צריכה חיבוק

sipor

New member
את יודעת שאפשר לעשות את הבדיקה

הזו עם משהו הרבה יותר מתקדם, יש אותו במכון מור, זה אומנם פרטי, אבל אם אמורים לעבור סבל עדיף לא. זה עולה קצת כסף.. אבל במקום להכניס את כל הצנרת עד העומק, כולה כמה סימטמטרים בודדים, מדווחים לי שלא כואב בכלל... אבל אם לא הולכים פרטי משלמים בכאבים ואי נעימות. שווה צלצול ובדיקה כמה ולמה , אולי יקל עליך את הפחד, המוצדק לדעתי.

T noki

New member
אם את מתכוונת לקולונוסקופיה וירטואל

וירטואלית, אז ההכנה היא בדיוק אותה הכנה, וזה החלק הקשה בבדיקה בעצם. גם בבדיקה הוירטואלית (שהיא בעצם סוג של CT - צריך לקחת בחשבון שזה כולל גם קרינה) מנפחים את המעיים, והיתרון היחידי שלא מכניסים את הצינור המפורסם עם המצלמה לכל אורך המעי. זה גם החסרון - אם מוצאים משהו לא ניתן לקחת דגימות לביופסיה. בדיקת הקולונוסקופיה היא אכן לא נעימה, וממה שחולים מספרים ההכנה היא החלק הכי קשה, אבל זה עובר, ובד"כ לא זוכרים כמעט כלום בזכות הטשטוש. שיעבור בקלות - בהחלט ממליצה לקחת עזרה ליום ההכנה וליום הבדיקה עצמו, שתוכלי לנוח (יום לפני - לבלות בשירותים... ויום אחרי פשוט לישון). ושיהיה בהצלחה!

sipor

New member
ובכל זאת.. בגלל מחלה משפחתית

אחרי גיל 40 אצלנו בבית כולם עושים את הבדיקה הזאת אחת לשנה.. אני עדין לא הגעתי.. אז אני פטורה.. בכל מקרה, אחי אומרים שההבדל הוא שמים וארץ, ואם הם היו צריכים לעשות את הבדיקה הרגילה כמו שעשו בעבר, לעולם הם לא היו חוזרים עליה ועל זאת כן. כך שכנראה יש בכל זאת יתרון לבדיקה הזאת, לפחות מנסיונם הכואב של האחים היקרים שלי, שמאד סבלו כשלא ידעו או שהאופציה הזאת לא הייתה קיימת. ונכון.. את צודקת גם שם מנפחים את הבטן וזה מה שאמרו שלא כל כך נעים, אבל חוץ מזה הכל היה ממש ללא כאב. בקשר לממצא כנראה שאת צודקת... אצלנו זה בדיקה לבדוק שאין כלום... וזה אחת לשנה.. ככה שהתקווה שהבדיקה לשוא. בכל זאת לעשות אותה כל שנה בקטע כואב .. שווה עדין לחזור עליה בדרך הישנה אם יתגלה משהו מאשר לסבול כל היום. בכל מקרה. אני מניחה שיש לך נסיון יותר ממני, כי לי אישית אין רק לצערי למשפחתי.. אז הייתי סומכת , כמו תמיד, על הדעות שלך דוקטור.. אבל בכל זאת מבררת קצת על מה שהצעתי.

T noki

New member
את צודקת לגבי המחלה המשפחתית

(אני מניחה שאני יודעת למה את מתכוונת). זה באמת תלוי במה חושדים - תלוי במחלה שחושבים לאבחן או לשלול, והאם האדם עשה כבר פעם אחת קולונוסקופיה רגילה והבדיקה היא רק למעקב או לאבחנה חדשה. כל מקרה לגופו. ולגבי בדיקות רפואיות בכלל - צריך לעשות את השיקול בעד ונגד, לכל בדיקה יש יתרונות וחסרונות וצריך להתאים אותה למטופל.

ארנט

New member
לא אוכל לעבור את הווירטואלית

כבר שאלתי. את הוירטואלית עורכים באמת על מנת לגלות סרטן המעי והיא מחליפה את הקולונוסקופיה הקצרה (יש לי מידע בנוש- מכיוון שלסבתי היה סרטן המעי, אבי עובר כל שנה את הבדיקה הקצרה). אני צריכה לעבור את הבדיקה הארוכה ואותה אי אפשר להחליף בוירטואלית....

mummy

New member
אוי!!! איזו זוועה!

רק עכשיו אני רואה את כל העדכונים. נשמע ממש סיוט. הכל כולל הכל. בתור מי שנאלצה לעבור את הבדיקה הזו בעצמה, אני מציעה לך לשריין עזרה מהרגע שאת מתחילה לשתות את החומר הדוחה - תתכונני לזוועת עולם
סורי...) ועד לפחות 6 שעות אחרי, כי לוקח זמן עד שיוצאים לגמרי מהטשטוש (נכון שההרדמה מקומית, אבל אותי לפחות טשטשו לפניה). מקווה שלא ימצאו כלום, שכולם ירגישו טוב, שתצאו לחופש מהר, ושתחזור אליך ההרגשה האופטימית שמילאה אותך רק לפני כמה ימים
נ.ב. אם את רוצה לשאול משהו, כל דבר על הבדיקה, אל תהססי. אני כאן (נראה לי שעדיף במסר
).

משוש30

New member
בעלי עבר את זה

חשוב שיהיה מי שיקח אותך הביתה כי נותנים תרופות מאד חזקות (ממש כמו סמים) ולוקח קצת זמן להתאושש. הבדיקה לא נעימה אבל בעלי טוען שבגלל התרופות הוא מיד שכח את הכל רק זוכר במעומעם שלא היה נעים. יום אחרי זה לא תהיה לך בעיה בכלל והעיקר שהתוצאות יהיו טובות

למעלה