סקר סתמרוח

../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gifסקר סתמרוח../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

כן! סוף סוף אנו מגיעים אל הסדרה הראשונה בעולם הדיסק, כשטרי עוד לא ידע מה הולך לקרות לדיסק המוזר שהוא יצר, יש אומרים שהיא אחת מהסדרות הגרועות, ויש שאומרים שהיא אחת מהטובות, קבלו את חלוץ עולם הדיסק סתמרוח
ולהל"ן הסקר איזה ספר הכי אהבתם בסדרת סתמרוח? 1. צבע הכשף 2. אור מופלא 3. מעשי קסמים 4. Eric 5. Interesting times 6. The last continent 7. The last hero האם אתם אוהבים את דמות סתמרוח 1. כן!!! 2. כן, אבל צריך שיפור 3. לא יודע 4. לא כל כך 5. לא שאלה יצירתית: מה תהיה ההרפתקה הבאה של סתמרוח?

The Mad Hatter

New member
*עונה*

ספר סתמרוח אהוב: אר מופלא. אחריו צבע הכשף, אחריו זמנים מעניינים ואחריהם אריק ומעשי קסמים. את השניים האחרים עוד לא קראתי (הגיבור האחרון לא ברשותי, למרות שניסיתי למצוא אותו.באמת! והיבשת האחרונה...לא בדיוק נמצאת בראש סדר העדיפויות שלי). דעתי על סתמרוח: אחלה דמות. באמת, אני אוהבת אותה. מלח הארץ (סתם, נזכרתי שגזר כל הזמן אמר את זה באנשים מחומשים. סלחו לי.), אבל היא בנויה על קריקטורה, במובן מסוים, כמו הרבה דמויות בעולמדיסק, רק שהדמויות האלה התפתחו בשלב מסוים וסתמרוח...זה מרגיש שהוא קצת נתקע. אמרו פה בפורום שבגיבור האחרון הוא משתנה. לא יודעת. בכל מקרה, אני אוהבת את סתמרוח מאד! (כדי שלא ירדפו אחרי עדרי מעריצים זועמים) הרפתקאות סתמרוח: סתמרוח ימצא את זוגפרח, הם יתחתנו ויעברו לגור בלנקר בשכנות לגראני, שם תתקוף את העיירה מפלצת מרושעת שתאכל את כולם, אך זוגפרח, בטוב ליבו ובתמימותו, יתחבר למפלצת וינהל איתה רומן שיכעיס מאד את סתמרוח. בתגובה, המפלצת תאכל את סתמרוח ותחיה עם זוגפרח באושר ועושר בעוד סתמרוח יצטרף למוות ויהיה השוליה של אלברט, יתחתן עם סוזאן ויהיו להם המון ילדים עם שיער ג'ינג'י ופסים שחורים. באמת, מה אני אמורה לכתוב פה?

Greebo

New member
רינסוויד שולת!!!1

"זמנים מעניינים הוא הספר הכי טוב בסידרה לדעתי...רינסוויד הוא דמות האנטי גיבור הראשונה שלי ^^ לכן יש לי חיבה נוסטלגית אליו.... בכל מיקרה הדבר היחד שאני באמת רוצה זה שיתנו למיסכן סוף טוב כל שהוא... "מדע הדיסק" לא ממש ניקרא... לדעתי זה גם צריך להיות הספר האחרון של עולם הדיסק....אם יהיה אחד בכל מיקרה...

sapirit14

New member
the last hero

בסטימצקי, סניף קניון הצפון. אם הוא עוד שם. באותו נושא, מישהו יודע איפה אני יכולה להשיג את soul music? הוא לא בנמצא בחנויות שביקרתי.

ויימס

New member
סתמרוח, My love...

האם אני אוהבת את סתמרוח? צריך להוסיף סעיף 6 בשביל שאני אוכל לבחור בתשובה המתאימה: אני מטורפת לחלוטין על סתמרוח המושמושי עד כדי כך שהייתי מקריבה לו את בתוליי! (אררר...) צריך לסגוד לו כמו לאל ולתלות פוסטרים שלו מול איילון במקום בר רפאלי הכונפה!!!!! *מחכה שהאנשים הנחמדים בלבן יגררו מהמקלדת את התאומה הלא שפויה שלי* וכעת שנשארנו רק אנחנו: לא צריך להוסיף לסקר את השאלה איזו דמות מסדרת סתמרוח היא האהובה עליכם? סתמרוח/ זוגפרח/ מטען/ הספרן/ הלחשים או משהו כזה...? קראתי רק את הספרים צבע הכשף, אור מופלא, מעשי קסמים, אריק, ו-Interesting Times, ואחרי שהוא עשה לי טראומה, הפסקתי לקרוא ספרים חדשים של עולם הדיסק, וכעת אני רק קוראת את הספרים שכבר קראתי (במיוחד את אור מופלא) שוב... ושוב... ושוב. לפני כשנה אם הייתם שואלים אותי מה הספר האהוב עליי מסדרת עולם הדיסק, הייתי אומרת שיש כמה שאני הכי אוהבת ובלה בלה בלה ואני לא יכולה לבחור רק אחד, אבל אז קראתי שוב את אור מופלא והבנתי (שוב) איזה ספר מדהים זה, עם כל מה שצריך להיות בספר- דם, יזע ודמעות! לא, סתם... נו, אתם יודעים, הוא ממש מצחיק וקורע, אך מאידך גיסא יש לו כל מיני תובנות עמוקות ומאאאגניבות, כאילו שיואו, כאילו כזה??? וקטעים שנגעו לליבי, כמו "אם זה נגמר איפשהו, זה נגמר כאן", ופתיחת המנעול שהכתם המפוקפק התווכח איתי בנוגע אליה. צבע הכשף ומעשי קסמים אחריו, ואחרון אריק, שאכן היה מצחיק, מעניין וחמוד, אבל לא הרבה יותר מזה. את IT אני ממש לא יודעת איפה למקם. ההרפתקאה הבאה: טוב, הוא מככב פחות או יותר בכל פאנפיק שאני כותבת (וב-60% מהחלומות שלי), אז אני מניחה ש: א. סתמרוח, זוגפרח ו-ויימס נקלעים ליקום מקביל ובו מורה למתמטיקה שהיא שליחת השטן מנסה להשמיד אותם. ב. משלחת קטנה ואיכותית המכילה את מוריס, סתמרוח, סוזן ומוות (והמטען כמובן) יוצאת לחלץ את ביתו של מוות מציפורניו של יצור מפלצתי... אם ייכשלו אנשים יפסיקו למות (ולא! זה לא דבר טוב!) ג. רצח מזעזע עד כדי זעזוע מזעזע את סט הצילומים של פסטיבל סרטי עולם הדיסק בהוליווד, היחיד שיכול לפענח את התעלומה ולגלות מי הרוצח הוא... שמוליק! לא, סתמרוח... ד. מאגרט מחליטה סוף סוף לזרוק את הצנון היבש שהיא נשואה לו לטובת סתמרוח והם בורחים להם כדי להינשא, מה שמטריד עד מאוד את הסגל הבכיר של ה-UU, כיוון שאם לסתמרוח יהיו ילדים הם יהיו כולם מכשפים כושלים כמוהו וידרדרו את מאוד את כישורי הקסם של האנושות, על כן הם זוממים להרוג את הזוג המאוהב. ...אני תמיד רציתי שהוא יהיה הנשיא של האוניברסיטה בסוף של IT. לא פייר מה שהלך שם!

sapirit14

New member
תגובה

הכי אהבתי את אור מופלא (צבע הכשף די חלש למען האמת), וברור שאני אוהבת את הדמות של סתמרוח... ההרפתקה הבאה של סתמרוח? אתם בטוחים לגמרי שהוא רוצה אחת כזאת?

הוא מהממוצעים...

אם עלי לדרג את הספרים לשלוש דרגות: לא מומלץ (כמו מעשי קסמים) ממוצע ו-מומלץ (אחיות הגורל, שומרים! שומרים!, מכשפות בחוצלארץ, אור מופלא) אז צבע הכשף, כמו פולחני כשף מהממוצעים.

אין בעיה...

פשוט חרא ספר. יש אגב חברה שלי, שמיכרתי גם אותה (כן, אני פושרית) לספרי פראצ'ט. היא קראנית גדולה ממני וקוראת הרבה. אחרי צבע הכשף ואור מופלא, היא ממש לא רצתה להמשיך לקרוא על סתם-רוח. אחרי ששכנעתי אותה בכוח לקרוא את מעשי קסמים, היא לא רצתה בכלל להמשיך לקרוא את הסדרה המשעממת הזו. רק המכשפות הצילו את פראצ'ט ממיאוס ע"י חברה זו. צריך להכיר באמת... נכון, אנחנו אוהבים את ספרי פראצ'ט, ונכון, נחמד לנו עולם הדיסק ומאד מצחיק, אבל מה לעשות - יש לו ספרים חלשים יותר, ו'מעשי קסמים' הוא אחד החלשים.

פרטי, נמקי, הסבירי, קשקשי ובלבלי

למה את חושבת שמעשי קסמים הוא לא ספר טוב, אני דווקא נהניתי ממנו מאוד.

DviRincewind

New member
../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif

תנודה לאלתר קרניאלה מפורום טרי פראצ'ט!!!

או, חזרת אלינו

תעזור בבקשה לי ולויימס נגד אנשים מסויימים, אהמ אהמ... אני לא רומז לאף אחד, כמובן (או כפי שטרי נוהג לכתוב "שיעול שיעול")

DviRincewind

New member
אני וקרניאלה זה סיפור ישן...

אבל כבר עשינו שלום במפגש הפורום הקודם בעזריאלי, בו עשיתי מחווה וקניתי לה שוקולד מריר עם אגוזים (גועל נפש בתוך גועל נפש).

ויימס

New member
אני אף פעם לא זוכרת מה הקטע שלכם

עם שוקולד מריר, הייתי בטוחה שזה אתה שאוהב אותו וקרניאלה שונאת אותו.

אוהו... תצטערי על זה ומיד!

צבע הכשף? בתור הספר הראשון בעולם הדיסק? ענק!!! "החולד הצביע לכיוון העיר הבוערת 'עברת שם?' שאל המכשף העביר יד בצבע אדום-נא על עיניו 'הייתי שם כשזה התחיל. רואה אותו? שם מאחור?' הוא הצביע לכיוון הדרך, שם התקדם חברו למסע, אשר אימץ לו שיטת רכיבה הכוללת נפילה מהאוכף כל כמה שניות 'נו' אמר חולד 'הוא התחיל את זה' אמר סתמרוח בפשטות בראבד וחולד התבוננו בדמות, שהייתה מקפצת כעת לאורך הדרך כשרק רגלה האחת בארכוף 'מדליק שריפות, מה?' אמר בראבד לבסוף 'לא' אמר סתמרוח 'לא בדיוק. בוא נאמר רק שאם הברק היה השואה המושלמת והסופית, הוא מהסוג שיעמוד על ראש גבעה בזמן סופת רעמים כשהוא לבוש בשיריון נחושת רטוב ויצעק "כל האלים ממזרים". יש לכם אוכל'" צבע הכשף עמ' 11-12

mosh_the_ant

New member
אוי זה משפט חזק....

"בוא נאמר רק שאם הברק היה השואה המושלמת והסופית, הוא מהסוג שיעמוד על ראש גבעה בזמן סופת רעמים כשהוא לבוש בשיריון נחושת רטוב ויצעק "כל האלים ממזרים" קניתי את הספר הזה, הספר הראשון שלי מאת אותו בחור עם שם מוזר- טרי פראצ'ט (- מה זה פראצ'ט בכלל?) שראיתי באיזה שבוע הספר בשנות ה90 המוקדמות כשגרתי בערד (מה שאומר שלאנשי המרכז זה היה למכירה בשנת 76 לערך..) (לא , לא ממש) . ספר קטן ומכווצ'ץ בצבע סגול. ראיתי המשפט הזה ואמרתי, HMM ,זה ספר כלבבי. לקחתי. ואז למדתי על המושג "ביטו-אך" , סתמרוח המאותגר קסם (וכל דבר אחר) וארגז קטן, עם שיניים, עם נטייה להביא ביסים באנשים שהתקרבו יותר מדי.

sapirit14

New member
לא מצטערת! *עושה דווקא*

לדעתי זה ספר פחות טוב מאיש הקציר, למשל, או מורט, או פירמידות, או שמורים שומרים, או אור מופלא. לדעתי. אתם מוזמנים להכין את החבל, הגרדום כבר מוזמן מראש.

למעלה