גזירות תרפפ"ו

../images/Emo67.gif גזירות תרפפ"ו ../images/Emo67.gif

חזרתי זה עתה ממפגש מנהלי פורומים בהנהלת "תפוז". מההנהלה נמסר לי כי עלי להסיר את כל המאמרים בהם ניתחנו את שירי פינק פלויד, וכי אסור לי להעלות מילות שירים ותרגומים מלאים לפורום. פרוייקט השירים יימשך, אך ללא העלאת תרגום, ועם מתן לינק בלבד למילים המקוריות. לא ניתן יהיה יותר להפוך את הדיונים למאמרים, אך ניתן יהיה לאכסן את הדיון כלינק ב"קישורים" של הפורום. סורי.

אז...בבקשה אל תמחקי אותם...

שמרי אותם או משהו....ואם תאכלי לשלוח לי למשל אני אשמח זה אפשרי?

אולי יש לך אתר אליו ניתן להעלותם?

המאמרים אינם מלאים, בעצם הם חלקיים ברובם. התכוונתי להעלות את כל הניתוחים והתגובות באופן מסודר למאמר, שהוא קל יותר לקריאה מאשר שרשור, אבל כעת זה לא יהיה אפשרי. בכל מקרה, את מה שכבר קיים, כדאי לשמור במקום נגיש כלשהו.

בדיוק.....

אם את רוצה אתר לעשות אפלואוד, יש המון אתרים שמציעים תאופציה....רק תחפשי חיפוש קצר

MעlbulעB

New member
בנושא

אם למישהו יש את הידע והרצון לבנות ולהחזיק אתר קטן לטובת העניין, אז אני יכול להמליץ את השירות הזה, עבור דומיין פשוט (סיומת .co.nr, זה הכל), בחינם. זה לא פרוייקט מסחרי, עד כמה שאני יודע. אין פרסומות, ושום דבר דומה. אני ממליץ על זה פה, פשוט כי חבר שלי מחזיק מעין "אתר של החבר'ה" בדומיין הזה כבר מעל שנה בלי שום בעיות (חוץ מכאלה שנובעות מזה שהאתר מוחזק על המחשב האישי שלו). אני יודע שזה לא כל כך משמעותי להחזקת אתר, כמו שרת, למשל, אבל אם זה יועיל, מה טוב.

holo

New member
זה כל כך מטומטם שזה פשוט מרגיז

איזה מניעים יש להם לעשות דבר כזה, לעזאזל?? איזה זכויות יוצרים אנחנו מפרים בכלל? לנתח שיר? לעזאזל עם ההנהלה המחורבנת הזאת...

הבעיה היא בי, לא בכם

כמנהלת, אני חייבת לעמוד בדרישות מחמירות יותר. דהיינו, אם מי מכם יעלה "במקרה" את המילים של השיר, או תרגום שעשו, זה ישאר בפורום, כל עוד זה חלק מניתוח השיר וכל עוד אין תלונה מבעלי הזכויות. אבל לי זה אסור. מאותה סיבה, אסור לאחסן את זה בארכיון - פעולה שרק המנהלים יכולים לעשות. ניתן לעקוף את זה ע"י הפניה לדיון בקישורים, למשל ע"י יצירת קטגוריה בקישורים לדיונים. אבל זה כמובן מסורבל ופחות נוח לקריאה, מאשר מאמרים.

holo

New member
באמת? עוד יותר מטומטם מצידם

לאסור את זה רק על המנהלים. הרי זה לא כמו כל חוקי תפוז? כמו שאסור לדבר על הורדות ואת מחויבת למחוק הודעות כאלה?

לא בדיוק

האחריות המשפטית היא על דברים ש"שייכים" לתפוז, אבל פחות מזה על מה שהגולשים מעלים. ז"א, מה שמנהלים עושים נחשב לפעולה של תפוז. ואם מנהל עושה פעולה אסורה, תפוז יהיו אחראיים לתוצאות המשפטיות, בעוד אם גולש עושה את זה לבד, רק הוא אחראי. אגב, גם מנהלים יכולים להתבע, בפני עצמם. לא מזמן היה פסק דין בו מנהלת פורום (לא זוכרת איפה, אבל בישראל) נמצאה אחראית בלשון הרע, כי לא הסירה הודעות גינוי של גולש אחד כלפי אחר או משהו כזה. וזה בנוסף לאחריות הפורטל. ביני לביני, אני תוהה עד כמה תפוז לוקחים את זה בחשבון, כאשר הם מאפשרים לקטינים להיות מנהלים בתפוז, וחושפים אותם לתביעות כנ"ל. בעצם, גם מנהלים מבוגרים בתפוז לא מבינים, ברובם, מה המשמעות המעשית של הפסיקה הזו. בשוק החופשי, יש לאנשי מקצוע (במקצועות החופשיים, לפחות) ביטוח כנגד תביעות משפטיות; למנהלי תפוז אין, והם גם לא מקבלים הכשרה ומידע הולם כיצד עליהם להתנהג, בפועל - שזה לטעמי דבר בעייתי עד מאוד. ניקח דוגמא מהחיים: נניח שבאחד מפורומי המוסיקה, מתכסחים ביניהם חברי שתי להקות יריבות. במהלך הקטטה הוורבלית, הבסיסט מלהקת "השטנים ממוסקבה" כותב כי להקת "האשמדאים מגבעת עדה" היא סתם חבורת פטתים, שאינם יודעים להבדיל בין לה במול לסי דיאז - וזאת כי הם עסוקים רוב הזמן בלעשות את זה עם עיזות, במקום לעשות חזרות - ובכלל, הם מנגנים לאט. אה, והעיזות הן קטינות. לקינוח, מוסיף הבחור כי הוא קורא לכל גולשי הפורום שלא לבוא להופעות של האשמדאים, להם הוא קורא "מתחזים לרוקיסטים". האשמדאים קוראים את ההודעה, וזועמים. "איך הוא מעז לומר שאנחנו מנגנים לאט?! זו השמצה פרועה." הם דורשים, מעל גבי הפורום כי המנהל, "חתולו של לוציפר", (שאמא שלו קוראת לו נועם) יסיר מיד את ההודעה. אלא שחתולו של ל' עסוק בשינון החומר לבחינות המגן בתנ"ך, ומצב רוחו אינו בין המשופרים. הוא עונה להם "מה אתם רוצים ממני? תעזבו אותי כבר! וחוץ מזה, השטנים צודקים: אתם מה-זה בדיחה". הוא לא מוחק את ההודעה של השטנים. באותו סוף שבוע, מופיעים האשמדאים במתנ"ס ברהט. הקהל מונה שלושה אנשים ועיזה (קשישה). למחרת, מגישה הלהקה תביעה לביה"מ המחוזי על הוצאת לשון הרע, נגד השטנים - ונגד חתולו. הם טוענים - באמצעות עורך דינם, שהוא גם אביו של המתופף - כי ההודעה של השטנים היתה רצופה בשקרים ("אנחנו לא מתחזים, והעיזות לא קטינות!"), בהשמצות לגבי יכולותיהם המוסיקליות ("אנחנו כן מנגנים מהר!") ויחד עם הקריאה שלא לבוא להופעותיהם, גרמה להם לנזק כלכלי ("הדלק לרהט עלה לנו יותר מההכנסות מהכרטיסים!"). חתולו של ל' אחראי, לטענתם, משום שסירב להסיר את ההודעה המשמיצה. הם דורשים פיצויים, באלפי ש"ח, מכל המעורבים. נשמע דמיוני? זה בהחלט יכול לקרות.

holo

New member
../images/Emo6.gif לרגע חשבתי שצנעני חזר

מצטער, אבל לא ממש ענית לי על השאלה- מבחינתך ומבחינת הנהלת תפוז: מה ההבדל בין עידוד הורדות לבין העלאת תרגום לשירים?

יש הבדל ביחס כלפי מידע מסוגים שונים

הנהלת תפוז חוששת יותר מתביעות על הפרת זכויות יוצרים בקשר לקבצי מוסיקה ו-וידאו, וכן כתבות עיתונאיות, מאשר מילות שירים או תמונות (או תווים). הם דורשים שמילים יועלו רק בהקשר של דיון - ואת זה אני מקבלת, מסיבות מובנות - אך מוכנים להעלים עין אם המילים במלואן מועלות ע"י גולשים, כאשר הגישה היא "נחכה ונראה אם יהיו תלונות, ואם יהיו - נסיר את המילים". גישה דומה קיימת לגבי תמונות, וכתבות מחו"ל. יתכן שהיועץ המשפטי שלהם אמר להם שאם מנהל/ת עושים את זה, חזקת תום הלב אינה תקפה - אבל זה נכון גם אם גולש מעלה מילים לאחר שתקנון הפורום אומר שזה אסור. בקיצור:

המשטרה הצבאית תפסה אותו

וגררה אותו, צורח ובועט, ללשכת הגיוס. הוא בקורס חובלים או משו. מסר ד"ש לא מזמן, דרך אבקי.

FunkyMonk

New member
נראה לי

שלא היו נותנים לו לעשות קורס חובלים אם הוא היה מסרב גיוס.

The Walrus

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אחת ההודעות המצחיקות שיצא לי לקרוא הרבה זמן... וגם הבנתי את הפואנטה והכל, ואת בהחלט צודקת במה שאת אומרת.

למעלה