נקודה למחשבה...

שרונה13

New member
../images/Emo7.gif נקודה למחשבה...

נסו לחשוב איך עושים שהפורום הנפלא הזה שנבנה עכשיו כאן בתפוז לא יהפוך למלל של קנטרנות ופגיעות כמו בפורומים אחרים... זה אומנם עדיין לא קרה אבל אחרי שהיום נפעגתי
מאוד בפורום שכן רק כי הבעתי את דעתי הכנה בכדי לעזור לזוג שרוצה לעבור לארה"ב חשבתי שאולי זו נקודה למחשבה.

orna jackson

New member
שרונה יקרה

קראתי מה קרה... ואי אפשר להבטיח כלום, אני כבר 5 שנים כותבת בפורומים -און אנד אוף ומנסיון לפעמים עדיף לא לענות

שרונה13

New member
כן כנראה שאת צודקת...

אני חושבת שעיקר הרעיון הוא גם לא לחשוף חלילה פרטים... פורום כנראה היה וישאר מקום לצחוקים, החלפת מתכונים וסקרים, וחבל כי לפעמים באמת עולות שאלות שהשואל רוצה לשמוע תגובות וצדדים שונים. כל עוד הדברים מובאים בדרך מנומסת ונעימה.

eu sei que

New member
היי שרונה, ראיתי מה שקרה בפורום

השני ורציתי להגיד לך ש... באמת שאין לך סיבה להרגיש לא נוח, בכל הפעמים שראיתי אותך בפורומים - את כותבת את החוויות כפי שאת חווה אותן (אם אני לא טועה, ראיתי אותך עדיין מהארץ...), ואני חושבת שהתמונה כפי שאת מציגה אותה - מאוד חשובה - את כותבת על הכל, על הדילמות של מעבר, קשיי מעבר וקשיי התאקלמות, אני חושבת שלאדם מתלבט זה מאוד חשוב - וגם כמו שאת אומרת לנסות וללמוד מנסיון של אחרים - אז תמשיכי כך! זה אמיתי ! אני שולחת לך
ורוצה להגיד ש - 4 חודשים זה באמת לא הרבה זמן, ובטח שלא להגיע למסקנה שאולי טעיתם - לא טעיתם! לקחתם החלטות, שבנקודת הזמן הזאת, אולי ניראות לא רלוונטיות, אבל - אתם רק בהתחלה ודברים משתנים, קורים וצריך לפעמים רק סבלנות. ואת צודקת, נשמות טובות יש בכל מקום - אבל, למרות זאת, אני חושבת שהפורומים האלה, אכן משרתים את הצורך שלנו - פינה ישראלית חמה. וכל זאת - מאחת שירדה למחתרת...(ראי את הכינוי שלי...)

שרונה חמודה, מה קרה???

אני יכולה לדבר רק מנסיוני, שקנטרנות וגועל נפש בפורומים יהיו תמיד אבל וזה אבל גדול מאוד מנהלי הפורום הם שקובעים אם לתת לזה לקרות או לא. אצלנו למשל בישראלי בחו"ל, מרב ואני עובדות קשה מאוד כדי לוודא שמצבים כאלה לא יקרו. כן, לפעמים אנחנו חוטפות הרבה ביקורת, לפעמים אנשים צועקים צנזורה, אבל מה שחשוב הוא שהפורום ידידותי ותומך ונחמד, ויישאר כזה כי לנו כמנהלות זה חשוב. אני יכולה גם להבטיח לך שכל עוד אני מנהלת את הפורום הזה לא תהיה כאן במה לפגיעות בשום אופן. אולי תספרי לנו מה קרה? בכל מקרה אנחנו כאן כדי להציע כתף.

שרונה13

New member
ובכן מה שקרה:

קודם כל
על כל התמיכה
הסיפור: מישהו בפורום אחר שאל לגבי מעבר לחו"ל, זוג שמאוד להוט לעבור עקב כל המצב בארץ כנראה,היו להם המון שאלות לגבי יוקר מחיה עבודה וכו'. אני לתומי נתתי את עצתי כשהדבר הכי חשוב שבסה"כ הכל אמרתי הוא לחשוב לא פעמיים כי אם מיליון, ונתתי את המקרה שלי: אנחנו הרי הגרנו לכאן בעקבות זכיה בגרין כארד, אומנם אנחנו רק ארבעה וחצי חודשים כאן אך המצב לא קל ולא משתפר מהרבה בחינות (בגדול). לכן ייעצתי לאותו זוג לחשוב מה הם עוזבים בישראל ומה הם מרוויחים כאן ולא לעשות החלטות פזיזות... מיד קם/קמה לה נשמה טובה בעילום שם כמובן, שידעה בדיוק איך לפגוע והיכן... ונכון אף אחד לא הכריח אותי לעבור לארה"ב, לא הייתי שיכורה ודווקא חשבתי המון פעמים, אבל מה לעשות שזה לא קל ובסה"כ רציתי להראות לאותו זוג עוד צדדים למעבר כזה, הכל באופן מנומס ובונה... עדי - כולי תקווה כי באמת העלבות ובעיקר ציניות מהסוג שהיה שם לא יקרו כאן... ואני בטוחה שתשתדלי לעשות הכל כדי שזה לא יקרה. הפורומים האלו הם אכן בית חם לישראלים בחו"ל. ותודה על כל התמיכה.

../images/Emo24.gifתומכת...ורוצה להוסיף../images/Emo140.gif

יש לא מעט אנשים שחושבים שלאלו הגרים בחו"ל יש חיים ורודים..קלים ונוחים.. בהם הכסף צומח על העצים וכדומה אין מה לעשות!!! זה כך למרות שאני בטוחה שאם הם היו צריכים לעבוד בצורה מטורפת כמו שאנחנו עובדים או היו מרגישים את הריחוק מהארץ, הגעגועים למשפחה ולחברים ... הגעגועים לימי שישי על חוף הים וכ"ו הם לא היו חושבים על מעבר. כל אחד והסיבות שלו כמובן אך להרבה אנשים בארץ..במיוחד לאור המצב כיום נראה שהדשא שלנו הרבה יותר ירוק!!! אז אני שולחת גם חיבוק גדול ותמיכה מפה

שרונה, לצערינו הרב

בעולם הוירטואלי קשה מאד לשמור על סטריליות, ואי אפשר להדוף עב"ם עוד לפני שהוא זורק את הפצצה. מחרחרי מריבות קיימים בכל מקום, ויש כאלה שממש זו ההנאה הגדולה שלהם בחיים (אנשים משועממים, מן הסתם
) כמו שעדי כתבה, הכל תלוי במי שמנהל את הפורום. קראתי את התנהלות הדברים בפורום האחר, וזה אכן נראה לי מיותר לחלוטין. זה לא שתקפת מישהו - רק הבעת את דעתך, הלגיטימית לחלוטין. גם אני ספגתי שם איזו מכה (אמנם לא על גבי הפורום, אלא מאחורי הקלעים, אבל לצורך העניין זה בכלל לא משנה - עדיין ניסו לטפול עלי אשמה במשהו שלא עשיתי). צריך לדעת לקחת את הדברים בפרופורציות הנכונות, וכמו שכתבה לך גם אורנה: לפעמים צריך לדעת להתעלם ולא להגיב. לא כל אחד שווה את התגובה שלך.

ronnieyuval

New member
שרונה'לה ../images/Emo24.gif

כמו שאמרו לך שוב ושוב, ככה זה באינטרנט (והאמת היא שגם בחיים). אנשים אוהבים להסתתר מאחורי שמות בדויים ולספר סיפורים, ולפעמים גם מנסים לפגוע. פשוט אל תרשי שיפגעו בך ככה! קראתי את התגובה ההיא בפורום השכן, ואני חושבת שלו היא היתה נכתבת ע"י השם האמיתי של הכותבת היא לא היתה נראית כל כך נוראית. אבל המשחק הטפשי הזה של לשים הערות כביכול אנונימיות הוא ממש לא לטעמי. חוץ מזה, בכל פורום יש מידי פעם איזה אלמונימי שמתכך תככים, ולכן לא כדאי להחרים מקום נחמד וחם רק בגלל הודעה אחת מגעילה. לצערי זה קורה לכולם, וסביר שגם הפורום הזה לא יינצל. אין מה לעשות נגד זה.
גדול שלוח לך מאתנו!

שרונה13

New member
לא הייתי מגדירה אותך כך ../images/Emo8.gif

ואני בהחלט יכולה להבין שקורים מצבים כאלו... אני חושבת שבתפוז קצת יותר מסובך להתחבא מאחורי שם בדוי חד פעמי מן הסתם.

המערכת כאן

מאפשרת מעקב אחרי משתמשים, כך שקל מאוד לזהות מתחזים ואנשים הכותבים בשמות בדויים, ואולי זו אחת הסיבות שהמקרים האלה בודדים כאן בתפוז. מצד שני הנהלת תפוז גם משתפת פעולה עם גורמי חוק אשר מטפלים בעבירות על החוק ובמצבי מצוקה וכו'. אבל זה נכון, אי אפשר לשמור על סטריליות, רק חבל שאנשים מתחבאים מאחורי מסכות כדי להגיד את מה שהם רוצים להגיד...

ronnieyuval

New member
איך עובר עליי ה...

את מתכוונת להריון? אם כן אז עובר בסדר גמור! היום היינו בשקיפות עורפית שהיתה טפו חמסה שומבצל
מצויינת. עובי העורף היה מצויין! עכשיו רק נותר לנו לחכות לתוצאות של בדיקות הדם וגם לבדיקה המרובעת בעוד מס' שבועות, ואז תהיה לנו תוצאה סופית. התינוק נופף לנו לשלום וקיפץ המון, וגם עשה תנועות מציצה עם הפה כאילו הוא שותה מים... היה כזה חמוד! איך את?

איזה מגניב

אתמול שאלתי את הרופא אם יהיה לי עוד אולטרסאונד לפני הסוף... אז הוא אמר שלא
בגלל שאני לא בסיכון והכל בסדר. אמרתי לו שבארץ עושים הערכות משקל וכו'... הוא אמר שהוא יודע. ואני עוד קיוויתי לפגוש את הצפרדע לפחות עוד פעם אחת לפני שהוא יוצא! בינתיים ההריון עובר עליי בקלי קלות (אפשר קצת מהשומבצל והחמסות שלך?) רק שאני כשרונית מאוד וכל הזמן מחליקה על הקרח ונפצעת. יאללה שייגמר כבר החורף הזה.

efrat100

New member
את תמיד יכולה...

את תמיד יכולה ללכת לחדר מיון ולהגיד שאת לא מרגישה את הבוטנון כבר יום שלם, זה מה שחברה שלי עשתה כאן ומיד עשו לא אולטראסאונד
טוב לשמוע שאת מרגישה טוב, שימשיך ככה. ותשמרי על עצמך (נעליים עם מסמרים בסוליה זה באמת רעיון לא רע בכלל בשבילך... או שאת יכולה לבוא לאוסטין, פה חמים ונעים). אפרת

עשיתי זאת בשבוע 38...והוא נולד !!!

אני לא יודעת אם זה הדבר שזרז את הלידה אבל אני לא הרגשתי אותו והלכתי להבדק בערב של אותו יום ...הייתי עד 24:00 בבית החולים וב4:00 חזרתי לבית החולים עם צירים ....וכעבור 22 שעות הוא נולד. אמרו לי שבדיקות לפעמים מזרזות את הלידה???? איני יודעת אם הדבר נכון או לא.

כן, כמה חברות כבר המליצו לי

על השיטה הזאת... פשוט דבילי שזה מה שצריך לעשות כאן כדי לקבל אולטרסאונד, הלא זו בדיקה פשוטה ושגרתית ולא חודרנית. אני חושבת שבעוד כמה שבועות אני אנסה את השיטה
אני באמת רוצה לראות שהצפרדעון בסדר. יאללה, שיוולד כבר נו. אפרת איך את?? מזג האויר אצלנו זוועתי, שלג וקרח וקר נורא. אני מתה שיתחיל כבר האביב.

ronnieyuval

New member
החלקת על הקרח? סיבה מצויינת!

תגידי שהחלקת וקיבלת מכה בבטן או שהיו לך אח"כ קצת צירים. גם סיבה טובה לעשות אולטראסאונד...

למעלה