היא אמרה.....

Zoharrr

New member
לאבא שלי אין תעודת בגרות

ואני יכולה להבטיח לך שהוא עושה יותר כסף מאבא ואמא שלך ביחד ומנהל עסק מצליח שאח שלי שאין לו שום תואר אבל יש לו תתעודת בגרות מצויינת הולך לרשת ולנהל כי גם לו יש מין "חברת בת" בעסק של אבא. ואגב, אני מכירה מעט מאוד אנשים שהם יותר חכמים מאבא שלי, הוא לא סיים תיכון כי לא היה לאבא שלו מספיק כסף והוא ויתר כדי שאחיות שלו ילמדו. לאמא של יש תעודת בגרות ועוד שנה היא למדה עיצוב אופנה. בסופו של דבר היא עבדה כחקלאית ככל החיים שלה כמו אבא שלי. יש אנשים,שיש להם שכל ופוטנציאל והם יצליחו בהכל בחיים שלהם בלי שום תואר,זה לא היה קל לאבא שלי כן? הוא תמיד אמר שעליו נכתב הפסוק:"בזיעת אפך תאכל לחם" אבל הוא התחיל מ 0 והגיע להמון(בלי עין הרע,טפו טפו טפו). ההורים שלו עשו לנו חסכונות כדי שנלך לאוניברסיטה מאז שאנחנו הינו בני 3. אני לא כמו אבא שלי ואחי,אני חייבת ללמוד ולעבוד במשרה נורמלית פחות או יותר ולקבל משכורת כי כזאת אני. שני האחים שלי עובדים פה במשק. אחותי הגדולה גננת עם תואר ביהדות וזה לא נותן לה כלום ואחי הגדול רב עם תעודת רבנות וזה גם לא מועיל לו יותר מידי.

Dark Muse

New member
יש בזה משהו מאוד בעייתי

השאיפה היא לבן זוג שרוצה להצליח בחיים, זה מוסכם. לא כל מי שאין לו תעודת בגרות למשל, חייב להיות "חכם פחות" או סיכויו גדולים ללא להצליח. אני בעקרון מסכים איתך, השאיפה לדעתי צריכה להיות להצלחה ולבטחון בחיים. אף אחד לא אמר שאי אפשר להשיג את זה בדרכים אלטרנטיביות. מי אמר שאנחנו צריכים תארים וכסף כדי לחיות באושר? מי אמר שדרך החיים הגלובלית של קניות בסופר, עבודה וגידול משפחה היא הדרך הנכונה והבטוחה? חוכמה של אדם לא נקנת בתעודות, אלא על פי שיחה והכרות. אנשים נכשלים בגרות בגלל שטויות כמו חינוך גופני או שיעורי ספרות שהם החמיצו, לפי זה תקבעי את בן זוגך? אם חברה שלי תהיה בלי תעודות והיא תצליח בזכות עצמה, לדעתי זה יהיה החוכמה והכוח הכי יפה.

מיטללל

New member
אתה מזלזל בספרות? : )

ת'אמת - אני דיי מסכימה איתך. אומנם לא הייתי יכולה להיות עם בחור בלי שאיפות או רצון להתקדם/להצליח בחיים. אבל אני לא מייחסת חשיבות כזו קריטית לתעודה כזו או אחרת. והאמת גם לא לכסף.

Cobe Anan

New member
סתם שאלה..

אם הבחור הוא גאון מוזיקלי, למשל, ומתפרנס בהרבה יותר מסתם `כבוד`- האם זה גם עונה להגדרה? כלומר- היתה לו שאיפה, הוא עבד קשה כדי לממש אותה (ותאמיני לי, בתור מוזיקאי חובב אני יודע כמה זה קשה...)- האם הוא עדיין נחשב אצלך לאדם חסר השכלה (כי בינינו- חוץ מאשר ב`ברקלי`, איפה אפשר להוציא תואר רציני במוזיקה?), או שעצם העובדה שהוא רכש לעצמו מקצוע מעניין ומכובד שמפרנס אותו יפה זה מספיק?

עתודאית

New member
סתם סקרנות..

מה אם האקדמיה למוזיקה בתל-אביב/ ירושלים.. זה לא נחשב לתואר במוזיקה?

Cobe Anan

New member
כן,

אבל להשוות את בוגרי המסלולים הנ``ל לבוגרי ברקלי יהיה בערך כמו להשוות עו``ד שהוסמך במכללת עמק הירדן לעו``ד שהוסמך בפרינסטון...

נועם m

New member
נו באמת...

אז זה אומר שכבר אין להם כלום לתת לאותו "גאון מוסיקלי"? לא צריך להגזים...

Piren

New member
וואי..

תמסור ד"ש ממני לענבל אוקיי? המסכנה לומדת בסך הכל באקדמיה למוזיקה בירושלים... אגב, חוץ מברקלי - נראה ששכחת בייחוד את ג'וליארד, ייל (ויש כל כך הרבה טובות בארה"ב שקשה לספור) , האקדמיה (והמכללה) המלכותית של לונדון, הקונסרבטיריון של פריז... אבל אם לא למדת בברקלי, כנראה שאתה לא משהו.

Cobe Anan

New member
אני מדבר על העולם שלי.

רוק, רוק מתקדם.. מה לעשות, בעולם הזה, רוב השמות הגדולים (הענקים האמיתיים, אני לא מדבר פה על נירוונה וגרין דיי...) למדו בברקלי. נכון, יש גם כאלה שלא למדו- ויש גם את ענבל שלומדת בירושלים והיא יכולה להיות זמרת 4 פעמים יותר מוצלחת מרוברט פלאנט- אבל מי שאוכל, בסופו של דבר, זה מי שהכי קרוב לצלחת. הנקודה שלי- ופשוט תנסו להבין אותה גם אם הדוגמאות שהבאתי דפוקות- היתה שתואר במוזיקה משנה מאד את היכולות והתפיסה של המוזיקאי, וזה מצביע באופן חד כיווני על המוכנות שלו להשקיע- אבל זה פשוט לא אומר כלום על העתיד שלו. נראה לי שבריטני איכס חיה טוב מאד על מה שאנשים קוראים מוזיקה, לא? רק מה, יש גם הרבה בין לבין- מוזיקאים מצויינים, אבל חסרי השכלה בתחום. רוצים דוגמה? דיוויד ברוזה. השאלה שלי היתה אם היא תקבל אותו בלי תואר או לא. הוא מוזיקאי מצליח, שהשקיע המון והפיק המון- אבל לא יודע איזה תווים יש בסולם הדורי של פה דיאז. זה הכל. זה כזה גרוע? חייבים תואר?

Piren

New member
הענקיים באמת?

נראה לי אתה מסתכל רק על מה שאתה רוצה, ורואה רק מה שאתה רוצה.. והחלטת שבשביל כולם, זה נכון. אילו ענקיים באמת יצאו מברקלי? אשמח לדעת. בסופו של דבר, כל סוג של תואר, יקדם אותך יותר. והעובדה שאתה אומר לי "הענקיים באמת" יצאו מברקלי, רק מראה כמה שהתואר קשור לזה ורק תומך יותר בטענה שצריכים תואר. יש את אלו שהצליחו בלי, אבל אם תשווה בכמות של אלו שהצליחו בלי ולאלו שכן, תראה שיש הרבה יותר כאלו שהצליחו עם תואר, מאשר בלי. בייחוד אגב, אם אתה רוצה להכניס למימד הזה את "אייכות" המוזיקה, ולא רק את מימד ההצלחה. אז אולי לא חייבים תואר, אבל בהחלט מומלץ שיהיה לך אחד, והזלזול שלך בכל התארים מלבד אלו של ברקלי, פשוט טפשי. מזלך שאין פה אף אחד ממכללת עמק הירדן. אגב, ענבל אינה זמרת.

עלית פה על משהו חשוב לדעתי

"....תראה שיש הרבה יותר כאלו שהצליחו עם תואר, מאשר בלי. בייחוד אגב, אם אתה רוצה להכניס למימד הזה את "אייכות" המוזיקה, ולא רק את מימד ההצלחה." כל כך קולע שוב אני אבל רוצה להדגיש שתואר זה לא הכל, פשוט לא מיותר.

קודם כל- בריטני שולטת!

2- אני לא זמרת תודה לאל 3- זה אומר הכל על העתיד שלו, אחד הצ'לנים הגדולים הבארץ, בסביבות גיל ה40 מורה מעולה, סולן גדול. אין לו תואר, ולכן, הוא נאלץ לחזור לארץ עכשיו אחרי שנתיים בארצות הברית כי שום מקום לא יעניק לו משרה מכובדת בבית ספר גדול בלי השכלה. הידע שלו עולה על של אנשים אחרים... אם כבר מדברים על פרנסה ומשפחה- הוא פספס הזדמנות של פעם בחיים, משרה מכובדת ומשכורת מעולה. אותו דבר בכל מקצוע, אתה תבוא לעבוד בחברה, יהיו לך כל הכישורים, כל התכונות, כל המעלות, אבל יהייה מישהו אחד זהה לך בכל תכונות אלה רק שיהייה לו תואר.

אתה מדבר שטויות...

למרות שאני לא הולך ולא חושב שאי פעם אני ילך.. אנשים משלמים הרבה מאוד כסף ללכת לקונצרטים וכל מיני דברים כאלה.. דוקטורט בפילוספיה או ספרות או לא יודע מה.. לא שווה לדעתי פחות מאחד כזה במוזיקה.. ואגב עמק הירדן לא מלמדים משפטים אבל רק שתדע שמי שלומד בעמק הירדן מקבל תעודה של בר אילן כי את השנה השלישית הם לומדים שם.. ותעודה של בר אילן היא תעודה לא רעה תסכים איתי.. אני לא לומד שם אגב.. הסינגור הוא סתם.. בחינם..

למעלה