זהו אינו פורום לעצות/שאלות משפטיות.

מוסיק1

New member
הייתי מאוד רוצה לקבל עזרה מי עו"ד

שלום רב אני מאוד הייתי רוצה לקבל עזרה מי עו"ד המבין בתחום עובד ומעביד או אנשים שחבו חביה דומה לשלי אני עובדת מי זה שנה וחצי עם בחורה בעסק פרטי שלה לאחרונה , שבוע וחצי האחרונים חלו בעיות משפחטיות אצלי והן: בני בן 3 נפל ושבר את שתי הבריכים שלו , נעלצתי כמובן להשאר איתו בבית ועל כך יש לי אישורים רפואיים. לאחרי מספר ימים אחרי הנפילה בני אושפז בבית חולים עקב קוצר נשימה והפסקות נשימה וחוסר חמצן בדם הייתי איתו בבית חולים 24 שעות בייממה למשל 4 ימים וגם על כך יש לי אישורים ומעבידה שלי ידע על המקרה על הרגע הראשון שקרה אני הייתי המזכירה הראשית בעסק שלה ומקדמת מכירות בידי היה הפלאפון של העסק , כי אני זאת שהייתי עונה לכל השיחות טלפון ביום השני לאחר שבני נפל , בקשה בצורה לא יפה המנהלת שלי את הפלאפון וכתבה לי הודעה במילים האלו אני מודעת למצב בו את נמצאת עכשיו אבל אני דורשת שתמצאי דרך לתת לי את הפלאפון כידי שהעסק לא יעצור את עבודתו ( יש לציין שהמשכתי לענות לטלפון גם אחרי מה שקרה ולשרת את העסק ) החזרתי לה את דבריה , יותר נכון בעלי והיא אמרה לי על דאגה תהיי עם הילד כמה שצריך ואנחנו אחרי זה נתראה ונמשיך לעבוד אחרי שחזרתי מבית חולים התקנתי אותה במצב של ילדי והיא אמרה סבבה בוא נפגש אחרי החגים על מנת שאני יתן לך את החומר של העבודה אמרתי בסדר ואמרתי לה אבל אני יכולה כבר ביום שישי הקרוב לצאת לעבודה והיא אמרה אין צורך השבוע מי שבוע הבא היום בשעה 23:30 בלילה אני מקבלת הודעת למייל שלי מכתב להפסקת עבודה היא כתבה לי בשורה אחת ועוד במייל , אחרי התלבטות קשה מאוד החלטתי שאת לא עובדת אצלי מי 2.10.08 לא צלצלה אלי לא נפגשה איתי לא כלום ככה סתם זרקה אותי וזהו אני יודעת שגם מגיע לי שתודיע לי חודש מראש על הפסקת עבודה או תשלם לי חודש אני יודעת שמגיע לי פיצוי מסויים גם על כך שאני עבדתי אצלה שנה וחצי וגם שהיא פיתרה אותי מי נסיבות מחלה אבל אני רוצה שיעזרו לי ויגידו לי מה אני עושה במצב כזה ? תודה רבה וסליחה שזה ארוך מידי

דפנה234

New member
שאלה לפני ייעוץ משפטי

שלום לחברי הפורום אני מקווה שאני בפורום הנכון, שאלתי היא: בשנת 1995 רכשתי דירה, כמובן באמצעות עו"ד. לפני מספר שבועות קבלנו הודעה שמתחיל בעיריה תהליך רישום הדירה בטאבו, וכנגד הדירה יש "הערת אזהרה" - יש צו הריסה על חדר כביסה ומרפסת סגורה. הצו משנת 1993. אני מעוניינת למכור כעת את הדירה וחוששת שאף אחד לא ירכוש דירה עם הערה כזו. האם אפשרי לתבוע את עו"ד שלא בדקה ולא התריעה? או את הדייר הקודם שלא טרח להזכיר את הצו? האם כל הפרשה כבר לא בתוקף - אני יודעת שיש התיישנות אחרי 7 שנים? אשמח לכל ייעוץ תודה

רובי77

New member
עיכוב יציאה ועבודה

אני תושב חו"ל שהגיע לארץ לביקור וגיליתי שיש לי צווי עיכוב יציאה בשל חובות. מרכז החיים שלי לא בארץ ואין לי כלום כאן !! אני בתהליך הגשת בקשות להוצאה לפועל לבטל את הצווים. לבינתיים אני ללא כסף ועבודה. השאלה היא אם אני יכול להתחיל לעבוד כאן, מיימילית כדי להשתכר, ובאם זה לא יפגע במשהו . כי אולי באם אעבוד כאן, יוכלו לומר לי שחזרתי ארצה ואני עובד ומשתכר. וזה אני ממש לא מעוניין לעשות תודה

YBM3884

New member
(דיני מכס? אם יש דבר כזה)

הייתי רוצה ייעוץ בנוגע לייבוא אישי (מוטורי) מחו"ל מישהו שיוכל להסביר לי מי נגד מי ומה נגד מה מהבחינה המשפטית , ובנוסף לזה , אנחנו בתהליכי הקמת חברה בע"מ ו אנחנו צריכים עורך דין שיהיה מוכן לעבוד איתנו בסוג של בארטר (החברה עדיין עניה :) אנחנו נספק את השירותים שאנחנו יודעים לתת (ייעוץ טכנולוגי עיסקי ומקיף ) ואילו הוא ייתן לנו בתמורה ייעוץ התחלתי (כמובן שעל פירטי ורמת צורת העבודה נדון בצורה יותר נרחבת אם וכאשר ) תודה מראש ואשמח לתגובה מהירה

מרב1234

New member
האם אפשר לתבוע מועדון בגלל סלקציה?

האם ניתן לתבוע מועדון שעל בדיקת רישיונות/ת.ז ומציאת בקבוק וודקה ברכב פסל כניסה למועדון? יש לציין שמרבית האוטו היה בעל מוצא מרוקאי.

מעיינה2

New member
בקשה מלב אל לב

שלום אני יודעת שהפנייה שאני עומדת להציג אינה פנייה רגילה אך היא פניה מלב אל לב אל מי שיכול לעזור לי. אהיה אסירת תודה אם מי שיוכל לעזור לי יפנה אליי במסר אישי. אפשר גם בדרך אנונימית, העיקר שיפנה. אני פונה אל האמהות והאבות או קרובים של ילדים שאחד ההורים שלהם מרצה מאסר בכלא או אל הילדים עצמם. מטרתי היא להתייעץ בנוגע לחוויה שעוברת על הילד ובנוגע לשאלות מהותיות כמו אם לקחת את הילד לבקר את ההורה בכלא. לצערי עליי לקבל החלטות הרות גורל שיכולה להיות להן השפעה עצומה על ילדיי ואין לי פירור של מושג איך מתמודדים עם מצב כזה ומה עושים ואיך עושים. אנחנו מסתייעים בייעוץ פסיכולוגי אבל זה לא מתקרב אפילו לעזור לנו כמו מישהו שעובר או עבר את זה. הייתי רוצה לשמוע ממקור ראשון שמתמודד עם מצב כזה עיצות או אפילו לשמוע רק את מה עובר על ילדים שנמצאים במצב כזה ואיך כדאי לטפל בהם ומה לעשות. כאמור ניתן לפנות אליי בדרך אנונימית. אני מבטיחה שלא יהיה צורך בחשיפה של פרטים אישיים שלכם. אודה גם אם מישהו מכיר גם קבוצת תמיכה או משהו דומה. תודה רבה רבה וסליחה על ההפרעה.

ירדן 41

New member
חלוקת נטל שווה יותר על ההורים הגרושים

שלום רב, התגרשתי לפני כשלוש שנים, אמא לשני בנים 9, 6.5. (אני והגרוש כבני 45) כשהתגרשנו נותרתי בבית המשותף עם הרכוש, והגרוש עבר לגור עם אימו ובן זוגה. שנינו ממשיכים לשלם את המשכנתא שווה בשווה והבית יחולק בינו לביני שווה בשווה כאשר הבן הקטן יהיה בן 21. (מצב זה יביא אותי בעתיד, לקושי במגורים.) סכום המשכנתא של הבעל מקוזז מכספי המזונות, כך יוצא שאני מקבלת 1700ממנו ש"ח והוא משלם גם למשכנתא כ- 1600 ש"ח בקירוב. ממני עוד יורד גם חלק של משכנתא וביטוח, כ-750 ש"ח. ואני נותרת עם 1000 ש"ח מזונות שמצטרפים למשכורת הלא גבוהה שלי (5,500 נטו). מתוך זה עוד יורד לי 1300 ש"ח הלוואה חוץ מה-700 של המשכנתא. לעוד מס' שנים. שורה תחתונה: אני חייה מכ-5,200 לחודש לכלכלה מסים דלק ביגוד וכו'. ייתכן שזה סכום סביר, אבל עדיין לא מספיק למרות הצמצומים. האקס רואה את הילדים תמיד אצלי באמצע שבוע, לפעם אחת, למרות שכתוב בהסכם פעמיים. 3 שעות אצלי, על חשבוני. הוא רואה אותם בסופי שבוע אחת לשבועיים, אבל לא כפי שכתוב בהסכם, אלא רק משבת בבוקר עד שבת בערב. כמו"כ הוא לא מחזיר אותם כפי שכתוב בהסכם, אלא אני מביאה ומחזירה, כ-60 ק"מ הלוך וחזור בבוקר ובערב על כל ביקור שלהם אצלו. על חשבוני הדלק. בחופשות מבתי ספר הם אמורים להיות איתו חצי חצי, זה לא קרה מעולם, תמיד איתי ותמיד על חשבוני. כלומר הוא לא מגיע כלל, אלא לפי פעם בשבוע כרגיל בלבד. והם גם לא אצלו. המצב הזה מביא אותי לכך שהעול הכספי, שלא לדבר הנפשי, הוא עליי, לא מותיר לי דיי כסף ע"מ להרים את הראש, מביא אותי למצבים של מינוס בגינם לקחתי הלוואה גדולה (1300 ש"ח כאמור בחודש לעוד כ-3 שנים), כיום אני אמנם ללא מינוס וללא כרטיסי אשראי, אולם הקושי הוא רב ובקלות אגיע שוב למינוס בתקופת החורף הזו. שלא לדבר על כך שאינני יכולה ליצור אף זוגיות חדשה, וזאת כיוון שאינני יכולה כלל "להרים את הראש" ולראות מעבר ל-"עבודה בית ילדים וחשבון הבנק". אני לא פנויה נפשית לשום בילוי וקשר, ואכן אינני יוצאת כלל לבלות ולא מבזבזת עליי דבר מעבר לביגוד והנעלה מנימליים אחת לשנה בלבד. ואני שואלת מה יהיה , האם כך צריך להיות? האם זה המחיר שעליי לשלם בשל מגוריי בדירתנו המשותפת? בשל מגוריו עם אימו? זו היתה הצעה שלו לחלוקה שכזו של הצד הכספי במובן של הדירה, לא שלי. אמנם נח ונחמד לי ולילדים, אבל, מה עם הכסף ? מה עם החלוקה השווה יותר וההוגנת יותר בגידול הילדים, לפחות לפי ההסכם. אני חושבת שהייתי זכאית לפחות לעוד 400 ש"ח בחודש על ההיעדרות שלו. על כך שהוא בא רק פעם בשבוע ולא פעמיים, (מצב שיכולתי להשלים שעות עבודה או לקבוע עם מישהו) על כך שהוא לא פוגש אותם חצי חצי בחופשות, אפילו לא שליש שני שליש, על כך שהם לא ישנים אצלו בסופי שבוע יותר. על כך שאני מביאה ומחזירה אותם ממנו, דלק על חשבוני. יש פה תחושה קשה של ניצול, עוגמת נפש, שעוד מתווספים לחשש מהעתיד ועל כך שהדירה תחולק בעוד כ-14 שנה עם קושי כספי עוד יותר גדול שיהיה בעתיד בשל כך. האם יש ביכולתי לשנות את המצב? כשפניתי אליו בבקשה להוסיף לי כ-50 ש"ח בחודש בגין הדלק, הוא ממש נזף בי במייל, ואכן השתיק אותי. אני מודה שאינו משתכר יותר ממני ואולי אף פחות מכך, אבל אני בטוחה שעדיין הוא חוסך כל חודש כסף לעתיד ואף יוצא לבלות דברים שאני אינני יכולה כלל להרשות לעצמי. האם עליי להגיש תביעה כספית מחודשת, להגדלת דמי הטיפול בבית משפט? האם לא עלול להיות שהשופט אף יוזיל לו את גובה התשלום החודשי שלו במקום להגדיל? (הוא משלם סה"כ בחודש לי ולמשכנתא כ-3300 בקירוב) (ושאני נהנית שורה תחתונה רק מ-1000 ש"ח כי גם אני משלמת משכנתא). אשמח לכל עצה והתייחסות, תודה ושנה טובה

זה בהחלט לא נעים וליבי איתך.

בכל מקרה, זה לא המקום לשאול שאלות משפטיות - תוכל לפנות לפורומים אחרים - כמו "חוק ומשפט". (פורומים נוספים ניתן למצוא תחת "קישורים" בדף זה).

../images/Emo70.gif זהו אינו פורום לעצות/שאלות משפטיות.

ניתן לפנות לפורומים לייעוץ משפטי - תחת קישורים. בהצלחה!

למעלה