ארנט

New member
חבל

אבל אל תתייאשי. תנסי אולי בכל זאת לבדוק בעוד מקומות (מה עם האוניברסיטה הפתוחה? אין להם מסלול דומה?) ואם לא אז אולי באמת אחרי שבעלך יסיים תתחילי את. אפשר ללמוד גם עם שני ילדים. זה אומנם יותר קשה ודורש יותר לוגיסטיקה ולוקח יותר זמן אבל זה אפשרי. מחזיקה לך אצבעות שבכל זאת תמצאי מסלול שיתאים לך.

ו שתי

New member
אויש ../images/Emo4.gif

כמה תובנות, ממי שעמדה בשנה שעברה בדיוק באותו מצב: לחפש תכנית אחרת. כלומר, תעודה אחרת, שתהיה שוות ערך מבחינת ההזדמנויות שהיא פותחת לך לתעות ההוראה. במקרה שלי, בחרתי ללכת לתכנית שמקנה תואר שני בחינוך, מתוך מחשבה שאחרי סמסטר אחד בתכנית הזו, אני בטח אדרש לפחות השלמות, או לפחות לפחות שעות עבודה בחינם. לא שאני רוצה עוד יותר למרמר אותך, אבל בעיני החוצפה היתה שלא רק שאני נדרשת לעבוד בחינם, אלא שאני נדרשת לשלם על השעות האלו כשעות לימוד. וזה לא כסף קטן. יש שלל תכניות שוות ערך. דברי איתי במשני, אם מענין אותך. במה התואר שלך?

ornaok

New member
זהו זהתואר הראשון שלי לא קשור לכלום

תקשורת ומדע במדינה. יש לי כמובן אפשרות ללמוד הוראת תקשורת לעל יסודי, אבל אני רוצה יסודי. אשמח לשמוע על תכניות אחרות שיכולות לעזור לי, תודה. ועל עניין העבודה חינם שאנחנו משלמים עליהם...חשבתי על זה כבר. ולא מחשיבים לי בכלום את ההוראה בקרן קרב

ornaok

New member
לא, זה משהו אחר לגמרי

לימודי תקשורת זה הוראת מקצוע. בבי"ס יסודי מחנכת מלמדת המון שעות בכיתה שלה בכל מני נושאים כלליים, וגם מלמדת את מקצוע ההתמחות שלה בכיתות נוספות. יש כיתת - אם, ילדים שנוצר איתם קשר אישי, ואני מתה על הגילאים האלה. חוצמזה אני לא רוצה ללמד תקשורת כל החיים...

ו שתי

New member
אני יכולה להגיד לך משהו בשקט?

תעודת הוראה היא תעודת הוראה. עם התעודה הזו את יכולה להתחיל ללמד, ומקסימום, להסב אותה. לאט ובזמנך החופשי, בזמן שתעבדי בשכר. אין מה לעשות, בתנאים שהם מעמידים, לא תמיד יש ברירה אלא לעקוף את המערכת מימין. אגב, אם עדיין לא אמרתי- אני חושבת שמערכת החינוך תרוויח ממך, ובדול. חבל שתתפספסי רק בגלל בירוקרטיה, ודרישות חמדניות.

mummy

New member
איזה באסה

מצטערת לשמוע שלא הלך. אין אפשרות אולי לפצל את הלימודים על פני יותר משנה? תכנית חלקית? משהו כזה. נראה לי שאם מצאת את הדבר שאת טובה בו ורוצה לעשות אסור לך לוותר. מקווה שתצליחי למצוא פתרון כלשהו ובקרוב

אוי, עכשיו ראיתי שלא הלך.

מקווה שתגיעי לאיזו החלטה טובה יותר עם עצמך. אני מאלה שמאמינים שהכל לטובה...

משוש30

New member
תגידי ומה אם בכל זאת תפרסי את זה

על 3 שנים? ואולי בשנה האחרונה רק איזה קורס או שניים ואז או שתלמדו במקביל (קשה אבל לא בלתי אפשרי) או שהוא ידחה את הלימודים בשנה? אל תוותרי, תנסי למצא פתרון יצירתי

ornaok

New member
הבעיה היא השנה הראשונה שמחייבת

אותי ב4 ימים. אנחנו מנסים לחשוב איך ואיפה אנחנו יכולים להתקזז ולחסוך וללכת על זה. זה העתיד שלי. אני לא רוצה לוותר. מחר אני אעשה סבב טלפונים נוסף. יש קורס אחד שתוקע אותי - הוא חובה לשנה א' אבל אם אצליח להזיז אותו אוכל ללמוד מ14:00 ולא מ12:00 ואז לעבוד עד 12:00... ואני אתקשר שוב ללוינסקי. היא אמרה לי היום בטלפון שאי אפשר לתת לי פטור בכלום, אבל בסמינר הקיבוצים היא נתנה לי פטור מ11 ש"ש. היא פשוט הסתכלה יותר לעומק בגליון ציונים. אולי אולי אולי הלואי הלואי הלואי

Arfilit

New member
../images/Emo24.gif

חמודה - לא יודעת לענות לגבי חלוקת הזמן ועומס הלימודים. זו אכן בעיה ואין לי מושג איך פותרים אותה. מה שכן - לגבי השנתיים - אולי ששוה לשוחח עם הבנזוג, ולהציע שתלמדי 3 שנים במקום שנתיים. זה אמנם ידחה את הלימודים שלו בשנה אחת, אבל כן יאפשר לך ללמוד. כשהחלופה היא אי לימודים שלך בכלל - נשמע לי סביר שהוא יסכים - לא?

ornaok

New member
תודה...

יש שתי בעיות: הוא לא יכול לדחות את הלימודים, כי המסלול שהוא רוצה ללמוד בו יקבל אותו רק עד 5 שנים מסיום הלימודים הקודמים שלו, וכבר עברו שנתיים. שנית, השנה הראשונה היא שנת לימודי חובה והתנסות - והיא דורשת ממני 4 ימים. לאחר מכן השנה השניה כבר קלילה יותר, ואפשר למשוךך ל3 שנים, אבל זה כבר לא עוזר... עוד לא ויתרתי. אני אעשה היום סבב טלפונים ואולי אצליח לארגן שבוע של 3 ימים בלבד.

nubi

New member
מה עם האוניברסיטה הפתוחה?

זה מאוד מאוד קשה, אבל זה בקצב שלך.

ציף שלי

New member
כל הכבוד על ההתעקשות../images/Emo45.gif

נתת לי השראה שאם רוצים אז אפשר לשלב לימודים ועבודה!

neta2

New member
אוי, מבינה ללבך. סמינר הקיבוצים זה

רעיון לא רע בכלל. בנזוגי הוא מהמרצים הבכירים שם, אם את זקוקה לעצה, תפני אליי במסר ואשמח לתת לו לעזור
בהצלחה.

neta2

New member
שיט, רק עכשיו קראתי שגם שם, לא

הסתדר. תראי את זה כך: את דוחה את תוכניותייך לא מבטלת. פשוט דוחה אותן לזמן שיהיה הכי נוח לכם שתעשי זאת. ואת תעשי זאת!

ornaok

New member
../images/Emo124.gifעדכון../images/Emo124.gif

אמרתי לכן שאני לא מוותרת!! התקשרתי היום שוב לסמינר לוינסקי, ואמרתי להם שזה לא יכול להיות שהם לא נותנים לי פטור בקורסים שבסמינר הקיבוצים כן נתנו. ומפה לפה מצאנו 3 קורסים שהיא יכולה לבטל לי. ואמרתי לה שויתרו על 2 ש"ש בעבודה מעשית בגלל קרן קרב היא אמרה שתבדוק גם אצלם אם אפשרי. ואחרי שהבינה שאני רצינית התחילה לשווק את המקום - יש קורסים מקוונים, אין קורסי חובה ולא חייבים את כל התתנסות באותה שנה - הרבה יותר גמיש בסופו של דבר מסמינר הקיבוצים. אבל עד שלא לחצתי לא ידעתי את זה. הם עובדים בצורה פחות רצינית (טלפון מול פגישת ייעוץ אישית). בקיצור - אני נרשמת! הבעיה היחידה שאני צריכה להגיד כבר מה ימי העבודה שלי כי אני צריכה להתחיל לעבוד שבוע הבא, ואין לי מושג עדיין! יייששששששששש

למעלה