מה הייתם עושים?
לפני 8 שנים התחלתי את לימודי וזו הפעם הראשונה ששכרתי דירה, מכיוון שלא היה לי כסף, בשנה השנייה שכרתי דירה עם עוד 2 שותפות כשאחת מהן היא ביתו של בעל הבית, הן היו חברות טובות ואני לא התחברתי איתן... גרנו יחד שנתיים (עם ביתו של בעל הבית רק שנה) ואז השותפה השלישית עזבה את הארץ ולא שילמה את חובותיה לעירייה, ביתו של בעל הבית אמרה לי. וכך נותרו חובות שלא שולמו, אך תמיד ידענו לחלק את התשלומים השנתיים ל-3, מאז התחלפו השותפים ונוספו כנראה עוד חובות ואני ראש קטן - העיקר שאת החלק שלי אני שילמתי, כמו ילדה טובה שמרתי את כל הקבלות והייתי בטוחה שבעל הבית ישלם את זה בסופו של דבר, את החוב של ההיא שברחה. בעירייה טעו ורשמו את התשלום ששילמתי על ארנונה כתשלום על מים, הסבתי את תשומת לב הפקידה אך היא טענה שזה ברור שזה ארנונה וכל פקיד יכול לראות שזה חוב ארנונה, את הטעות היא לא תיקנה ולא ידעתי שיש טעם להתעקש. כשסיימתי את השכירות וחזרתי לבית הוריי, ביקשתי מביתו של בעל הבית את צ'ק הפקדון, היא טענה שאבד לה, אח"כ היא ביקשה הוכחה ששילמתי, רציתי להראות לה, אך היא בדיוק הייתה בלימודים, אח"כ טסה לטיול ארוך בחו"ל ויצרתי קשר עם אביה (שהוא בנוסף לכל גם עו"ד), הוא טען שאני צריכה להביא אישור מהעירייה ששילמתי, בעירייה אמרו שאני צריכה אישור מבעל הבית שאכן שילמתי וכך עשו ממני יו-יו, ביאוש רב הרמתי ידיים ומאחר ולא היה לי כסף לפנות לעו"ד שיטפל בעניין פשוט השארתי לבעל הבית צ'ק פתוח ואת כל הניירת מהתקופה שמרתי. לפני שנה ב2007 קיבלתי מכתב אחרון מהוצאה לפועל על פסק דין מ2005 שלא ידעתי על קיומו, כתבתי להם ששילמתי הכל ושיבטלו זאת, בנוסף ת.ז היתה שייכת לביתו של בעל הבית וכתבתי שזו אינה ת.ז. הזהות שלי. מכתבים נוספים מההוצאה לפועל הגיעו והתחילו לעכל לי את הרכב והוצא נגדי צו מאסר! מיד פניתי לעו"ד ובעצתו אצתי רצתי לבית המשפט, שם צילמתי את התיק כולו (תיק שכולו היה נגדי ולא ידעתי עד אותו יום על קיומו) מסתבר שאת כל המכתבים שלחו לבית הפרטי של בעל הבית שגר אי שם בלהבים... והמנוול לא טרח ליידע אותי. אני חייבת עפ"י פסק הדין לשלם 5,000 ש"ח כבר אלפי שקלים שילמתי לעו"ד + הוצאות ונסיעות לבית המשפט בכל פעם, ולהוצל"פ סכום שקרוב לזה. נפלתי חזק! העו"ד אומר שיש לי מעט סיכויים מפני שהיה כבר פסק דין ולא ניתן לערער (רק במיקרים מאוד מיוחדים) כך שלמרות ששילמתי את כל חובותיי לעירייה ולבעל הבית, בעל הבית והעירייה מצאו קורבן נח לדפוק אותו - אותי.