פינת מאמרים

nas636

New member
מצחיק.....

1.בסדר אתה לא הרב סגל, אתה רק בן 15. 2.לא נותרתי ללא מענה, פשוט אין לי את הידע בשביל להשיב לטענותיך. 3.פרוייקט פפירוס אכן לא השקעה.שתגדל תבין מה זה השקעה. 4.צודק, אין לי מושג מה זה אומר אגנוסטי-למעשה המצאתי מושג חדש.... 5.תקרא מה זה אגנוסטי ותבין במה אני כן מאמין ובמה לא. 6.אם אני מאמין באל-זה בטח לא אותו האל שאתה מאמין בו. >>"פשוט מצער אותי שאנשים פוסלים את קיום האל, זה מעיד רק על חוסר שכל-ישר"<< אם הייתי יודע שיש אלוהים לא הייתי פוסל את קיומו, אני לא הולך עם הראש בקיר, דווקא. ולמעשה גם אתה לא מכיר אותי. 7.>>"למה לא להאמין במעמד הר סיני, מסורת שעברה מאב לבן"<< א.מאורע על טבעי-מעורר ספקות. מי שפתי יאמין בקלות כמו שאמר שלמה המלך:"פתי יאמין לכל דבר" ב.אם אתה מאמין למעמד הר סיני - למה שלא תאמין שישו הוא בן האלוהים-והוא המשיח של כל העולם, והוא עלה השמיימה-והוא הפך מים ליין והוא האכיל 1000 בני אדם מכיכר לחם אחת, וכנ"ל בכל אמונות הנוצרים. ולמה שלא תאמין שמוחמד קיבל את הקוראן מהמלאך גבריאל. ובעוד אלפי סיפורים אחרים של עמים שונים. אמונה זה דבר חשוב והכרחי לכל בן אדם, זה נותן לנו כוח ותקווה לחיות לכן האדם המציא הרבה סיפורים ואגדות. זאת רק דרך חיים, שמנותקת מהמציאות. ולמה שלא תאמין שאכן הייתה אבולוציה? מדובר אפילו בדבר שיש לו הוכחות, וגם מדובר על התפתחות חיים טבעית ולא משהו "על טבעי". קראת פעם חומר על אבולוציה? או רק באתר של דניאל בלס... או בטח שמעת הרצאות של צבי ענבל. למה לשלול דבר כל כך חזק ומוצק? למה ללכת עם הראש בקיר.. יהיה מי שיטען שכל כך הרבה אנשים בכל העולם מאמינים בה', וגם המון זמן. טוב, על גלילאו שמעת? המשפט המפורסם:""ואף על פי כן, נוע תנוע!" הוא צדק וכל העולם טעה.... תקרא על זה. ויש עוד הרבה דוגמאות - שאחד מול רבים צדק. ועוד משהו נחמד לסיום עד כאן-תודה רבה.

gdisrael

New member
תגובה :

"1.בסדר אתה לא הרב סגל, אתה רק בן 15." יופי שסרת מהזיותייך. "2.לא נותרתי ללא מענה, פשוט אין לי את הידע בשביל להשיב לטענותיך." אהמ ... אוקיי ! "3.פרוייקט פפירוס אכן לא השקעה.שתגדל תבין מה זה השקעה." ב-רור ! שקולה לטענה "כאשר תגדל, תבין ..." 4".צודק, אין לי מושג מה זה אומר אגנוסטי-למעשה המצאתי מושג חדש...." מתי טענתי זאת ? "5.תקרא מה זה אגנוסטי ותבין במה אני כן מאמין ובמה לא." הנני יודע מה זה אגנוסטי, אדם שלא מאמין באל אך גם לא פוסל קיומו, הוא טוען שמכיוון שהינו א-אמפירי, אי אפשר להתייחס אליו כלל. זה גם מה שכתבתי להודעתי לעיל, אלא אם כן טעות בפי. "6.אם אני מאמין באל-זה בטח לא אותו האל שאתה מאמין בו." ישנו אל אחד, ואל אחד מלבדו, שהגדרו הוא "בלתי-מוגבל", לא יכול להיות אל אחר, כי ההגדרה היחידה שיכולה להנתן לאל, היא בלתי-מוגבל, וגם בערבון מוגבל, כי זו הגדרה, והוא חסר-הגדרות. התכוונת לכתוב "גם אני מאמין בהנהגת-האל, אלו בטח לא אותן ההנהגות האל שאתה מאמין בהם". זאת הייתי מקבל. ">>"פשוט מצער אותי שאנשים פוסלים את קיום האל, זה מעיד רק על חוסר שכל-ישר"<< אם הייתי יודע שיש אלוהים לא הייתי פוסל את קיומו, אני לא הולך עם הראש בקיר, דווקא. ולמעשה גם אתה לא מכיר אותי." איני מכיר אותך, לא טענתי כך חלילה. אמרתי שאדם שלא מבין את הברור מאליו, שה' קיים (אני לא מדבר על דת, אלא על דאיזם-טהור) הינו חסר שכל-ישר. הוא יכול להיות חכם, כמו שייח ספיר. הוא יכול להיות אינטילגנטי, כמו אתאיסטים אחרים. הוא יכול להיות בעל ידע רב, הבנה-חדה, כמו גוברנור. אין זה מה שהוא חסר שכל-ישר. 7".>>"למה לא להאמין במעמד הר סיני, מסורת שעברה מאב לבן"<< א.מאורע על טבעי-מעורר ספקות. מי שפתי יאמין בקלות כמו שאמר שלמה המלך:"פתי יאמין לכל דבר"" מי אמר לך שאנו מאמינים בקלות? האם שיערת במוחך, שמישהו בא, סיפר לי את מאורעות מעמד הר סיני, ואמרתי "קניתי
חוזר בתשובה ..." אז כנראה אתה ממש אידיוט, תן לנו קצת יותר קרדיט, אתה רואה שאתה דמגוג ? "ב.אם אתה מאמין למעמד הר סיני - למה שלא תאמין שישו הוא בן האלוהים-והוא המשיח של כל העולם, והוא עלה השמיימה-והוא הפך מים ליין והוא האכיל 1000 בני אדם מכיכר לחם אחת, וכנ"ל בכל אמונות הנוצרים. ולמה שלא תאמין שמוחמד קיבל את הקוראן מהמלאך גבריאל. ובעוד אלפי סיפורים אחרים של עמים שונים." אתה רוצה לדעת *באמת* מדוע אני מאמין שמעמד הר סיני יתרחש, להבדיל משאר העניינים המדוברים בעמים אחרים ? אם כן, תקבל תשובה ארוכה ורצינית. "אמונה זה דבר חשוב והכרחי לכל בן אדם, זה נותן לנו כוח ותקווה לחיות לכן האדם המציא הרבה סיפורים ואגדות. זאת רק דרך חיים, שמנותקת מהמציאות." לא, אמונה היא רציונאלית גרידא, בבסיסה. אם לא כך היה, לא הייתי היום תאיסט, אלא א-תאיסט. "ולמה שלא תאמין שאכן הייתה אבולוציה? מדובר אפילו בדבר שיש לו הוכחות, וגם מדובר על התפתחות חיים טבעית ולא משהו "על טבעי". קראת פעם חומר על אבולוציה? או רק באתר של דניאל בלס... או בטח שמעת הרצאות של צבי ענבל." וואו, אתה חי בסרט ! אמרתי כבר בעבר, לתורות מדעיות שיש להם הוכחות - אני מאמין, איני הולך עם הראש בקיר. בדיוק כפי שאני מאמין שהמפץ הגדול יתרחש - על אף שהוא כביכול סותר את אמונתי. באבולציה יש חור גדול יותר מן החור-באוזן, איני יכול בכלל להתייחס ל"תיאוריה", שכזו, קל וחומר לקבלה (זה בכלל לא עניין של אמונה). קרא מה כתבתי בפורום אבולציה, בשרשור של רון-סי, אודות הבלבולציה. בהקשר להרצאות באתר של דניאל בלס וצבי ענבל, שוב אתה מנסה להפוך את הדיון ללעג, בין אם זה עליי, בשביל לצאת וידך על העליונה, זה לא עוזר, אתה וחברייך רק מוכיחים בכך שאתה דמגוגים, בעלי כשל לוגי מסוג חוסר רלוונטיות, ואין לכם טענות ממשיות, אז אתם צריכים להשתמש בטריקים-פסיכולוגיים. בין היתר, עם היד על הלב, רוצה להתערב אחד על אחד, שגם הרב צבי ענבל, וגם דניאל בלס - לא סופרים אותך בכל הנוגע לאבולציה, כן ? "למה לשלול דבר כל כך חזק ומוצק? למה ללכת עם הראש בקיר.." הראה לי מקום אחד, אחד בלבד, שהאבולציה לא נחה על כרעי-תרנגולות. אמרתי לך, אם האבלוציה הייתה ממשית, הייתי מקבלה, אין לי סיבה שלא. זה מדע, ואמונתי דת היא. יתכן וה' יצר את העולם בדרך אבולצינית - בנתיים, אין ל"תיאוריה" זו עדים כלל וכלל. "יהיה מי שיטען שכל כך הרבה אנשים בכל העולם מאמינים בה', וגם המון זמן. טוב, על גלילאו שמעת? המשפט המפורסם:""ואף על פי כן, נוע תנוע!" אם אתה חושב שהטיעון שלי היה "הרוב חושבים X, X נכון", אז יש לך בעיות בהבנת הנקרא ידידי. ממש לא זו הייתה טענתי, ואם כן, לא הייתי יהודי כיום. וגם מהסיבה הפשוטה, שלמה נקרא שמו אברהם ? שכל העולם בעברו האחד של העולם, ואברהם - בשני. איני מסתכל על הכמות, כי אם על האיכות. אפוא, מדוע אתם תמיד מפצירים שגדולי המדענים מאמינים באבולציה ? מהז ה תורם לכם ? (בכוונה כתבתי "מאמינים", כי זו דרך חיים) "הוא צדק וכל העולם טעה.... תקרא על זה. ויש עוד הרבה דוגמאות - שאחד מול רבים צדק." רבים כאין-ספור. "ועוד משהו נחמד לסיום עד כאן-תודה רבה." אם אתה חושב שזהו דבר נחמד, אתה חולה. בכל מקרה, קרא הודעתי על כך בפורום אתאיזם. ובפעם הבאה שתביא לנו קישורים לאתרי נאצה - הן תמחקנה. תעתיק מה שברצונך להעתיק. על לא דבר !

nas636

New member
לא הבנת אותי ב90% מהדברים לפחות.

ככל הנראה בגלל שזה פורום ולא נוח לדבר ככה. וזה יוצר הרבה אי הבנות. בכל מקרה-למה אתה גיא מאמין ויודע שהיה מעמד הר סיני?

gdisrael

New member
תגובה :

"בכל מקרה-למה אתה גיא מאמין ויודע שהיה מעמד הר סיני?" קיים B נתון (תיעוד מעמד-הר-סיני), B נובע מ - A. נוכל להגיד את A בכמה אופנים, לדוגמא, A - מעמד הר סיני התרחש. כאן אנו ניצבים מול כשל לוגי, הנקרא "אישור הסוגר", העובדה ש - A מביא לידי B (מעמד הר סיני התרחש -> תיעוד מעמד הר סיני), לא מעיד ש - "מעמ הר סיני התרחש", הוא ה - A שממנו נובע ה - B. יתכן ש - A הינו : "X אנשים מערימים על עם Y, שיאמין במעמד הר סיני" וכיוצא בכך B -> "תיעוד מעמד הר סיני". בשביל להוכיח את מעמד הר סיני, אנו נצרכים להציב X אפשרויות ל - A, זאת אומרת, X מצבים, שהינם A, שהיו מביאים לידי B. ישנו מצב שנקרא "אישור הסוגר", מסוג "אם ורק אם", זאת אומרת, רק אם A אז B. רק אם A ספציפי ויחיד, אז B (לצורך העניין, מעמד-הר-סיני). מכיוון שאין מקרה אחד שהיה מביא לידי B (תיעוד מעמד הר סיני) אנו מציבים X אפשרויות, שהינם A, שיכולים לגרום ל - B (תיעוד מעמד הר סיני). וכעת, נעבוד בהוכחה על דרך השלילה, דהיינו, נפריך את X - 1 (דהיינו, נותרת אפשרות אחד בלבד, A אחד, שהיה יכולם לגרום ל -X, והוא מעמד הר סיני). איך נעשה זאת ? נעמיד בפנינו את X האפשרויות, לדוגמא : 1) X אנשים שיטו ב - Y אנשים, שיאמינו שהתרחש מעמד הר סיני, בכך שאמרו להם שנשתכחה תורה מישראל, והוריהם חוו את שחוו, והנה הם, X אנשים, באים להחזיר עטרה ליושנה. 2) מעמד הר סיני אכן התרחש. 3) Y אנשים, ממניעים מסויימים, שיטו בבניהם והשרישו להם את העובדה שהתרחש מעמד הר סיני. 4) העם היה אנאלפבית. וכהנה ... זאת עושה דניאל בלס במאמריו, והם בהרחבה ובדיוק מופתי, הרב נויגרשל בספרו "מסע על פסגת מעמד הר סיני". לאחר מכן, הוא מפריך את X - 1 אפשרויות, דהיינו, כל האפשרויות מלבד אפשרות אחת ויחידה, והיא אפשרות 2 "מעמד הר סיני אכן התרחש". הוא עושה זאת. לדוגמא, אפריך כעת את אפשרות 1. קבוצה X לא יכולה לשטות בקבוצה Y שהוריהם היו עדים למעמד הר סיני, ומכיוון שנשתכחה תורה מישראל, אין להם עדות ותיעוד לכך, והנה באו קבוצה X, והחיו את התורה הנשכחת. תרחיש זה אינו יתכן, מכיוון שפסוקים הכתובים בתורה לא מאפשרים מציאות זו, כגון "לא תשכח מפי זרעו", ועוד כל מיני פסוקים אשר מציבים עובדה, שהמסורת תעבור מאבות לבנים ולא תשכח. דהיינו, אם היו באים קבוצה X לקבוצה Y, ואומרים להם, הוריהם שכחו, והנה באים להחיות הדברים, ישנם 2 אפשרויות : 1) אם הוריהם העבירו להם זאת במסורת, יקבלו - כי אכן, התורה דוברת אמת. 2) אם הוריהם *לא* העבירו להם זאת במסורת, לא יקבלו התורה ומעמד-הר-סיני, מפני הפסוקים לעיל, דהיינו, ישנה סתירה - והתורה ומעמד הר סיני, שקר המה. וכך נפריך X - 1, עד שנותר לנו אפשרות 2 גרידא, מעמד הר סיני אכן התרחש. ומפאת זאת, אני מאמין ויודע, שאכן התרחש מעמד הר סיני. ויש עוד דוגמאות אין-ספור. שבוע טוב !

nas636

New member
כך תוכל לומר לגבי כל ארוע שעבר מדור

לדור-ויש אלפי סיפורים, והאם כולם נכונים? האם באמת כולם סיפורים שכמו שהם סופרו בעבר כך הם מסופרים גם היום? והאם יש צורך להגיד לך מהי כוחה של שמועה/הגזמה/? לגבי מעמד הר סיני, הייתי שם פה קישורים שנותנים תשובות לכל מה שרשמת פה, הרבה מאמרים בנושא, אבל אתה אנטי חופש. וכך אין אפשרות שתשמע את דעתם בנושא. וזאת רק דעתם. וגם אין אפשרות לעשות העתק>הדבק כי זה יוצא הפוך.

gdisrael

New member
תגובה :

"כך תוכל לומר לגבי כל ארוע שעבר מדור לדור ויש אלפי סיפורים, והאם כולם נכונים ?" לא, אין ולו סיפור מיתולגי אחד, שכתוב בו שהסיפורים הכתובים בו, היו עדים אליהם 60 ריבוא אנשים, וכל המאורעות יעברו במסורת מדוקדקת מאב לבן. מדוע זה לא נכתב ? כי אז אף אחד לא היה קונה את התורה. מתהייה פשוטה "מדוע אבי לא סיפר לי זאת?"

gdisrael

New member
קראתי את רוב המאמרים באתר חופש,

האתר הנ"ל לא יחדש לי דבר. והוא גם לא התייחס לטענותיי, בכל אופן.

pembencipolisi

New member
פיתאגוראס 582 - 507 לפני הספירה ידע

שכדור הארץ מעוגל, ולא היה היחיד שידע זאת. גם דמוקריטוס ודמוסתנס ואחרים ידעו זאת, בערך 1800 שנה לפני שהדבר הועתק ב"זהר" על ידי רבי משה די ליאון. הזהר פורסם בשנת 1286 לספירה, ואז כבר היה המידע לעוס וטחון.

gdisrael

New member
הררי "הצואת-דברים-מהקשרם" וגיבובי

שטויות, אין לי כרגע כוח לענות על הכל, אך בהזדמנות. שבוע טוב !

pembencipolisi

New member
כתב גדישראל "הצואת-דברים-מהקשרם"../images/Emo6.gif

מלים בשם אומרם , ואללה , אם ידעו באינדונסיה את משמעות דברי גדישראל , תהיה סבה לכ 242 מיליון איש להתפקע מצחוק עד כאב בטן
כאן יכולים לקרוא זאת רק דוברי עברית.

gdisrael

New member
על מה אתה מתרעם ? שסדר

הצ' והו' התחלפו לי ? אתה שם לב לאיזו רמה אתה יורד ?

למעלה