ספרים על סוסים- המלצות והצעות

Whiskey 2

New member
יש סרט מדהים

על סוסים שנקרא "פליקה" מישהו יודע אם הוא מבוסס על ספר? *הסרט מומלץ מאוד מאוד

stary1

New member
ממה שאני זוכרת[ורואה לצדי ברגע זה]

סופת הגליל the man who listens to horses hold the rein free horse owner's veterinary handbook practical dessage manual dressage explained הסייח השחור את השאר אני לא זוכרת, ודווקא את הספר הכי מעולה לרוכבים אני לא מוצאת בבלאגן פה :S

The Bitter End

New member
הא! הספר דרסז'

שמישל[מישל, נכון?] נתנה לך והבאת לי לקרוא הוא מצויין!

The Bitter End

New member
הבאת לי לקרוא ליום אחדD:

כשהלכת לישון אצל תום השארת לי לקרוא ספר דרסז' ואז בבוקר כשנסענו לנצר החזרתי לך אותוD:

stary1

New member
וואלה../images/Emo3.gif

זה היה Practical Dressage Manual. והוא שלי, לא של מישל, היא רק העלתה בפני אותו.

ווינגז

New member
בואי נראה מה יש לידי

- The Western Paintings of Frank C. McCarthy (נערך ע"י Frank Storz) - זה בעצם ספר שמציג ציורים של פראנק ס. מקארת'י, לרוב מעולם הווסטרן ה"עתיק" (אינדיאנים, בעיקר), כשהנושא של כל ציור וציור הוא הסוס/ים שמופיע/ים בו. "אינציקלופדיות" כלליות לסוסים ולטיפול בהם (גזעים, טיפול, האכלה, ענפים שונים וכו'), המון תמונות: - The Book of Horses and Horse Care - Judith Draper - The Ultimate Guide To Horse Breeds - Andrea Fitzpatrick (החלק העיקרי בספר הוא באמת הסבר די מפורט על הרבה מאוד גזעים, אבל יש שם גם חלק לא קטן של מידע כללי על רכיבה נכונה, אימון, ציוד ועוד). אני ממש אוהבת אותו, בעיקר בגלל המוני התמונות המדהימות שיש בו. - The Complete Horse & Rider - Sarah Muir & Debby Sly (בלי התמקדות על גזעים בכלל, רק נושאי רכיבה, ציוד, טיפול, וענפים... שוב, בליווי המון תמונות שמסבירות תהליכים שונים בטיפול) - Encyclopedia of The Horse - David Broome (יש תוכן עניינים מאוד ברור; בחלק הראשון - התפתחות הסוס, ההיסטוריה של הסוס. בחלק השני - מידע קצר על חלק מגזעי הסוסים. בחלק השלישי - הספורט. בחלק הרביעי - פיזיולוגיה, התנהגות וטיפול). - The Ultimate Horse Book (מידע מורחב על גזעי הסוסים, כולל גובה ליד בנאדם והתמקדות על המבנה של כל גזע מכמה כיוונים, "תכונות אופי" עיקריות וכו'. בנוסף, יש שם חלק קטן שמדבר על טיפול בסוס, הריון, הסוס והאדם וההיסטוריה של הסוס. אגב, זה היה הספר הראשון שלי בנושא
). - The Complete Book of Horse and Pony Care - Mike Janson & Juliana Kemball-Williams (הספר הכי קצר מבין כולם, שמכיל מידע על אחזקת סוס ובחירת סוס שמתאים לך, טיפול ואחזקה של ציוד, טיפול בסוס, אימון, תחרויות ואימונים ובריאות הסוס).

ווינגז

New member
הלוחש לסוסים - ניקולס אוונס

"בבוקר מושלג ועוצר נשימה ביופיו יוצאות גרייס וג'ודית, שתי בנות עשרה ניו-יורקיות מפונקות, לרכוב על סוסיהן, פילגרים וגוליבר. אף לא אחת מהן מתארת לעצמה איך יסתיים סוף השבוע הזה שבו שהו בבתי הקיט של משפחותיהן בצפוון מדינת ניו-יורק. משאית ענקית שמובילה טורבינות למפעל קרוב נוסעת בדרך צדדית במהירות קצת גבוהה מידי, הסוסים מועדים מעל גדת הסוללה על הקרח החלקלק והצוצאה היא הגיהינום בהתגלמותו. ג'ודית וגוליבר נהרגים במקום, גרייס ופילגרים נפצעים אנושות. תהליך ההחלמה של גרייס ארוך ומתיש. רגלה נקטעת, ואכולת רגשי אשמה היא נשבעת שלעולם לא תרכב עוד. פילגרים ספג מהלומה קשה אף הוא; על הפציעות הגופניות שספג התגבר די מהר, אבל הטירוף שאחז בו מונע מכל מי שמטפל בו להתקרב אליו. הוריה של גרייס, אני גרייבס, עורכת כתב-עת יוקרתי ורוברט מקלין, עורך-דין מצליח, אינם יודעים איך להתמודד עם המצב. כולם מציעים להם להמית את הסוס ולגאול אותו מייסוריו, אבל אני מבינה שהדרך להחלמתה של בתה כרוכה בהחלמתו של פילגרים. היא יוצרת קשר עם טום בוקר, ששמו יצא בכל רחבי ארה"ב כאחד שיכול להציל כל סוס בעולם, ויהיה הפגוע והמטורף ביותר. טום, כך מתברר לה, שייך לקבוצה קטנה וחשאית של אנשים שנקראים "לוחשים", וניחנים בכישורים על-טבעיים כמעט שמאפשרים להם לתקשר עם סוסים. אני, גרייס ופילגרים יוצאים למונטנה לחוותו של טום. בעבודת נמלים מצליח טום לחדור את מעטה היגון והחרדה של פילגרים, וגם את חומות ההגנה של גרייס. על אף אהבתה לבעלה, נכבשת אני בקסמיו של הקאובוי השתקן והקשוח, שרחוק ממנה ומאורח-חיה הניו-יורקי כרחוק מזרח ממערב, אך הרומן המתפתח ביניהם, מלא תשוקה ואהבה ככל שיהיה, מתקיים על זמן שאול. טום ואני יודעים כי כשיצליח טום להחזיר את פילגרים לאיתנו, ישובו אני וגרייס לניו-יורק".

ווינגז

New member
ידידתי פליקה - מרי אוהרה

"קן מקלאולין בן העשר הוא נער מתבודד החי בחוה גדולה בואיומינג, ארה"ב. בני משפחתו - אביו שנראה לעיתים כאדם נקשה ומחמיר, אמו החרדה ואחיו הגדול - אוהבים אותו אך אינם מוצאים תמיד מסלות ללבו. באמצעות סייחת הפרא שלוחת הרסן "פליקה", שאיתה הוא קושר קשרים של אהבה ומסירות הדדית, לומד קן הצעיר לחיות בעולם, להתמודד עם מכשולים ולהתגבר עליהם ולבטוח בעצמו ובאלה שאוהבים אותו. בסגנון סוחף מתארת הסופרת מרי אוהרה את פרשת היחסים המופלאה בין הנער הצעיר קן ובין הסייחה הצעירה וארכת האיברים "פליקה", את הרפתקאותיהם המרתקות ודרכן גם את חיי החווה וכל השוכנים בה."

cavallo

New member
איך אפשר להשיג את הספר?../images/Emo12.gif

כי אם קנית אותו בחיפה אז אחותי לומדת בחיפה והיא אולי תסכים לקנות בשבילי...

ווינגז

New member
הוא אצלינו כבר שנים

(זו הוצאה מ-1979), ממש מומלץ לחפש את זה, אני מניחה שיש חנויות באינטרנט שמחזיקות אותו (שלא לדבר על רשתות הספרים המובילות).

cavallo

New member
אוף לא מצאתי משהו שיכול לעזור באינטרנט

אני אנסה לבדוק בסטימצקי תודה!

Ruf Lil RusGal

New member
לשיר בקשר ללוחש לסוסים

זה ספר מדהים קראתי אותו בשבוע והוא מעניין ומרתק וכל פעם כשמתחילים לקרוא זה קשה להפסיק! רק יש שם כמה קטעים לא בדיוק לגיל שלך או שלי אם את מבינה אבל אם יש קצת כחול בראש שלך תקראי
חחח סתם סתם אבל אם את לא ילדה גסה במיוחד תוותרי על הספר ותקראי את הסרט...או שתקראי וסתם תיגעלי ואז תמשיכי לקרוא

ToryMaster

New member
חברים ../images/Emo124.gif

אנחנו רוצות לטגלן את השרשור הזה למען הדורות הבאים של הפורום, אנא כתבו את שם הספר, שם הכותב ותקציר [אפילו קצרצר] שיגיד במה הספק עוסק והאם הוא ספר קריאה או עיון.

למעלה