ש"צ VS ש"ס- חלק ממאמר על סערת הפרידמנים

זואי35

New member
אתה מערבב בשר וחלב

אנחנו מדברים על ורד או על עינב? לגבי ורד- יתכן ובזמנים אחרים הגזענות בארץ היתה בולטת (ואני חושבת שזה באמת היה אז) וורד ספגה את זה וסוחבת איתה מטענים מאז...כך זה נראה לי בכל אופן.. עינב לא באה מאותה נקודת מוצא של אימה, אלא מטעם אישי נטו. אוהבת אנשים חמים ומבחינתה אנשים חמים לא מגיעים מארצות אירופה. ברור שזה לא נכון, אבל זו ראייתה. בתכל'ס אין לה שום שנאה (וגזענות היא שנאה) כלפי האשכנזים, לראייה, צבר שאפילו שפוגע בה שוב ושוב, היא מגלה רגישות אליו ברגעים מסויימים, כנ"ל לשפרה, והכי הכי גם לאיתי. אז קצת לתת מחשבה לפני שקוטלים- אף פעם לא מזיק.

TheUnstopable

New member
גזענית?יש לה מלא חברים אשכנזים היא אמרה את זה

אתה מסכן שאוהב לסלף דברים ונכנס בכמה שמות הפורום הזה תת רמה בגלל אנשים כמוך שמתעלמים מהאמת ונתפסים על שטויות כי אין להם כלום על הבן אדם ולמה? כי הוא בן אדם טוב לעומת הקרובה שלהם שיפרע שהיא פשוט רעה ונהנית כשרע לאחרים והם לא יודעים איך לתרץ את זה כבר כי אף אחד לא קונה את השקרים והתירוצים המצוצים מהאצבע שלהם...

שאלתי מישהו רוסי מאשקלון על זה

הוא לא ממש צופה בתוכנית, אבל הוא אמר לי שבאשקלון (ולא רק) זה כינוי לחנון, בפירוש אדם חנון. המילים- חנון, פרידמן, יורם, לפלף וכו` מבחינתם הם מילים מקבילות, בלי קשר למוצא. יש תמני שהוא פרידמן, יש מרוקאי שהוא פרידמן, ויש אשכנזי שהוא פרידמן. כי פרידמן זה חנון, ובטח שלא עינב המציאה את זה, אלה הרבה אמרו זאת לפניה.

קפצילי

New member
זילות המושג "גזענות"

כל מילת ביקורת מתויגת אצלנו אוטומטית כ"גזענות". ג'ני כינתה את עינב "ברברית" = גזענות. שפרה אמרה על עינב שהיא יותר מנומסת ממנה = גזענות. "גזענות" פירושה להאמין שאדם מסוים הוא נחות וזכאי לפחות רק בשל מוצאו. אם אני אומר ש"כל הסינים הם שחורי שיער" זה ייחשב כגזענות ? ומשפט כמו "הטריפוליטאים מבשלים עם המון שמן" הוא משפט גזעני ? כשעינב כינתה את שפרה וצבר "פרידמנים" היא קלעה בול. שני צפונים, משכילים, אשכנזים, שתמיד מדברים יפה, לא צועקים, לא משתמשים בקללות בערבית כגון "שרמוטה" (קללות בלועזית כגון "פאק" מתקבלות בשמחה, אגב), מצטטים משירי נתן זך. היא מעולם לא אמרה שהם נחותים ממנה או שאת הקול שלהם בהצבעות להדחה אסור לספור כי הם אשכנזים. כשמוציאים ילדים אתיופים מבית הספר רק כי הם אתיופים זו גזענות. כשלא מוכנים לקבל את החברה של הילד רק כי היא ממוצא שונה, זו גזענות. אז חלאס כבר להשתמש במילה הזאת בלי שום קשר לכלום.

nuno12

New member
צודקת במאה אחוז - סוף סוף מישהי חושבת - כנסי

ועכשיו תתקדמי עוד צעד אחד קדימה למה נעמה לא נחשבה לגזענית? למה ג'ני לא נחשבה לגזענית? למה קרן לא? למה איתי ממש לא? למה ...... כן נחשבת לכזו על ידי רבים? למה ....... כן נחשב לכזה על ידי רבים? כי הציבור כנראה לא מטומטם, והוא מרגיש משהו שונה כשגזען מדבר עם בן שיחו ומתייחס אליו לא כשווה בין שווים - אלא נחות יותר, חכם פחות, ברברי יותר, ולא אחד שיש "לספור" את דעתו על זה יצא קצפם של אלפי המוחים

את נעמה בהחלט האשמתם בגזענות !

וג'ני, קרן ואיתי לא האשמתם בגזענות כי הם העדיפות להיות סמרטוטים של הבולינים ולא לעמוד מול הבהמיות שלהם. אם הם רק היו מעיזים הרי הייתם קוראים להם גזענים. הגזענים זה אתם ! אלא שחושבים שמגיע להם יותר כי הם מקופחים ! תהיו שויים יותר תקבלו יותר. תהיו מגעילים, ברברים, שקרנים וכו' ..... לא מגיע לכם כלום !

קפצילי

New member
תשקול מילים, כי חבל

אתה מפיל את עצמך בהבל פיך. אתה כותב "תהיו שווים יותר תקבלו יותר, תהיו מגעילים... לא מגיע לכם כלום", כאילו מישהו שמך מעלינו. אתה נשמע כמו אבא שאומר לילדים שלו "אם תתנהגו יפה, אני אתן לכם סוכריה. לא תתנהגו יפה, לא תקבלו". להזכירך, אתה לא אבא שלנו ואנחנו לא הילדים שלך. המדינה הזאת שלנו בדיוק כמו שהיא שלך, והכח להחליט מה נקבל ומה לא לא נמצא (יותר) בידיים שלך. נגמרה התקופה הזאת, תתעורר. "אנחנו", כהגדרתך, לא חושבים שמגיע לנו יותר בגלל היותנו מקופחים. אנחנו חושבים שמגיע לנו להיות שווים בין שווים. אבל אתה, בגזענותך, בכלל לא מסוגל לראות את הקיפוח.

קפצילי

New member
הייתי נזהרת עם הסקנת מסקנות לגבי "הציבור"

הציבור, ברובו המוחלט (לפחות ממה שאני שומעת סביבי, וזה מדגם מייצג), לא חושב כמוני וכמוך. אנשים הזדעזעו עד עמקי נשמתם כשיוסי קרא לשפרה "שרמוטה", פורומים באינטרנט עסקו בזה חודש, כולם צקצקו שפתיים, אבל את המשפטים המגעילים של שפרה כגון "אם הקהל בבית מעדיף לראות את "זה" (הכוונה ליוסי ועינב) ולא אותי, אז אני לא רוצה להיות פה" בקור רוח. כנראה שצריכים להאכיל את הציבור בכפית כדי שיבין. וסליחה אם אני נשמעת עכשיו מתנשאת כמו... נו... איך קוראים לה ?

אור2221

New member
אבל מה גזעני במשפט הזה?

האם אסור להביע סלידה מהתנהגות ומעשים של מישהו? את לא חושבת שקיימים אנשים בעולם שההתנהגות שלהם הופכת אותם לפחות טובים ממך? וואלה, אני כן. אני חושבת שאני בנאדם נחמד ומתחשב באחרים, ולא בא לי להיות ליד אנשים שלא. אין לזה שום קשר למוצא. לאף אחד לא היתה בעיה אם עינב היתה אומרת: "אני חושבת ששפרה מעצבנת" - במקום זה היא מתייחסת למוצא שלה, וקוראת לה פרידמנית מתה. עינב שלשום, לא התנשאה על בני הבית בנאום הקטן שלה? זה סוג של נסיון לחינוך והטפה, רק שהיא עשתה את זה בצעקות ולא בקול הרך של שפרה. אז זה לגיטימי?

אור2221

New member
לא כל הערה על התנהגות היא גזענית

כבר יצא לי לחשוב שמישהי אשכנזיה אסלית מתנהגת כמו בהמה וברברית, אז זה הופך אותי לגזענית כלפי העדה שלי? סלידה מהווליום, הצעקות וההתבטאויות של עינב אינה גזענית, כשג'ני קראה לה ברברית זה לא היה קשור למוצא שלה, זה היה קשור להתנהגות שלה. היא ניגשה לג'ני וצעקה עליה שתביא לה את הנעליים, כי היא חייבת חייבת לצאת ראשונה לעשן. ראיתי את זה לייב בערוץ 20. או-קייייי - זו התנהגות לא שפוייה וברברית, ואין לי שום בעיה שג'ני אמרה לה את זה. מה היתה התשובה של עינב? "סליחה, אני לא אירופאית". מה עינב עשתה? התעלמה מההערה הסופר-לגיטימית של ג'ני לגבי ההתנהגות שלה, סירבה לקחת אותה לתשומת ליבה, ובעצם קראה לג'ני כבדה/משעממת/אחת שלוקחת הכל ברצינות בגלל המוצא שלה. זה כבר לא קשור לש"צ, ג'ני אף פעם לא התנהגה בגזענות - היא כן הביעה סלידה מההתנהגות של עינב - זה לא גזעני. אתם גם שוכחים שהאמירות של שפרה וצבר על יוסי לא היו גזעניות, הם התייחסו להתנהגות שלו, לקללות שלו, לאמירות הסכסכניות שלו, לשקר שלו - בעוד שעינב אמרה באופן מפורש לחגית בסוויטה, שפרידמנים תמיד יהיו אשכנזים, ואשכנזים הם בעיקר פרידמנים. בואו נעזוב את הוויכוח לעניין אשכנזים ונעסוק בדוגמאות אחרות - האם לקרוא לרנין בכיינית ורגישה מדי זו אמירה שוביניסטית כי היא אישה ויש סטיגמות על נשים שהן רגשניות? י

למעלה