היא אמרה.....

ChilD SouL

New member
../images/Emo68.gif היא אמרה..... ../images/Emo90.gif

והפעם השכלה.
כיום, אנו חיים בחברה בה אי אפשר להתקדם ללא השכלה, תעודה כלשהי ביד. אני, אישית, לא רואה את עצמי עם בנאדם לא משכיל, שלא לדבר על אחד שלא סיים את התיכון. כמובן ש"משכיל" זוהי הגדרה רחבה והרבה דברים נכנסים לשם אבל עדיין. כפי שלי יש שאיפות, כפי שאני רוצה להתקדם בחיים, כך אני מצפה מהבנזוג שלי - שיהיו לו שאיפות להגיע רחוק ולעשות משהו בשביל זה. אני חלילה לא אשלול לגמרי בחור שאין לו תעודת בגרות\תואר וכו', אבל זה כן יפריע לי בהמשך הדרך כי בשביל לעבוד בעבודה טובה, ובשביל להרוויח טוב צריך תואר, צריך תעודה - נקודה. יש אנשים שמסתדרים גם בלי זה, וזה נהדר וראוי להערצה, ואני אישית מכירה אנשים כאלה, אבל שוב... עד כמה רחוק הם יכולים להגיע
האם יתנו לבנאדם כזה לנהל פרוייקטים חשובים
האם יש סיכוי לבנאדם כזה להיות מנכ"ל של חברה כלשהי
[כמובן, לא כזאת שהוא הקים לבד ופיתח עם הזמן] התשובה לכל זה היא - לא, וזה חבל. אני לא מחפשת רופא, גם לא עו"ד ושאר המקצועות המפוארים, אבל אני כן מחפשת מישהו עם תעודה [כלשהי] ביד. אז כל מי שיגיד שאני מדברת שטויות ושאני שיטחית, אשאל אותו האם הוא היה יוצא עם בנאדם לא משכיל, ללא תעודת בגרות, כזה שאין לו שאיפות של התקדמות בחיים וחי טוב עם זה
במידה ואתם עונים כן, תסתכלו שוב פנימה ותשאלו למי אתם משקרים - לי או לעצמכם. ו... כמובן, שיש המון אנשים טובים עם חוכמת חיים אדירה שאני רק יכולה לשאוף לידע הרב הזה וללא השכלה וזה בסדר. ה"מאמר" מדבר על השכלה נטו, ללא קשר לשאר האישיות וכמובן שאי אפשר לשכוח שכמו שיש כלל יש גם יוצא מהכלל.
ערב טוב.

L y c a n

New member
../images/Emo89.gif

קודם לא חושב שדעה זו מתפלגת בהכרח לבנים ובנות, אבל זהו דו קרב! רק להצביע על משהו בדבריך: בסוף המאמר, את למעשה שמת לעצמך מסלול בריחה.. האם זה כי את לא בטוחה בדעתך, ובאמת חושבת לבד שהיא שיטחית? ובקשר לדעתי: אני נפגש, מכיר, חי ומוליד ילדים עם מישהי, לא בגלל שהיא אשת קריירה מדהימה, לא בגלל שיש לה ידי זהב, והיא מצילה חיים מדי לילה בבית חולים.. יש לציין שאני בשום פנים ואופן לא מזלזל בעבודה של מקצוע כזה או אחר, כן? אבל אני מכיר ועושה את כל הדברים שאמרתי מקודם עם בן אדם שכיף לי איתו, שיש על מה לדבר איתו, שאני לא נתקל בקיר אטום כשאני מסתכל עליו או בוכה לו, שאני יודע שישתף חזרה.. אבל זה גולש מהנושא בכל מקרה, אני מאמין שכשאני מתקרב לבן אדם, זה לא בגלל התעודות שלו, אלא בגלל מה שהוא עושה לי בפנים. אם יש תעודות, זו רק תוספת.. SHOW TIME

ChilD SouL

New member
אני בטוחה בעצמי ובדיעה שלי...

זה בשביל למנוע תגובות עתידיות ואי הבנות כאלה ואחרות. אתה צודק כשאתה אומר שאתה מתקרב לבנאדם בגלל מה שהוא עושה לך בפנים, גם אני ככה. אבל
האם תוכל לחיות חיים שלמים עם בנאדם ללא השכלה
בנאדם שלא מעוניין להתקדם
בנאדם שבגיל 50 ישאר בדיוק כמו אותו נער מבולבל בגיל 20
קשה לי להאמין. עם כל הכבוד, האהבה דועכת מתישהו, הפרפרים
עפים, ומה שנשאר בסופו של יום [אחרי כמה שנים, כן
] זה האם יש כסף לאוכל, כסף להשכלה עתידית של ילדים, בגדים ופינוקים עצמיים, ולהשיג את זה כל זה כשאתה עובד בעבודה טובה והבת זוג לא... דיי קשה.

זכוכיות

New member
אני בוודאות, אוכל לחיות חים שלמים

עם בן אדם ללא השכלה. מבחינתי מצויינות מתבטאת אחרת, הדברים שהכי מגניבים אותי הם הדברים הכי פשוטים, דווקא על זה לא הייתי רוצה לוותר.

עתודאית

New member
יש הבדל

בין בן אדם משכיל לבין בן אדם שעובד בעבודה טובה... אז נניח ויש מישהו שלא סיים סגרות נהיה סוחר או משהו ועושה כסף טוב, האם תצאי איתו? ונניח שמישהו הוא דוקטור לאנטרופולוגיה/פילוסופיה/ כל מקצוע אחר שאין מה לעשות איתו מחוץ לאקדמיה ולא בא לא להישאר באונ'. כלומר הוא הבן אדם הכי משכיל בעולם אבל לא עושה כסף, האם אז תצאי איתו? ולחילופין בחור חכם בטירוף עובד הייטק מצאת החמה עד צאת הנשמה, יש לך כסף לכל דבר העולה על רוחך אבל את רואה אותו רק בסופי שבוע כשכל מה שהוא רוצה זה לישון.. מה אז?

נכון אבל....

בדרך כלל נהוג לומר "הגבר מפרנס בבית", אז כאישה אני כן יעדיף את הגבר עם התואר או השכלה אחרת כלשהי. הגבר סתם יצא מתוסכל אם אישתו היא זאת שמפרנסת את הבית (ממקור טוב אני יודעת). אני בעד שגם אישה צריכה ללמוד ולהשכיל , כי התפקיד הוא לא רק במטבח או בשאר חדרי הבית!! זה רק מעלה יותר את רמת החיים מה רע חחח נכון שצריך להיות עם אדם שכיף איתו זאת ההתחלה של כל מערכת יחסים, כי בהתחלה זה מה שמחפשים ולא את התעודות! אבל אם כבר מדברים על פרנסת המשפחה והבית (שזה בדרך כלל הגיל אחרי כל התארים והתעודות) אז באמת דרוש השכלה רבותיי!!!

נועם m

New member
מי בדיוק נוהג לומר את זה?

מה זה המוסר הכפול הזה? לא יודדעת מה איתך, אבל לי אישית יפריע יותר לחיות עם שוביניסט, ש"יצא מתוסכל אם אישתו היא זאת שמפרנסת את הבית", מאשר עם מישהו נטול תואר. אבל, העיקר שאת בעד ש"נשים ילמדו וישכילו"... נכון שהייתי נשמעת גזענית אם הייתי אומרת, למשל, שאני בעד ש"מרוקאים ילמדו וישכילו"?

זה ממש לא בקטע של שוביניסט

אבא שלי הוא ממש לא שובינסט , הוא יותר סיסי וטוב כזה. ותיסכל אותו מאוד שהוא לא המפרנס של הבית!! וזה פשוט הופך את המצב לבלתי נסבל כל התסכול שלו שהיה. עכשיו ברוך השם טפו טפו טפו הוא עובד והמצב התייצב
אני אישית בעד כמעט שיויון בין המינים, יש דברים שעדיין זה של אחד מהצדדים.

Piren

New member
המממ

אם תסכל אותו שהוא לא עובד ולא תורם למצב הכלכלי של הבית, מילא. אם אבל מה שתסכל אותו זה, כמו שכתבת, שהוא לא המפרנס של הבית, אז אבא שלך שוביניסט. ומה שאמרת בסוף, תום תתפוצץ עלייך .. חחח

צאו מהשובניסט

אני רוצה לראות גבר שלא ירגיש רע כשהוא לא מפרנס את הבית!!! לא אומרת שהוא צריך להיות המפרנס היחיד... אבל צריך לפרנס! ולמשפט האחרון זאת דעתי, סורי.

עתודאית

New member
את יודעת מה

אני ארגיש רע מאוד אם אני לא אשתתף בפרנסה של הבית ואני אישה! אני חושבת ששני בני הזוג צריכים לתרום! ואגב, אמא שלי מרוויחה יותר מאבא שלי, היא גם משכילה יותר ממנו וזה לעולם לא היווה בעיה!

L y c a n

New member
לי ממש לא משנה

מי מביא יותר כסף הביתה, כל עוד כלכלת הבית יציבה, וכן גם לא איכפת לי לשטוף ת'ריצפה להדיח את הכלים ולעשות כביסה.. בכיף
אז ככה שגברים כאלה שמתבאסים בזה, די תקועים בזמן, לדעתי.

L y c a n

New member
הבהרה:

אני לא טענתי פה שאני נגד קבלת השכלה וכו'. אני רק אומר שאם המישהי הזו, תבחר בדרך אחרת, אז זה לא יהיה הקריטריון הראשי שלי.

נועם m

New member
צריך להפריד בין הדברים...

קודם כל, תלוי באיזה שלב בחיים מדובר. לא כל אחד מסיים את הצבא והופ קופץ לו לפקולטה... ובטח שאני לא אשפוט מישהו בגילי שעדיין אין לו תעודת בגרות... אני לא רואה את עצמי עם אדם נטול כל שאיפות בתור בן זוג לחיים. אני פשוט לא נמשכת לטיפוס. ומה לעשות שבעידננו המודרני, אם לאדם יש שאיפות רציניות בחיים, לרוב הוא צריך גם איזה תואר בדרך. אבל, בכל כלל יש תמיד יוצא מן הכלל, ולכן היעדר תואר לא יהיה משהו שיגרום לי לפסול אדם על הסף.

L y c a n

New member
ברגע שאת והיא

אמרתן שיש יוצא מן הכלל ש"צריך" תואר, הסכמתן איטי, מכיון שהדעה שלי, קצת רחבה יותר
אבל זה סתם טריקים של התבטאות..

lb22

New member
המשך לדברייך...

לאדם בעל שאיפות בחיים צריך לצרענו ( אני חושב) תואר שני לפחות... היום תואר ראשון זה לא מה שהיה פעם (כל הזין לימודים ועבודה טובה בישראל).

עתודאית

New member
תלוי מאוד באיזה מקצוע

יש מקצעות שפחות מדוקטורט (עיין ערך פילוסופיה) לא מספיק ויש מקצועות שבהם אפשר לעשות ים כסף עם תואר ראשון (עיין ערך מדעי המחשב)

למעלה