ספרים על סוסים- המלצות והצעות

../images/Emo63.gif../images/Emo124.gif ספרים על סוסים- המלצות והצעות

אני רוצה המלצות והצעות על ספרים שעוסקים בסוסים- מוסרים מידע על התנהגות, ווטרינריה וכל מה שקשור. גם ספרי סיפורים על סוסים מתקבלים.
תכתבו כל מה שאתם מכירים.

shirli0811

New member
2 ספרים שקראתי על סוסים...../images/Emo9.gif

ובכלל אלו הספרים היחידים שקראתי בשנה האחרונה ורק כי זה היה לעבודת הגשה, אבל ממליצה עליהם.... 1. הלוחש לסוסים/ניקולאס אוונס
שאיכשהו התקציר שלו נמחק לי מהמחשב
סה"כ זה יפור על נערה שעברה תאונה קשה שבה היא איבדה את חברתה יחד עם הסוס של חברתה, נפגעה קשה ברגלה ובעקבות כך כרתו לה את הרגל
, והסוס שלה נפצע בצורה חמורה נפשית ופיזית. הסיפור מפגיש בין עיתונאית אמריקנאית, אמה של הילדה הפצועה, לבין "לוחש לסוסים" , אדם שעוסק בטיפול נפשי בסוסים, שאיכשהו יחד עם הטיפול בסוס הפצוע הנפש של הבת מחלימה. כמובן שבהמלך הסיפור של רומן וכו', ספר מדהים, וומומלץ בחום :]] נ.ב. יש לסרט הזה גם סרט
2. הקסם השחור/ענה סואל
ועל הדרך תקציר שעשיתי לעבודה עליו.. :]]] "הקסם השחור" נכתב ע"י אנה סואל ומספר את תולדות חייו של סוס במאה ב-19, מפיו של הסוס. אנה סואל הייתה אישה שאהבה סוסים, וחלתה בסרטן שגרם למותה, לכן הספר "הקסם השחור" הוא הספר היחיד שכתבה, אך הוא ספר פופולארי שבעקבות הוצאתו שונו הרגלי רכיבה שפגעו בסוסים שהובילו כרכרות, ושרכבו עליהם בכלל. הסיפור, מסופר מפיו של "הקסם השחור", שמו של סוס צעיר שנולד במרעה של בית חם ואוהב, ומספר את תולדות חייו, המעברים בין האחוזות והבתים השונים, החיים במשפחות האצולה שלעיתים היו רעים מחייו במשפחות העניות, עבודתו כסוס, ומאמצו הנפשי והפיזי שסוס נותן בשביל לרצות את רוכבו. הקסם השחור, נולד במרעה לסוסה טהורת גזע, וכן גם הוא היה טהור גזע. סוס זה היה מדהים ביופיו ובאופיו השליו, וכן ערכו היה רב. אופיו של סוס שחיי בבית אוהב, ומפנק, גם כן הסוס יואהב ויפנק את רוכבו, סוס שנתן את נשמתו למען הרוכב שנתן את נשמתו לסוס, משתנה ברגע שעזב את ביתו השני, ועבר לבית שבו חווה התעללות קשה, ומחלות בריאות. נפשו של סוס הינה עדינה ופגיעה, וברגע שפגעו בו ביטחונו כלפי בני האדם השתנה. הקסם השחור, נדד בחייו מבתיהם של בעלי ההון ומשפחות האצולה, לבתיהם של נהגי כרכרות זוטרים, שעבדו רק בשביל מחייתם, ולא לשם הנאה, ולכן עבודתו הייתה קשה יותר מהעבודה של בתי האצולה. מחיים כסוס אצילי ויפיפה, לחיים כסוס שביר ובעל צלקות, כך היה קסם השחור, וכך נדד מבתים רבים, עד שהגיע לבית שבו עבד אדם שהכירו בחייו בתור סוס צעיר, שעזר לאלפו, וכן כך הקסם השחור נשאר במהלך שנות חייו האחרונות בבית יציב, לצד אדם רך ואוהב סוסים, שנתן את מירב אהבתו לסוס זה. ~~כןכן התקציר כמעט באורך של הספר חח XD, אבל ממליצה על הספר :]] ~~~ חפירות, והשפעה של מתמטיקה, מעדיפה לשבת במחשב מאשר ללמוד לבגרות

natyly

New member
יאאה../images/Emo13.gif

ראיתי את הסרט הלוחש לסוסים (מומלץ בחום!) וקראתי אותו השנה באנגלית... מומלץ וחביב... אחד הסרטים הכי טובים בעולם! אהבתי אותו מאודד

טנקס ../images/Emo24.gif

הקסם השחור יש לי. הוצאה ישנה, והוצאה חדשה (הישנה פי אלף יותר מומלצת)
הלוחש לסוסים- אני אקנה כנראה בקרוב

ToryMaster

New member
באנגלית הוא עוד יותר מומלץ

נפלה לידי גרסה משנת שמונים ומשהו [של הקסם השחור]

Pieck

New member
אני קראתי את הגרסע

עם הכריכה הענקית הקשה שמצויר עליה את הקסם.

ToryMaster

New member
באנגלית?

כי תכל'ס באנגלית יכולים להיות שני הבדלים: 1. בכריכה ובפונט. 2. אם הוציאו מה שנקרא גרסה שהיא bridged, משמע מקוצרת, בד"כ לילדים.

ToryMaster

New member
אה, של מרגנית?

השכריכה מחולקת לשניים, חצי עליון סגול כזה?

shirli0811

New member
נ.ב. ../images/Emo9.gif

יש לי בבית ספר "עמק הסוסים" , יש לו 2 חלקים ולי רק אחד.. ולכול חלק משהו כמו 600 ע"מ
אמרו לי שזה גם ספר יפה.. :))))

ToryMaster

New member
זה לא ממש ספר על סוסים

וזה ספר המשך לספר אחר, שהוא יותר טוב בעיני, "שבט דוב המערות", רוצה גם את השמותשל ההמשכים? יש עוד איזה שלושה ואחד בדרך.

ToryMaster

New member
אני *מאוד* בספק אם תאהבי אותם

הם מאוד NC-17, אם את יודעת למה אני מתכוונת

shirli0811

New member
חחח בכיף ../images/Emo13.gif

אולי בחופש הגדול ב" אני אקנה ואקרא את הסדרה.....(:)

כמה ספרים מעוליםם! (וגם כמה עצות לקלטות!)

1. The Revised Health Problems of the Horse - ספר הכולל מידע מורחב על בעיות בריאות הסוס והטיפול בהן. 2. Reining Completely Revised מאת אל דונין כולל מדריך שלם לאילוף והצגת סוסים בענף זה. 3. ספר ללימוד קאטינג מאת ליאון הארל, כולל הוראות שלב אחר שלב ללימוד ענף ספורט זה. 4.Win With Bob Avila ספר עשיר מלווה בתמונות מרהיבות המלמד את יסודות האילוף מאת איש הסוסים המוביל בוב אווילה. וגם כמה קלטות ו-DVD 1. סוסים, תקשורת, אילוף ורכיבה DVD כפול של אורי פלג "סוסים, תקשורת, אילוף ורכיבה" 2. Barrel Racing - קלטת ללימוד הענף, כיצד לבחור ציוד, טכניקות אילוף וכישורי רכיבה. 3. Starting Colts - קלטת לאילוף סייחים של המאלף הידוע מייק קוויל. 4. John Lyons' Symposium Video Collection - סדרה של 6 קלטות וידאו ללימוד כל טכניקות הרכיבה מאת איש הסוסים הידוע ג'ון ליונס. 150 ש"ח לקלטת בודדה, 900 לכל הסט. * כל הספרים הDVD והקלטות הם מחנות מ"הרוכב".... מקווה שעזרתי תהנה!!!

למעלה