מסיבת חנוכת בית

../images/Emo65.gif מסיבת חנוכת בית ../images/Emo77.gif

ידיד שלי עבר לא מזמן לדירה משלו. הוא אפילו שיפץ אותה קצת, וקנה ריהוט ומכשירי חשמל (כפי שניתן להבין לא מדובר בתפרן. הוא משתכר מצויין ובצדק גמור יחסית לכישורים שלו.). אז הוא הזמין אותנו (השותפים) במעין הזמנה פתוחה, לבוא לבקר במעונו החדש. הוא לא מתכוון לערוך מסיבת חנוכת בית ממש, אבל סביר להניח שהמפגש בביתו יהיה משהו מעין זה: גם כשאני הזמנתי אנשים בפעם הראשונה לדירתי, הם תפסו את זה כמסיבת חנוכת בית, והם הביאו מתנה. המתנה שקיבלתי אז היתה סט לקפה: ספלים, צלוחיות וכפיות, הכל מקרמיקה ובצבעים מקסימים. שמחתי מאוד, ובמיוחד שממש לא ציפיתי לקבל מתנה כי (שוב), מבחינתי רק חשבתי על זה כערב בילוי משותף. אז השאלה שאני מתחבטת בה עכשיו היא מה להביא לו
כאמור, הוא לא תפרן ולכן אני לא רוצה להביא לו סט מזלגות או משהו , ואני גם לא רוצה להביא איזו בובת פרווה סרת טעם ולא דקורטיבית בעליל. מה הייתם שמחים אם היו מביאים לכם? ומה הייתם מביאים לחברים שלכם?

דילמה

אני בינתיים הבאתי רק לידיד אחד שעבר לדירה מתנה סמלית, וזה בובת צב מפרווה שזה גם מבוסס על בדיחה פרטית שלנו וגם כדי "שתמיד תרגיש בבית", כך שזו אמנם הייתה בובת פרווה אבל לא חסרת טעם... לחברה לא תפרנית לא הרגשתי צורך לקנות מתנה כשהיא עברה לדירה, אבל אם היא הייתה עורכת חנוכת בית אולי הייתי מביאה לה משהו סמלי כמו תמונה או פסלון או אפילו עציץ (יש בחנויות מתנות עציצים שמגיעים עם זרעים של אהבה/הצלחה וכו', רעיון ממש יפה לדעתי) או שלט יפה של ברכת הבית אםהוא מאמין. במקרה, החברה הכי טובה שלי עוברת לגור עם חבר שלה בקרוב והם מתכננים לעשות חנוכת בית, ואני הזהרתי אותה לא לשלב את זה עם היומולדת שלה שחל בקרוב, כדי שלא תקבל ליומולדת מתנות לבית (לא מערבבים שמחות). העניין הוא שגם אני עוברת לדירה (בתקווה שאני אמצא) בערך באותו זמן ו... אני לא יודעת מה להביא לה. אולי אני אמצא איזה סמל לחברות אנא ערף...

האמת אין לי מושג

אבל אם לכיוון של כלים למטבח אז משהו יצירתי שאין בכל מטבח, כי כל אחד כמעט מגיע כבר עם ערימה של כלי מטבח שאספו כל הדודות והסבתות (ככה זה לפחות אצלי), אז משהו נגיד כמו הסט לקפה שאת קיבלת או כלי הגשה מיוחדים לעוגה/גלידה. את מה שאני באמת ארצה לדירה אני אקנה בעצמי... אז אולי עדיף אחרי הכל להשקיע בלוח שנה עם תמונות משותפות או קולאז'? משהו סמלי שגם לא עולה הרבה כסף, אבל יעשה נעים להסתכל עליו...

KoSeMeT

New member
מראה

ואז מה אם הוא בן. הייתי דיי מזמן בדירה החדשה שמישהי שאני מכירה עברה אליה וכששאלתי אותה מה היא רוצה אז היא אמרה מראה. והנה עוד עצה פשוט שואלים. מקבלים את התשובה הכי ברורה. גם אם זה שום דבר, כי אולי הוא באמת לא ירצה כלום.

עמית22

New member
סמים ../images/Emo8.gif

זה אומנם נשמע קצת מפחיד, אבל לפי המנהגים החברתיים אפשר להביא מתנה את הסם הנפוץ אצלכם: בקבוק יין/כל אלכוהול אחר, חבילת סיגרים, בוף חשיש/ג'אראס/שקית גאנג'ה, שוקולד איכותי, קפה איכותי, גרם של קוקאין או כל סם אחר שחברכם נוהגים להשתמש בו. אחרי שמביאים גם מתכבדים בזה כולם יחד.

karnaf7

New member
../images/Emo150.gif עמית!!!! אני מתריע ../images/Emo3.gif../images/Emo8.gif

עמית22

New member
על מה אתה מתריע?

אתה עושה חנוכת בית ורוצה שאני אביא מתנה?
וברצינות, אומנם כתבתי את הפוסט עם נימה פרובוקטיבית במתכוון, אבל לפי דעתי זה רעיון טוב. בוא נגיד שבנוף הארץ ישראלי הלא מעושן בקבוק של יין אדום/לבן (לפי ההעדפה) איכותי זאת מתנה מצויינת לחנוכת בית. ואם אתם באים לחנוכת בית שלי תביאו משהו קצת פחות חוקי...

karnaf7

New member
איפה יש נוף לא מעושן???

אני כבר מחכה לחנוכת הבית הבאה שלי אבל זה בגלל השותפה ולא תודה, יש לי משלי, זה היה בצחוק אגב, יש יתרון בללמוד בבר אילן, נוער הגבעות מביא דברים מהגבעות לא פלא שהם מסרבים להתפנות - יש להם אחלה גידולים שם והם מחלקים

עמית22

New member
ואני לא רציתי ללמוד בבר אילן

בגלל הקורסים ביהדות... אולי אני אקח קורסים בחקלאות יהודית

karnaf7

New member
ועכשיו לנושא השרשור

אני נוהג להביא דברים שקשורים לקשר ביני לבין מי שמקבל את המתנה: בדיחות פרטיות, או משהו שקשור בתחביב משותף, משהו שיהיה קשור גם אלי.

לי 4321

New member
תביאי לו כלב ( לא בובה)

כי מה שאפשר לקנות בכסף כבר יש לו ( בעצם כלב גזעי עולה כסף). רק קודם תבדקי אם מותר לו להחזיק בדירה בע"ח.

אני לא אביא חיה כמתנה

בדוחק הייתי שוקלת (לא מתאים לסיטואציה הספציפית, אני מתכוונת בכללי) להביא דג, אבל בטח שלא כלב או חתול. תארי לעצמך שאת מביאה משהו כזה למישהו והא לא רוצה אותם? או שהוא מעניק להם טיפול גרוע, מתוך תחושה של "אם חייבים"? אני נעצבת רק מהמחשבה על זה.

לי - יש לי שאלה../images/Emo140.gif

האם היית מביאה למישהו כמתנה לחנוכת בית ילד מאומץ ? אותו הדבר לגבי כלב. כלב זה לא סט צלחות וגם לא בובת פרווה, מדובר בנפש חיה עם רגשות. נאמר ותביאי כלב למישהו שלא רוצה כלב או רוצה כלב אבל לא כזה, ואז הוא ישאיר אותו אך לא יטפל בו כראוי או יזרוק אותו או ישים אותו בעמותה או ימסור למישהו - הכלב יפגע מזה. הכלב יכול להיכנס לדיכאון, הכלב יכול לפתח חרדת נטישה, הכלב יכול להגיע לעמותה או להסגר שם יורדם או להגיע לרחוב שם אולי ימות ממחלות או מרעב או שידרס... וגם אם אותו אחד יבטיח למצוא לו משפחה חמה ואוהבת כלב זה לא צעצוע שיכול לעבור מיד ליד וכלב כזה יהיה אומלל....

נימשון

New member
אני הייתי רוצה לקבל...

נרות
למרות שיש לי המון נרות זה אחד הדברים שאני הכי אוהבת
עציץ יפה גם היה עושה אותי שמחה ועציץ כזה עם צמחי תבלין בכלל היה עושה אותי מאושרת וזה גם שימושי... אני מביאה לחברים כלים יפים ליאורח כי לרוב לחבר'ה ציערים אין כסף להשקיע בזה והם תמיד מאחרים בצלחות שלא קשורות אחת לשניה..

ailag

New member
אממ

אמנם למזלי לא יצא לי להתקל במצב שאני לא יכולה להרשות לעצמי דברים .. אז אף פעם לא הבנתי את הקטע של לקנות דברים ש*צריכים*. כשקונים לחברים סכו"ם זה כאילו יקנו להם נייר טואלט .. אם כבר מביאים מתנה אז משהו אישי ונחמד, ו/או משהו שהם לא היו קונים לעצמם, לא? אבל מן הסתם דירה חדשה -> צריכים גם סכו"ם, אז אני לא אעיר על דברים כאלו עד שבאמת אצא מהבית

למעלה