נקודה למחשבה...

אז אתמול הלכתי למרפאה

ופשוט ביקשתי תור לאולטרסאונד....!! זה הכל. קבעו לי תור להיום בשלוש. איזה כיף, יש לי דייט עם הצפרדעון!!

efrat100

New member
בואי לביקור קצר (כמובן עם ../images/Emo77.gif)

אצלנו מזג האוויר נהדר, בשבוע שעבר היה יום אחד מאוד קר (כמעט 0 מעלות..) ודיברו על זה שבוע
חוץ מזה הכל טוב, כבר מתחילים לראות בטן, ואני מרגישה מצויין. השבוע עברנו דירה לשני חדרי שינה, אז את מוזמנת לביקור, יהיה לך חדר משלך... אפרת

רק מתחילים??

באיזה שבוע את? אצלי הבטן כבר עצומה, אני בשבוע 31... מה שמפתיע זה שעליתי רק שלושה קילו מאז תחילת ההריון!!! זה לא מפריע לצפרדע להפוך אותי לממותה ממוצעת. ומשום מה, נראה לי שאני לא טסה יותר לשומקום עד שהוא יחליט לצאת משם. ממש לא בא לי ללדת בשמיים. מצד שני, אחרי הלידה אולי נעשה מפגש פיסגה בין היורשים! גם אצלי יש חדר אורחים את יודעת

efrat100

New member
דווקא לידה בשמיים....

יכולה לשמח את הילד שלך, גם אזרח אמריקאי וגם יזכה לכרטיס טיסה חינם לכל החיים
מה עוד אפשר לבקש?? אני בשבוע 26, וזה בדיוק הזמן שהבטן מתחילה לצאת (כל שבוע סנטימטר לפי הרופא שלי...). אבל כבר נראה לי שהפכנו את הפורום הזה לפורום הריון ולידה ועוד מעט יזרקו אותנו מכאן (בכל אופן אותי - כי את המנהלת..) אפרת

למה לזרוק?

את רואה כאן מתנגדים? אני דווקא רואה את כל האימהות המנוסות משתתפות ונותנות עצות - והלא אין חכם כבעל נסיון. בדיוק ראיתי את ההודעה של רוני למטה לגבי המצג. בחיים לא הייתי חושבת על זה. ולגבי ללדת בשמיים, מספיק לצפרדע שהאמא שלו מעופפת הוא צריך להיות על האדמה. שבוע 26.. ואו, זה נראה לי כל כך רחוק עכשיו.

מתרגשת עבורכן!!!../images/Emo140.gif

לא יודעת לגבי השאר אבל אני מתרגשת בשבילכן בתור אמא שחוותה זאת ממש לא מזמן.... כמעט 4 חודשים.

תלוי איפה את נמצאת

כשהתחלתי את המעקב באפסטייט ניו יורק, התשובה היתה אפס, אלא אם כן יש סיכונים, סיבוכים או בעיות. כאן בניו ג'רזי עושים שניים, אחד לוודא הריון תקין ברחם, ועוד סקירת מערכות בסביבות שבוע 20... נורא מעט בכל מקרה!!

ronnieyuval

New member
אני כבר עשיתי לפחות 5...

ואני בשבוע 13+2 היום. הרופא שלי דבר ראשון עושה US בבקור הראשון לוודא הריון תקין ברחם, ואם עדיין אין דופק אז עד שרואים דופק הוא עושה US כל שבוע שבועיים (המכשיר אצלו במרפאה). ככה עשיתי איזה 4. הוא גם שולח לשקיפות עורפית על דעת עצמו (לא צריך להתחנן...). אחרי השקיפות הוא בד"כ רוצה לראות את העורף בעצמו, ועושה עוד אחד ככה לבד במרפאה. הנה עוד שניים... אח"כ יש סקירת מערכות אחת (אם תבקשי יפה ישלחו אותך לשתיים - אני לא ראיתי בזה צורך). בד"כ בסוף ההריון שולחים לעוד US לבדוק מצג העובר. אם הוא בעכוז יעשו לך עוד מלא US לבדוק האם התהפך או לא... עם יובל עשיתי לפחות 10 US כל ההריון, אם לא יותר, גם כי יש לי בעיה הורמונלית והוא רצה לראות אם ההתפתחות תקינה בתחילת ההריון, וגם בגלל המצג שהיה עכוז והיה צריך להפוך את יובל בביה"ח. בהריון הזה עשיתי כבר איזה 5 US מאותה סיבה הורמונלית.

efrat100

New member
באוסטין..

אצלנו עושים שניים אם הכל בסדר, אחד בהתחלה בסביבות שבוע 9 לוודא הריון ברחם, והשני בסביבות שבוע 17-20 (סקירת מערכות). אני ביקשתי גם שקיפות עורפית, והביטוח אישר לי את זה, ככה שקיבלתי 3. אבל אני אבקש עוד אחד לקראת הסוף לוודא באיזה תנוחה בוטן. למרות שמרופאים חברים הבנתי שזה ממש לא נחוץ והרופא יכול לדעת באיזה תנוחה העובר גם בלי אולטרסאונד. אפרת

ronnieyuval

New member
זהירות עם המצג... ../images/Emo18.gif

כשיובל היתה בבטן אני הרגשתי שהיא הפוכה, וגם אמרתי לרופא שלי. הוא לעומת זאת התעקש שהראש זה התחת... אבל אני ביקשתי שיעשה US ומכיוון שיש לו מכשיר במרפאה הוא עשה ו.... GUESS WHAT? היא היתה במצג עכוז! זה היה שבוע 32. הוא אמר שבשבוע 34 נעקוב אחרי המצג שנית ונראה. כשהגיע שבוע 34 שאלתי אותו בבדיקה מה עם המצג והוא מישש ואמר: הנה, זה הראש כאן למטה. כמובן שזה היה הטוסיק... ואני התעקשתי שוב שהוא יסתכל ב-US. וראו זה פלא - הראש עדיין למעלה! אם לא הייתי מתעקשת שהוא יבדוק הייתי מגיעה לבי"ח עם תינוקת במצג הפוך ונאלצת לעבור קיסרי בהול. אבל מכיוון שהוא ראה שהיא לא מתהפכת בכוחות עצמה הוא הזמין אותי להיפוך שהיה מאוד מוצלח והילדה נולדה במועדה בלידה נפלאה ולא בקיסרי! אז להזהר עם העניין הזה ש"הרופא יכול לדעת ע"י מישוש" כי לא תמיד הם יכולים.

iditbs

New member
להיזהר גם מהיפוך.

לא כל ההיפוכים נגמרים בשלום. (תצטרכו להאמין לי, לא כדאי כרגע להרבות בפרטים) אבל אם כבר היפוך אז רצוי סמוך ללידה.

irisgh

New member
אולטרא סאונד

זה מאוד תלוי ברופא. רופא משפחה שמשמש כ ob doctor שלך יכול לא לעשות בכלל, ולרוב גם לא יודע לעשות. גניקולוג לרוב יעשה פעם, ואח"כ רק אם יש בעיות. יש גניקולוגים שמאוד אוהבים את המכשיר, ואז הם יעשו מספר פעמים לבדוק דברים שונים. יש מקומות שבשבוע העשרים זה פרוצדורלי לעשות, ויש מקומות בהם צריך לבקש במיוחד. אבל לרוב, אם את מבקשת, יעשו. בכל מקרה של בעיה, אם לרופה יש מכשיר בקליניקה הוא יעשה. בשבועות מתקדמים (עשרים ומשהו ומעלה), אם נפלת, הפסקת להרגיש תנועות, כל דבר קטן, לרוב את יכולה להגיע ל labour and delivery בבית החולים (בקיצור, בעצם לחדר לידה) והם יעשו לך מוניטור ואולטראסאונד, לבדוק. או שאת יכולה להתקשר לרופא ולהתלונן ולבקש.. אם יש חשש לעובר גדול במיוחד, קטן במיוחד, מיעוט מי שפיר וכדומה, הם ירצו לעשות אולטראסאונד די לקראת הסוף. אבל שלא כמו בארץ, הם יעשו את זה רק אם הם חושדים בזה מראש (בעוד שבארץ, בכל מקרה לקראת הסוף עושים הערכות משקל). בהצלחה

../images/Emo24.gif

מציעה לך חיבוק והזדהות מאתנו (גם אנחנו מנסים להסתגל ולהתרגל כבר 4 חודשים) ומה שבטוח הזמן יעשה את שלו ואם לא הזמן אז בטח ה
.... לגבי הפורומים למינהם.... אני לא יודעת על איזה פורום את מדברת, אני חדשה בכל עיניני הפורומים ומנסה להעזר בהם בתור ישראלית בנכר ואמא טריה, אבל גם אני הבנתי מהר מאוד שצריך לקחת את הפורום בערבון מוגבל, לנסות לקחת את הטוב ולהמנע מה"רע" ולא לקחת ל
יותר מדי (למרות שזה לפעמים לא קל)

Phoenix mom

New member
שרונה, אין לי מושג מה קרה שם, אבל

המשך ההתעסקות בזה בטח לא מועיל... חבל על הזמן. אז בואי, הרימי רגלים, השעני לאחור ותהני מהפורום הזה לפחות :) מבטיחה לא לצעוק עליך או להתנפל על הדעות שלך, שונות ומקוריות ככל שיהיו! נדמה לי שאני לא היחידה שחושבת כאן כך שיהיה לך יום כתום ומצחיק

למעלה