שאלה לבני נוער

שרוני101

New member
אה, ואם כבר המלצתי על ספר../images/Emo91.gif...

"האמן ומרגריטה" של בולגקוב בתרגום החדש ואני מדגישה התרגום החדש של הוצאת פרוזה הוא ספר אדיר (אני לא אדגיש את זה אתם כבר תבינו לבד). הוא לא בדיוק פנטזיה אבל הוא ספר גדול.

Rivendell

New member
אני אהבתי יותר את

"השטן במוסקווה" (הגרסה המצונזרת), זו הפעם הראשונה בהיסטוריה בערך שצנזורה עשתה לספר טוב
. אבל באמת - הוא יותר תמציתי ולכן גם יותר חזק, לדעתי. וכדאי לקרוא גם וגם ולהחליט לבד כמובן!

שרוני101

New member
לא מסכימה../images/Emo4.gif

הוא לא רק צינזר, הוא גם שינה את התוכן, התרגום החדש הוא תרגום נהדר (ואני כמו ששמת לב לא מצטיינת בחלוקת מחמאות).

Rivendell

New member
קראת את שניהם?

יפה לך
. אני חושבת שקראתי את החדש אבל לא בטוחה. זה נראה די חדש
. של איזו הוצאה החדש?

שרוני101

New member
של פרוזה -ידיעות אחרונות

הוא נמצא כבר כמה שנים טובות על המדפים (אני לא חושבת שתיהיה בעיה למצוא). הביקורות (לא רק שלי) היו מצוינות.

Rivendell

New member
אני אבדוק אם זה מה שקראתי ../images/Emo140.gif

לי יש בבית את "השטן" בהוצאת "עם עובד" ואני מאוד מרוצה ממנו.

Athaclena

New member
תיקון קטן

לעולם-לא-עולם נקרא באנגלית neverwhere. ושאר הספרים שלו גם טובים (אבק כוכבים, אלים אמריקאיים, קורליין וכמובן את בשורות טובות המעולה). אני אישית לא כל כך הבנתי את לעולם לא עולם, אבל נהניתי.

Rivendell

New member
"קורליין" מקסים

ואני קוראת עכשיו את "עשן ומראות" שלו, אבל לא כל כך מתלהבת..

Athaclena

New member
ת קורליין אהבתי באמת

את עשן ומראות לא קראתי, אבל אומרים (לפחות התפוז של ולנסיה אמרה) שזה סיפורים מכל מיני תקופות אז הרמה לא אחידה. והיא יודעת הרבה יותר על נייל גאימן ממני...

Rivendell

New member
הוא לא מדהים

הוא מעניין כי הוא מאפשר הצצה לעולמו של הסופר, אבל הסיפורים באמת לא מדהימים ברובם. "בשורות טובות" מחכה לי על המדף, שמעתי שהוא נפלא. ואת פראצ'ט אני מאוד אוהבת, אז בכלל
.

Athaclena

New member
אז אם הגענו לפראצ'ט

אני אשאל אם קראת את ספרי הילדים שלו: אנשי השטיח, וטרילוגיית הנומים (יש עוד כמה שאולי יכולים להחשב כספרי ילדים שלא תורגמו). אני מאוד אוהבת אותם, במיוחד את הנומים...

Rivendell

New member
לא. אני קראתי בערך עשרה

מהסדרה של DiscWorld וכל פעם מחדש הוא שפך אותי מצחוק
. הכי אהבתי את Equal rites ו Moving pictures. ספרי הילדים טובים? כדאי?

Athaclena

New member
כן, מאוד

אני מאוד אוהבת אותם, אבל לדעתי מומלץ לפחות את הנומים לקרוא באנגלית, כי הנומים (גמדים, בערך) מבינים הכל מילולית אז כשכתוב לדוגמא road works ahead הם אומרים "נו, ברור שהכביש עובד..." ונורא מתפלאים כשהם סוף סוף מבינים שיש עבודות בכביש. ואנשי השטיח הוא מאוד יפה, על אנשים שגרים בשטיח.ציוויליזציה בזעיר-אנפין, ובלי הרוע האנושי (הרעים הם חצי-מפלצות) - האנשים עצמם אולי עושים טעויות, אדישים לצרות של אחרים או סתם טיפשים, אבל לא ממש רעים. ואני גם ממליצה על כל שאר הספרים (הרי יש בערך 25 בסך הכל) בעולם הדיסק

למעלה