הלוחש לסוסים - ניקולס אוונס
"בבוקר מושלג ועוצר נשימה ביופיו יוצאות גרייס וג'ודית, שתי בנות עשרה ניו-יורקיות מפונקות, לרכוב על סוסיהן, פילגרים וגוליבר. אף לא אחת מהן מתארת לעצמה איך יסתיים סוף השבוע הזה שבו שהו בבתי הקיט של משפחותיהן בצפוון מדינת ניו-יורק. משאית ענקית שמובילה טורבינות למפעל קרוב נוסעת בדרך צדדית במהירות קצת גבוהה מידי, הסוסים מועדים מעל גדת הסוללה על הקרח החלקלק והצוצאה היא הגיהינום בהתגלמותו. ג'ודית וגוליבר נהרגים במקום, גרייס ופילגרים נפצעים אנושות. תהליך ההחלמה של גרייס ארוך ומתיש. רגלה נקטעת, ואכולת רגשי אשמה היא נשבעת שלעולם לא תרכב עוד. פילגרים ספג מהלומה קשה אף הוא; על הפציעות הגופניות שספג התגבר די מהר, אבל הטירוף שאחז בו מונע מכל מי שמטפל בו להתקרב אליו. הוריה של גרייס, אני גרייבס, עורכת כתב-עת יוקרתי ורוברט מקלין, עורך-דין מצליח, אינם יודעים איך להתמודד עם המצב. כולם מציעים להם להמית את הסוס ולגאול אותו מייסוריו, אבל אני מבינה שהדרך להחלמתה של בתה כרוכה בהחלמתו של פילגרים. היא יוצרת קשר עם טום בוקר, ששמו יצא בכל רחבי ארה"ב כאחד שיכול להציל כל סוס בעולם, ויהיה הפגוע והמטורף ביותר. טום, כך מתברר לה, שייך לקבוצה קטנה וחשאית של אנשים שנקראים "לוחשים", וניחנים בכישורים על-טבעיים כמעט שמאפשרים להם לתקשר עם סוסים. אני, גרייס ופילגרים יוצאים למונטנה לחוותו של טום. בעבודת נמלים מצליח טום לחדור את מעטה היגון והחרדה של פילגרים, וגם את חומות ההגנה של גרייס. על אף אהבתה לבעלה, נכבשת אני בקסמיו של הקאובוי השתקן והקשוח, שרחוק ממנה ומאורח-חיה הניו-יורקי כרחוק מזרח ממערב, אך הרומן המתפתח ביניהם, מלא תשוקה ואהבה ככל שיהיה, מתקיים על זמן שאול. טום ואני יודעים כי כשיצליח טום להחזיר את פילגרים לאיתנו, ישובו אני וגרייס לניו-יורק".