מאוד מעניין מה שכותבת ערפל מיסטי
ונורא עצוב לי לשמוע שאת חושבת שכשספר נושא את התווית הזו של "ספרות נוער" הוא מעיד על כתיבה ותכנים רדודים. זה לא מדויק וצריך לדעת מה לחפש. אני לא חושבת שספריו של אורי אורלב לנוער כמו "רוץ ילד רוץ", או הספר "קבקבי העץ של אנדרה" מאת צרויה להב, הם ספרים רדודים ובעלי תכנים כאלה. אלה ספרים ברמה, ערוכים היטב וכתובים בשפה נהדרת. הנושאים שלהם נהדרים ואני קראתי אותם באופן אישי ונהניתי מאוד. הבת שלי בת 12, והיא קראה לא מזמן את הספר של סמדר שיר, "וילון נע ברוח", ספר חדש שיצא בהוצאת ידיעות אחרונות. זהו ספר על ילדה שאביה רצח את אמה בהתקף של אלימות. אני מאוד חרדתי לעובדה שהילדה קוראת ספר כזה, אבל היא קראה אותו כמו ספר מתח מההתחלה עד הסוף ואחר כך היו לנו שיחות מאוד בוגרות ומועילות בעניין. נכון, היא נערה צעירה בתחילת גיל ההתבגרות אבל התכנים האלה מדברים אליה בגלל שהיא שומעת חדשות וכבר התחילה לקרוא עיתונים. ילדים ונוער מתעניינים בספרות במציאות שקרובה אליהם. אם זה על מלחמה, על השואה, על אלימות במשפחה, על דחייה והשתלבות בחברה ועל מקובלות בכיתה. בישראל יש סופרים רבים שכותבים יפה מאוד ובשפה ראויה גם לבני נוער. לא צריך להכליל שהכול רדוד ולא בוגר.