סקר סתמרוח

בעת שצווארך מונח מתחת לסכין

חשבי על כך שזה הספר הראשון בעולם הדיסק, סתמרוח הוא חלוץ עולם הדיסק, הוא הראשון שקראתי, יכול להיות שיש ספרים יותר טובים ממנו, אבל תזכרי שזהו הספר הראשון, כשאפילו טרי פראצ'ט לא ידע לאן ישחה האט'ואין הזה. עולם הדיסק היה בחיתוליו, אני בהתחלה לא הבנתי מהספר כלום והוא נראה לי כמו משהו הזוי לגמרי, אבל היה בו משהו שגרם לעיין בתחילת הספר, ברשימת עוד ספרים של אותו הסופר, וכך להגיע לאור מופלא, ומשם לכל סדרת עולם הדיסק, ואחר כך, כשחזרתי לקרוא בו והבנתי יותר, אמרתי לו בלבי תודה על כך שהוא הכיר לי את עולם הדיסק. (מרגש, לא?)

sapirit14

New member
מאוד.

אבל נראה לי שבשעה שצווארי מונח מתחת לסכין יהיו לי דברים חשובים יותר לחשוב עליהם...

ויימס

New member
לא עניין של נוסטלגיה של ספר ראשון.

הוא פשוט... ספר... טוב... וזהו. אבל אני החלטתי שאני לא מתכוונת להתווכח יותר עם אנשים שטעמם שונה משלי. מובן שזה לא ימנע ממני לארוב להם בסמטה אפלה ולהקריבם לאליליי (בסדר זה): סתמרוח, השמש והמורה שלי למתמטיקה, אבל זה כבר לא רלוונטי...

blaspheme!!!

חוצפה!!!! לואיס הוא הסיבה לכך שכולנו פה! בלעדיו לא היה פראצ'ט בארץ ובעברית, וכולם פה היו בריטים ולא היו פה מצרים כלל! אותך לפיתה של מלדיקט!!!

sapirit14

New member
אהמ, אהמ!

מצרים יהיו פה בכל מקרה. אלה הטוניסאים, אני חושבת. או הסורים.

עונה

1. "אור מופלא", אחלה ספר, אחד הטובים בסדרה (אם כי לא הטוב שבהם). כולל קטעים שנויים במחלוקת ומעוררי ויכוח אחת לשניים-שלושה דפים בפורום, בנוגע לפתיחת המנעול שנטע המפוקפקת התווכחה איתי לגביה.* 2. מאוד מאוד מאוד מאוד אוהב. נראה לי שהייתי מוסיף עוד "מאוד", אבל זה עלול להישמע הומואי... 3. כרגיל, לא יצירתי. * כן, הדימיון המפתיע בין המשפט האחרון למשפט בהודעת התגובה של נטע נוצר בכוונה תחילה.

DviRincewind

New member
אהההההההההההה סתמרוח!!!

הו, סתמרוח, סתמרוח, אחי בלב ובנפש. כוכב משחקי המחשב, אביה הרוחני של סדרת הדיסק. איך אוכל לבחור ספר אהוב בסדרה כה מושלמת, שכל פריט בה הוא יצירת מופת?! יחי סתמרוח המבורך לעולם ועד!!!

למעלה