יו"ר לשכת עורכי הדין מתארח בפורום

../images/Emo70.gifיו"ר לשכת עורכי הדין מתארח בפורום../images/Emo70.gif

ביום שני, 20/6/2011 בשעה 19:00 יתארחו בפורום "עורכי דין ומשפטנים" עוה"ד יורי גיא רון ואביתר קנולר. לקראת הבחירות בלשכת עורכי הדין שיערכו ביום ג' (ה- 21/6) יענו עו"ד יורי גיא-רון ועו"ד אביתר קנולר על שאלות הגולשים בכל הנושאים הקשורים למעמד המקצוע, מניעת ההצפה, תוכניותיהם לעתיד הלשכה והמחוז ועוד. עו"ד יורי גיא-רון, ראש לשכת עורכי הדין בישראל. שותף ומנהל משרד עורכי הדין "אדם". עו"ד אביתר קנולר, מועמד לראשות ועד מחוז ת"א. שותף ומייסד משרד י. זלצמן, גילת, קנולר, גראוס, סלומון ושות.
 

N G S

New member
ריבוי שעות עבודה לעורך דין

שלום רבותי ומכובדי אני עורך דין צעיר ומיואש עקב שעות העבודה הרבות בהן נדרש עורך דין שכיר לעבוד במשרד עורכי דין. בראיונות עבודה בהן הייתי כאשר שאלתי על שעות העבודה נאמר לי במקום אחד "אין דבר כזה שעות" בדיוק עברה שם עובדת במשרד והוא אמר לה: "את שומעת הוא שואל אותנו על שעות" במקום אחר אמרו לי "מצאת החמה עד צאת הנשמה" ובמקום שלישי "שעות בלי סוף" זה בלתי סביר שאדם יידרש לעבוד במספר שעות כה רב כפי שעובדים במשרדי עורכי דין. לאדם יש גם חיים מחוץ לעבודה: בין אם מדובר במשפחה וילדים בין אם מדובר בשעות פנאי ותרבות פנאי. ריבוי זה של כמות עבודה שוחק את האדם מבחינה נפשית (תופעה של שחיקה נפשית בעבודה היא תופעה ידועה ומוכרת בפסיכולוגיה). מעבר להיבט של זכויות האדם ורווחת העובד אז אפילו אם נתייחס לדברים רק מנקודת המבט של יעילות למעביד או למעסיק אז עובד עייף ושחוק יעשה יותר טעויות, יקבל יותר החלטות שגויות, הסיכוי (או יותר נכון הסיכון) למחלות ולהיעדרויות עקב מחלות ופגמים בריאותיים יעלה, וכי עורך דין, עייף ושחוק שרק הורס יותר ויותר את בריאותו הוא עורך הדין הנחוץ למעביד? יש לזה גם מחיר לגבי טיפול בילדים קטנים וקטינים. כיצד זוג ששניהם עורכי דין שכירים יטפלו בילדיהם, יחנכו אותם כאשר שניהם נדרשים לעבודה בריבוי שעות? אם אחד מבני הזוג הוא עורך דין שנאלץ לעבודה שעות רבות אז כל נטל גידול הילדים נופל על בן הזוג השני וכך נוצרת חלוקת נטל לא שוויונית. אחד כל הזמן בעבודה שני כל הזמן במשק הבית. לחלופין, הילדים מושמים במסגרות כמו מעונות יום, פעוטונים, מטפלים בשכר. האם זה לטובת הילד שכך הוא יגדל כשהוריו שקועים עד צוואר בעבודה כעורכי דין? ישראל ידועה בכלל כמדינה וכמשק שבה מספר שעות העבודה בה הוא מהגבוהים במערב. האם זה נחוץ? האם זה סביר? האם בדעת הלשכה לפעול לצמצום שעות העבודה לעורך הדין השכיר לשעות סבירות?
 

JaneLame

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif אשמח לשמוע תשובה לזה.

 
שעות העסקת עורכי דין

הלשכה מעודדת שעות עבודה סבירות במשרדי עורכי הדין ואף יצאה בהצהרה ובקריאה, כי יש לשמור על זכויות עורכי הדין השכירים, קל וחומר לנוכח מצב תעעסוקה קשה ומורכב בקרב עורכי הדין הצעירים. עם זאת, יחסי עובד מעביד נשלטים על-ידי דיני העבודה ולענייננו בפרט, חוק שעות עבודה ומנוחה. הגוף המוסמך לאכוף חקיקה זו הוא התמ"ת וללשכה אין כל סמכות, מלבד מוסרית והצהרתית, לאכוף את החוק.
 

Ava Adore

New member
הארכת ההתמחות לשנתיים

לא מובן לי כיצד ישנה הסכמה כה רחבה בלשכה ומחוצה לה לגבי הארכת ההתמחות לשנתיים, ומדוע אתם מקדמים זאת כאשר תופעת הניצול של המתמחים פושה במשרדים כה רבים, גם הגדולים?
 
הארכת ההתמחות לשנתיים

לשכת עורכי הדין בכלל ואנו בפרט תומכים בתוקף בהארכת תקופת ההתמחות לשנתיים. תקופת ההתמחות הינה זמן בו על מי שסיים את לימודי המשפטים להפוך לעורך דין, שאמון על ייצוגם של אנשים בנושאים מהותיים והרי גורל. פרק זמן של שנה אינו מספק לשם כך. אציין, כי תכנית הלשכה, אשר הונחה על שולחנו של שר המשפטים, כוללת גם הגברה של הפיקוח על ההתמחות, כדי לוודא שההתמחות תמש את מטרתה.
 
שאלה לגבי הפיקוח -

האם במסגרת הרחבת ההתמחות, נעשתה חשיבה לגבי מניעת ניצול המתמחים? אם כן - כיצד? ברור שהדבר ידרוש מהלשכה היערכות רחבה לכך - כוח אדם, כספית וכיוצא בזה..
 
הגברת הפיקוח על ההתמחות

כפי שכתבתי, חלק בלתי נפרד מתכנית שינוי תנאיי הכניסה למקצוע הוא הגברת הפיקוח. כך למשל, התווספו מפקחים למערך, הוחל בתהליך של בדיקות "פתע" במשרדים וכן ראיונות פיקוח ספורדיים, המתווספים על הראיונות התקופתיים. כל זאת, ללא תלות באישור הארכת ההתמחות.
 
באיזו בקשה בהוצל"פ הרשם אינו לדון?

או בניסוח אחר: איך אתה ישן בלילה אחרי הרשלנות שהיתה בניסוח והטעויות המשפטיות הרבות שנפלו בבחינת השלכה האחרונה? מה אתה עושה לתיקון המצב (כי הוועדה הבוחנת התעקשה שלא לתקן)? ומה אתה עושה כדי שאחרי שיתוקן המצב לגבי הבחינה הספציפית, הוא לא ישנה? אם בכוונתך לענות שמדובר בוועדה ושאין לך נגיעה לדבר - אז כנראה שלא צריכה להיות לך בעיה עם ההצעה להעביר את האחריות למשרד המשפטים... [נ.ב. - הכותב עבר את בחינת הלשכה האחרונה]
 
*הרשם אינו מוסמך לדון

הכותרת המתוקנת במלואה: באיזו בקשה בהוצל"פ הרשם אינו מוסמך לדון?‬
 
בחינות הלשכה

כחלק מהתכנית לשינוי תנאיי הכניסה למקצוע, שהניחה הלשכה על שולחן שר המשפטים, מוצע שינוי כולל במתכונת בחינות הלשכה, אשר בין השאר ישנה את אופיין כ"בחינות זיכרון" גרידא. גם אנו סבורים, כי מתכונתה של הבחינה הנוכחית אינה נכונה, אולם בניגוד לדעה הרווחת, אכן הלשכה אינה מוסמכת לשנות את מתכונת הבחינה בכוחות עצמה. אין המדובר באמירה פופוליסטית אלא בהליך חקיקה.
 
תזכיר לי איפה בחוק כתובים הדברים הבאים:

1. שהמבחן צריך להיות בחומר סגור? 2. שהמבחן צריך להיות שאלות אמריקאיות? גם כאשר מדובר בחומר הבחינה הנוכחי ניתן לבנות מבחן שונה בתכלית! ומאוד מצער שאתה מתחמק מהשאלות שנשאלו בעיקר שהבעיה בבחינה לא היתה הצורך בזכרון אלא כשלים מרובים של הוועדה שניסחה את השאלות.
 
בחינות הלשכה

צר לי כי אתה בוחר לראות או להציג תשובות ענייניות כהתחמקות. שאלותיך אינן משנות את העובדות, וכך גם למשל העובדה, שגם ניסוח השאלות בבחינה אינו בסמכות לשכת עורכי הדין.
 
תשובה עניינית תהא:

הנחנו את עורך הדין שמייצג את הלשכה בעתירות שהוגשו לבקש מבית המשפט להחזיר את הדיון לוועדה הבוחנת אשר: 1. תבדוק באופן רציני את מלוא ההשגות שהוגשו. 2. תפעל בשקיפות ותפרסם החלטות מנומקות היטב בנוגע לכל אחת מההשגות שהוגשו. ואם הניסוח אינו בסמכות הלשכה אז, כפי שכבר כתבתי, אין שום מניעה שכל העניין יועבר למשרד המשפטים...
 

ortal2220

New member
בחינות לשכה

מדוע בכל מחזור נפסלות מספר רב של שאלות לאחר השגות ופניה לערכאה משפטית?! מדוע הלקחים אינם נלמדים ממחזור למחזור?! נוצר מצב שבו נבחנים אשר ענו תשובות שגויות כפי שהלשכה ענתה עוברים את הבחינה ואילו אלו שענו נכונה צריכם להילחם על נקודות אשר מגיעות להם! הלשכה גורמת עוגמת נפש לנבחנים ופוגעת בפרנסתם אני מבינה שיש רצון ל"מגר " את התופעה של ריבוי עורכי הדין, אולם זו לא הדרך!
 

u 1000

New member
מה היא ההצלחה הגדולה ביותר שלכם?

ומהו הכשלון הגדול שלכם?
 
למעלה