היה היתה אישה אחת...-מומלץ לקרוא

../images/Emo66.gifהיה היתה אישה אחת...-מומלץ לקרוא

מעשה באישה אחת שהכרתי לפני כמה שנים האישה הזאת היתה שונה מתכתחילה, ברגע שהכרנו היא הפיצה חום ואהבה סביבה וכל הזמן קיפצה, ממקום למקום אישה חכמה מלאת אנרגיה שלא יכולה לשבת במקום. היו לה מתכונים ומזון משלה אך היא לא אכלה מהם לבד, היא כיבדה והציגה לכל אחד. הציגה שהכל פשוט ומלח ופלפל אצלנו בצלחת זה לא טעות. היא היתה קופצנית, זריזה וחרוצה, היה קשה לעמוד בקצב שלה. אני אוהבת את הקפיצות שלה הן מיוחדות אמרתי תמיד לכל החברות. אחת שתיים ושלוש סיר על הגז ארבע חמש שש ויש קינוח במקום ולעמוד לידה במטבח זה היה ניראה כמו חלום. יום אחד אל האישה הזאת פניתי וביקשתי שתלמד אותי כמה סודות שתראה לי קצת קסמים ותלמד אותי מטעמים ושתסביר לי איך מבשלים בישולי ביתי טעים. האישה חיש מהרה להענות ולא נזקקתי לתחינות ובקשות רבות רק לרכוש כמה מצרכים להכין סיר אחד או שניים וכמה כלים. אל החברות חיש מיהרתי לצלצל אמרתי תבואו חיש מהר ו אל ביתי ולא לאחר. לצד השולחן הושבתי את כולן שישבו והקשיבו לאישה המיוחדת ולסודותיה הקסומים שלימדה אותנו להכין מטעמים. למדנו להכין: אורז אושפלו-אורז עם ירק ותפוחי אדמה קציצות גונדי(קציצות עם בשר וחומוס) במרק ירקות עשיר להפליא חזה עוף ממולא סלט סלק סלט כרוב וגרעינים פשטידת עלי בלינצ'ס לקינוח: גלילי בצק עלים במילוי קצפת ורוטב תות פאי לימון ובלילה שהלכתי לישון אמרתי תודה לאלוהים שהבאני עד הלום זה פשוט היה נפלא ממש חלום והטעם שלא נדבר עליו....יאמי יאמי!
 
חותמת על כל מילה ../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif../images/Emo24.gif

האשה
המארחת
החברותה
האוכל - סוףףףףף
לחיי החיים הטובים שתמיד נהייה מוקפים בהנאות.
 
פשטידת כרישה וחצילים ככה היא ניראת אחרי

ומתנצלת שכחתי לצלם לפני שאכלנו ממנה. אבל תראו איזו ג'וסי חבלז עסיסית משהו משהו. באמצע הלילה נזכרתי שהיא בתנור ושכחתי לשים במקרר קמתי בשלוש וחצי לפנות בוקר ורצתי לתנור להוציא אותה,חחחחחח
 
../images/Emo51.gifלאישה מדהימה,לחיי חיים טובים יותר../images/Emo48.gif

ואת זה היא לא גילתה לנו. הפתיעה אותנו והכינה בביתה והביאה לנו למזכרת שישאר טעם נפלא של עוד בגרון.
 
יפה חרזת לנו על אישה קסומה

אך אולי תגלי מהיכן ליקטת אותה. האם היא ממשתתפום הפורום ואז נתברך או אולי היא כך סתם נקראה בדרכך למה לי לא קורה אף פעם שום נס ואל ביתי שום מבשלת לא תיכנס כאשר אני רוצה לבשל משהו טוב וטעים אני נכנסת לי למטבח הנעים פותחת ומבררת מה יש במקרר ובמזווה ותמיד יוצא לי מין תתבשיל כזה טעים ונעים יפה בצלחת ואת זה כל המשפחה זוללת בנחת.
 
אם תרצי להזמין אותה לעשות סדנא בביתך,אגלה לך

תעשי כמונו... כל מה שצריך זה לאסוף את החברות לאסוף כסף לעלות הסדנא ואז להתקשר אליה והיא באה. ונ.ב. היא לא סתם מבשלת היא שפית
מומחית
ואין על הבישולים שלה. אני חייבת לשאול, את פולניה?
כי רק פולניות לא מרשות שיכנסו למטבח שלהן או שיביאו אוכל לביתן
פשוט לפי המשפט הזה שכתבת: "ואל ביתי שום מבשלת לא תיכנס כאשר אני רוצה לבשל משהו טוב וטעים אני נכנסת לי למטבח הנעים פותחת ומבררת מה יש במקרר ובמזווה ותמיד יוצא לי מין תתבשיל כזה טעים ונעים יפה בצלחת ואת זה כל המשפחה זוללת בנחת. " דרך אגב... אני למדתי שמכל מלמדיי השכלתי ואם אני יכולה להפוך את המטבח שלי ליותר טעים אז מה איכפת לי כי בסוף המשפחה והקרובים נהנים וכמובן שקודם כל אני נהנת כי למדתי דברים חדשים ולא נשארתי על הסטנדרט הידוע. בואי אספר לך סיפור... אמא שלי היא תמניה אבל מזוייפת, בגילגול הקודם היתה פולניה , היא לבנה בהירה וגם לא יודעת לבשל מאכלים של תמנים חוץ ממרק תמני וחילבה(שבעיניי זה מגעיל) אבל מה... בכל שנותיה היפות היא למדה לבשל אוכל של כל העדות כולל גפילטפיש, חריימה, קוסקוס ועוד והכניסה את השכנות וגם חברות למטבח ולמדה לבשל המון דברים ובזכות זה המטבח שלנו בבית תמיד היה עשיר ותמיד כולם רצו לבוא לאכול אצלנו ועד היום המשפחה הקרובה בשבת מידי פעם קופצת להורים שלי לאכול אצלהם, מן מסורת של עלייה לרגל
ולמרות גילה המופלג אמא שלי עדיין מכניסה למטבח שלה וגם ממשיכה ללמוד מאחרים:)
 
נושי, התיאור מצא חן בעיני, ומצאו חן בעיני

גם דבריך על לימוד דברים חדשים. אמא שלי הגיעה מגרמניה בשנת 1933, ולמדה בארץ תבשילים של ערבים (היתה עושה חצילים וממולאים וחומוס וטחינה ועוד ועוד ועוד), של מישהיא כינתה (בכבוד רב) הפרענקים בירושלים, של אנגלים (קצת מאבא שלי והרבה מהבריטים שפגשה כאן), ותימנים. וכל הזמן למדה. כשנישאתי - למדה מאכלים מחמותי שהיתה אוסטרית במקור, אבל הביאה עמה גם מאכלים רומניים. ואני השתדלתי ללמוד ככל יכולתי. ועדיין לומדת ממי שרק יכול ללמד אותי דברים חדשים. לעומת זאת חמותי - לא הניחה לאיש להיכנס למטבחה. גם לא לבן זוגי, שאהב לבשל. התוצאה, כל ימיה בישלה כמעט אותו דבר ללא שינוי.
 
צודקת נושי "מכל מלמדי השכלתי" אך בגילי כי רב

אסור להכניס כבר לפה כל רבב אני אסתפק במה שאני יודעת ולמדוני הימים למרות שיש בשלנים טובים ממני לפעמים אני חלילה לא מטילה ספקות בידיועתיה של ההיא שנפלא מבשלת וגם את מה שאת אומרת ומספרת אינני קוטלת אך אסתפק במה שאותי האל חנן וברך ואני אפרוש לפינתי ואת לפינתך כאשר אנחנו מסכימות שהכל נאמר בידידות לא מתוך רצון לעקיצות אלא ממש בתמימות.
 
קציצת גונדי אחת עשתה ממך משוררת?../images/Emo8.gif

כבר שוררו משוררים ושנו בכתובים שהאדם הוא תבנית נוף התבשילים שהכינו סבתו ואמו במשך הדורות ועל כן ,כל ימיו ילוו אותו הניחוחות והריחות. כי אין כמרק עשיר בטעמים קציצה, צלי או ממולאים לסחוט מאתנו אנחת געגועים לתכולת אותן תבניות וסירים. אני מקווה ששקדת אמש על השעור ועקבת אחרי כל שלב מההכנה ועד לתנור הקשבת להסבר על ערכם של התות והעגבניה למקרה שנערוך לך בוחן פתע בחיתוך בשול ואפיה. יום יבוא, ונכדיך יתכנסו סביב שולחנך מצפים וישאלו "סבתא מה בשלת והאם יש גם קינוחים? את תשלפי צלחות וסכומים ותכריזי בקול מלא גאווה בבדאי , הרי למענכם עברתי בינואר 2009 את אותה סדנא!
+
 
הקשיבי הקשיבי סבתא מכינה לנו מחר מרק גונדי

סבתא ביקשה את המרשם ואמרה שמחר בערב כל המשפחה אוכלת גונדי כי היא מאוד התלהבה וגם סבא. אז מחר אני אוכלת גונדי אמא שלי מכינה
אז את רואה מה עושה קציצה אחת של גונדי? חחחחח עשתה את שלה
והבעל כבר הזמין שוב קונוסים לקינוח
 
למעלה