ביניש: חופשת לידה אינה מצדיקה דחיה דיון

אוראל127

New member
לטעמי החלטה נכונה

אינני ממצדדי ביניש. אך ההחלטה בהחלט במקומה הדגש הוא שאין לאשר אוטמטית - הדגש על אוטמטית ואילו בתוכן ההחלטה היא מפרטת נימוקים המלמדים שסיכויי בקשה כזו לרב יתקלו בסרוב והנימוקים בהחלט מוצדקים בין היתר שחופשת לידה הינה ידועה חודשים קודם לכן וע"כ רק סביר הערכות בהתאם - וכי מדוע שתהיה סחבת כאשר ידוע חודשים מראש על חופשת הלידה שהיא כשלעצמה מספר חודשים? כיום לא ממהרים בבתי משפט לדחות גם אם יש הסכמה בין הצדדים ואחד הטיעונים הנפוצים הוא שבמשרד יש עו"ד נוספים היכולים להחליף העו"ד שבתיק - במקרים אלו הטיעון איננו מוצדק שכן ההתראה היא פתאומית וגם אם יש עו"ד אחר במשרד אשר יכול להתיצב לדיון הרי איננו מעורה בתיק אך בעוד בבקשות "רגילות" בדרך כלל הסיבות הן פתאומיות הרי לא כך עם חופשת לידה הידוע חודשים מראש ובעל מקצוע אחראי היה דואג לכך מראש

אני מבין את הנימוקים שלך, אבל -

אני מסכים שבמשרדים גדולים (וגם בקטנים ובבינוניים) כאשר מצבת כוח האדם מאפשרת זאת יש מקום לא להיעתר לבקשה. אני גם מבין את הרעיון שניתן לצפות לידה / חופשת לידה ולהיערך מראש. מצד שני, הרעיון בחוק חופשת לידה הוא לאפשר ליולדת שהות מספקת לנוח. גם אם הרעיון של המנוחה אינו מקובל עלינו או על בייניש, הרי שהוא חוק ושאותו יש לקיים. החוק אינו מאפשר לבייניש היוזמה, הזכות או היכולת להחליט החלטה שכזו. מכאן שהחלטה שכזו גם היא מידתית היא מנוגדת לחוק. תאר/י לעצמך מצב בו מדובר ברופאה אשר שוהה בחופשת לידה, ובשל אילוצי המערכת או ניתוחים מתוכננים תוזעק לבצע עבודתה בבית החולים. דוגמאות נוספות - לא חסרות. וכל דוגמא רק מוכיחה האבסורד שבדבר. אני מקווה שיקום עו"ד ויעתור כנגד הנשיאה. ועוד נקודה קטנטנה: רבות מעורכות הדין החדשות הן עצמאיות. החלטה שכזו, לא רק שאינה חוקית כפי שצייניתי, גם אינה חוקתית ומפלה.

אוראל127

New member
הרעיון של מנוחה(ולטעמי טיפול בילד)בהחלט מקובל

והתרשמתי שגם על ביניש הוא מקובל הדוגמא לרופאה הוא מקבילה טוב - הרי לא תדחה ניתוח בגלל שרופאה ילדה. ואם לא תהיה ברירה רופאה בהחלט תוזעק ע"מ לנתח . שים לב שביניש איננה שוללת את האפשרות של דחית דיון - כך שבמקרים מוצדקים הדיון ידחה

למעלה