכמי יון, שהעולם כדורי. אך הדיעה הרווחת עוד מאות רבות של שנים בקרב כמעט כל האנושות היתה כי הארץ היא שטוחה, או לכל היותר - בצורת כיפה. אולם, מאז התגלתה יבשת אמריקה לפני כחמש מאות שנה (בשנת ה'רנ''ב1492-), בעקבות מסעו של קולומבוס אשר ביקש להגיע להודו שבמזרח על ידי מסע לצד מערב, ובכך עורר רבים לצאת להפלגות דומות, החלו אנשים רבים להבין כי אכן צורת העולם כדורית. וזאת, יש להדגיש, בניגוד גמור לדיעה אשר עדין היתה רווחת בקרב ההמון באותה תקופה, כי הארץ היא שטוחה. גישה זו שהארץ כדורית הלכה והתחזקה, ובדורות האחרונים קיבלה חותמת מדעית מוחלטת וברורה - בפרט לאור תצלומי העולם מן החלל, עד אשר תאוריית המשטח הניצב על גבי לוויתנים ופילים מעלה חיוך על פנינו. ובכל זאת, אם נזכור שהנתון היחיד אשר היה לפני אנשי העולם באותה תקופה היה רק משטח של שדות והרים למלא העין, הרי שלא היתה להם שום סיבה להניח שהעולם כדורי. ובפרט שלפני שגילה ניוטון את כח המשיכה, לא היה שום הגיון לומר שהעולם המאוכלס בבני אדם ובעלי חיים (וחפצים שונים) הוא כדורי, והבריות שבצידו השני עומדות כשראשיהן למטה ורגליהן למעלה, ואינן נופלות ממנו... והנה בזוהר הקדוש (ויקרא דף י, א) אשר נכתב לפני כאלפיים שנה נכתבו הדברים הבאים, כאשר הזוהר אומר שהדברים מצוטטים מספר אשר נכתב עוד קודם לכן(!) על ידי רב המנונא סבא: ''כל ישובא מתגלגלא בעיגולא ככדור (כל הישוב - כלומר, העולם והאנושות שעליו - מתגלגל בעיגול ככדור) אלין לתתא ואלין לעילא (אלה - כלומר, חלקם - מתגוררים למטה, בתחתית הכדור, ואלה למעלה) וכל אינון בריין משניין בחזווייהו משנויא דאוירא, כפום כל אתר ואתר, וקיימין בקיומייהו כשאר בני נשא. (וכל אלה הבריות - המתגוררים בחלקים השונים של הכדור - שונים בחזותם - בצבעם, בקלסתר פניהם, וכדו', - מחמת שינוי מזג האויר, כפי מזג האויר של כל מקום ומקום. אולם עומדים הם כשאר בני אדם). ועל דא אית אתר בישובא (ועל כן יש מקום בעולם) כד נהיר לאלין, חשיך לאלין. לאלין יממא, ולאלין לליא. (כאשר אור לאֵלֶּה, חושך לאלה. לאלה יום, ולאלה לילה) ואית אתר דכוליה יממא, ולא אישתכח ביה ליליא בר בשעתא חדא זעירא. (ויש מקום בעולם שמואר תמיד ולא יימצא בו לילה אלא זמן מועט) וכו'. דהכי כתיב (שכך כתוב) אודך על כי נוראות נפליתי נפלאים מעשיך! (תהילים קלט) ורזא דא איתמסר למאריהון דחכמתא (וסוד זה נמסר לבעלי החכמה - חכמת התורה) וכו'.'' בקטע קצר וקולע זה של הזוהר הקדוש נכללות מספר ידיעות נכבדות: העולם בצורת כדור. ולא כהבנת האנושות אז שהעולם בצורת משטח. ובכל זאת, לא רק בחציו העליון מתגוררים בני אדם, אלא גם בחציו התחתון. גם בני האדם שבמחצית הכדור התחתון קיימים ועומדים (כלומר רגליהם דורכות על אדמת הכדור) כשאר בני האדם שבמחצית העליונה. כח המשיכה. על אף הדמיון והשויון בצורת בני האדם ובמצבם שבשני חלקי הכדור, חזות פניהם, צבעם, וכדו' שונים ממקום למקום (כושים, אדומי העור, צהובי העור וכו'). השוני שבחזות בני האדם במקומות השונים נובע כתוצאה מהבדלי מזג האויר שבין המקומות. בחלק מן העולם, כאשר לאלה יום לאלה לילה, וכשלאלה לילה לאלה יום. ויש מקום בעולם שמואר תקופה ארוכה וחשוך זמן קצר. חכמי תורת ישראל היו מודעים לעובדה שהמידע שבידם איננו ידוע לאנשי המדע דאז, ואף אמור להיות תמוה ומוזר בעיניהם. בסוף דברי הזוהר הנ''ל חז''ל מגדירים מידע זה בשם סוד. חכמינו ז''ל גם מצהירים שמקור המידע אינו באמצעות מחקר שבוצע, אלא כך נמסר להם, לבעלי חכמת התורה. (''ורזא'' דא ''איתמסר'' למאריהון דחכמתא). כלומר מקור המידע אינו טבעי, אלא תורני.

nas636

New member
צורת העולם - תגובה....

ציטוט מאתר מסויים: (תרשה לי לאמץ את שיטתך ולעשות גם העתק>הדבק) כאן אין לנו אלא לפתוח בציטוט מן החוברת הנ"ל: "כל תלמיד יודע כי היוונים הקדמונים היו סבורים שהעולם הוא משטח רחב הניצב על זנבות שלושה לוייתני ענק, והיו שהאמינו שהמשטח מוחזק על ידי שלושה פילים אדירי מימדים." רק בעקבות גילוי אמריקה, מספר לנו המחבר, החלו המדענים להבין כי העולם עגול. הגישה שהארץ כדורית, רק "בדורות האחרונים קיבלה חותמת מדעית מוחלטת וברורה". כאן מביא המחבר ציטוט ארוך ומפרך בארמית מספר הזוהר, אשר נכתב (לדבריו) לפני כאלפיים שנה. מפאת מידת הרחמים לא נייגע את הקורא ונפנה אותו רק למראה המקום (ויקרא דף י' א) בו נאמר, בתקווה שהתרגום נכון (ידיעת ארמית, אפעס, אינה בין כישורי) שהעולם עגול, ולמרות זאת מתגוררים אנשים גם בחציו התחתון מבלי ליפול, חזות פניהם וצבע עורם של האנשים שונה ממקום למקום, כתוצאה מהבדלי מזג אוויר, וכאשר יום בחלק מן העולם, חושך בחלקו הנגדי. מסיים המחבר בקריאה נרגשת, וההדגשה, כמובן, במקור: "האין די בכך בכדי להיווכח שהתורה, מן השמים היא??" ובכן, מה לעשות, לא. ראשית חוכמה, הבה ניזכר בספר בראשית, פרק א', ובסיפור הבריאה. זוכרים משהו? תוהו ובוהו? קריעה? מים מתחת לשמים ומעל השמים? בתוך המתכון המפורט ההוא לעולם-אינסטנט, שכח בורא עולם לציין שהמוצר הסופי הוא עגול. אבל לא נורא, אולי שיח ושיג היו לו ושכח להזכיר פרט חשוב זה, אולי משה, מעשה שטן, בדיוק קיבל קלקול קיבה ולא התרכז כראוי. לא ניתן לפרטים שוליים כאלה להסיט אותנו מדרכנו. גם לא לשאר ביטויים מן התורה המעידים על עולם שטוח (וראה קונטרס מס' 4 של "דעת אמת"). הבה נדייק גם בשאלת מועד כתיבת הזוהר. זה לא קרה לפני 2000 שנה, אלא במאה ה-12 וה-13, אם כי (כמו התורה) אין ספק שעורכי הזוהר התבססו על מקורות קדומים. אז קל להאשים את רבי שמעון בר יוחאי, שאכן חי לפני כ-2000 שנה (והוא, לפי האגדה, מקבל הזוהר), על שהביא לנו את דברי החוכמה האלה; אבל הקטע האמור יכול היה להתחבר בכל תקופה לאחר מכן עד לחתימת הזוהר. אבל אתם יודעים מה? נהיה לארג'ים היום, ונלך על שמעון בר יוחאי. מה לעשות, ושוב אנו מפגרים אחרי הזמנים. התלמידים שילכו לבדוק בספריה מה ידעו היוונים, ולא יסתמכו על מה שמספר להם מחבר "תורה ומדע", יגלו להפתעתם שהיוונים הקדמונים (למשל, אפלטון, כ-300 שנה לפני בר יוחאי) הסיקו מעל לכל ספק שהארץ עגולה. הם לא נדרשו להקיף את העולם, או לערוך תצפיות מן החלל. הם גם לא נזקקו לטכנולוגיות של סוף המילניום השני. מספיק היה להסתכל בצלו של כדור הארץ על הירח בעת ליקוי ירח, ולהפעיל טיפה את ההיגיון הפשוט. מגוחך במיוחד הטיעון על גילוי אמריקה. מטרתו של המסע של קולומבוס הייתה להגיע להודו מן הכיוון ההפוך, ולא בדרך מוכת הסערות המקובלת סביב כף התקווה הטובה. מובן מאליו, אם כן, שהוא ידע שהארץ הנה כדור, אחרת היה מצפה ליפול אל מעבר לסף הארץ. גילוי אמריקה הנו תוצאה של ידע מדעי מוקדם, ולא המקור לגילוי מאוחר. אבל למה שוב לבלבל את המוח בעובדות? אגב, הראשון לו מיוחסת הידיעה שכדור הארץ עגול היה פיתגורס, בערך ב-600 לפנה"ס.

gdisrael

New member
הררי "הוצאת-דברים מהקשרם" וגיבובי

שטויות, אין לי כרגע כוח לענות על הכל, אך בהזדמנות. שבוע טוב !

moti43

New member
זו תגובה שמסמלת את כל ההתיחסות!!!!

נתתם מאמר - נתתם תיאוריה הפריחו לכם אותה (בעקבות חוסר דיוקים רבים) תגובה : הוצאתם דברי מהקשרם????????????? צריך להוציא לך את הצבע מהשם....

gdisrael

New member
תגובה :

" זו תגובה שמסלמת את כל ההתייחסות" - נכוןץ "נתתם מאמר - נתתם תיאוריה הפריחו לכם אותה (בעקבות חוסר דיוקים רבים). תגובה : הוצאתם דברים מהקשרם". נתחיל מכך, שזה לא הפריחו, כי אם הפריכו ***, אמנם ישנה מילה כזו "הפריחו", אך הנני בטוח שלא זו המילה שהתכוונת אליה. מדוע הגבתי כשהגבתי ? מכיוון ש"nas636" חוזר על הטענה הזו אין-ספור פעמים, בפורום חופש, ועל כך קיבל מענה, אתה רוצה שעכשיו אביא לך קישורים למענה שהוא קיבל ? אני משוכנע שלא, כי אתה תרגיש מבוייש. ועל כן כתבתי "אין לי כוח", כאשר אהיה לי כוח, אחזור על דבריי, בפעם ה ... "צריך להוציא לך את הצבע מהשם...." יש לך הצדקה לרעיון זה ? זאת אומרת, עם מה נשארנו, עם אדם שבא עם הרבה רוח וצלצולים, ויצא מבוייש, כאשר כל שנצטרך לעשות הוא לדקורו במחט קטנה, ולא נותר כלום מלבד דבר צנום ומצומק, ועוד אחר כך אתה טוען שצריך להוציא את הצבע משמי. לפני שאתה בא לנופף בידייך, בדוק אם יש בדברייך ממש. ומפני שזה מדיר שינה מעייניך, אעלה מחר טענה שתשובב נפשך.

gdisrael

New member
ועל עניין זה אמרתי בפירוש "הוצאת-

דברים-מהקשרם", וסילופים אסטרונומיים, אך מכיוון שריכזתם שם הררי-שטויות, קצה נפשי מלהתייחס לכל דבר ודבר. וכפי שהגבתי היום על הודעתך ה - 1, בע"ה כאשר הזמן יהיה עמי, אגיב גם למאמר זה, ובע"ה בלי-נדר עוד מחר.

gdisrael

New member
אצטט את האמור מהקישור שהבאת לעיל :

"קולומבוס לא היה צריך לשכנע איש שהארץ בנויה ככדור. כבר בעת העתיקה גילו מלומדים יוונים כי הארץ היא כדור עגול, ודעה זו הייתה מקובלת גם בתקופתו." "לא היה צריך לשכנע איש שהארץ בנויה ככדור" - אך עדיין היה כמיעוט, כאשר השתייך למחכה *תומכי-השערת-כדוריות-הארץ* "ודעה זו הייתה מקובלת גם בתקופתו" - Hell Not, כל מי שהכיר את הוי ימי הביינים, היה מכחיש טענה זו בצורה נחרצת. ומלבד זאת, אם ב"מלומדים יוונים" עסקינן, היו גם מלמודים יוונים רבים, שגרסו כי הארץ עגולה היא. ובכלל תמוה ביותר, מדוע השיגו היוונים את כל ידיעותיהם, בתקופה האבות (שעליה מדייקים שאברהם אבינו היה מלמד חכמות את אומות העולם) ותקופת שלמה (כנ"ל כגבי אברהם) וגלות-בבל (כאשר חכמי ישראל שכנו בבל). ובפרט חשבון חידוש הלבנה, שאף להעתיקו כשורה לא הצליחו היוונים

gdisrael

New member
תגובה :

"ציטוט מאתר מסויים:(תרשה לי לאמץ את שיטתך ולעשות גם העתק>הדבק)"baby , אתה לא מאמץ פה אף שיטה, מעולם ומתמיד התמחית בהעתקת טקסטים. "ובכן, מה לעשות, לא" אכן, גם אם תסביר לתינוק בו יומו את תובנות הפיזיקה הקוואנטית, לצערו, או לצערנו - הוא לא יבין. מאי נפקא מינא מכך ? "בתוך המתכון המפורט ההוא לעולם-אינסטנט, שכח בורא עולם לציין שהמוצר הסופי הוא עגול." חמוד אתה
עכשיו באמת אני מרגיש שבפני תינוק-בן-יומו אני ניצב
זאת אומרת, את סיפור הבריאה לא הבנת - אז נתחיל מן הבסיס. כל שמפורט הבריאה, הוא *סדר-הבריאה*, ו*פרטי-הבריאה*, לא תכונות וכהנה ... זאת אומרת, בסיפור המקראי גם לא מוזכר צורת השמש, צורת הירח, צורת הדגים, וצורת העופות, צורות הבהמות, וצורות הרשים, ומאידך גיסא, גם לא מוזכר צורת כדור-הארץ ! אין שום סיבה קוהרנטית לצין צורת-כדור-הארץ, קל וחומר, אם היה מוזכר - היה זה מאוד תמוה בעיני, שהרי סיפור-הבריאה לא עוסק בתכונות-הבריאה, אלא במכלול הבריאה, ובסדר-הבריאה. "אבל לא נורא, אולי שיח ושיג היו לו ושכח להזכיר פרט חשוב זה, אולי משה, מעשה שטן, בדיוק קיבל קלקול קיבה ולא התרכז כראוי. לא ניתן לפרטים שוליים כאלה להסיט אותנו מדרכנו .גם לא לשאר ביטויים מן התורה המעידים על עולם שטוח (וראה קונטרס מס' 4 של "דעת אמת")." השאר את הזיותייך לעצמך, ובעקבות אמירתך "וראה קונטרס מס' 4 של "דעת אמת" (ואכן, במרכאות - תוספת gdisrael) אגיב באותו האופן, ראה את מענה הרב סגל לשליט"א לרפש מס' 4 של "דעת-המת", שנאמר "לא המתים יהללו י-ה", ומכיוון שבדעת "חיים" עסקינן, ונאמר "רשעים בחייהם נקראים מתים", כיוצא בכך, שדעתם כשל מתים, ומפאת זאת, לא ניתנה להם הזכות להלל י-ה. "הבה נדייק גם בשאלת מועד כתיבת הזוהר. זה לא קרה לפני 2000 שנה, אלא במאה ה-12 וה-13, אם כי (כמו התורה) אין ספק שעורכי הזוהר התבססו על מקורות קדומים" אמרת "הבה נדייק", אז מדוע אינך מדייק ? אף את טענות חברייך-למחנה אינך מכיר ? טענות-הפוקרים שהזוהר נכתב *בשלמותו*, במאה ה - 13, ע"י רמד"ל. "אין ספק שעורכי הזוהר התבססו על מקורות קדומים" האמנם, אין ספק ? אז מדוע לי יש ספק, ולרבים כמוני, יש ספק ? "יגלו להפתעתם שהיוונים הקדמונים (למשל, אפלטון, כ-300 שנה לפני בר יוחאי) הסיקו מעל לכל ספק שהארץ עגולה. הם לא נדרשו להקיף את העולם, או לערוך תצפיות מן החלל." נכון, הם מבוססים על סברות והשערות, דמיונות וחצאי-אמיתות, ובפרט אם נקח את דוגמת אריסטו, ששיער שהארץ עגולה היא, מפי שרק כך "שלמות הבריאה" מתיישבת באמחתו, give me a brake מעבר לכך, טענת שחוברת "תורה ומדע", סילפה\שיקרה\הוציאה-דברים-מהקשרם וכו', ואילו, בוא נראה *שנית* מה כתוב בחוברת הנ"ל, "תורה ומדע" : "כל תלמיד יודע כי היוונים הקדמונים היו סבורים שהעולם הוא משטח רחב הניצב על זנבות שלושה לוייתני ענק, והיו שהאמינו שהמשטח מוחזק על ידי שלושה פילים אדירי מימדים" האם אתה חולק שהיוונים הקדמונים סברו כך, לפחות בחלקם (יותר נכון, רובם) ? ""בדורות האחרונים קיבלה חותמת מדעית מוחלטת וברורה"" האם גם זהו סילוף ? או שאמת לאמיתה, דהיינו, כל "ידיעת" היוונים אודות כדוריות-הארץ, היו השערות וסברות בעלמא, ולבטל לא "חותמת מדעית מוחלטת", היחיד שהביא זאת מהשערה לעובדה, הינו קולמבוס, אשר הוכיח את כדוריות הארץ. ואילו רמד"ל, מבין היחידי שהתייחסו לכך כ"עובדה-מוגמרת", ולא הטיל צל של ספק באמיתות העניין הנ"ל. "מספיק היה להסתכל בצלו של כדור הארץ על הירח בעת ליקוי ירח, ולהפעיל טיפה את ההיגיון הפשוט." אותו היגיון פשוט, שלא היה לגדולי-הפילוספיים היווניים. זאת אומרת, מה יש לנו כאן ... מתוך עשרות, אם לא מאות, של פילוספיים-יוניים, חלקם, אשר היו במיעוט, ואף גדולים כמוהם ומהם, אשר לא גרסו כמותם, טענו ש*העולם כדורי*, 2000 שנה לאחר מכן, עדיין היו אנשים שהרימו גבה, והם היו רבים. ומלבד זאת, אפילו מדענים בעלי-שם-עולמי לא גרסו כך. ואילו, במה אנו צופים בזוהר, בהצהרה מוחלטת, שהארץ הינו עגול (שנאמר "ככדור"), ועוד ק"ו כ"ש, שמייחס זאת לידיעה אשר ניתנה משמיים, מכיוון שהבין מה שאתם אינכם מבינים, איך יכול היה לגרוס בוודאות, שהארץ כדורית, כאשר אין לכך סימוכין והוכחות ? ומלבד זאת, כל שנצטרך בשביל לדעת שגדולי-ישראל ידעו שהעולם עגול הוא, הוא לעיין בתלמוד הירושלמי, ושם במסכת עבודה זרה, נווכח באותה עובדה מדהימה, ואותו תלמוד ירושמלי, נחתם במאה ה - 4, אף לפני חתימת התלמוד הבבלי. אז מה יש לנו כאן : 1) מספר יוונים מועטים, שגרסו שהארץ כודרית היא, בתור השערה וסברה בעלמא. וכנגד זאת : 2) חיבורי-ראשונים רבים, רובם ככולם, אשר התייחסו לעניין כדוריות הארץ, כעובדה מוגמרת, ועד כדי כך הפליג בכך הזוהר (בין אם נכתב במאה ה - 13, או 1000 שנה קודם לכן) שעד כדי כך עובדה מוגמרת זו שאין הסבר לידיעתה (ואכן, הסברי היוונים לא מספקים בעליל), מלבד ידע שמיימי שנמסר משמיים. ומעבר לכך, עד כדי כך הפליגו באיסור לימוד חכמה-יוונים, עד שמסופר בגמרא על אמורא שבא אל רבו, ושאלו אם מותר לו ללמוד חכמה-יוונים, והלז ענה לו "אם תמצא זמן, שאינו יום, ואינו לילה, מותר לך ללמוד חכמה-יוונית, שנאמר "והגית בם יומם וליל". והנני משוכנע, שחכמי-ישראל, הן רשב"י והן רמד"ל, לא טרחו לעיין בחיבורי היוונים שציינת לעיל. ובכל אופן, אכן מבחינה היסטורית, לא מייחסים לאנשי ימי הביינים לימוד חכמות-יוונית (וגם כל מי שהכיר את הוי הימים דאז, יבין מיד מדוע) אלא, שאת הפצת רעיון *כדוריות-הארץ*, הפיץ כריסטופר קולמבוס, בעולם-המודרני בימי-הביינים, וישנו עוד אחד אשר שכחתי את שמו, אך ארחיב על כך בהמשך בע"ה בלי-נדר, אם אצליח.

gdisrael

New member
ודבר נוסף ששכחתי לציין,

כל המופלא באמור בזוהר, הינו אודות "סיבוב הארץ", ולא "כדוריות הארץ", כעניין של *בין-היתר*. כאמור, "כל ישובא *מתגלגלא* בעיגולא ככדור*

nas636

New member
האמת היא שגם לי אין זמן להגיב.

נכנסתי לפה כי הרבה זמן לא הייתי פה ורציתי לראות מה חדש. ושוב פעם ראיתי את אותה טענה על "כדוריות הארץ" אז הייתי חייב להגיב. מצידי תגיד כל מה שאתה רוצה, כל טענה. אבל ברגע שאני רואה שרשום:"כל תלמיד חכם יודע שהיוונים הקדמונים סברו שהארץ משטח שמוחזק ע"י 3 פילים...." זה כבר מרגיז... לפחות שהמחבר היה מוסיף:"והיו גם יוונים שידעו שהארץ כדור והיו להם הוכחות, והם שרטטו הכל והסבירו את טענותיהם והדבר היה ידוע לפני 2500 שנה והיה מציין את שמם ולא מעלים פרטים". וכאמור הייתה אקדמיה באותה תקופה - כן. לפני 2400 שנה הייתה אקדמיה ביוון.היו מתמטיקאים גדולים - והידע שלהם או של כל מדען אחר באותה תקופה או תקופה קדומה יותר לא מראה על חוכמה אלוקית כלשהי. אתה יודע מה המצרים הקדמונים ידעו לפני 4000 שנה? או איך שהם בנו את הפירמידות לדוגמא - עד היום קשה להסביר איך הם עשו את זה, אז מה. אבל רק אצלנו היהודים עושים מזה עניין. מכל אינפורמציה קטנה עושים "אינפורמציה אלוקית" (כמו הדיסק שמחלקים) שלא נדבר על התרבות הסינית שעוד לפני 5000 שנה הייתה מפותחת, וכנראה התרבות התפתחה לפני 10000 שנה. אין שום ידע אלוקי באף ספר קודש כזה או אחר. האם רשב"י שנניח שרשם את הזוהר הסביר למה הוא חושב שהעולם עגול ומסתובב? (אאה, שכחתי מדובר בידע אלוקי) ועוד משהו, אתה ציטטת מההודעה שלי וענית כאילו אני כתבתי את הדברים. אבל כל ההודעה(הראשונה) כולה הייתה מועתקת בכלל. ואתה אומר גם שענית לי על הדברים האלה בעבר בפורום "חופש" לא על זה ענית. ואני לא מדבר על סיבוביות הארץ, אלא על הכדוריות. ועל מה כן היה ידוע באותה תקופה ומה לא. כבר הגבתי על זה בעבר כאן בפורום, ראה בעצמך את התשובה שקיבלתי. ועוד משהו, התנ"ך נועד לחנך לאמונה באל אחד, הוא לא נכתב ע"י ה' אתה לא יודע מה גרם לאנשים באותה תקופה לכתוב את מה שהם כתבו. יש המון ספרים יפים מלאי חוכמה - אבל שוב, רק אצלנו הספר שלנו נכתב ע"י אלוקים בכבודו ובעצמו. (אבל זה כבר נושא אחר) בכל מקרה-לי אין זמן לדבר על הדברים האלה ואין לי כוח. זה מיותר לחלוטין ולא מוביל לשום מקום. חבל גם על הזמן שלך...אלא אם כן אין לך מה לעשות, אז זה בסדר. אולי בעוד 30 שנה תגלה שטעית, ואולי לא.

nas636

New member
וגם עוד משהו....

התשובה לקונטרס "ניפוץ השיקוץ" שהוא גם נקרא: "זכור חרפתך מיני נבל"

gdisrael

New member
אתה באמת רוצה שאתייחס לכך ?

נתייחס אפוא להודעתך : "התשובה" זו תשובה ? מתוך 200 עמודים שכתב הרב יעקב סגל שליט"א, ירון ידען הגיב ב - 13 העמודים - זה רק מוכיח את טיב טענותיכם. תפסיקו לנפנף במענה זה
הוא מענה-לא-מענה, נתחיל מכך שגם עליו כתב הרב יעקב סגל שליט"א תשובה, והראה לכל שוב מה טיבכם. ומעבר לכך, להגיד ש - 13 עמודים רפש, שנוגעים בנקודה אחת מתוך 100 נקודות, הוא מענה, זה מגוחך. מלבד זאת, לקונטרס "ניפוץ השיקוץ", לא קוראים "זכור חרפתך מיני נבל", זכור חרפתך מיני נבל, זה מספר הפרכות לדבריכם מפי הרב יעקב סגל, "ניפוץ השיקוץ", זוהי החוברת המלאה, ואתה יכול לעיין בה בקישור שהבאתי, היא כוללת 200 + עמודים, ואתה אפילו לא הגבתם לגרסא המקוצרת, שכוללת מספר עשרות עמודים גרידא. זאת אומרת, מה נשאר לנו אפוא : 1) "מענה", של 13 עמודים כנגד 200, שלא נוגע אפילו בעשירית הטענות המוצגות ב"ניפוץ השיקוץ", מעניין למה ... 2) "מענה", שקיבל מענה והופרך על ידי הרב יעקב סגל שליט"א. 3) חבורה של אתאיסטים שממשיכים לנפנף ברפש זה, על אף שאין כל סיבה נראית לעין לכך.

gdisrael

New member
תגובה :

"אבל ברגע שאני רואה שרשום:"כל תלמיד חכם יודע שהיוונים הקדמונים סברו שהארץ משטח שמוחזק ע"י 3 פילים...." זה כבר מרגיז... לפחות שהמחבר היה מוסיף:"והיו גם יוונים שידעו שהארץ כדור והיו להם הוכחות, והם שרטטו הכל והסבירו את טענותיהם והדבר היה ידוע לפני 2500 שנה והיה מציין את שמם ולא מעלים פרטים"." מדוע זה מרגיז אותך, כי אתה יודע שזה נכון ? כותב החוברת לא כתב "*כל* היוונים הקדמונים סברו שהארץ משטח", אבל כפי שאמר ודבר אמת, רבים היוונים שסברו כך, ואפילו מגדולי-חוקריהם. "או איך שהם בנו את הפירמידות לדוגמא - עד היום קשה להסביר איך הם עשו את זה, אז מה" ניתן להסביר את בניית-הפרמידות, אין פה ידיעה-שמימית. אולי זה דרש חכמה, אבל כאן אינך מבין, יש 2 מצבים : 1) חכמה-מדעית, שאנו מתפלאים שהקדמונים השיגו. 2) חכמה-מדעית, שאנו מתפלאים שהקדמונים השיגו, מפני שאין דרך להסביר כיצד השיגו זאת. כל הטענות שאתה מעלה, הם מסעיף 1. ואילו ידיעות-חז"ל, הם מסעיף 2. מפתיע שעד עתה לא עמדת על ההבדל בין סעיף 1 לסעיף 2. בוני-הפרמידות משתייכים לסעיף 1. "אבל רק אצלנו היהודים עושים מזה עניין." נכון, כי ידיעות-חז"ל משתייכות לסעיף 2. "שלא נדבר על התרבות הסינית שעוד לפני 5000 שנה הייתה מפותחת, וכנראה התרבות התפתחה לפני 10000 שנה. אין שום ידע אלוקי באף ספר קודש כזה או אחר." מפותחת לא מופתחת
תיעוד-כתבים יש רק מלפני 3000 שנה, זאת אומרת, לקח להם 7000 שנה להגות את הכתב - Not. אתה מעלה השערות\סברות ו*עדויות* - ושתבין עד כמה זה מגוחך, אנשים כיום, שטוענים שהתרבות הסיני קיימת 5000 שנה, ואילו הממצאים מעידים על 3000 שנה (דהיינו, התיעודים). וגם ידיעותיהם, משתייכים לסעיף 1. "ועוד משהו, אתה ציטטת מההודעה שלי וענית כאילו אני כתבתי את הדברים. אבל כל ההודעה(הראשונה) כולה הייתה מועתקת בכלל." כבר טענתי שחופש שקרנים, אך גם אתה משתייך למחנה זה, אם אתה ממשיך לצטט מדבריהם באופן אובססיבי. "ואתה אומר גם שענית לי על הדברים האלה בעבר בפורום "חופש" לא על זה ענית. ואני לא מדבר על סיבוביות הארץ, אלא על הכדוריות. ועל מה כן היה ידוע באותה תקופה ומה לא. כבר הגבתי על זה בעבר כאן בפורום, ראה בעצמך את התשובה שקיבלתי." השתדל לא לשים 2 קישורים על אותה "שרשרת", לצערי, זה לא יצליח. בכל אופן, זכור לי שעניתי לך על כך בעבר. "ועוד משהו, התנ"ך נועד לחנך לאמונה באל אחד, הוא לא נכתב ע"י ה' אתה לא יודע מה גרם לאנשים באותה תקופה לכתוב את מה שהם כתבו. יש המון ספרים יפים מלאי חוכמה - אבל שוב, רק אצלנו הספר שלנו נכתב ע"י אלוקים בכבודו ובעצמו. (אבל זה כבר נושא אחר)" לא, שום כתב-תורני לא נכתב על ידי ה'. האם לה' יש ידיים ? הכתב היחיד שמיוחס לה יצירה-אלוקית, היא 5 חומשי תורה, וגם אותם כתב משה, כאשר ה' הכתיב לו בהר סיני. והחכמה היא כל כך עצומה בתורה, עד כדי שהדברים מדברים בעד עצמם, רק כתיבה ה' יכולה להסביר את זה, מה שאכן, נמצא כבר במסורת שלנו, לא שקם אדם אחד בשלהי ההיסטוריה וקבע עניין זה. חכמה אשר מבטלת את כל החכמות הנשנות לה. "בכל מקרה-לי אין זמן לדבר על הדברים האלה ואין לי כוח. זה מיותר לחלוטין ולא מוביל לשום מקום." אז מדוע התחלת לעשות זאת ? "חבל גם על הזמן שלך...אלא אם כן אין לך מה לעשות, אז זה בסדר." אכן, חבל. מה לא היה ברור בהודעתיי הראשונות, שאין לי זמן וכוח לענות על טענות-הסרק-האלו, ולכן זה מתעכב (עד שהיה פה לז אחד שעשה יותר מידי רעש), אז איך אתה יכול להעלות עניין זה "אלא אם כן אין לך מה לעשות, אז זה בסדר", רק בשביל לנסות ללעוג ? הוצאת את עצמך באור-שלילי, תנחומיי. "אולי בעוד 30 שנה תגלה שטעית, ואולי לא" לא, "אולי בעוד 30 שנה, תגלה ..." איני יודע מה אגלה, אך שטעות בידי - אני משוכנע שלא, מכיוון שאני לא טועה. ואתה רק מחזק טענתי, העלתי בפנייך את המענה לדברייך, ונותרת ללא-מענה, אך עדיין טענת, כטענה-סתומה, שיתכן שאגלה את טעותי בעתיד. אם אני העמדתי אותך על טעותך, ויצאתי וידי על העליונה (דהיינו, צודק), מדוע שאגלה שטעיתי ? אתה צריך לגלות שטעית. ובכל מקרה, עניין זה, הוא אחד מיני רבים, ויש אף יפים הרבה יותר. גם בדיון הפאפירוס לא יצאת בטוב,אך עדיין אני מחכה לפרוייקט 2007
נראה מה באמחתך.

nas636

New member
נראה לי שאתה הרב סגל בכבודו ובעצמו.

אם אכן כך, אז הבנתי הכל. טוב, אין לי כוח אליך ואין לי זמן להתווכח. בעניין הפפירוס - אם היה לי זמן הייתי משקיע באמת וגם כל פרויקט פפירוס 2006 נכתב בלא הרבה השקעה לפרוייקט 2007 אין לי זמן, אני לומד. אגב אני לא אתאיסט - אלא אגנוסטי. תמשיך לחכות למשיח......... ביי.

nas636

New member
הכתב הסיני...

למה אתה כותב שיש עדויות לתרבות סין רק מלפני 3000 שנה אם כתוב במפורש 3500 שנה לכתב. ו-5000 שנה לתרבותם. ראה כאן לדוגמא. ותחשוב-אם היה כתב סיני כבר מלפני 3500 שנה, זה אומר שהוא התפתח עוד הרבה לפני. או שהוא באמת היה קיים לפני, אבל אין עדויות. עדויות מוצקות יש רק מלפני 3500 שנה. והכתב לא נולד בין לילה, וגם התרבות וגם כל עצם קיומם לא נולדו בין לילה. מוכרח שהם עם קדום שהתפתח מעל ל6000 שנה לפחות. הם לא נחתו מהשמיים עם כל התרבות וכל הידע שיש להם. ולמה לא להאמין להם שהם טוענים שיש להם שושלת מלוכה של 5000 שנה? לא מסופר פה על מעשה "על טבעי" שיכול לגרום לספקות. ואולי דת הבודהיזם שעתיקה יותר משלנו - היא הנכונה.... או ההינדוהיזם, ואז אנחנו באנו עם הדת שלנו וטוענים שאנחנו צודקים. ואכן הסינים נראים לי "עם נבחר" יותר משלנו. עד כאן. תודה.

gdisrael

New member
תגובה :

"למה אתה כותב שיש עדויות לתרבות סין רק מלפני 3000 שנה אם כתוב במפורש 3500 שנה לכתב". שאני אומר 3000, אני מתכוון לטווח של השנים 3000 - 4000, דהיינו, לאלף הרביעי. כפי שאם אגיד שהעולם נברא לפני 5,000 שנה, על אף שהמועד המדוייק הינו 5767, עדיין הצדק עמי (אם נדייק, זהו הזמן שבו נברא האדם, לא העולם). "ו-5000 שנה לתרבותם" ע"פ עדויות. האם היום אני יכול להעיד לך על משהו אשר קרה לפני 5000 שנה ? אם כך, מדוע אתה לא מקבל את עדותי על מעמד-הר-סיני ? ולכך עוד יש סימוכין ... "ותחשוב-אם היה כתב סיני כבר מלפני 3500 שנה, זה אומר שהוא התפתח עוד הרבה לפני." למה ? כתב יכול להתפתח גם ב - 100 שנים. סך הכל צריך אנשים חכמים בשביל להגות שפה, וכך זה היה בכל שלהי היסטוריית בני-האדם. למרות שזה "קצת", יותר מורכב, אך לא דורש אלפי-שנים, עם כל הכבוד. " רק מלפני 3500 שנה. והכתב לא נולד בין לילה, וגם התרבות וגם כל עצם קיומם לא נולדו בין לילה. מוכרח שהם עם קדום שהתפתח מעל ל6000 שנה לפחות. הם לא נחתו מהשמיים עם כל התרבות וכל הידע שיש להם." גם תרבות יכולה להתפתח ב - 100 - 200 שנים, אף אחד לא טען שהיא נולדה בין לילה, אל תוציא דברים מהקשרם. יש היום תרבויות שיתפתחו אפילו בפחות. לדוגמא, אם עכשיו העם הסיני התפצל בעמי אפריקה-אסיה, בגלל שהוא חי בפירוד, תרבות יכולה להתפתח מהר-מאוד. "ולמה לא להאמין להם שהם טוענים שיש להם שושלת מלוכה של 5000 שנה? לא מסופר פה על מעשה "על טבעי" שיכול לגרום לספקות." למה לא להאמין ? כי אין להם עדויות לכך, חוץ מזה יתכן שהם התפתחו ב - 4111 שנים, זהו זמן המבול, וזהו אותו סדר גודל כ - 5000 שנים. למה לא להאמין במעמד-הר-סיני ? מסורת מדוקדקת שעוברת בין אב לבן ? למה ? בשביל ללכת עם הראש בקיר ! "ואולי דת הבודהיזם שעתיקה יותר משלנו - היא הנכונה.... או ההינדוהיזם, ואז אנחנו באנו עם הדת שלנו וטוענים שאנחנו צודקים. ואכן הסינים נראים לי "עם נבחר" יותר משלנו." ערבבת בשר וחלב, קודם נעמוד על ההכרח שהאל קיים, ואחר כך נדון מדוע הדת-היהודית היא דת-האמת, ובכלל איני אוהב את המושג "דת", היהדות היא פשוט אמת, וגם את המושג "יהדות" איני אוהב, תורת-השם, תורת-אמת, זהו. ובכלל, ל"אמת", אין שום עניין ב"עתיקות", שעליה אתה מדבר.

gdisrael

New member
תגובה :

"נראה לי שאתה הרב סגל בכבודו ובעצמו" נראה לך לא נכון, ואם היית מכיר אותי (משהייה בפורום אתאיזם), ואת הרב סגל שליט"א - אפילו בתור בדיחה לא היית אומר זאת. הרב סגל שליט"א חכם ממני בהרבה, וגם ידיעותיו רבות משלי בהרבה, כל התורה שגורה אצלו בעל-פה, הוא תלמיד-חכם מופלג. "אם אכן כך, אז הבנתי הכל." דמגוגיה זולה ותו לא, לא הבנת דבר - אין דבר שתוכל להבין אף אם הנני הייתי הרב יעקב סגל שליט"א, מעבר לכך, קרא את כתביו ותראה את הבדל לשון-הדיבור שלנו, והן את הבדל הידיעות שבאמחתנו. אתה מנסה להוציא דברים מהקשרם, ולהסיט את נושא-הדיון, כי נותרת ללא-מענה. "טוב, אין לי כוח אליך ואין לי זמן להתווכח." היה שלום, במילא לא הטבת עם עצמך. "בעניין הפפירוס - אם היה לי זמן הייתי משקיע באמת וגם כל פרויקט פפירוס 2006 נכתב בלא הרבה השקעה לפרוייקט 2007 אין לי זמן, אני לומד." אם פרוייקט 2006 לא הייתה השקעה בשבילך - אז מעניין מה כן תהיה השקעה בשבילך ... כתבת שם 4 דפים (ככל הזכור לי). גם אני לומד, ועדיין יש לי זמן להעתסק בטענות-הסרק שלכם. "אגב אני לא אתאיסט - אלא אגנוסטי." טוב, אז כבר הרווחת יותר כבוד ממני (על אף שאני בטוח שזה לא אומר לך דבר). אם היית אתאיסט -> הייתי אומר שאתה 100 % אידיוט. אם היית אומר שאתה אגנוסטיקן -> הייתי אומר שאתה אידיוט רק ב - 80 %. אם היית אומר שאתה דאיסט -> אידיוט בסביבות ה - 40 %. ואם היית מאמין, לא היית אידיוט כלל וכלל, אך תלוי מאילו מניעים היית מאמין. כמובן, שאיני אומר זאת על מנת לפגוע
פשוט מצער אותי שאנשים פוסלים את קיום האל, זה מעיד רק על חוסר שכל-ישר. ואתה ידוע שמה עוד יותר מפריע לי ? שגם אני הייתי כזה ... "תמשיך לחכות למשיח" איתך או בלעדייך ידידי היקר
איתך, או בלעדייך ... "ביי". כל טוב ובשורות טובות.

למעלה