בטיחות ותשתית

אברהם ג

New member
משאית ארוכה חוסמת את שדה הראייה

בכביש המוביל לישוב , בצד של לפיד. אתמול בערב כשהגעתי לישוב בגשם סוחף, השמשה הקדמית ברכבי ערפילית עקב המטחים העזים, וגיליתי שנוסף עוד פרמטר לעניין הבטיחות בכקטע הכביש העגום הזה, ביננו ללפיד. משאית ארוכה, בעלת נגרר כפול וארוך, חונה בדיוק בקטע כביש זה, מה שלא מאפשר שדה ראייה כלל, לא למי שמגיע מהישוב כלפי לפיד ולא למי שעולה בדרך למעלה, לכפר האורנים. הדבר מוביל לסכנה בנפש של כל החוצה את הכביש ! קצת קשה לי להבין מי קיבל את ההחלטה שחיי התושבים בכפר האורנים לא ממש שווים עד כדי כך שיטפל מיידית בחניית המשאית הזאת, או למרבה ההפתעה, אפילו יתקן את הבורות בכביש וירחיב את שדה הראייה כדי שלא נסכן את חיינו. אבל, כנראה שחיינו ובטיחותנו לא מעניינים אף אחד, אפילו לא את השוטר הקהילתי של לפיד שהמשאית חונה בתחומו כבר יומיים, אבל זה כנראה שטח מפורז, "מחוץ" לתחום.....

ערמת אדמה

יש למישהו מושג על מה ולמה יש ערמת אדמה שניפרקה ממשאית כבר לפני יותר חודש בקצה רחוב נחל מודיעין?

לארי

New member
../images/Emo70.gif בטיחות ותשתית ../images/Emo18.gif ../images/Emo26.gif

בשרשור מטה.

ginats

New member
לרכב הכהה (כחול?) מספר 90-832-97

הבוקר, ברחוב אהוד, טסת כל כך מהר מעל הבמפרים עד שהיה לי ממש קשה להסתכל גם על המספר וגם על הדגם. אמנם רוב הילדים היו כבר בביה"ס בשעה זאת, ורק המאחרים עוד שרכו דרכם לגני הילדים, אבל אני לא ממש משוכנעת שזאת סיבה מספקת לטיסה נמוכה ביישוב. מה גם שאני לא לחלוטין בטוחה שבזמנים אחרים אתה נוהג אחרת. חשבון קטן:אם נניח שהנסיעה מהכניסה ללפיד אורכה כ- 2 ק"מ. נסיעה במהירות 30 קמ"ש תיקח 4 דקות, במהירות 60 קמ"ש - 2 דקות. שתי דקות. זה כל ההפרש. לא חבל לדהור כמו מטורף בשביל שתי דקות? (למרות שאני לא בטוחה שלא חצית את השישים קמ"ש מלמעלה..בתשעים קמ"ש אתה חוסך 3 דקות שלמות! וואו!) שרון

תמרשובל

New member
ערמת חצץ

מישהו יודע למה פרקו ערמה של חצץ וסלעים בקצה רחוב הגבעה? על שיחי הבוגנוויליה המסכנים?

watcher3

New member
מישהו יודע אולי

מה זה השביל שנסלל מצד ימין מיד כשיוצאים מהיישוב ומקיף את לפיד? עד כמה שידוע לי זה היה שביל לרכב בטחון אבל עכשיון ממש מכינים לסלילה. האם זו מתוכננת להיות היציאה מהיישוב?

כן, זוהי דרך הבטחון של לפיד

ולא, דרך זו לא מתוכננת להיות דרך יציאה מהישוב. אגב, גם אנשי לפיד לא ידעו שהעבודות לשיקום דרך הבטחון שלהם עומדות להתבצע.

ר ו נ ס

New member
אתה בטוח?

בלפיד לא ידעו על זה ודברים נעשו מעצמם? לי זה נראה מוזר.עם מי בדקת בלפיד?

ר ו נ ס

New member
הבנתי את הרמז....

אני נכנסת אליכם לקבל אינפורמציה על הצגות ואין לי שום כוונה להתערב.

אירילה

New member
אין כל דיון בפורום לפיד על הנושא

כמנהל הפורום וכחבר בועדת הביטחון של המועצה אני יכול להרגיע את כולכם ולמסור כי העבודות שנעשו בגדר המערבית, היו עבודות תחזוקה של גדר הביטחון של לפיד ,עקב שחיקת הדרך על ידי הגשמים התבצעו עבודות מילוי כורכר ,הדרך אגב מיועדת אך ורק לרכב ביטחון ותמרורי אין כניסה הוצבו בה כחוק. לידיעתכם

ninagil

New member
נכון, אין מצב

שאלו אם הדרך נססלה עבור יציאה חלופית, וכמובן התשובה היתה שלילית. לפיד כנראה רוצה שנעבור דרכם.

ninagil

New member
חבר בטחון-- למה משאית חוסמת?

ואם כבר, אם אתה חבר ועד הבטחון אולי אתה תסביר איך משאית כזאת חנתה במקום כזה. האם בדקתם את הבעלות או מה יש בתוכו???

watcher3

New member
למה לנקוט בכזה טון?

שלום רב לך? אני זה שיזמתי שאלה תמימה. לא ציפיתי שיהיו כאלו תגובות של זלזול של כל צד בצד השני. אך לגבי השאלה האחרונה , אינך חושב שיכולת לענות יותר עניינית לגברת במקום להפנות אותה לקצין הבטחון שלה? סתם למחשבה: 1 . האם המשאית לא עמדה וסיכנה את בתי לפיד? 2 . האם משאית שכזו שנכנסה לא סיכנה את גן הילדים הצמוד? תאר לעצמך שהיא הייתה עמוסה בחומר נפץ , מסמרים והשד יודע מה. אני מבטיח לך שדרך העפר שנסללה לא הייתה הדבר שהיה מדאיג אותך אלא המכתש העמוק שהיה נוצר בכל השטח מסביב. עד לאן ההתלאמות של שני הצדדים צד נגד צד תגיע? (אינני בא אליך בטענות בלבד) . הכי מסוכן יהיה שאם יום אחד יהיה ארוע אמת, צורת דיאלוג ויחס משני הצדדים כפי שהייתה לעיל לשאלה פשוטה שלי תגרום למחדל, ולו רק בגלל שכל צד (ושני הצדדים לא צדיקים) לא אכפת מהשני. כל הכבוד לכם . כולכם.

אבי דין

New member
מענה ענייני

כאמור המשאית הנ"ל הפריעה בעיקר לתושבי כפר האורנים שרצו להיכנס לישובם. במקום לפנות לשוטר הקהילתי שלה החליטה הגב' להתלהם ולנצל את מוכנותו והשתתפותו של השוטר הקהילתי של לפיד בפורום כדי להשתלח בו. כפי שאם פורצים אליך לבית אתה מתקשר ל-100 כך עדיף שתעשה כאשר אתה נתקל במפגע כזה, ואילו הגב' החליטה שעדיף להשתלח ישירות בפורום. לגבי המשאית... ובכן... זה רק מראה את הבעייתיות של דרך הגישה לכפר האורנים דרך לפיד. כאמור אותה משאית היתה אמורה להגיע לכפר האורנים ונתקעה בעליה. תחשוב שהיא היתה צריכה לעבור בכל לפיד כדי להגיע ליישובכם ואכן היא מהווה סכנה גם במעברה דרך לפיד וגם בעצירתה בעליה. ולסוף העניין, השוטר הקהילתי טיפל בזה בסופו של דבר.

אברהם ג

New member
אבי שלומות ! חשבת על זה שהיא

פנתה לשוטר הקהילתי של לפיד משום שהמשאית חנתה בלפיד? גם לא הצלחתי למצוא התלהמות או השתלחות בדבריה. בוא ונמשיך להיות שכנים טובים !

אירילה

New member
הכל תלוי בביטוי..אילו היתה הגברת

הנכבדה ממתנת את הודעתה ,ללא התגרות והנחת משקעים בין לפיד לכפר האורנים ,כי אז הייתי משיב לה כראוי ,ביחס כזה כמו שנקטה בהודעתה הראשונה בנושא ובצורת הפניה שלה בהודעה השניה ,קצת נימוס ופניה בבקשה לא היתה מזיקה ,לא מן הראוי היה שאשיב לה ,בנוסף אינני נוהג לענות לעלומי שם. גרשון

משאית

המשאית החונה בכניסה לישוב נבדקה,ידוע מי בעליה,לאחר קשיים בהשגת קשר איתם נוצר סוף סוף קשר והם הבטיחו למשטרה שמטפלים בתיקונה והזזתה מהמקום.הנושא בטיפול משטרת בינימין ומודיעין.המידע נמסר לי ע"י איתן השוטר הקהילתי של לפיד שהוא זה שהצליח ליצור קשר עם הבעלים,תודה איתן על הטיפול והשיתוף. מכוון והמשאית עמוסה אין יכולת לגרור אותה בשלב זה.

למעלה