יום חג לירושלים וסטוקהולם

אני בכלל משוגע על בריטניה

אבל גם לשבדיה יש איזשהו מקום. ואלה הסיבות: - כדורגל. זה התחיל עם אנדרס לימפאר, אח"כ הנבחרת השבדית המופלאה של 1994 עם תומאס ברולין וחבריו, וזה ממשיך בשנים האחרונות עם האחד והיחיד, הלא הוא פרדי ליונגברג, כוכב ארסנל והנבחרת. תמיד אהבתי את הכדורגל השבדי ואת הנבחרת השבדית (וגם את דנמרק. רק את נורווגיה אני מתעב כי הם בונקריסטים ומשעממים, בניגוד לדנמרק ושבדיה שתמיד משחקות כדורגל יותר יצירתי) אבל פרדי הוא אליל בפני עצמו! (התמונה המצורפת, אגב, ישנה). - אבבא. אפשר להגיד שגדלתי על השירים של הלהקה המופלאה הזו, תמיד שמעתי אבבא ותמיד אשמע אבבא, ובכל פעם שאני בלונדון אני גם אקפוץ ל-Mamma Mia, תענוג יקר אבל תענוג גדול. - מלודיפסטיבלן וספיחיו. כאן נכנסת לתמונה אותה לוסי שכולם מדברים עליה, המשבדת במיל'... למרות שבאירוויזיון שבדיה תמיד הייתה אחת הפייבוריטיות שלי עד לפני כשנתיים לא ממש הכרתי את המלודי אבל לוסי הכירה לי אותו ונכנסתי לעניין. היא גם הכירה לי את לנה פיליפסון וכמה אמנים שבדיים נוספים, ולראייה כינויי- אנגלופיל משובד. חוץ מאלו, קשה להגיד שיש לי חיבה יתרה לשבדיה. אני ממש לא מזדהה עם הערכים הפוליטיים השבדיים ובכלל המשטר שם הוא טירניה בהסוואה. זו אחת המדינות היותר מנוכרות לישראל וליהודים (בוא נגיד את האמת- הם שונאים אותנו) ואיקאה מבחינתי זה בעעעעע.

liranlotker

New member
"אחת המדינות היותר מנוכרות לישראל"

אין ספק, ניתוח פוליטי מעמיק ומקיף שמבוסס על עובדות מוצקות. "טירניה בהסוואה" - פשש.. איזה ניתוח מעמיק של הפוליטיקה כאן! אני מבין שעשית דוקטורט במדעי המדינה על המצב הגיאופוליטי בשבדיה? "הם שונאים אותנו" - אני מבין שאתה יודע את זה מהיכרות מעמיקה עם הציבור השבדי? מראיונות מקיפים? סקרים אוביקטיביים? או אולי שנות חיים בשבדיה? אין דבר יותר פאטתי ממישהו שזורק סיסמאות ומביע דעות שמאחוריהן לא עומד דבר מלבד בורות.

אתה חוצפן, זה שאתה חי בשבדיה

עדיין לא מאפשר לך להתנשא בבוטות ובכיעור ומבלי להכיר אותי ואת דעותיי לעומק. למרות שאתה כנראה גאון הדור, אין לך שמץ של מושג מה עומד מאחורי מה שאני אומר, לכן שלא תעז להגיד "בורות". אני רק רוצה להזכיר לך, שמלבד לקטול ולרשום שזו "בורות" ו"סיסמאות" אתה לא רשמת שום דבר. אם אתה מזלזל- לפחות תעשה את זה מנומק, בשכל! תקשיב, בוביק- דוקטורט במדע המדינה לא עשיתי (וכיוון שגם כבודו לא עשה מעולם, לא ברור מאיפה החוצפה לבוא בטענות ידען מדופלם), אבל תואר ראשון דווקא כן. ואולי תופתע- אבל באחת העבודות הסמינריוניות שלי לקחתי כדוגמא את צורת השלטון השבדית בדגש על התפיסה הכלכלית-קניינית בשבדיה, וזה גם חודר כמובן לתחומים אחרים רבים בשלטון. לגאון וידען שכמותך אני לא צריך לספר שהמערכת הפוליטית בשבדיה נשלטת במשך 70 שנה כמעט ללא הפסקה ע"י אותה מפלגה, שהתקשורת בשבדיה נשלטת בפועל ע"י הממשלה בזכות סובסידיות, שהמיסוי בה הוא גבוה ברמות דרקוניות ויוצר תלות של הפרטים במדינה, שמערכת החינוך נועדה להוציא את הילדים כמה שיותר מתחום המשפחה לטובת המערכת הציבורית על מנת לחנך אותם לטובת מטרות המשטר (הם מתרצים את זה יפה במונחים כמו "יצירת חברה אידיאלית" ו"שחרור מרודנות המשפחה", אבל בפועל אלו שיטות כמעט סובייטיות עם טרמינולוגיה דומה)... הדמוקרטיה השבדית היא, איך נאמר בעדינות, מאוד מוגבלת. נהיה קצת יותר בוטים? פיקציה של דמוקרטיה, טירניה במסווה של דמוקרטיה. אני לא צריך לבצע סקרים (שאגב, מתקיימים במשך שנים אחת לתקופה- התמיכה בישראל לא עולה על 7-8 אחוז בארצות סקנדינביה, התמיכה בפלסטינים מיותר לציין גבוהה באופן משמעותי) על מדינה שבאופן עקבי נטתה לטובת הערבים בכל הסיטואציות הבינלאומיות במרבית קיומה של מדינת ישראל (אולוף פלמה שהיה רה"מ היה בכלל אנטי ישראלי מובהק) על מדינה שמתעקשת בכל הזדמנות בינ"ל להזכיר את פרשת רצח ברנדוט למרות שישראל הרשמית התנצלה על כך אין ספור פעמים, על מדינה שפרצופה האמיתי נחשף גם בפרשת המיצג ה"אמנותי" החולני תעמולתי בתערוכה רשמית (!!!) מטעם המדינה בשטוקהולם... אתה ידעת למשל, ששבדיה היא המדינה היחידה בעולם הלא-ערבי שהכריזה שקו הגבול היחיד של ישראל שיש לו לגיטימציה הוא קו החלוקה של 1947? ועוד שאלה- מתי לאחרונה שמת לב לסחורה ישראלית שנמכרת בשבדיה? אתה יכול למצוא סחורות ישראליות בכל מקום באירופה, אבל משום מה ייצוא ישראלי לשבדיה (ולנורווגיה ובמידה רבה גם לדנמרק) כמעט לא תמצא. אל-על לא מורשית לנחות בשטוקהולם. גם היצואנים השבדים, למעט חברות בינ"ל כמו וולבו ואיקאה- לא נכנסות לשוק הישראלי. זה מצב חריג מאוד בין שתי מדינות עם כלכלות מערביות מפותחות! ועוד לא הזכרתי את יחסיה של שבדיה עם גרמניה הנאצית... לא צריך בשביל כל זה לחיות בשבדיה, יקירי! אבל עזוב, הכל סיסמאות- העיקר שאתה סיפקת לנו מניפסט מנומק להפליא. אהבל.

אולי השנאה שלהם התחילה אחרי ש...

כמה מפגרים מהאצ"ל רצחו את ברנדוט סתם כי בא להם לרצוח מישהו...

liranlotker

New member
נו, ומי משתמש בסיסמאות עכשיו?

בקשר לחינוך - העובדה שאתה לא מכיר את מערכת החינוך כאן מבפנים ולעומק לא עושה אותה פחות טובה. בינתיים, רמת הלימודים והחינוך השבדית מככבת בראש מדדי החינוך בעולם, בעוד ישראל מתדרדרת לתהומות הנשייה עם החינוך ה"פתוח והמודרני". האוניברסיטאות השבדיות (שהן בחינם לכל) מתפתחות וגדלות, בעוד האוניברסיטאות הישראליות סוגרות פקולטות וחוגים. ועוד לא התחלתי לדבר על תנאי הלימוד עצמם, או על ערכי הלימוד, או על התוכן - שבכולם שבדיה מקדימה את ישראל "הנאורה" בשנות אור. הדמוקרטיה השבדית עובדת - העובדה שיש תמיכה יציבה (שהפכה ליציבה הרבה פחות בשנתיים האחרונות, וכנראה תגרום לחילופי השלטון בשנה הבאה) לא עושה אותה "דיקטטורית". בינתיים, ההבנה של האנשים כאן לכבוד לזולת, לדמוקרטיה ולהומניות, ערכים שנחשבים למוקצים מחמת המיאוס בארץ, היא גבוהה ביותר, גם לגבי עצמם. המיצג האומנותי, שאותו, בניגוד לך, ראיתי באופן אישי, עם הטקסט, וגם שוחחתי עם האמן, לא הציג את התמונה המעוותת שבחרו להציג בתקשורת הישראלית המתלהמת (שגם אתה, כמו שזה נראה, שטוף מוח על ידה) אלא הווה, אם כבר - מצגת של אירוניה וביקורת. האנשים היחדים שקיבלו יחס חיובי במיצג הזה, כולל בכתיבה מפורשת, היו הנרצחים. אבל אני יודע, אומנות זה דבר מסובך. מתי שמתי לב לסחורה ישראלית שנמכרת בשבדיה? בכל יום בו אני הולך לסופר - שוב, כמו שאמרתי - סיסמאות נבובות חסרות ביסוס. שבדיה היא כלכלה קטנה יחסית (של 9 מיליון איש) עם חפיפה גדולה בתחומי היצוא של ישראל, כך שחוץ מירקות, פירות וטכנולוגיה צבאית, אין ממש מה ליצא מהארץ לכאן (ובכל זאת עושים זאת, כולל רוב חברות הטכנולוגיה הגדולות בארץ, לא שטרחת לבדוק את זה). לגבי יצוא לארץ - שוב, סיסמאות ריקות מתוכן וידע - אריקסון בעלת נציגות חזקה בארץ, טטרה-פאק, ענק קופסאות האיחסון השבדי מייצא כמויות ענק לישראל ומעסיק 20 (!!) ישראלים בשבדיה במיוחד לשוק הישראלי (כל מוצרי החלב של תנובה, לדוגמא, נארזים ב-TetraPak). הרשימה עוד ארוכה וטובה, אבל שוב - אתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך. "יחסיה של שבדיה עם גרמניה הנאצית" - נכון, הם נתנו לרכבות לעבור דרכם לנורווגיה ואף מכרו להם עפרות ברזל. מצד שני, הם מכרו עפרות ברזל גם לבריטניה (ניטרליות, זוכר?) וקלטו עשרות אלפי יהודים שנמלטו דרך דנמרק ונתנו לאלו שחפצו בכך להשאר גם לאחר תום המלחמה (ועוד לא הזכרתי את ראול וולנברג). ולכן - אני עומד מאחורי דברי במלואן - אתה קשקשן. יש לך קצת ידע משטיפת המוח של התקשורת הישראלית, קצת דעות קדומות וקצת ידע היסטורי - ואת כל המיש-מש הזה אתה מנסה להציג כ"ידע".

למעלה