זהו אינו פורום לייעוץ משפטי!

אלון90

New member
האם בארץ מותר לעו"ד לפרסם עצמו

באמצעות שליחת פליירים לתיבות דואר?

שאלה משפטית מהחיים...תודה למי שיעזור@@@

אני רוצה לפרסם מודעה בעיתון מסוים שפרסמתי בו מודעות מזה כמה שנים, אך בעל העיתון הפרטי אמר לי שהוא לא מוכן לפרסם את מודעתי מהסיבה הבאה: הוא סגר עם שני מתחרים שלי (תחום השכרת ציוד לאירועים) על כך ששניהם ישלמו לו סכום מסוים ובתמורה לכך תהיה לשני המתחרים בלעדיות על פירסום בעיתון, כלומר, אף מתחרה אחר לא יפרסם בעיתון. שאלתי היא: האם מותר לבעל העיתון לעישות כן? כאשר השיקול היחיד מבחינתו הוא שיקול כלכלי? האם לא חלים כאן ערכים מסוימים כמו ערכי שיוויון פרסום או חופש הביטוי? תודה רבה לכל העונים !!!

HCG501

New member
שאלה לגבי רכישת דירה יד שנייה

שלום רב. אודה לכם מאוד אם תוכלו להתייחס ולהשיב לשאלתי. אני ומשפחתי רכשנו דירה מיד שנייה לפני כשנה. 2 הצדדים יוצגו ע"י אותו עורך דין שסייע לנו בעריכת החוזה ובכל הפרוצדורות בהמשך. יש לציין כי בחרנו בו מאחר והוא נהג לרכוש בגדים אצל חמי. הצד השני בחרו בו מאחר ובת משפחתם ערכה התמחות אצלו והיא אף הצטרפה למפגשים של סגירת החוזה במס' צמתים ועימותים שעברנו בדרך (בין המוכרים והקונים) היתה לי תחושה שההמלצה שניתנה לנו על ידי העו"ד נותנת עדיפות לצד השני ובפירוש לא מעמידה בראש סדר העדיפות את ההגנה על הצד שלנו. לדוג'- בסיור בדירה התרשמתי ממס' סימנים שיכולים להצביע על רטיבות. בשיחתי עם עוה"ד הוא הציע שנתייחס לנושא זה בחוזה. במפגש המשותף העלתי הנושא ובעלת הדירה הקודמת הצהירה בנוכחות העו"ד כי בדירה אין כל רטיבות. יחד עם זאת- לא נרשמה כל הערה בחוזה ע"י העו"ד. מעמד עריכת החוזה היה באוגוסט שנה שעברה ומועד הכניסה שלנו לדירה נקבע למרץ כאשר עד לתאריך הכניסה הדיירים הקודמים נותרו לגור ולהשתמש בדירה. בפועל סוכם בינינו לאור הפצרת הבעלים הקודמים כי נעכב כניסתנו לדירה בעוד מס' ימים עם פיצוי כספי שלהם. מאז כניסתנו לדירה אני נוכחת חדשות לבקרים לתקלות/ ליקויים שונים בדירה וכן שמתי לב לטיוחים שונים כגון כיסי סימני עובש עם דבק סיליקון. ברצוני להבין-1. הבאילו מקרים אם בכלל חובת המוכרים לפצות הקונים אם מתגלים ליקויים לאחר הכניסה לדירה (ביחוד ליקויים שמתגלים רק עם הזמן כגו בעיית רטיבות שנחשפת אך לא במועד הכניסה לדירה) בנוסף- 2. האם מותר לעו"ד לייצג 2 צדדים ואין כאן ניגוד אינטרסים ומה יקרה במקרה של תביעה מצידנו-האם ניתן לסמוך על העו"ד שייצג אותנו?. 3. האם יש גוף ארגוני (כגון עמותת שי"ל) שמסייע לרוכשי דירות במיצוי זכויות ומתן יעוץ?

kobi0812

New member
האם כול הגשת תלונה המשטרה היא מחייבת פתיחת

פלילי

a2000

New member
צ'ק של חברה - ערבות אישית

שאלה בנושא צ'ק של חברה בע"מ - אם בעל החברה כותב מאחורי הצ'ק " אני פלוני אלמוני ת.ז XXXXXX ערב אישית לצ'ק זה" האם זה תופס מבחינת הערבות וקביל בבית משפט?

../images/Emo70.gifזהו אינו פורום לייעוץ משפטי!../images/Emo70.gif

לשאלות/בקשות- נא פנו לפורמים משפטיים אחרים, אותם תוכלו למצוא תחת הכותרת "קישורים".

האם עו"ד יכול לעזור לי למצוא...

אבא שלי נתן למישהו כסף רב ביותר ולא מוכן להגיד לנו למי (הוא גנב מאתנו את הכסף כדי לתת את זה הלאה). מי יכול לעוזר לנו למצוא מי הוא אותו גורם שקיבל את הכסף ולקבל את הכסף בחזרה? האם עו"ד יכול לעזור במצב כזה?

charles309

New member
שלום מעוניין בעצה

אני מעוניין למכור עסק שבבעלותי, הבנתי שאפשר להעזר ברואה חשבון או עורך דין בעיקר בשביל נושא התיווך, אשמח לקבל המלצות על אנשים בתחום שעוסקים בנושא. תודה.

OUR

New member
שאלה חשובה

היי אני משכיר דירה ל2 שותפים אחד השוטפים לא יכל להמשיך לשכור את הדירה והשני רצה עדיין להמשיך השוכר השני מצא מחליף שכן רוצה לשכור את הדירה בהתחלה דובר על המשך החוזה מקורי עד לסיומו אך השוכר החדש רצהלחתום על חוזה חדש באותם תנאים לשנתיים דבר אשר הוסכם על כולם הוכן חוזה חדש שהוסכם על כולם ונשלח לחתימה של הערבים של השוכרים לאחר הבנה שהחוזה אינו תקין מבחינתי הודעתי לשוכרים שאני לא מוכן לחתום על חוזה זה ואם הם רוצים אני מוכן להמשיך את החוזה הישן נתונים חשובים: * לא חתמתי על החוזה החדש *2 החוזים לא שונים אחד מהשני חוץ מתאריך סיום השכירות (עוד כמה חודשים בראשון, שנתיים בשני) *כן הסכמתי לחוזה החדש בפני 2 אנשים נוספים שהיו בחדר שאלתי היא : האם למרות שלא חתמתי על חוזה עדיין אני מחויב לפי חוק על החוזה בגלל שהסכמתי עליו כי השוכרים טוענים שכן בגלל שהיו 2 עדים (לא היו בתפקיד עדים הם סתם היו שם ) תודה

henri100

New member
דירה

בני זוג גרים בדירה הרשומה על שם האישה ושם אחותה, עוד מלפני נישואי האישה לבן זוגה (בעלה). 1. ע"פ חוק במידה ובני הזוג יפרדו, לבן הזוג לא מגיע חלק מהדירה, מכיוון שהיא היתה של האישה לפני הנישואין, האמנם ? 2. במידה וכעת האישה מעוניינת שהדירה תרשם גם על שם בן זוגה, שמעתי שלמרות שהוא בן זוגה, מדובר בעלות של כמה אלפי שקלים לבצע את הפרוצדורה - האמנם ? 3. במידה ולאחר הנישואין בני זוג רכשו יחד את הדירה מהורי הכלה, במחיר מופחת משמעותית, כהטבה / מתנה של הורי הכלה לביתם. א. האם לבעל מגיע חלק בדירה במידה ויפרדו ? ב. האם יש עלות כלשהי להוספת הדירה גם על שם הבעל ? תודה !

ה 007

New member
עילת תביעה נגד חב' סלולרית

שלום, ברצוני לדעת האם יש לי עילת תביעה נגד חברה סלולרית, אשר מסרתי את המכשיר שלי לתיקון אצלה ובעת מעמד המסירה, ביקשתי במפורש שלא יצרבו/ ימחקו לי את הזכרונות/ הודעות וכו'... בקשה זו אף צויינה בטופס אשר נמסר לטכנאי (ואשר יש אותו ברשותי). יומיים לאחר מכן ובעת קבלת המכשיר, הסתבר כי "כמובן" כל מה שדרשתי וביקשתי- לא התבצע- ומחקו לי הכל!!! שאלתי- האם יש לי כאן עילת תביעה ואם כן מהי? מה ניתן לטעון נגדם?! אדגיש, כי נגרם לי נזק עצם מחיקת הזכרונות, ההודעות ופגישות ותזכורות שהיו לי בלוח שנה.... תודה לכל העוזרים. ניר.

Googlish

New member
פניה לאנשי-מקצוע

שלום לכולם. אבקש בזאת, אם אפשרי הדבר, לקבל פניה מאחד מאותם "אנשי-מקצוע" (כמובן במקצוע המשפטים) ולא "אנשי-אולי..." באופן אישי, על-מנת שאוכל לשלוח מסר-אישי ולשאול מספר שאלות קצרות מקצועיות, בראיה אם מספר דברים חוקיים או לאו. תודה מראש ושבת שלום.

GALGALGAL5

New member
שאלה דחופה בנוגע לייצוג פלילי

שלום רב, האם מישהו יכול להגיד לי כמה צריל לעלות ייצוג בתיק פלילי בנושא הטרדה טלפונית?? אנא תשובתכם המהירה. תודה

1. ייצוגי, 2. מזונות

1. הבנתי שבד"כ בקשה להגשת תביעה ייצוגית נדחת, ורק מתי מעט מצליחו לעבור את מחסום האישור. מדוע ? האם אין זה אמור להיות כלי צרכני מהשורה הראשונה ? 2. נראה כי תביעה ייצוגית שמתקבלת היא עסק טוב מאוד לעו"ד, האם במידה והיא לא מתקבלת, מוטלים עליו הוצאות כלשהן ? (ואם כן, על העו"ד או העותרים ?) 3. האם מובטל מחוייב בתשלום מזונות ? אם כן, האם יש סכום מינימלי כלשהו ? ומהיכן בדיוק אמור לגייס מובטל את הכסף ? ומה בכלל הסנקציות כלפיו ? תודה.

../images/Emo41.gif סיטואציה מורכבת

אשמח לקבל כל עצה שהיא, על גבי הפורום או במסר פרטי,
רבה. בחורה בת 24 טוענת אל מול חברה בן ה 25 לשעבר שהיא בהריון ממנו (שניהם מרמת גן). היא הציגה מסמך תוצאות בדיקת הריון / אוטלרסאונד, ודורשת 4,000 ש"ח להפלה. היא לא מוכנה לשום סוג של שיתוף פעולה, דורשת את הכסף, ומאיימת שאם לא, היא תמשיך את ההריון ותלד את התינוק. היא גם לא מוכנה שהכסף ישולם ישירות למקום המנתח או שמישהו יבוא איתה, אלא רק כסף מזומן אליה ישירות, מראש. על פניו הכל מצביע על כך שהיא משקרת, לא בהריון (מסמך מזוייף) ורק מנסה לסחוט כספים. אחרת איזו בחורה היתה מסרבת לכך שמישהו יממן לה את ההפלה, רק עבור פרנציפ מטופש שכזה, אך מצד שני מדובר בבחורה בעייתית מאוד, וע"פ היכרות העבר בהחלט יכול להיות שהיא לא משקרת, ומסוגלת לבצע את איומה - "תמות נפשי עם פלישתים". 1. בהנתן פרטים בסיסיים של הבחורה, כולל ת.ז, האם יש אפשרות לברר אם היא אכן בהריון ? (סביר להניח שלא עשתה שום פרוצדורה רפואית פרט לבדיקת האולטרה סאונד, אם בכלל). 2. אשמח לקבל כל רעיון שירתיע את הבחורה מלהרוס לשניהם את החיים, כל רעיון יצירתי יתקבל בברכה.

naomike123

New member
תאונת עבודה

היי אני טבחית בת 27 מתל אביב לפני כחצי שנה עברתי תאונת עבודה בזמן משמרת בקפה ג'ו בתל אביב התהפך עלי סיר של 20 ליטר מים רותחים על כל הגוף אבל נותרו לי כוויות רק ברגליים ונותרו לי צלקות שטרם נאמדו ע"י ביטוח לאומי קיבלתי כסף מביטוח לאומי על ימי המחלה שנתן לי הרופא מחלקת תאונות ושם נפרדו דרכנו לא מדובר ברשלנות מצד העסק אני הרמתי את הסיר והוא החליק לי מהיד פשוט בעל העסק אגב לא שמעתי ממנו מאותו יום של התאונה אני מחפשת עורך דין שיעזור לי לתבוע אותו אישית לא את ג'ו ולא ביטוח לאומי וכאלה אני רוצה פיצוי מבעל העססק מכיוון והפוליסה של הביטוח של העסק לא מכסה את התאונה שלי ולא חתמו לי על יותר מ30 ימי מחלה למרות שבפועל לא יכלתי לחזור לעבוד 3 חודשים ולא תוגמלתי על הימים האלה ונותרתי בלי כסף האם מישהו מכיר עורך דין שיכול לטפל במקרה הזה? 2 עורכי דין לא הסיכמו כי אמרו שלא מדובר בשום רשלנות אבל אני תוהה האם זה סוף הסיפור? לא יכול להיות שמגיע לי פיצוי כלשהו מבעל הסניף??? 0543199077

malika2

New member
שאל בנוגע לפיצוי בפיטורים

שלום אני עובדת במקום מסויים על בסיס שעתי והודיעו לי על פיטורים,עקב סגירה, בהתראה של יום, מה החוק במקרים כאלה? האם חייבים לשלם לי עד סוף החודש את המשכרות ? ומה לגבי ימי הבראה אם עבדתי רק שנה האם אני זכאית??ולגבי פיצויים איך מחשבים ? תודה

למעלה