משנכנס חי אדר מרבין בשמחה

spinoza

New member
../images/Emo66.gifמשנכנס חי אדר מרבין בשמחה../images/Emo48.gif

ונהפוכו ! חי אדר וחרדית בואו נתחלף - אתם תיצגו את היוצאים בשאלה, ואנחנו נשחק אותה צדיקים! שפינ´ >>יוצאים בשאלה, או לא יוצאים בכלל <<

spinoza

New member
יותר מששמרו בנות ישראל על השבת

שמרו על הגיזרה..

רחלב.

New member
ואחרים אומרים

יותר משרוצה העגל לינוק, שמרה השבת על ישראל. ואצלנו בפנימיה היו מוסיפים: הבא להשכימך (לתפילת שחרית), השכם להרגו. זו לא אני, זה היה ככה כשהגעתי... שלוםשלום לכולכן, קפצתי לרגע, אחרי שחטפתי נזיפה מאלי, ובצדק. ואם לא אתם, לא הייתי יודעת בכלל שהיום ראש חדש אדר (או שמא אתמול? פאדיייייחות) כיף להיזכר. תהיו טובים ושמורנה על הגחלת
רחל

אחר

New member
אחלה רעיון

חרדית או חי אדר , נראה אם אתם מסוגלים לכתוב משהו בעד חזרה בשאלה.

בבקשה, (2 פני)

יש אלוהים ! והנה עובדה שמוכיחה זאת: בכל חודש, אנחנו יוצאים מבית הכנסת במוצאי שבת, ומתפללים שהלבנה (הירח) לא תיעלם לנו לעד, אלא תחזור שוב בחודש הבא. וזה עוזר !!! אלוהים שומע !! והירח חוזר שוב !! (לפחות כך זה היה עד כה) >אתאיסט מכיר עוד כמה הוכחות כאלו<<

spinoza

New member
ובלי ציניות

שיבת עם ישראל לארצו ניראה לי כמו נס, הרי הדבר הטבעי היה הטמעות באומות העולם. זה שהצלחנו בדרך לא דרך, לחזור לאותה הארץ, לדבר באותה שפה מופלא בעיני. >> שפינ´ מחפש בציונות תחליף דת. <<

DIM NES

נס פירושו, שההוא שם למעלה, החליט לעשות פעולה כאן למטה שאינה מתאימה לחוקי הטבע/ההיסטוריה וכו´ עכשיו ספר לנו על שיבת עם ישראל לארצו... >אתאיסט שואל האם יותר דולר בלטה = יותר ציונות?<

מני3

New member
אתאיסט, שאלה לי אליך. אתה עדיןן חרד

אתה עדיין חרדי? אני קורא הרבה את מה שאתה כותב, וזה בהחלט ברמה, לפי השם שאימצת אני מבין שאתה עדיין דוס, זה נכון?

אתה לא בא למפגש?

אבל אני עדיין נראה חרדי, זקן מלא, כיפה שחורה וכל הציצי(יות) בחוץ. מצד שני דעותי הן מבין הרחוקות ביותר מדת בין משתתפי הפורום. >אתאיסט לא סופר זמן בין בשר לחלב, אלא נזהר שלא יתפסו אותו<

חרדית

New member
שפינו../images/Emo47.gif../images/Emo68.gif../images/Emo66.gif../images/Emo121.gif../images/Emo129.gif

אתה יודע מה שמעתי פעם? שכל אחד מתחפש בפורים למה שהוא רוצה להיות. חרדית.

אחר

New member
נו שוין

כשהייתי ילד התחפשתי למרדכי היהודי , לערבי , לרופא , למכשפה ואללה יודע מה עוד.... וואלה , כנראה באמת השפיע עלי...

טשמו סיפור ../images/Emo13.gif

באמת, אני לא מבין איך תמיד מצאו לי את אותה תחפושת. כל שנה עשו ממני מרדכי הצדיק, ולא הקשיבו לי כשצעקתי שאני ממש לאמתחבר לדמות. עד שבשנה האחרונה הייתי לראפר... אחר, אדם ועוד, זוכרים ? איזה שינוי... נזכרתי בסיפור מפורים: כשהייתי בן 10 הלכתי לקנות בפורים בשעות אחר הצהריים חבילת סיגריות ברודווי, לא פחות ולא יותר - מה לעשות, זה מה שאבא שלי עישן אז, והלכתי איתו לבית הכנסת והייתי מבסוט מהקטע. פתאום קלטתי שעוד מעט אבא שלי לוקח אותי הביתה וחבל החבילה... נכנסתי עם החבילה מאחורי השולחנות (היו שם ערימת שולחנות שהרכיבו את ה"ברעטשעס" (טריבונות)), והתחלתי לעשן את כל החבילה בשרשרת, רק עישנתי חלק מהסיגריה ישר עברתי לסיגריה השניה כדי שתיגמר לי הקופסא.. לא היה בכלל חמצן בחור הזה מתחת לשולחנות. זה היה ב"תולדות אהרן" - ערש ילדותי, והשיכורים שם הסריחו וכל האווירה היתה מחניקה, וכך נשארתי שם עד שסיימתי את כל החבילה... אין לי מושג איך נשארתי בחיים אולי זאת ההוכחה לקיום ה"נס". בקיצקוץ, זיַיַט מיר געזונט, ותחגגו בפורים עד דלא ידע בין ציצי ימין לציצי שמאל... אמן כן יהי רצון

אחר

New member
זוכר , בטח זוכר

ואם הייתי שוכח יש לי תמונה מהמסיבה בשנה שעבר של שנינו שרים... קשה לי להחליט מה יותר מפחיד- התמונה שלך או זה שאני שר...
בכל מקרה , אני מחכה לראות למה תתחפש השנה,אני בעד חזרה למקורות...

חבל שמכרתי את השטריימל ../images/Emo13.gif

תביאו רעיונות ויאללה נלך על זה. אולי נבצע שוב שוד על קופת המזומנים, זוכרים את הסיפור ?

ועוד משהו על פורים |פורים|

אדם אתה בטח זוכר את הקטע הזה. אצל הליטאים, כל הקטע של פורים שונה מהחסידים. אין רבי אין טיש אין גראמען וכל העניינים האחרים. יש רק כל מיני שיכורים עם דרשות ופלפולים. אוקצור, מה שנזכרתי זה בקטע של החסידים שבטוחים שכאשר הרבי שיכור הוא "פועל ישועות" ויכול לבקש כל דבר מהשמים. כל החסידים שיש להם איזה בעיה אישית, בעיקר אלה שאין להם ילדים בוכים לפני הרבי שיעזור להם והרבי מחלק הבטחות על ימין ועל שמאל... הם בוכים לפני הרבי כמו ילדים קטנים. יש שם איזה אקסטזה וקתרזיס. יענו, אנשים שלא מרגישים בנוח כל השנה עם הבעיות שלהם פתאום מוצאים את עצמם בפורים שופכים את הכל ולא רק בפני הרבי אלא בכל פינה אפשר לראות שיכור שבוכה. ואני לא מבין איך זה שהחילונים יכולים לשתות כמה בירות וזה מקסימום דופק את הראש, אבל החרדים שותים איזה שתי כוסות יין והם מתחילים לבכות... באמת מוזר. נראה לי שהרבה מהם פשוט מחכים להזדמנות להוציא את מה שמעיק עליהם כל השנה ופתאום באה להם הזדמנות כזאת - לבכות ולקלל מבלי להיחשב ככופר או כאדם חלש, כי אתה הרי שיכור ולשיכור מותר. יכול להיות שגם בגלל זה החרדים לא מבינים את הקטע של הפאבים כי כאשר הם חושבים על יין ובירה זה מביא להם ישר את האסוציאציה של פורים והם אומרים: האאא... בטח אלא שיכורים שמה... אז ככה: אני יושב לי באיזה ספריה בירושלים ולומד אבל מדי פעם עושה הפסקה לאינטרנט.... ואני מצרף סתם תמונה לא ממש שייכת לדיון הזה אבל איכשהוא קשור אלינו...

למעלה