שניינה

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

אני לא מאמינה שההתנתקות באמת יוצאת לפועל! אני לא מאמינה שהתשקורת ואריאל שרון הצליחו לעשות מחטף שפל כזה! אני לא מאמינה שמתעלמים מ-50% מהעם היהודי בכזו בוטות- שהרי שרון קיבל 40 מנדטים כאשר טען שהוא מתנגד בתוקף לנסיגה חד צדדית (רק אחרי הבחירות שינה את דעתו מהקצה לקצה) ובנוסף לכך לא לשכוח את הניצחון הסוחף של הכתומים במשאל בליכוד המוכיח כמה הסקרים בעיתונות שקריים ושלתומכים אין בכלל רוב! אני לא מאמינה שמגרשים אנשים מבתיהם ,יוצרים קרע כזה גדול בעם בשביל כלום! פשוט כ-ל-ו-ם!אין הסכם אין כלום ועוד מעט תראו איך הטרור ביהודה ושומרון יגבר, איך שוב השמאל יכפה עלינו נסיגה חד צדדית בדרכים ספק דמוקרטיות ואיך בסוף נישאר בלי אדמה ,בלי שלום ובלי אחדות. בשביל שלום הערבים יכריחו אותנו להסכים לזכות השיבה ולהיות מיעוט בארצנו. ממש יופי. רע לי, אני עצובה ולראשונה בחיי אני מרגישה שאני שונאת את המדינה הזאת. שונאת את העם הזה. אף פעם לא הבנתי איך חברה שלי (עולה מרוסיה) יכולה לזלזל כ"כ במדינה הזאת ולהגיד שבעתיד היא רוצה לעבור לחו"ל. עכשיו אני מבינה. אנחנו חרא של מדינה ! חרא של עם! אני כ"כ כועסת עכשיו. כל כך קיוויתי שזה לא יצא לפועל. לא האמנתי שכל כך הרבה חיילים יוכלו לבצע את הפעולה הזו ולא לסרב פקודה. כואב לי עכשיו.

GD5

New member
צודקת

ההתנתקות בוצעה עי ידי גניבת קולות של ראש הממשלה

אני חושב שאת לא מודעת למצב בעם

יש הרבה מאוד אנשים שתומכים במהלך הזה. זה שהם לא חוסמים כבישים או יורים באוטובוס, אלא שותקים לא מבטל את דעתם. נכון, הימין נשמע חזק יותר, אבל זה ככה מאז 76, והשמאל זכה בבחירות מאז והוביל מהלכים מדיניים וכלכליים רבים. לצערך, רוב העם תומך בתהליך, שיש לו אף רוב בכנסת.

שניינה

New member
הליכוד קיבל 40 מנדטים כאשר

המצע היה נגד נסיגה חד צדדית! רימו את הציבור! אם באמת יש רוב לתומכי ההתנתקות,למה לא עשו משאל עם ? לדעתי לתומכי ההתנתקות אין רוב,לפחות לא רוב משמעותי. גם לפני המשאל בליכוד הסקרים טענו שהמשאל יניב ניצחון סוחף לתומכים ובסוף היה ניצחון סוחף למתנגדים. מה שמוכיח שהסקרים בעיתונות ובתקשורת מוטים שמאלה והם לא ממד לשום דבר. אם רוצים לדעת מה באמת העם חושב צריך ללכת לבחירות או לעשות משאל עם.

בואי ואספר לך משהו על סקרים

כי ברור שמפאת גילך הצעיר את מאמינה בהם באותו עיוורון כמו בקדושת האדמה. סקרים נועדו כדי "לנבא" תוצאות, והם מנבאים את התוצאות הרצויות לפי מזמין הסקר.

שניינה

New member
גילי הצעיר? אני מבוגרת ממך!

ולגבי הסקרים, לעולם לא אמרתי שאני מאממינה בהם ,להיפך! מה שטענתי זה ששרון והעתונאות השתמשו בסקרים שקריים כדי להטות את דעת הקהל וכדי לתת לגיטימציה למחטף הזה( שינוי ב-180 מעלות ממצע הבחירות ללא משאל עם).

ToMeR Yea Yea

New member
../images/Emo129.gif מאיפה זה? ../images/Emo121.gif

המצע של הליכוד נגד נסיגה חד צדדית? לא שמעתי על זה. ומאיפה התפקדות הכתומים הוכיחה דברים אחרים? הרי אם נעשה סקר בסכנין אם לעשות טרנספר לערבים או לא, נגיע בטוח לרוב גורף שנגד. ראש הממשלה לא יכול להעלים עין מהפיגועים והפגיעות בארץ בגלל המתנחלים, אשר רוצים לשבת שם. אני דורש ממנו וכל אדם שפוי דורש ממנו שיעשה זאת על מנת שאחיה בשקט ושלום!

adishu

New member
כל המתנגדים להתנתקות מתעלמים מ

עובדה חשובה מאוד: החזקת עם שלם תחת שלטון כיבוש מנצל זה בניגוד לכל המוסר היהודי. איפה דין גר, אלמנה יתום. הכל נשכך ברגע שזה ערבים. עבודה זולה, ללא תנאים אנושיים, קיפוח, נישול מאדמות כל עוול שרק אפשר והכל בשם "ארץ ישראל השלמה" . זהוא, מספיק. ומעבר לזה, כל הקיפוח לעיל הביא אותם לידי יאוש והתוצאה מתאבדים בתוכינו. כלומר המדיניות השגויה גרמה לשפיכות דמים גם בתוכינו. והכל בשם "ארץ ישראל השלמה" שוב, לא עוד. אי אפשר להתעלם מהבעיה כאילו היא לא קיימת. לא רוצים לשלוט על עם אחר. כדי לוותר על הכיבוש צריל לשחרר את השטחים. כואב, אבל אין בררה. לא לדאוג אנחנו נסתדר גם בלי השטחים הכבושים.

עזוב כיבוש לא-כיבוש

לא רוצים להיות שם. מה אנחנו צריכים לחיות בין ארבע וחצי מיליון ערבים?!

adishu

New member
אני פשוט מנסה לשים מראה מול

הציבור הדתי שלא קולט איזה חטאים הוא מבצע בו בזמן שהוא אמור להיות נקי מעוונות. החטאים בין אדם לחברו הם החמורים מכל, אבל, ערבים, אפשר להתעלם, שקופים. אפשר לעולל להם ככל העולה על רוחנו. לסלק אותם מהשדות, לקחת להם את הזיתים, להעיף אותם מבתיהם. הכל מותר.

שניינה

New member
1. אני לא דתיה

2. אני לא שונאת אנשים רק בגלל העם שהם משתייכים אליו. אני אמנם מחשיבה את הערבים כאויב אבל מזועזעת מהפיגועים שנעשו בזמן האחרון כלפי אנשים שאולי היו חפים מפשע. אני נגד רצח והתעללויות על בסיס דת. כמובן שהאשם בפיגועים האלו הוא שרון שרימה ,תחמן ועשה דברים בדרך ספק דמוקרטית ובכך דחק את הקיצוניים לפינה!

adishu

New member
דחק את הקיצונים לפינה ובא ולחץ

על ההדק. נו באמת, להצדיק רצח. כל מה ששרון עשה זה חוקי ועמד במבחן בג"ץ. והא עושה את מה שהוא אמור לעשות: לחפש עתיד טוב יותר לעם ישראל. בשביל זה אני משלם לו משכורת. ועכשיו למציאות: מה יהיה לרוצח האחרון לומר ואך הוא יסתכל בפנים של המשפחות שעשויות להיפגע אם יהיה פיגוע נקמת דם מצד הפלסטינאים? איך הוא יצדיק את הדם היהודי שעשוי להישפך? איך?

שניינה

New member
מה אתה שואל אותי? אני בצד של הרוצח?

ממש לא! סה"כ אמרתי ששרון דחף את הקיצונים לפינה לא ניקיתי את הרוצחים מאחריות!

s a r a h13

New member
אתה ממש חוצפן

מה זאת אומרת אתה פונהאל הציבור הדתי?! הא?! למה כל הדתיים הם ימנים?! זאת פשוט חוצפה ההכללות האלו. אני דתית שמאלנית!

שניינה

New member
אם כל כך מפריע לערבים המצב שלהם

אז שישבו בשולחן הדיונים ושיתפשרו! אבל כאשר הערבים סירבו להסכם השלום הנדיב שהציע להם ברק ופצחו בטירור מרושע כ"כ אני חושבת שהם הוכיחו שלא מפריע להם ה"כיבוש" כביכול אלא עצם קיומנו בארץ הזאת. אני לא מרחמת על הערבים! חוץ מה-22 מדינות שכבר יש להם , כל ראש ממשלה בישראל היה מוכן לשבת איתם ולמצוא פתרון למצבם אבל הם פשוט לא רוצים שלום איתנו!

adalia

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif|כן

אני מסכימה עם כל מילה שלך!!!

איזה 22 מדינות?!

מתי תקלטו כבר? לא משייכים למדינה ע"פ דת אלא ע"פ לאום. אף אחד לא מוכן לקבל אותם למדינה שלו! מגיעה להם מדינה, לא יתכן שיהיה פה לאום שיחיה תחת כיבוש, לא יתכן שחיילים יצטרכו לאבד את חייהם בגלל אידיאולוגיה של כמה מתנחלים!

שניינה

New member
לא מוכנים לקבל אותם כי רוצים

להוציא מאיתנו עוד שטחים. אם למדת היסטוריה היית יודעת שאין כזה דבר עם פלסטיני. לפני קום המדינה היהודית הם פשוט היו ערבים שנדדו לכאן מארצות ערב אחרות ורצו שיספחו אותם לסוריה. הם לא קראו לעצם העם הפלסטיני. רק אחרי שבאנו והקמנו מדינה הם התחילו לקרוא לעצמם "עם פלסטיני" ודרשו מדינה משל עצמם- למרות שלפני שאנחנו היינו כאן גם לא הייתה להם מדינה!הם היו סתם מתיישבים! אבל אז זה לא הפריע להם כי לא היו כאן היהודים שהם כל כך שונאים. לא שכל הויכוח הזה משנה לא אמרתי שאין לנהל איתם משא ומתן ולעזור להם רק נייתי להראות שהערבים לא כל כך מסכנים כפי שזה אולי נראה מהצד. להם יותר חשובה התקווה לשליטה מלאה במזרח התיכון מאשר רמת חיים גבוהה ושוויון זכויות . אם זה לא היה כך הם מזמן היו מתפשרים בשולחן הדיונים.

למעלה