מגילות זה טוב../images/Emo13.gif,בריא לנפש../images/Emo70.gif../images/Emo152.gif
אם היא שמעה בפורום שירות לאומי כאן בתפוז אז זה בטוח קשור אליי,אני כתבתי את ההודעה בפורום(הרוב נלקח ממה שכתבתי בפורום כי במילא סיפרתי לכם הכול),לא הרבה ראו אותה כי היא ירדה עמוד אבל מישהי אחת הגיבה בפורום ואז פניתי אליה בפרטי והיא לא חזרה אליי והיו עוד שתיים שפנו אליי בפרטי אבל לא הגיבו לי כשעניתי חזרה,זה לא משנה כי כשיהיה לי משהו ממשי לעדכן אני אפנה שוב,לא ויתרתי
...לקחתי גם את העצה שלך וכתבתי בפורום "ליצנות רפואית" למישהו שמארגן מסר עם כול הפרטים ובינתיים לא קיבלתי תגובה אבל גם לא ראיתי שאותו שם משתמש כתב בפורומים מאז ככה שיש תקווה... זה לגמרי נכון שכשמרגיעים מישהו אחר בעצם עוזרים לעצמנו,ביום חמישי כשהייתה את הצפירה באוטובוס איזו חיילת שישבה לידי דיברה בפלאפון וניסתה להרגיע אותי,עניתי לה שאני לגמרי לא מפחדת כי אני גרה באיזור עם אזעקות כול הזמן והיא אמרה לי ולמי שאיתו/ה דיברה בפלאפון שהיא בעצם מנסה להרגיע את עצמה ואמרתי לזה שאם זה עוזר לה היא מוזמנת להגיד לי להירגע כמה שהיא רוצה. אם בוער לך להתנדב בבתי חולים אין שום סיבה שתמנעי מעצמך,יש מספיק מחלקות ילדים למשל ששמחות לקבל מתנדבים(דוגמא מוכרת היא ביה"ח "דנה" בתל אביב) ועוד כאלה שלא צריכים לשלם עליהם(על שירות לאומי למשל משלמים לעמותה...),יש בתי חולים עם בתי ספר לילדים שנמצאים בתוך המחלקה לזמן ממושך,שם אפשר לספר לילדים סיפורים,לשחק,לצייר איתם וכו'...השאלה היא רק אם את מרגישה חזקה נפשית לראות פגיעות קשות ומחלות סופניות...וכמובן כול המכשירים המצפצפים וריח התרופות...לי אישית קשה עם זה,בשנה שעברה כשהיינו הרבה בבית חולים בגלל אחי ביום הראשון כשהוא עוד היה במיון לפני הניתוח כמעט התעלפתי מהצפצופים ונהייתי חיוורת עד כדי כך שאמא שלי אמרה לי לצאת להתאוורר כי אחרת היא תאלץ לאשפז שני ילדים במקום אחד...אני זוכרת שהייתה מישהי משירות לאומי שבאה לעשות פעילויות לילדים ויצא לי לדבר איתה והייתי מוקסמת,אם כי ברוב המקרים תוקעים את המתנדבים בבתי חולים בתפקידי משרד ולדעתי זה בזבוז עצום(אבל הרוב נהנים אז אולי רק אני חושבת שהתועלת הרבה יותר במחלקות עצמן...),אני דווקא כן חושבת שיכול להיות שהאשפוז שלך גרם לך לרצות לעזור בבתי חולים,לחלוטין יש קשר בין דברים,אנחנו עוברים חוויות שמעצבות אותנו ומנתבות אותנו למקומות שכבר בצעירותנו חשבנו עליהם גם אם לא ברצינות,זאת מין אמונה שאנחנו נהיה בסוף איפה שאנחנו צריכים להיות גם אם זה יקח שנים עד שנגלה מה אנחנו רוצים ועד שבפועל נשיג אותו,אם למשל אנחנו צריכים להיות במקצוע אומנותי אבל משיקולים שונים(לחץ מהמשפחה,פרנסה וכו'...) נוותר ונבחר בעריכת דין למשל נרגיש קבורים ומתוסכלים כי לא נמצה את עצמנו ולא נהיה שלמים עם עצמנו ולכן מותר לפעמים להתפשר(אני מלמדת את עצמי את זה כבר שנים...)רק עד שנשיג מה שאנחנו מיועדים לו לפי המסלול האישי שלנו. אגב,אני אשמח לקרוא עוד הודעות ארוכות,כולל אחת שמפרטת עלייך,על אבא שלך ועל אוסף המדבקות,אל תתקמצני במילים
נחזור שנייה לנושא כי פחדתי שאני אשכח את הערה בעניין המדבקות,לדעתי כבאים ורופאים למשל הם אנשים מיוחדים,זה מדהים שיש לך כוח כזה עצום לעזור ואתה באמת עוזר למי שזקוק,אחד מהתחומים שאולי אני אעסוק בהם בעתיד קשור לטיפול(אולי מטפלת בדרמה או קלינאית תקשורת או אפילו עו"ס לADHD,הייתי אומרת גם פסיכולוגית כמו שתמיד אומרים לי אבל לשבת כול היום לא מתאים לי,יותר בקטע של פסיכולוגית נודדת אם כבר...),אומרים שיש לי גישה טבעית לנושאים טיפוליים(וזה עוד לפני שיודעים שבלי כול קשר למזל עקרב,כמו גם לשור ועוד כמה יש יכולות טיפוליות בולטות),אני חושבת שלהצליח לטפל במישהו ולפעמים אפילו להקריב את עצמך לטובת הצלחת הטיפול(כבאי שמזנק לאש למשל)זה משהו מדהים ולא כול אחד היה מוכן לעשות את זה,בדבריפ פחות חזקים אנשים לא מוכנים לוותר על משהו שלהם אז כשמדובר בחיים ולצערנו גם במוות(חלק מהחיים,אי אפשר להפריד...) בכלל לא מתלהבים... רופאה כמו שאת רשמת אני לא אהיה כי קשה לי לראות חלקי גוף פנימיים,דם והקאות מבלי לרהרגיש בעצמי בחילה וגם מבחינה לימודית אני לא מצליחה לקלוט כאלה דברים אבל אני בהחלט מבינה את התחושה הזאת של לעזור למישהו ולהרגיש באמת מועילים בחיים,זאת תחושה מדהימה שצריך להשקיע כדי להשיג אותה,אני בטוחה שתתעסקי במשהו דומה בעתיד בגלל שתמיד הייתה לך הבנה במדעים ובנושאים כאלה,תתחילי בקטן נגיד במד"א ובגיל מאוחר יותר תלמדי מסודר ואני מאחלת לך
כבר עכשיו וסומכת עלייך שתגיעי לאן שתרצי
.