משנכנס חי אדר מרבין בשמחה

leadol

New member
חרדית

חרדית, אם שפינוזה היה רוצה להיות דתי, הוא היה נשאר דתי. זה בכלל לא בעיה בשבילו. אין ממסד חילוני שלוחץ עליו ואין שום דבר אחר שימנע ממנו. אם הוא לא דתי סימן שהוא לא מעונין.

חרדית

New member
לא בטוח.

אני לא חושבת ששפינו היה רוצה להיות דתי רק עניתי לו על מה שהוא כתב אבל ללא ספק יש לחץ גם בציבור החילוני נגד החזרה בתשובה. חרדית.

spinoza

New member
מסקרן אותי למה מתחפשים החרדים

בפורים, כאילו שאני הייתי ילד הייתי מתחפש לקאובוי, לאינדיאני, לסורוגין, ופעם התחפשתי לדני של שטראוס (ואז מצטלמים שולחים להם ת´תמונה ומקבלים ה-מ-ו-ן דני חינם!)

avidadon

New member
מכירים את התחפושת

של ילד רוכב על זקנה? נראה לי שדודה שלי המציאה את זה..

avidadon

New member
אין סיכוי ..

אין לי בת דודה "חרדית" כמוך.. כולן חרדיות אמיתיות, כאלה מבית יעקב ומוולף..ואין להם אינטרנט בבית.. אגב, אותה דודה די הסיטה את אמא שלי להעיף את האינטרנט מהבית..

avidadon

New member
לא.. זה לא הכיוון בכלל,

זה יותר הצחוק מהזקנה שצריכה לשאת ילד ל גבה במקום שהוא יעזור לה..

חי אדר

New member
הקול השפוי

תודה לך על ההצעה. אולם אני, אינני מיצג שום זרם ספיציפי. לכשלעצמי, איו לי כל בעיה עם אדם היוצא בשאלה. זהו עניינו הפרטי. איני מייצג לא הדתיים, ולא את היוצאים בשאלה. מבקש אני לייצג את הקול השפוי.בהודעותיי אני שומר על הבחנה חדה, בין עניינו הפרטי של האדם, בגיבוש החלטותיו השונות,לבין התקפה גורפת כלפי היהדות. הערותיי השונות מבקשות להראות, כי הצבע השחור בה מבקשים לצבוע את היהדות, יסודה באי הכרה מקיפה של האלטרנטיבות השונות הקיימות ביהדות. אם תבדוק הודעותיי בפורום מורשת, או מיסטיקה, תיווכח לגלות כי ביקורתי מוסבת גם כלפי מוסד החזרה בתשובה, כאשר זה נושא אופי של פאנטיות. לטעמי יש מכנה משותף רב, בין יוצאים בשאלה לחוזרים בתשובה. שתיהם כאחד מגיבים באורח ריגשי ולא תבוני. שתיהם כאחד זונחים את העבר מבלי להיות קשובים למתן כבוד לאלו שגידלו אותם. הספר ´צידי הנפשות´ עשוי להצביע ולהוכיח כי גם הורים לא דתיים חשים רע מאוד לנוכח חזרה בתשובה פאנטית של הבן. ובאותה מידה חשים ומרגישים הורים של יוצאים בשאלה. מכאן, כי תגובה עצבנית של ההורים, הינה תוצאה טבעית, ואינה עניין של פאנטיות. הכלל העולה, כי אני מייצג את הקול השפוי, וגם בפורים איני מוצא עניין להסיר את השפיות מעלי.

למעלה