baby blues קל אומתמשך???

בימבילי

New member
ובן 4 חודשים (חודש מתוקן), ולגבי

הבלוז: בלידה הראשונה - כמעט כלום. מתקפת הורמונים קלילה ביום השלישי ואושר בל יתואר כמעט כל הזמן. אחרי הלידה השנייה (של הבחורצ'יק מהתמונות) - הכל. בלוז, עצב, פחד, דאגה, דכדוך. וגם הרבה שמחה, הקלה וגאווה. ערבוב רגשות כמוהו לא הרגשתי בחיים (וזה לדעתי מה שהכי קשה)

בימבילי

New member
נכון? גם אני רואה שהוא ואיתן

(וכל חבריהם מהורים לפגים...) הם מן שכפולים קטנים אחד של השני. בעיקר כשהם עדיין קטנטנים ויש להם מראה "שלדי" כזה (אח, איזה תאור מלבב)

mummy

New member
מדהים, מדהים, מדהים.

לא מקורי, אני יודעת. אבל באמת - תמונות מדהימות. וגם אורי כמובן. והסיפור שלכם, שכל פעם מרגש אותי מחדש.

בימבילי

New member
תודה. תודה. תודה

גם אני מתרגשת כל פעם מחדש (ומה תגידי על האומץ הוירטואלי שלי???)

mummy

New member
אין ספק שמדובר בקפיצת מדרגה...

וטוב שכך. את בחברה טובה. ובטח ובטח שאין לך במה להתבייש. נהפוך הוא.

משוש30

New member
ואו איזו תמונה ../images/Emo12.gif

האמת עוד לפני שקראתי "קנגורו" זה הדימוי שעלה לי. קנגורון קטן זוחל על הבטן של אמא...

וחייבת תמונה שלו,בן יותר מחודש

כי לצערי או לשמחתי,לא צילמתי אותו עם כל הצינורות,אמא שלי צילמה קצת בווידאו את איתן בן יומיים... גם בתמונה הזו,הוא בן חודש וכמה ימים,1400 עדיין עם סיוע נשימתי,אבל בגלל הקנגרו,ואחרי אמבטיה,הוא היה בלי שלום על הפנים,וככה רציתי את התמונה.

yaelia

New member
וואו, הוא ממש דומה לעצמו

נורא דבילי לומר, כי הוא כל כך פצפון, ובתמונות שלו מהיום הוא כזה ילד גדול וצהוב, אבל ממש רואים שזה הוא.

משוש30

New member
נכון גם אני חשבתי..

איזה אפרוחות פצפון...נורא מפחיד כאלו קטנים וחסרי ישע...

משוש30

New member
התמונות של הפגים והתמונות שלהם

אחר כך כילדים מתוקים מלאים וחמודים הן פשוט מדהימות

היה גם היה...

התחיל ביום הרביעי אחרי הלידה, יום אחרי שחזרנו הביתה מביה"ח ונמשך קרוב לחודש, כשהשבוע הראשון היה ממש קשה ואח"כ רק השתפר. בכיתי המון, במיוחד על חיי החופש שעברו ועל חוסר השינה ועל הכלבים שלי שלא ידעו איך להתמודד עם המצב החדש (ולצערי מסרנו אחד מהם שממש לא הסתדר). ממש לא הגעתי למחשבות על לפגוע בתומר, אבל גם לא הייתי מטורפת עליו כמו היום. אמרו לי שנשים שעברו טיפולי פוריות עוברות את זה יותר קשה ושזה יעבור, אבל לא האמנתי. הפלוס היה הירידה המסיבית במשקל... מה שמאד עזר לי היה לצאת מהבית.

היה בעיקוב

נולדות לי תאומים פגים. בניגוד למה שאחרות כתבו ביום השלישי שעיקלתי בעצם עד כמה מצבם לא טוב התחילו לרדת דמעות ולא הפסיקו במשך 48 שעות. הייתי יושבת לידם ובוכה, מתקלחת ובוכה, לא ישנתי בכלל, רק הלכתי במסדרונות של הבי"ח וכאשר איפשרו לי ביקרתי את התינוקות. אחרי שיבשו הדמעות פשוט הייתי ממוקדת אך ורק לעזור לילדים לגדול ולהבריא ולהוציא אותם מהב"יח. הדכאון הגדול הגיע דווקא כשהם הגיעו הביתה. חשבתי שכל החרדה והלחץ יירדו אבל הם נשארו עם תוספת של מחסור שינה חמור, שאיבות חלב וטיפול אנטנסיבי מאוד בתאומים פגים. הרגשתי בודדה ומותשת לגמרי לא הבנתי איפה ההנאה בהורות - זה רק לחץ וחרדות. מבחינתי נגמרו לי החיים. עזר לי מטפלת שבאה לארבע שעות ביום בשביל שאוכל לישון קצת, וטיפול מקצועי לעצמי.

yaelia

New member
לא היה

לא היה לי זמן לבייבי בלוז וגם לא לדכדוך משום סוג. מה שאמא של עופרי ואמא של איתן ולהב תארו מאוד נכון, ההתמודדות עם פגון, באמת הוציאה את כל הכוחות שלא חשבתי שיש בי. בשניה שיכולתי, קמתי מהמיטה אחרי הקיסרי ולא חשבתי עליו עוד. בכיתי כמובן כשחזרתי הביתה והלל נשאר בתינוקיה, בלי שאף אחד נתן לי דד-ליין לתקופה הזאת. ובכיתי פעם נוספת, באחת הפעמים שבאתי לתינוקיה והוא שכב ובכה, והיה כל כך פצפון ועם בכי כל כך חלש ליד כל התינוקות הז'לובים האחרים... שאף אחות לא שמעה אותו ובאה. ריחמתי עליו כל כך שעולות לי דמעות עכשיו בעיניים כשאני נזכרת בזה. בבית ש. ואני השתלטנו מהר מאוד על העניינים. בסך הכל היה לנו תינוק שרק רצה לישון והיה מאוד קל לתפעל אותו בחודשים הראשונים (להעיר ולהניק). גיסתי עזרה לי מאוד עם ההנקה (הלא מאוד מוצלחת שלי), הורי ואחותי עזרו המון עם לעשות סופר ואוכל ולבוא כדי לתת לי לישון בקיצור מעולים.

היה בלוז קשה אבל קצר. לא רוצה לפרט.

נעזרתי ועדיין נעזרת המון המון המון באמא שלי, ובאיש שהוא בדרך כלל אבא ובן זוג נהדר (חוצממתי שלא - ואז הוא גם יודע מזה).

nonaa

New member
לא היה

מטבעי אני די בכיינית... אז היו כמה רגעים של בכי (חלק מאושר וחלק מתסכול שקשור להנקה)

למעלה